Dasdariel Posted March 10, 2002 Report Posted March 10, 2002 Ne usudjujem se da odgovorim na to pitanje..u moru knjiga koje su mi sad pod rukom ne bih znao da se odlucim... josh kada sam bio mali ostala mi je draga Londonova knjiga Beli ocnjak...
Will-O-The-Wisp Posted March 10, 2002 Report Posted March 10, 2002 Au, Damage, al' znas da postavis teska pitanja! Pa to bi bilo: - Tolkin - "Gospodar Prstenova" - Stiven King - "To"
mirror Posted March 11, 2002 Report Posted March 11, 2002 omiljena knjiga.....hm....."mali princ" i "zlocin i kazna" .....
Feanor Posted March 11, 2002 Report Posted March 11, 2002 Evo dve: JRR Tolkien - Lord of the Rings Frank Herbert - The Dune
michelle Posted March 12, 2002 Report Posted March 12, 2002 Dostojevski- Braca Karamazovi ,ubedljivo pa onda Stranac i Lovac u zitu.
Invictus Posted April 10, 2002 Report Posted April 10, 2002 Silmarilion mi je najbolji. To je jedina knjiga koju sam procitao i okrenuo na prvu stranu da citam ponovo, odmah potom.
kojan Posted April 11, 2002 Report Posted April 11, 2002 Tolkin-Silmarilion,Hobit i Gospodar Prstenova Hese-Sidarta,Narcis i Zlatousti
KAYA Posted April 13, 2002 Report Posted April 13, 2002 oldous huksley - the door of perception ........citam skota peka u poslednje vreme... nije los.......
XOLOX Enthroned Posted April 19, 2002 Report Posted April 19, 2002 omiljena knjiga... hm. dostojevski - idiot kami - stranac (morao sam, ali mi se i svidela) nice - tako je govorio... a od SFa tu su: krighton - izgubljeni svet i sfera sagan - kontakt avanture nezaboravni Robinson Kruso i Grof Monte Kristo EF nisam citao. Jednom mi je pod ruke pala Hobit i svidela mi se, ali samo kao stivo "da ti prodje dosadni raspust" koje biste mi knjige preporucili... voli roman apsurda i nihilisticku literaturu (ne u bukvalnom smislu, vec onu gde se ne obraca paznja na knjizevnu formu, jezik... vec je knjiga tu da prenese neku poruku, kriticku, filozofsku...).
Drake Posted April 24, 2002 Report Posted April 24, 2002 Da li je, posle svega, otrcano reci Gospodar prstenova? Svakako da jeste! Anyhow, GOSPODAR PRSTENOVA!!!!!!!!!!!!!!! Potom, Freni&Zui (Selindzer) Autostoperski vodic (zasto ga niko ne pominje?) I (znam da ce se svi zgaditi, ali boli me k) To kill a mockingbird
mith'quessir Posted April 27, 2002 Report Posted April 27, 2002 naravno da je tesko odgovoriti na ovo... ali pored tolkienovih knjiga.... tu su naravno letopisi t. kovenanta.... r.e. feist riftwar saga, serpentwar,... odiseje u svemiru (naravno),..... i ima jos toga.....
DDT Posted April 28, 2002 Report Posted April 28, 2002 "The Broken Blade" - Simon Hawke ... Gospodar je isuvise izvikana knjiga ... ima dosta knjiga od Asamova (Isak) ... u svakom slucaju je bolji od Klarka ali dobro. I Odiseja(e).
Drake Posted May 4, 2002 Report Posted May 4, 2002 naravno da je tesko odgovoriti na ovo... ali pored tolkienovih knjiga.... tu su naravno letopisi t. kovenanta.... r.e. feist riftwar saga, serpentwar,... odiseje u svemiru (naravno),..... i ima jos toga..... Feist je gotivan, al' ja citala samo Magician...grr...mnogo je skup(mislim Feist)
Queen Of The Damned Natio Posted May 5, 2002 Report Posted May 5, 2002 Ovo je tesko pitanje, mozda igra staklenih perli. A sto se tice fantastike i sf-a gospodar prstenova. Jeste da je izlizana, ali je najbolja
mith'quessir Posted May 6, 2002 Report Posted May 6, 2002 naravno da je tesko odgovoriti na ovo... ali pored tolkienovih knjiga.... tu su naravno letopisi t. kovenanta.... r.e. feist riftwar saga, serpentwar,... odiseje u svemiru (naravno),..... i ima jos toga..... Feist je gotivan, al' ja citala samo Magician...grr...mnogo je skup(mislim Feist) Ma ja imam nekoliko njegovih knjiga na compu... tacnije riftwar i serpentwar... (dodushe u budjavom txt formatu)
MissionVao Posted May 6, 2002 Report Posted May 6, 2002 naravno da je tesko odgovoriti na ovo... ali pored tolkienovih knjiga.... tu su naravno letopisi t. kovenanta.... r.e. feist riftwar saga, serpentwar,... odiseje u svemiru (naravno),..... i ima jos toga..... Feist je gotivan, al' ja citala samo Magician...grr...mnogo je skup(mislim Feist) Ma ja imam nekoliko njegovih knjiga na compu... tacnije riftwar i serpentwar... (dodushe u budjavom txt formatu) a gde nalazite knjige na netu? u bilo kakvom formatu!!
:={MaYa}=: Posted May 7, 2002 Report Posted May 7, 2002 Sve od Kronina, Gabrijel Garsija Markes-Sto godina samoce jos mnoge gore navedene knjige,pa da se ne ponavljaju... I...nemojte mi zameriti-zaista mi se svidela-Na Drini cuprija...
Nomad Posted May 8, 2002 Report Posted May 8, 2002 PROCES, STRANAC, TRAVNICKA HRONIKA, ZLOCIN I KAZNA, DERVIS I SMRT, MI...
mith'quessir Posted May 10, 2002 Report Posted May 10, 2002 naravno da je tesko odgovoriti na ovo... ali pored tolkienovih knjiga.... tu su naravno letopisi t. kovenanta.... r.e. feist riftwar saga, serpentwar,... odiseje u svemiru (naravno),..... i ima jos toga..... Feist je gotivan, al' ja citala samo Magician...grr...mnogo je skup(mislim Feist) Ma ja imam nekoliko njegovih knjiga na compu... tacnije riftwar i serpentwar... (dodushe u budjavom txt formatu) a gde nalazite knjige na netu? u bilo kakvom formatu!! Pa slucajno kad nalethsi.... ili ides po ruskim siteovima.... ako hoces da ti posaljem knjige javi se na moj mail...
Recommended Posts