Glavx Posted January 27, 2002 Report Posted January 27, 2002 ne nije za mene... pitanje je, kako drugima predstaviti metal? evo ovde u Edinburghu recimo svi slusaju rock, americki i engleski, i nemaju pojma za strane grupe. to je ok, no... ali kako sad njima predstaviti power & progressive metal? koje pesme im pustiti? sa death, ili black ne vredi pokusavati... kako ste vi konvertovali nekog u metalca?
Srki Posted January 27, 2002 Report Posted January 27, 2002 Nemam pojma. Mislim da treba poceti od nekih poznatijih grupa. Npr. ako je u pitanju power/prog. probati sa Rhapsody!?!
Black Knight Posted January 27, 2002 Report Posted January 27, 2002 Mozda da probas sa Helloween oni su nemci,Manowar ameri j****a.Sigurno se srki ne slaze ali Hammerfall lako ulazi u glavu.
Glavx Posted January 27, 2002 Author Report Posted January 27, 2002 pustio sam Dream Theater, Images & Words, kazu muzika je dobra, no glas je previse krestav, i da se ne slaze sa muzikom. pustio sam stargazers, kazu da im se ne svidja operski glas. dobro, treba jos probati sa drugima... samo sam pustio jednom ortaku nightwish. dalje, Blind Guardian, Nightfall im se svideo , no, nekima nije, i sad to je problem, previse je nekako fantazijski...
Crusader Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 Ne mozes ti na silu da im nametnes metal, ako oni imaju potencijala, njima ce se bilo sta svideti.
Vitamin K Experience Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 Probaj sa Royal Hunt (nisu ni jedno ni drugo, ali bi moglo da ih zainteresuje). Melodicni su i imaju dobar vox. Ako to ne uspe probaj sa Fates Warning-om (uzmi neki laksi album za pocetak). Eeeee, ma ti njima pusti odma' Liquid Tension Experiment-e. To su najubedljiviji progressive projekti snimljeni do sada.
Feanor Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 Ako kazu za DT da imaju pevacha sa kreshtavim glasom, mozda je bolje da dignesh ruke. U svekom sluchaju, mislim da je najolje da pochnesh sa maidenima, pesme tipa Fear of the Dark.
Uros Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 Po mom skromnom misljenju danasji metalci su poceli ili sa Metallic-om ili sa Maiden-ima... Medjutim, tesko da bi to danas upalilo, jer dzabe sto je to nama neka vrsta svetinje, njima je to nesto sasvim obicno(?)... Zato probaj:HammerFall, Sonata Arctica...
azal Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 progressive Dream Theater - Images and Words Symphony X - V Pain of Salvation - One Hour By the Concrete Lake Crimson Glory - Transcendance Queeensryche - Rage For Order Fates Warning - Perfect Symmetry Cynic - Focus Psychotic Waltz - A Social Grace Angra - Holy Land power Helloween - Keeper 1 & 2 Labyrinth - Return To Heaven Denied Angra - Angels Cry Rhapsody - Symphony of Enchanted Lands Blind Guardian - Nightfall in Middle Earth Iced Earth - The Dark Saga Kamelot - Karma Nevermore -Dreaming Neon Black to su za mene najbolji albumi za upoznavanje ove muzike. azal
Apeiron Posted January 28, 2002 Report Posted January 28, 2002 Iskreno, i ja bih digao ruke, tacnije ne bih ni pokusao da nekoga "konvertujem". A sta znam, ako bih vec pokusao, onda bi to bio prvo Nightwish, jer se neuki lako napale na Tarjin vokal, pa onda Kamelot - The 4th Legacy... Mada i dalje mislim da je to uzaludan pokusaj. [ 28 Januar 2002: Poruku izmenio Apeiron ]
Apeiron Posted January 29, 2002 Report Posted January 29, 2002 Manje-vise i za mene je slicna lista. Ali ipak, moras priznati da se mora odredjen put preci pre nego sto se dodje do ovog stanja. Pogotovo ako ti koje on hoce da uputi imaju i malo slicnosti sa ovdasnjim stanovnicima. Ja i dalje smatram Nightwish najpogodnijim.
Black Knight Posted January 31, 2002 Report Posted January 31, 2002 Najbolje bi ti bilo da ih vezes za nku stolicu i daim pustas sta god ti mislis da je najbolje dok ne pocne da ima se svidj.Salim se.Nemoj se muciti ako ne mogu da prihvate ne muci se.
Simadin Posted February 3, 2002 Report Posted February 3, 2002 Rhapsody, Nightwish, Kamelot, Guardianov Nightfall...(iz iskustva)
Black Knight Posted February 3, 2002 Report Posted February 3, 2002 Nightwish spada mislim da pre spada u gotik a ne u p & p!!!
Aleksei Posted February 6, 2002 Report Posted February 6, 2002 Narode ja sam poceo sa Cynic-om a pre toga sam slushao Grunge koji sad prezirem iz dna dushe.
Aleksei Posted February 6, 2002 Report Posted February 6, 2002 e sad dal to spada u power neznam al sigurno spada u progressive.
Sinstrel Posted February 6, 2002 Report Posted February 6, 2002 Hmmm... ako su ovi nabrojani bendovi za pocetnike koji su onda za iskusnije?!
azal Posted February 6, 2002 Report Posted February 6, 2002 za iskusnije.... progressive: Spastic Ink - Ink Complete Spiral Architect - A Sceptic's Universe Event - Human Condition Gordian Knot - s/t Watchtower - Control and Resistance ARK - Burn the Sun Zero Hour - The Towers of Avarice azal
azal Posted February 6, 2002 Report Posted February 6, 2002 i totalno se slazem da su Nightwish apsolutno power metal a ne gothic.... azal
Black Knight Posted February 7, 2002 Report Posted February 7, 2002 Nemojte me obesiti sada samo pisem sto sam cuo i procitao nista vise,bolje da napisem da vidim vase misljenje!Jer kada sam trazio neke tekstove za ortaka video sam da se na par mesta govori da je gotik pa sad ...
bramar Posted February 7, 2002 Report Posted February 7, 2002 Ma pustish Liquid Tension Experiment-om. Besno sviranje, besni muzichari i ostalo. Pa krenesh na Dream (po meni Scenes From the Memory, mozda jeste malo tezi album, ali je super). Pa su tu i Royal Hunt, Angra, Rhapsody. Mozda chak i Shadow Gallery ili mozda Sonata Arctica. Melodichno, brzo, besno... I na kraju, zavrshnica Spiral Architect i onda definitivno omrznesh metal jer ne mozesh da pohvatash shta ljudi sviraju (kad vole Cynic, DT, Angru i sl. bendove).
Simadin Posted February 9, 2002 Report Posted February 9, 2002 Pa napisao sam Nightwish jer smatram da su najblizi poweru...iako ih ne mozes smestiti u neki odredjeni zanr...lepo je covek u intervjuu u REXu rekao da sviraju Melodic Metal...s' tim se najvishe slazem
Feanor Posted February 9, 2002 Report Posted February 9, 2002 Pa nightwish jedino shto ima onaj mushki vokal koji podesca na gothic u par pesama. Ali to je ono, 2 posto primesa. [ 09 Februar 2002: Poruku izmenio Feanor ]
Vitamin K Experience Posted February 16, 2002 Report Posted February 16, 2002 quote: Prvi poslao AzzA The Blasphemer: Hmmm... ako su ovi nabrojani bendovi za pocetnike koji su onda za iskusnije?! Hehe... po nekom mom iskustvu, pravi ljubitelji prog-a se posle izvesnog vremena ba
Recommended Posts