Vincent Hess Posted October 2, 2005 Report Posted October 2, 2005 Ono sto rade Ronaldinjo, Kaka i Pirlo je umetnost
deadsy Posted October 2, 2005 Report Posted October 2, 2005 Petar II Petrovic Njegos iznad svih. Od slikara, Mikelandjelo je bio majstor(Sikstinska kapela), isto kao i Leonardo. Pikasa postujem jer je za zivota bio slavan, ipak je u slikarstvu to jako zajebano. Od domacih slikara, Lubarda i Kosta Bunushevac
dark_lilith Posted October 8, 2005 Author Report Posted October 8, 2005 Da dodam Gaudija(lik je bio stedisha i uvek je svoja dela pravio od otpadaka....lomio case,jeftine vaze....ali his masta moze svasta) Setih se Lockwooda koji je najbolji fantasy & dnd artist(slike su mu u tehnici ulje)a Luis Royo fantasy uopste Gaudi je fantastican obozavam ga! Slikari Van Gog, Rembrant, Leonardo Shta se svi przite na Dalija cak je njegova zena Gala bila veci lik od njega vrtela ga oko malog prsta! zatim Dostojevski, Victor Igo... savrshenu poeziju ima Branko Miljkovic... Peter Murphy Mozart, Bah fotografija Clara Lindstedt
Kokopelli Posted October 9, 2005 Report Posted October 9, 2005 slikar(i): Hieronymus Bosch, Ivan N. Kramskoy, pomenula bih i Dalija ali ce to dobiti - conotation. A ako nije bio najbolji umjetnik, bio je extraordinary slikar nadrealizma (da se ogranicim), mada 'Ja sam genije' nije bas pravi pogodak, ako je uopste i mislio da ga ucini (jos)poznatijim. dakle... pjesnik: Branko Miljkovic(da je ziv-zenila bih ga ), Jovan Ducic; kompozitor: Alexander Borodin; muzicar(i): Nema svrhe nabrajati. mLogo bre...
dark_lilith Posted October 10, 2005 Author Report Posted October 10, 2005 odlican foromanipulator,Morgana.... kakva crna morgana, ona samo dobro izgleda (a cak joj ni izgled nije savrshen) fotke su joj krsh
Queen_Mab Posted October 10, 2005 Report Posted October 10, 2005 kakva crna morgana, ona samo dobro izgleda (a cak joj ni izgled nije savrshen) fotke su joj krsh ne slazem se apsolutno,dobar izgled?puno sminke ali kako se ukomponuje u pozadinu,to smatram fenomenalnim....
dark_lilith Posted October 11, 2005 Author Report Posted October 11, 2005 to je ne cini umetnikom... vidim, tvoju temu su ubacili u moju! Antonio Gaudi!
srdjan Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 E Heronymous Bosch je carina, a nisam primetio da ga je iko spomenuo. A posto toliko ljudi voli Dalija, vredi pogledati ga jer mu je bio najveci uzor.
srdjan Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 E samo mislim da nije prikladno da se ova tema zove umetnici s obzirom da se raspravlja samo o slikarima. Nisu samo oni umetnici... smrc
darijus Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 Da li ih cenite? Koji su vam omiljeni? Omiljena slika... Ja ih obozavam, omiljeni Rembrant, Van Gogh, Direr (mada nije slikar vec graficar) jel vi goticari svi pijete iz iste flase...???
-Abraxas- Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 jel vi goticari svi pijete iz iste flase...??? hahaha morao sam ovo da napisem
Gothic Angel Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 najgora vrsta ljudi. literary MRZIM UMETNIKE!
Blacksunray Verb Delikvent Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 ozbiljno!? a posto si negde kenjao da volis razlicite vrste muzike i da si tako so to say, 'sirokih shvatanja (muzickih)', objasni mi kako to mrzis umetnike.... mali info za tebe - muzicari spadaju u umetnike....
blondie Posted October 11, 2005 Report Posted October 11, 2005 to sam ja sad htjela da kazem.. dobra je ovo tema.. salvador dali on je do jaja van gogh, dali, da vinci odlicni su svi. obozavam van gogha dobar je dali van gogh GENIJE! skroz sam se uputila. umjetnik je recimo moj deda bio.. od drveta je umio da mi napravi lutku, strijelu, sjekiricu, pistaljku, sta god sam trazila.. moja je mama umjetnik u pogledu kuhinje. znala je od keksa iz vijetnama (starog mozda 20 godina) da nam napravi strava kolac, i jos razna jela od narezaka! umjetnik je bio general Paton - njegove su strategije i vojne taktike ravne umjetnosti! u ovo ubacujem i lik Zivojina Misica. nevezano za citavo lozenje yumetala na Gospodara Prstenova, reci cu da je Tolkinov svijet jedna od najvecih pisanih umjetnosti ikada. i naravno, jako puno muzicara.. da ne nabrajam. no.. najveci umjetnik svih vremena, po meni, pa tek onda naucnik - bio je tesla.
Leona Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Ja ih obozavam, omiljeni Rembrant, Van Gogh, Direr (mada nije slikar vec graficar) I pored njih, tj. na prvom mestu Salvador Dali! Zaista mu se divim... ima nekoliko slika koje mi se bas svidjaju, ali im ne znam nazive. Shame on me...
dark_lilith Posted October 12, 2005 Author Report Posted October 12, 2005 Volim Van Gogha iz totalno drugih razloga, nacin slikanja mu je jedinstven, a teme manje-vishe dali je smooooooooooooooor
Denethor Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Sto se tice slikara BOSCH i LOTREK su mi prvi uvek. Tu je negde i EDVARD MUNCH. O daliju sam vec dovoljno rekao. Od impresionista volim Seraa, a Renoar me npr uzasno smara.
srdjan Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Volim Van Gogha iz totalno drugih razloga, nacin slikanja mu je jedinstven, a teme manje-vishe dali je smooooooooooooooor Samo mi jedan deo nije jasan: jel si ti to razumela Dalija pa i je smor, ili ti je smor sto ga ne razumes? Malo je neukusno reci da je on smor, da ti se ne svidja ok ali da je smor...
mR. MiNJa SuBBotta Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 ja razumem (valjda) Dalija ali ga ne volim... ne bih mogao da izdvojim omiljenog umetnika, ali od slikara u poslednje vreme recimo najvise me je odusevio Rouault. Genijalan slikar i Daumier, on je fantastican
Recommended Posts