Vlaja Buraz Posted March 30, 2006 Report Posted March 30, 2006 da nema i ova neku pecenjaru, buregdzinicu i sl.? znam da je spam, ali MORAM, posto je ovo vrh! Seksi robot Sistem mi je pao, totalan je mrak ne idem u krevet vise na tvoj znak komande sam tvoje izbrisala sve puno mi je srce, baterija ne Pogresno si dugme pritisnuo, stoj na mome ekranu nepoznat si broj pukla nam je veza, veliki je kvar ponovo sam ziva, vise nisam stvar Ref. 2x Nisam ja tvoj seksi robot ja nisam tvoj seksi robot Necu da ti perem ledja svaki dan necu da te sluzim, sluzi sebe sam komande sam tvoje izbrisala sve ti mi kazes lezi, a ja kazem ne Ref. 8x A da li si gledao na Grand Show kako je Zorica Marković to obradila?
imaginos Posted March 30, 2006 Report Posted March 30, 2006 mislim da to necu prezaliti. moze li neka deskripcija tog spektakla?
PlanetHell Posted March 30, 2006 Report Posted March 30, 2006 daj jbt zgadili ste mi zivot brrrrrrrrrrrrrr
bojan j. Posted March 30, 2006 Report Posted March 30, 2006 daj jbt zgadili ste mi zivot brrrrrrrrrrrrrr Evo ga ovaj... sve ozbiljno shvata. Jel bi ti neko metalsko celjade, ovako nesto? http://www.gut-grindcore.de/bilder/livepic...ronn_styx11.jpg
PlanetHell Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 Evo ga ovaj... sve ozbiljno shvata. Jel bi ti neko metalsko celjade, ovako nesto? http://www.gut-grindcore.de/bilder/livepic...ronn_styx11.jpg
Vlaja Buraz Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 mislim da to necu prezaliti. Nećeš. Zorica Marković prvi dio pjesme pjeva umotana u aluminijumsku foliju. Glas je neopisiv, a ako bih pokušao opisati isti, to bi bilo "nikad završen pubertet jednog homoseksualnog dječaka". Zatim, sa glave skida alu foliju. Izlazi Mina. Zorica M. uzima Minu pod ruku kao veknu hljeba i hoda okolo noseći je tako sve vrijeme pjevajući. To bi bilo ukratko. Nazovi Pink za precizniji opis.
Blacksunray Verb Delikvent Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 da nema i ova neku pecenjaru, buregdzinicu i sl.? znam da je spam, ali MORAM, posto je ovo vrh! Seksi robot Sistem mi je pao, totalan je mrak ne idem u krevet vise na tvoj znak komande sam tvoje izbrisala sve puno mi je srce, baterija ne Pogresno si dugme pritisnuo, stoj na mome ekranu nepoznat si broj pukla nam je veza, veliki je kvar ponovo sam ziva, vise nisam stvar Ref. 2x Nisam ja tvoj seksi robot ja nisam tvoj seksi robot Necu da ti perem ledja svaki dan necu da te sluzim, sluzi sebe sam komande sam tvoje izbrisala sve ti mi kazes lezi, a ja kazem ne Ref. 8x zabagovan Joj je sistem, il' da se cisti od spajvera, il' reinstalacija....
Blacksunray Verb Delikvent Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 videh tu obradu zorice nista jace nikad ne videh ok preterujem al' je opet mnogo jadno josh zorica markovic traktoristkinja seksi robot....
Vitamin K Experience Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 Post pics! Post pics!! Ako se video snimak nađe na netu obavezno linkujte!
Apeiron Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 uzmes uzivo verziju i chujesh shta je znanje U principu, prvo sam i pomislio na uzivo verziju (Rock TV, live Italy). Grozno. Marko sa druge strane, oduvao glasom, kao i uvek.
PlanetHell Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 mozda i imash pravo ja sam mislio na onaj vrisak ali kad pomislim na clean deonice brrrrrrrrr popustila je dosta u poslednje vreme, nece da forsira glas jer jbg treba svaki drugi treci dan pevati nije lako.... ali zato imam snimak solo koncerta... znash shta radi mala znachi NIKADA sa NW nije tako pevala... inache sad uzivo radi Walking in the air samo sa klavirskom i violonchelo-pratnjom...
imaginos Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 dajte ljudi, pa o cemu pricamo... posle tetka sare, tarijina verzija fantoma mi je bezveze. neoptrebno totalno... kao kad bi hetfild hteo da peva "black dog", ili tako nesto.
imaginos Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 Zorica Marković prvi dio pjesme pjeva umotana u aluminijumsku foliju. sasvim dovoljno. Glas je neopisiv, a ako bih pokušao opisati isti, to bi bilo "nikad završen pubertet jednog homoseksualnog dječaka". WTF! pretrazio sam net ne bih li natrapao na neku sliku tog dodadjaja ili mozda neki kraci video klip, ali avaj... nista, ukljucio sam TV, namestio na pink i cekam.
Dragana Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 U muzickoj skoli vas uce da pevate.Kada to naucite mozete da izaberete bilo koji nacin.Ni jedna devojka koja uci solo pevanje nije obavezna da kad uzme mikrofon u ruke peva soprano vokale. One su se jednostavno naprzile na Tarju i misle da svaka metal pevacica koja se skoluje mora tako da zvuci.I zato sad imamo gomilu Nightwish klonova a nije mali broj ni onih bendova koje samo zbog soprano vokala nazivaju Nightwish kopijom iako im muzika bas i nema neke veze sa pomenutim bendom. Neka sve devojke koje uce solo pevanje i zele da nakon toga postanu Metal/Rock pevacice dobro razmisle o ovome sto sam napisao. u pravu si.... ali zasto bi "operski" nacin pevanja automatski bio los inace, picke misle da je najlakse da pocnu da pevaju i da se tako bave muzikom, medjutim, osim retkih talenata zato zvuce k'o kurac i veoma dispouzabl.... zene su tu samo da pokvare....njihov najveci doprinos muzici je da budu fanovi, a da ni same ne znaju zasto.... evo "zasto ima malo zena gitarista".... izbori se sa ovakvim stavovima P.S. Ne mogu da verujem da iko moze da izdrzi duze od 2-3 minuta tih nebuloza . Ti likovi su finski Kerber . e sad, zasto mene najvish kao pojava NERVIRA i zasto ih u poslednje vreme ne podnosim to je druga stvar. setas beogradom i svaki drugi klinac nosi majcu sa njihovom slikom, a ljudi su poceli da furaju pricu u fazonu kako je to nesto najbolje, najbitnije, i iznad svega i kako je najtwish prvi, jedini i na vrhu, kao da metal pre toga nije postojao. tarijin nacin pevanja je postao paragidma za "dobro" pevanje, jer je to sad kao neko mudo sto je ona "skolovana" ili sta vec. pomodarstvo mi je uvek islo na zivce. slican status pocinje da ima i meshugga koja fura jos tvrdji manir... to sto se tebi ne dopada ne mora da znaci da je lose... ustvari, kad pocne mnogima da se dopada znaci da je krsh koliko sam postovala sve vas ovde na "mestu za muzicare".... kao "znaju ljudi sta pricaju.... znaju da razmisljaju".... sad vidim koliko sam pogresila... kako jedan muzicar moze biti ovako zatvoren za inovacije tipa "operski glas u metalu".... to je pozitivna promena... zar do kraja muzike kakvu poznajemo metal treba da zvuci isto Svake godine onolike devojke po belom svetu zavrse nekakve muzicke skole i akademije, big fuckin' deal. Ne cuje niko nikada za njih ni pre, ni za vreme, ni posle tih studija. iato toliko ima i pevacica koje umeju da pevaju.... i gitarista.... sad moramo da mrzimo NW zato sto je tarja poznata (izvini ako te nisam dobro shvatila) Na tu notu, niko normalan se nece upustati u analize necega sto je debilno (tipa NW). Gubljenje vremena. Kada zagrizes u neki kolac i odvratan ti je, niti ces ga dalje jesti niti analizirati zasto je odvratan (sem ako nisi sam pravio taj kolac, pa ne zelis da ponovis istu gresku). opet: kako jedan iskusan muzicar moze biti tako iskljuciv Metal nije bio teren za operske pevacice i ne treba da bude.... ma svi treba da se vratimo u kameno doba... svasta.... sta ce nam razvoj.... zene u metalu...fuj.... operske pevacice... fuj.... dajte ljudi.... otvorite malo svoje umove niko nije nista unistio garant da svaka devojka koja kvalitetno peva na skolski nacin, odlicno peva i rok.... to sto ima mnooooooogoooo ljudi koji se tripuju da znaju da pevaju je drugo.... ali ako si u stanju da naucis da kontrolises glas, nepce, u stanju si i da ih kotistis u svrhu "rok pevanja"
bojan j. Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 Ma ovde treba da se otvori i tema "Da li je Alogija upropastila domacu metal scenu" Posto: Tarja -> uticaj na domace pevaljke -> misljenje laika kako nema niceg boljeg Alogija -> izdali album za inostranstvo, big deal -> NEMA NICEG BOLJEG (ili u slucaju tolerancije "aj napravi nesto bolje pa se javi" )
imaginos Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 to sto se tebi ne dopada ne mora da znaci da je lose... ustvari, kad pocne mnogima da se dopada znaci da je krsh jel ovo meni upuceno? auu... 22 godine imas i citas bez razumevanja. citaj, sestro, pokusaj da _procitas_ to sto sam tako jednostavno napisao, molim te _ne_interpretiraj_ kako ti se prohte, kad sve lepo pise. koliko sam postovala sve vas ovde na "mestu za muzicare".... kao "znaju ljudi sta pricaju.... znaju da razmisljaju".... sad vidim koliko sam pogresila... smrc, smrc.
Dersu Uzala Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 (edited) hmm... onda dodje gary moore, pa ne ispadne bas tacno to oko _ne_ mesanja tradicionalne muzike i rnr. Naravno, naravno, ali to je opet izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Pravilo je da je veoma tesko 'utisnuti' etnicku muziku iz razlicitih kultura diljem sveta u muzicki izrazaj/dozivljaj zvan r'n'r. Iz prostog razloga sto je r'n'r vecinom i baziran na precizno definisanoj etnickoj muzici. Ako su koreni rokenrola u ritmu i bluzu, a koreni bluza u americko/africkoj duhovnoj muzici (soul, gospel i nativni africki formati) modulisanoj anglo etnickim uticajima (ipak su vlasnici vecine tih robova bili anglo porekla i forsirali neke njihove tradicionalne popevke i razvijali 'nove' stilove u Novom Svetu, dakle Americi) onda nije preterano tesko dalje ubacivati etnicke momente iz tih kultura (afro/americke i anglo). Irska muzika je ostavila solidne korene u anglo muzici pa samim tim Gary-ju nije tesko (kao recimo ni Mike Oldfieldu iako iz totalne drukcije perspektive) da ubacuje etnicke momente u moderan r'n'r izraz. Iz istoga razloga, muziku (bilo etnicku bilo popularnu) iz ne-anglo podneblja uopste nija lako prearanzirati u r'n'r (zbog forme, po prirodi stvari). Recimo tipicne 'talijanske muzicke forme, bilo sa juga (Napolitanci) ili sa severa, jer su etnicki koreni i razvoj muzike isli sasvim drukcijim pravcem. Proizvod svega toga je da ne postoji italijanski bend koji sija u tom r'n'r formatu jer ga oni iskonski ne kapiraju. To ne znaci da talijanci ne kidaju, dapace, zaduzili su evropsku i svetsku muziku pogovotu renesansnu i opersku. Posto su toliko toga utisnuli u ta dva (danas ne toliko popularna) izraza sigurno je da su ostavili neku bastinu u klasicnoj muzici iz koje je donekle povukla i moderna anglo muzika. Koliko, to je relativna stvar i tema za dublju analizu. Kapiras paralelu koju hocu da napravim. Operacija je i reciprocna. Primera radi, slusam vec godinama razne muzicare iz Mali-ja (Afrika) i odusevljavam se njihovom fuzijom stilova. Oni nemaju preterano dodira sa anglo kulturom, ali imaju savrsenu ritmicku bazu, imaju svoj 'etnicki' stil u smislu harmonizacije i uspesno 'importuju' neke na prvi pogled savrseno strane momente u svoj izrazaj, indirektnim putem (razgrade ono sto importuju sa zapada, pa ga prearanziraju u nesto sto njima ima smisla a opet se nazire spoljnji uticaj kroz sve to). Elem u r'n'r, uspesno generalno mozes da ubacis anglo (pri tome mislim i na irske generalno) momente i africko/americke duhovne momente (sto sve jeste i koren r'n'r) i to zvuci ok jer zvuci uhu poznato jer to i jeste to. mali kosooki? imaju li jedan bend da valja i da je nesto uradio? imaju li oni bilo kakvu muziku koja nije "pijooong-dijooong". Imaju naravno, i jedno vreme je jedan od top 20 metal bendova recimo bio Loudness...prost razlog iz kog su se proculi na zapadu (a morali su totalno da usvoje r'n'r' formu, znaci nema nikakvih japanskih etno momenata, nije lako skapirati tudju muziku) je sto su resili posle par albuma da snime album na engleskom...i gle cuda, nobody could tell the difference...uzgred Akira Takasaki je bio u to vreme jedan od najcenjenijih djitrista u metal svetu i sire. Poslusaj i Hiroshima bend (japanski oridjinal, ne onaj sa zapada mada oba kidaju i radi se o progresivcima iz 80-tih). Sto se tice japanaca i mesanja tradicionalnog sa modernim, bar sto se muzike tice, ja tu ne vidim neku veliku uzrocno-posledicnu sponu u smislu u kom ti impliciras. Ako vec repuju normalno je da ce da repuju na japasnkom, zaboga zive u Japanu. Sta god da rade radice na japanskom u velikoj vecini slucajeva, sasvim normalno. To je etnicki momenat. S druge strane, ja sam pristalica teorije da ako ces nesto da radis valjano po uzoru na original onda treba maksimalno da usvojis original. Znaci repujes na engleskom, pevas operu i kancone na italijanskom, sansone na francuskom, sirtaki na grckom, flamenco na spanskom i r'n'r i bluz na engleskom i to je to. po meni je marti fridmen _dokaz_ da je to moguce, a ne _izuzetak_. ako je on mogao, sigurno ce moci i jos neko, a on je dokazao da je moguce ubacivati egzotiku koliko hoces Oba iskaza su tacna. Marty jeste dokaz, ali je i izuzetak. Tacno, moci ce jos neko ali ko Onaj ko kao Marty prilicno dobro vlada tim cime se bavi, zainteresovan je za materiju (u ovom slucaju mesanje japanskih etno uticaja sa zapadnom instrumentalnom muzikom) i stavise poznaje tu materiju jako dobro i po mogucstvu iz prve ruke (korene i jedne i druge kulture pa tako i muzike). Marty je celog zivota vezan za Japan i japance, pored ostalog, jer su mu sve devojke od malih nogu Japanke. Znaci pored svih muzickih preduslova i kulturnih afiniteta treba jos da si prakticno uvucen celim bicem u taj svet koji izucavas. Gary Moore je Irac, nije tesko njemu da ubaci anglo/irske etno momente u svoj materijal. Marty je 'polu-Japanac' nije ni njemu tesko. Tesko je arbitrarno reci, e sad su recimo da ubacim neke arapske momente u svoj stilski izrazaj a ne znam nista o arapima, Arabiji, Islamu, njihovim zenama, decama , starcima, kulturi, istoriji, jeziku, sta ih muci, sta ih nasmejava. You gotta live it to understand (& Marty lives it, stavise on zivi u Japanu duzi niz godina a i pre nego se preselio visio je tamo, he digs it ). Sto se tice anketiranja, mislio sam da je jasno sta htedoh reci. Kad poznajes recimo 10-tak ljudi iz odredjenog podneblja to je sasvim dovoljan sempl (u nedostatku veceg, reprezentativnijeg) da izvuces neke validne zakljucke. Ako su 9 od 10 (pri tome totalno nasumicna poznanstva iliti random, nije ista ekipa) totalno neinteresantni ljudi, bar nama dole, ili ovima na zapadu onda proizilazi da ce i 90 od 100 biti isti takvi, ili 900 od 1000. Ili u slucaju kompletne finske populacije 4,860,000 od 5,400,000 . Edited March 31, 2006 by Dersu Uzala
Kali Agna Posted March 31, 2006 Report Posted March 31, 2006 U muzickoj skoli vas uce da pevate.Kada to naucite mozete da izaberete bilo koji nacin govorim iz licnog iskustva - uglavnom nije tako. iz razloga sto kada zelis posle operskog pevanja da predjes na nesto tvrdje, rok pevanje, nailazis na razne probleme prilikom prilagodjavanja glasa novom nacinu pevanja... moj je stav da ako vec ucis solo pevanje, onda pevaj to za sta se skolujes. u suprotnom ti za rok pevanje ne treba takva skola, vec samo moze da te ometa. dolazi u obzir jedino nize obrazovanje, ali skolovati se dalje da bi posle pevao nesto deseto je totalno besmisleno.
Vlaja Buraz Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 Post pics! Post pics!! Ako se video snimak nađe na netu obavezno linkujte! Ako neko sazna datum reprize, neka javi, imam video karticu da to snimim na komp.
Blacksunray Verb Delikvent Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 draganice, chedo moje, zezam se, Moj stav je ipak poluozbiljan, tj. ozbiljan donekle, i ne govnaraj, jesam li ja kriv shto neka riba ne uzme gitaru i napushi Nas nabedjene mudonje svojom masnom vlaznom pickicom....niko nista tu ne brani.... defakto, tako kako jeste situacija u praksi, zenke nisu davale neki bitan doprinos rock muzici, ne veci od neko9g fanovskog, a da hoce po principu linije manjeg otpora da se trte pevajuci po bendovima praveci ih automatski nekim Pop rockom, to jeste.....
imaginos Posted April 1, 2006 Report Posted April 1, 2006 (edited) Ako neko sazna datum reprize, neka javi, imam video karticu da to snimim na komp. sad sam video na teletekstu: - grand show repriza: sutra u 7:15 ujutru. - nedelja u 13h, MB grand - ponedeljak 22h, grand parada - utorak 11:49 (?), MB grand - petak 21h grand show nadam se da ce negde biti seksi robot... Edited April 1, 2006 by imaginos
Blacksunray Verb Delikvent Posted April 2, 2006 Report Posted April 2, 2006 nece, koji Vam je ljudi, to je bilo davno....
Dragana Posted April 2, 2006 Report Posted April 2, 2006 jel ovo meni upuceno? auu... 22 godine imas i citas bez razumevanja. citaj, sestro, pokusaj da _procitas_ to sto sam tako jednostavno napisao, molim te _ne_interpretiraj_ kako ti se prohte, kad sve lepo pise. ok... znam, nervira te pomodarstvo... ali moras priznati da cim neki bend pocne da slusa veci broj ljudi, on se smatra komercijalom i "ne vredi ga vise slusati"... mene nervira taj stav... cini mi se da ga ti imas, ali moguce je i da sam pogresila... mrzi me da citam sve ponovo smrc, smrc. lepo draganice, chedo moje, zezam se, Moj stav je ipak poluozbiljan, tj. ozbiljan donekle, i ne govnaraj, jesam li ja kriv shto neka riba ne uzme gitaru i napushi Nas nabedjene mudonje svojom masnom vlaznom pickicom....niko nista tu ne brani.... opusteno... znam koliko si ozbiljan... i znam da nisi ti ili bilo ko osim devojaka kriv... postoji razlog sto nisam citirala nick (kao ni imaginos-ov, u prethodnom postu) ali, nazalost, takvo shvatanje je veoma prisutno, sto ume da demoralise... defakto, tako kako jeste situacija u praksi, zenke nisu davale neki bitan doprinos rock muzici, ne veci od nekog fanovskog, a da hoce po principu linije manjeg otpora da se trte pevajuci po bendovima praveci ih automatski nekim Pop rockom, to jeste..... jeste
imaginos Posted April 2, 2006 Report Posted April 2, 2006 ok... znam, nervira te pomodarstvo... ali moras priznati da cim neki bend pocne da slusa veci broj ljudi, on se smatra komercijalom i "ne vredi ga vise slusati"... mene nervira taj stav... pa to me jos vise nervira... ti neki pseudo-elitisti koji su svesni da su mediokriteti, pa sebi izgledaju pametnije i "bolje" ako slusaju nesto sto niko ne slusa, kao u fazonu "prosta raja to ne razume, a ja razumem, pa sam zato nesto specijalno inteligentan". imas i citave bendove koji se ovde slusaju iz tog fazona. ne zna se ko me vise nervira, da li oni, ili ovi sto idu za stadom. osecam da im svima zaigra srce kad pocne ceca i slicno. sve bih ja to na njivu da radi! cini mi se da ga ti imas, ali moguce je i da sam pogresila... mrzi me da citam sve ponovo ma, ne zameram ja tebi sto si me etiketirala, nego to sto si pomislila "e, ovog nervira sto svi slusaju nw, pa on nece da bude kao ostali", a ja sam prilicno precizno napisao sta me i zasto nervira. pozdrav
Blacksunray Verb Delikvent Posted April 3, 2006 Report Posted April 3, 2006 slazem se ovde sa endrjuom.... obozavam te kvazi-elitisticke fazone tipa 'bendovi su super niko osim mene to ne slusa mene to cini posebnim', shto je infantilnost nivoa kada klinki skoci Ego zato shto Joj decko Ima deset godina vise, a ne shvata pritom da je Ona laka glupacica zasto shto je mladja, a on luzer koji juri zicere....
Recommended Posts