Srlandand Posted December 12, 2009 Report Posted December 12, 2009 Grof Monte Kristo, Tragom Ponoci i Preziveli su mi omiljene knjige ovako, a od fantasy najvise volim Hronike Ambera od Zelazny-a, Eragona i Pracetove knjige.
Guest HEFEST Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Tigrovi Sa Mompracema, Biser Labuana, Kraljica Kariba, Poslednji Gusari, Dozivljaji Serloka Holmsa, Haklberi Fin, Don Kihot i naravno legendarna i vec pominjana Lavaredovih Pet Marjasa.
Kveld Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 skoro sam čitala Svet se kaže šuma od Ursule Legvin, baš mi je legla.nije mi omliljeni SF ali se prilično visoko kotirala na mojoj listi...ovaj, jel ovo važi za SF knjige?
Ranis Posted February 1, 2010 Report Posted February 1, 2010 Robinson Crusoe, proces, kockar, langolijeri, zbirke Lazarevica i Domanovica, Besnilo od Pekica...su prve koje mi padaju na pamet...
delay Posted February 1, 2010 Report Posted February 1, 2010 Definitivno Covek Naopako. Ta me je skroz oduvala. I Venera Plus Iks.
Јарослав Posted February 2, 2010 Report Posted February 2, 2010 (edited) без размишљања: Мефисто и Златокоса - Срђан Крстић Едит: мени би било логичније да се ова тема пребаци на Култура, Уметност, Медији. Edited February 2, 2010 by Јарослав111
truliandedzombileš! Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 Jedna i jedina, najomiljenija? Nema šanse! Simons - Hiperion! Četiri knjiga, hiljadu strana (možda i više, ne sećam se), a opet sam hteo još... En Rajs - Vampir Lestat! Teško je biti Bog, zaboravio sam pisce, neka dva brata, rusi valjda... I još jedno pedesetak podjednako dragih...
truliandedzombileš! Posted February 3, 2010 Report Posted February 3, 2010 OK, hvala, nema potrebe da vičeš
Kveld Posted February 10, 2010 Report Posted February 10, 2010 Definitivno Covek Naopako. Ta me je skroz oduvala. I Venera Plus Iks. uuuuuuuuuuu, Filip Kirval...svaka čast..alternativni svetovi su definitivno my cup of tea
delay Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Fora je u tome sto su svi koje znam a da su procitali tu knjigu, skroz odusevljeni. Jedan od peekova Kentaura definitivno. To, Pavane, Zaduzbina, Kraj Vecnosti, Herbert, Balard i Dik. Mozda kad procitam dodam i Grega Bera.
Natasha94 Posted August 5, 2011 Report Posted August 5, 2011 Nije baš najbolja,al je zanimljiva. Stephen King - Cell.
sale 3sm Larry Flynt Posted August 5, 2011 Report Posted August 5, 2011 Nije najbolja,ali definitivno najtripoznija,najneobicnija i najcudnija koju ikada procitah
Lunar Posted August 5, 2011 Report Posted August 5, 2011 Jbt. Kuća listova. Gledam u ovaj cover i razmišljam se koja je ova knjiga i tek onda pogledam gore i vidim ko je napisao i sve mi je jasno. Inače ta knjiga ima posebnu čar ako si je čitao u originalu, zbog veoma uvrnute tipografije u odredjenim delovima u knjizi. Fantastična knjiga, i vereovatno jedna od najboljih i cenjenijih iz 21og veka.
sale 3sm Larry Flynt Posted August 5, 2011 Report Posted August 5, 2011 Inače ta knjiga ima posebnu čar ako si je čitao u originalu, zbog veoma uvrnute tipografije u odredjenim delovima u knjizi. Fantastična knjiga, i vereovatno jedna od najboljih i cenjenijih iz 21og veka. Naravno.U stvari postoji nekoliko verzija(nedovrseno bez efekata,crno-belo,dvobojno i specijalno izdanje u boji) Doduse nikad nisam procitao izdanje u koloru,ne znam da li je uopste ikada izdato kod nas,ali imam standardno dvobojno(isto kao ovo u koloru,al samo crvena i crna u tekstu,dok je ono sto bi trebalo plavom i jedna ljubicasta rec,u sivoj nijansi)
..charlie.. Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Zainteresovao sam se za Kucu listova, nakon sto sam procitao ovde za nju, pa sam je kupio, trebalo bi da stigne za par dana, deluje mi maksimalno interesantno... Javljam utiske kada procitam...
ElektroHexe Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Ja sam krenula da je čitam pre par godina, ali mi se nije svideo prevod, pa batalila :/
..charlie.. Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Videcu kad bude stigla knjiga... Probacu i da nadjem u pdf formatu originalnu verziju, ali se nadam da ce mi leci prevod. Videcemo...
sale 3sm Larry Flynt Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Ja sam krenula da je čitam pre par godina, ali mi se nije svideo prevod, pa batalila :/ Sto?Jesi prethodno citala englesku verziju?Znas kako,jedno je citati na engleskom,a drugo kad to treba da se prevede na neki jezik...sta znam,meni je prevod bio ok...ipak to nije neka teska knjiga za preovdjenje,sem sto je bila izazov za izdati.
ElektroHexe Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 Mene uglavnom odbijaju sitnice, kao kad umesto magija napiše mađija i sl. Drugi to neće ni da primete. Možda pokušam još jednom sa čitanjem, ipak je prošlo bar tri godine
sale 3sm Larry Flynt Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 kao kad umesto magija napiše mađija i sl Pa...i jedno i drugo je pravilno,cak bih rekao i da je ova druga mnogo bliza nasem knjizevnom jeziku...ja reko' previse slobodan prevod ili krajcovanje recenica i pasusa..znas kako,onda bolje juri u originalu knjige,glupo je da te odbije knjiga samo zbog takvih sitnica,jer si u startu onda ostala uskracena za istu.
Recommended Posts