The Watchtower Posted February 14, 2006 Report Posted February 14, 2006 MORTIIS Remasters Early Albums For Upcoming Reissue Campaign Taking time out from writing and demoing for the planned 2006 follow-up to "The Grudge", MORTIIS spent Valentines Day, February 14 lovingly remastering the three early albums he calls "Era 1". MORTIIS flew to Nottingham, England and upgraded the following three classic early-period releases at Rubber Biscuit Studios: "Fodt Til A Herske" "Crypt Of The Wizard" "The Stargate" All three releases are due for an April 2006 reissue campaign and come packaged in lavish collectors' slipcases with extensive expanded liner notes, including in-depth interviews with MORTIIS by Tommy Udo (Metal Hammer) about the making of each meisterwerk. "Soul In A Hole", the first-ever DVD release from MORTIIS is packed full of exclusive interviews, videos and a full live set filmed during MORTIIS' mammoth seven-week European tour in support of "The Grudge" album. It includes MORTIIS' unparalleled videography to date with clips shot as far a field as Death Valley, New York and London, plus never-before-seen interview footage, including Mortiis speaking candidly about the recording process, live shows and the reason for the mask. The DVD is available in all good stores plus at the Earache webstore. Quote
m. Posted February 16, 2006 Report Posted February 16, 2006 dobila sam dvd live in London sa bonus stvarima-video spotovi i sl. jebeno! Quote
Misantrophil Posted February 16, 2006 Report Posted February 16, 2006 blago se tebi mora da je dobro Quote
Misantrophil Posted July 31, 2006 Report Posted July 31, 2006 mnogo mi krivo sto nisam bio kad je bio pre 2 godine.Nadam se da ce goblin jos jednom doci Quote
Misantrophil Posted August 8, 2006 Report Posted August 8, 2006 pa to sam hteo da kazem,ne znam sto sam napisao goblin Quote
^Rainbow_Monkey^ Posted April 22, 2007 Report Posted April 22, 2007 U poslednje vreme stalno slusam Svidjaju mi se i The Grudge i The Smell of Rain,ali TG vise:) Najbolje pesme su mi definitivno The Grudge i The Loneliest Thing...mada je ceo album The Grudge dobar Quote
The Joker Posted April 6, 2008 Report Posted April 6, 2008 Kasno Joker na temu stize,ali posto sam noob ovde ne mogu a da ne izrazim svoje odusevljenje muzikom Mortiis.Od industrial ere Smell Of The Rain je za tri duzine ispred The Grudge,bar po mom ukusu,dok iz ambienatlne ere mi SVE jako prija usima,doduse Stargate je malo ispod ostalih ali dobro... Quote
Mazrim Taim Posted April 28, 2008 Report Posted April 28, 2008 Svidja mi se ovo. Vokal je los,ali je sve ukupno mnogo dobro. Quote
The Joker Posted April 29, 2008 Report Posted April 29, 2008 Brate,Mortiisov vokal je okosnica celog benda Quote
BiserkaB. Posted September 2, 2010 Report Posted September 2, 2010 tako je Joker, reci im... i tako.. Chekamo Great Deceivera... till then> and again> one of the favs! http://www.youtube.com/watch?v=4AKg8iDLNgY&feature=related Quote
Talvi Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Odbrojava se do nečega, izgleda novi album. A možda i do gej parade. http://www.mortiis.com/ Quote
englis Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Meni ovaj Mortiis sa njegovim vidjenjem industriala nikako ne prija. Bolje da je ostao na muzickom putu tamo gde je i stao sa albumima "Keiser av en dimensjon ukjent" i "Fodt Til A Herske" bez kojih se ni na pisanje ne ide. Quote
Novaliis Posted October 3, 2010 Report Posted October 3, 2010 Slazem se. Ja i dalje obozavam te stare albume. 1 Quote
Talvi Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 Hahaha, kao što rekoh: Mortiis - Perfectly Defect (2010) Quote
Lou Posted October 4, 2010 Report Posted October 4, 2010 Nisam stigao danas od silne sahranističke propasti. Ide na telefon, pa će se slušati pri pobedničkom povratku sa ispita sutra. Quote
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 Najbolju muziku je pravio dok je spavao po hladnim skandinavskim parkovima, ne bi li isplatio snimanje albuma u studiju. Zbog toga valjda ta hladnoca u ranim ambijentalnim stvarima. Quote
Lou Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 Ta priča me je i nagnala da kupim Selvmord kada je izašlo reizdanje, video sam recenziju i primio se. Kasnije našao u Mordoru i mahao repom na putu do kuće. Quote
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Posted October 5, 2010 I ja sam saznao preko recenzije, bas mi je privuklo paznju, mislio sam kako je to tr00. Quote
Lou Posted October 6, 2010 Report Posted October 6, 2010 Ako iza albuma ne stoji priča, ne vredi ga kupiti. Quote
Lou Posted October 6, 2010 Report Posted October 6, 2010 (edited) Elem, ovaj album je sasvim solidan. Prva pesma vuče na Pretty Hate Machine, druga na The Fragile - klavijature u pozadini i gitarska melodija kao da su sišli sa tog albuma. Posle toga, Mortiis već pokazuje nešto drugačiji materijal, "Sole Defeat" ima ritam kojeg se The Prodigy ne bi postideli... Veći deo albuma je instrumentalan i ima svakakvih zvukova. Jedna od pesama pri kraju ponovo podseća na NIN, čini mi se da je u pitanju "Impossible To Believe". Sve u svemu, Mortiis se očigledno ne stidi svojih uzora i uspešno barata mnogobrojnim uticajima, pritom gradeći odličnu zvučnu sliku i atmosferu. Nosati trol u intervjuu kaže da je u pitanju materijal koji ne odgovara konceptu koji su zamislili za The Great Deceiver, ali koji im se sviđa, tako da su to objavili kao sitnicu koja će služiti da popuni vreme do novog albuma. Inače, moći će besplatno da se skine sa njihovog sajta. Evo i tog intervjua. http://www.thegauntlet.com/article/529/20166/Mortiis-to-giveaway-new-album-for-free.html#axzz11bSFLKYh Edited October 6, 2010 by Uncle Lu Quote
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Posted October 6, 2010 Secam se prica, pre dosta godina, kada se govorilo da je lik uradio operaciju i izgleda kao troll. Quote
Recommended Posts