Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nisam to očekivao, ali, bogami, ima finih stvari na novom albumu, pa ga ubacih u redovnu rotaciju na Deezeru. Ok, ništa spektakularno, ali svakako prijatno iznenađenje nakon svega što smo doživeli od njih... Sve u svemu, thumbs up za švedske drugare. 

Posted

Da, novi album je za dve klase bolji od prethodna 4 što stvarno nije bilo teško jer su isti teško smeće. Međutim, nije sad za neko padanje u nesvest i upoređivanje sa najboljim radovima, ni blizu. Neki Come Clarity / Sense of Purpose nivo recimo, što je opet kakav takav izlazak iz kanala. Chris Broderick je doneo malo osveženja na gitarama, a ni Anders ne zvuči tako skrnavo kao što zna. U svakom slučaju pozitivan pomak i neka nada da bi jednom možda mogli da iznenade sa skroz kompetentnim albumom, ali ovaj nije baš taj. I dalje Bjorn zna da napiše trijumfalne melodijice kao malo ko.

Posted

bolji od poslednjih uradaka, da. ali ni blizu a sence of purpose, kamo li come clarity.

ima dobrih momenata, ali se i dalje prožima tendencija pravljenja butt rock festivalske muzike, posebno kroz krindž tekstove.

• 2 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Uhvatio sinoć THE lajv, i zacementiralo mi se kao "na papiru ok, u praksi meh" bend, i valjda neki konačni podsetnik mrtvosti gotenburškog DMa. U principu, da nije Stanneta kao pojave ne znam da l bih ove albume izvrteo i pola puta koliko jesam, a i uživo mi doprinosi priči dosta. S tim što je meni IF oduvek bio magarac za DT konja, tako da se nadam da neće ipak potpuno da sjaše u pogrešnom smeru. Usput, headline turneja za novi album, a uglavnom su svirali prvi, plus svirali tek 5min duže od Paina, koji je kao predgrupa. Osećaj kao da nisu stigli da se spreme kako treba za turneju.