SixStepsOnTheMoon Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 (edited) Dostojevski - Idiot Nije baš najbolja,ali je mnogo dobra knjiga...poučna u svakom pogledu.Ah taj Dostojevski Edited January 12, 2008 by SixStepsOnTheMoon
DBrave Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 E kad vec spominjete Dostojevskog da se ubacim. Ja sam je bas zavrsio pre par dana (mislim na Idiota). Mnogo mi se vise svidela Zlocin i kazna, nije ni ovo lose ali nekako mi je sve nerealno. Sad sam uzeo Mladica da procitam, jel citao neko to??
Kamaitachi Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Тријологија леда и ватре Џорџ Мартин Ta "triologija" za sada ima 4 dela (a planira covek da napise jos 3)!
Azizam Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Inace, po meni najbolja fantazija su Rusdijevi "Satanski stihovi". O da. Iako mi bode oči to fantazija, načisto ne može da se utisne samo ta reč pa da se objasni žanrovska pripadnost te knjige. Čak mi često ni magični realizam ne leži. Nego, knjiga je jedna od najboljih koju sam pročitala. Ne sećam se kad sam poslednji put pročitala knjigu koja bi me terala na pauzu u čitanju (a to mi učine samo oni biseri priče i pričanja).
WITCH84 Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Ja sam legenda - Ricard Metison Zlatna krv - Lucius Shepard serijal MAGLE AVALONA - Marion Zimmer Bradley serijal Vampirske hronike - Anne Rice Ja bih ovde dodala josh samo Dracula-Bram Stocker.
Talvi Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Ja sam legenda - Ricard Metison Joooj, Will Smith glumi u filmu...
Hudini Posted February 15, 2008 Report Posted February 15, 2008 Iako mi bode oči to fantazija, načisto ne može da se utisne samo ta reč pa da se objasni žanrovska pripadnost te knjige. Čak mi često ni magični realizam ne leži. Nego, knjiga je jedna od najboljih koju sam pročitala. Recimo da bi se taj žanr mogao opisati kao epska fantastika/magijski realizam/avantura/religijska polemika/kulturološka disertacija/psihološki triler... i opet ne bismo bili ni blizu. Ja sam je čitao desetak puta, što verovatno nije ništa u poređenju sa Lord of the Rings nerdovima...
Mazrim Taim Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Uh, E T A Hofman -Gospodjica Skideri Robin Hobb- Assassins's Apprentice Anthony, Piers - Race Against Time Rajko Djuric-Istorija holokausta Roma (da ne poverujes sta su one picketine od nacista radile. Tu je sve slozeno sa kompletnim indeksom zrtava,logora,odece i sprava za mucenje)
Hudini Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Rajko Djuric-Istorija holokausta Roma (da ne poverujes sta su one picketine od nacista radile. Tu je sve slozeno sa kompletnim indeksom zrtava,logora,odece i sprava za mucenje) To je sve samo ne SF...
Mazrim Taim Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 To je sve samo ne SF... Ovo je tema za najbolje knjige koje smo citali. Ne mora to da bude sf.
Hudini Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Proveri još jednom kako se zove podsekcija.
Faustus Posted February 20, 2008 Report Posted February 20, 2008 mali princ Potcenjena knjiga Kao sto su potcenjeni i domaci pisci. Knjiga koja je ostavila najvise utisaka na mene je Necista krv!
AstralliS Posted February 20, 2008 Report Posted February 20, 2008 Knjiga koja je ostavila utisak na mene... Orhan Pamuk - Zovem se Crveno.
Whitesnake_Zr Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 Tolikin-Gospodar prstenova...No word.
AstralliS Posted February 23, 2008 Report Posted February 23, 2008 Tolikin. Prvi put čujem. Btw. evo preporuke. Jedna sasvim ok knjiška. Džim Krejsi - Posle smrti. Izdavač je Laguna. O knjizi O autoru Odlomak
Hudini Posted February 24, 2008 Report Posted February 24, 2008 Potcenjena knjiga Moram da se složim. Najviše je potcenjuju takozvani "odrasli", jer je to, bože moj, knjiga za decu. Egziperijev "Mali Princ" je bio i ostaće jedna od mojih najomiljenijih knjiga.
Decrepancy Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Najbolje dve koje sam procitao su od Skot Peka "Put kojim se redje ide" i "Put kojim se jos redje ide"...
blacksmith Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Moram da se složim. Najviše je potcenjuju takozvani "odrasli", jer je to, bože moj, knjiga za decu. Egziperijev "Mali Princ" je bio i ostaće jedna od mojih najomiljenijih knjiga. Pa tacno je da je potcenjuju, kapiram da je to prvenstveno jer knjiga pripada lektiri za... koji razred? Mislim da je u pitanju prvi deo osnovne skole... Ja joj iskreno ne pridodajem nikakav poseban znacaj, ali ne potcenjujem. Bas ima dosta laguninih izdanja medju pomenutim knjigama ovde. Eto i mene Terry Prattchet odusevljava i, cini mi se, zauvek ce...
Melodicus Deathus... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Jedna jako dobra knjiga koju sam davno procitao se zove Bjuik 8. A popizdeo sam sto ne mogu da se setim imena pisca... Danima mi je na vrh jezika ime...
.... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 J.R.R. Tolkien - Silmarilion Borna Bebek - Santana
AstralliS Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Jedna jako dobra knjiga koju sam davno procitao se zove Bjuik 8. A popizdeo sam sto ne mogu da se setim imena pisca... Danima mi je na vrh jezika ime... Skontaću da si se zajebavao. Ali za ostele... Radi se o Kingu, naravno. Tačniji naziv "From a Buick 8".
Recommended Posts