kojan Posted May 13, 2002 Report Posted May 13, 2002 Bornov identitet-zaboravio sam ali mislim da je Ladlam Robert
SALMON Posted June 17, 2002 Report Posted June 17, 2002 Tesko pitanje!!! :? Ima mnogo knjiga koje su mi omiljene i koje su ostavile pozitivan utisak na mene pa mi je tesko da odlucim. Ipak,prednost dajem "Gospodaru prstenova"!
Arch Stanton Posted June 17, 2002 Report Posted June 17, 2002 Dostojevski- Braca Karamazovi ,ubedljivo pa ondaStranac i Lovac u zitu. jel Lovac u zitu knjiga koju su nasli kod ubice Kennedy-ja i Lennon-a?
Arch Stanton Posted June 17, 2002 Report Posted June 17, 2002 najbolje knjige su svakako ciklus -Dozivljaji dobrog vojnika Svejka-Hasek;Stilske vezbe-Keno i Izabrane pripovetke-Cehov
SALMON Posted June 17, 2002 Report Posted June 17, 2002 jel Lovac u zitu knjiga koju su nasli kod ubice Kennedy-ja i Lennon-a? a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a: a:
NIHILISTA Posted June 20, 2002 Report Posted June 20, 2002 Da dodam ovoj kolekciji Izabrane drame- Samjuel Beket.Ono je neverovatno koliko je onaj covek dobar.Svaka mu cast kako pise.
Hellspawn Posted July 30, 2002 Report Posted July 30, 2002 Iskreno, najbolja knjiga mi je hobit, a ne gospodar prstenova... Pozdrav iz Hrvatske
DrEaM Posted July 30, 2002 Report Posted July 30, 2002 The Nameless One "Planescape: Torment" - MORTE RICTUSGRIN
Mulder Posted August 5, 2002 Report Posted August 5, 2002 Salvador Dali-''Ja sam genije'',mnogo dobra knjiga,savetujem vam da je procitate,odusevicete se zivotom jednog ludaka koji je (po meni)najveci ekscentrik ikad.
Misha Grozni Posted August 5, 2002 Report Posted August 5, 2002 E, a jel citao neko Dzin Volfa i seriju koja pocinje sa romanom 'Senka mucitelja'? Ima ga onom CD-u koji je izdao Polaris, i stvarno je bilo vredno becenja u ekran, nikad nisam cuo za tog pisca ranije, ali ovo sto sam citao od njega je stvarno TRIP. Tu je i Merion Cimer Bredli, 'Magle avalona' roman od cetiri tomova, to je jedina obrada legende o kralju Arturu koja mi se ikad svidela.
Neuromanser Posted August 6, 2002 Report Posted August 6, 2002 najknjiga :? xexe.meni su najknjige Prachetovi romani i "Vodich kroz galaksiju za autostopere" od Adamsa.NIKAD NAJJACHE!!!
ObiHobit Posted August 7, 2002 Report Posted August 7, 2002 Silmarilon , e i Nefertiti mi se svidela shtrashna knjiga!! A fotografije iz pakla je ostavila veliki odnosno zanimljivi utisak na mene to svakako treba procitati E jes da sam smorio ali i pricha o Karmi je do jaja a: a: a: a: a: a: a: a: a: hah
Hamsun Posted August 9, 2002 Report Posted August 9, 2002 JRR Tolkien-Silmarilion,Hobit i Gospodar Prstenova Jesam li spomenuo d anajvise mrzim Tolkina? 8O Salim se,naravno...mislite o tome...
Fiery Posted August 10, 2002 Report Posted August 10, 2002 pa, omiljena mi je trenutno autostoperski, a koja je najbolja, stvarno ne bih mogao da ocenim
yustargazer Posted August 10, 2002 Report Posted August 10, 2002 nema sanse da se odlucim za omiljenu knjigu, ali evo da izdvojim par meni omiljenih: "Ender's Game" i "Speaker for the Dead" od Card-a [cujem da hoce da naprave film] adamsove prve dve knjige Vodica... philip dick - ubik, flow my tears the policeman said spider robinson i njegove prve 3 knjige o Callahan-u Lemov "Solaris" [isto cujem da su napravili film....holivudski.....znam da ruska verzija vec postoji] sve od asimova....njegove knjige sam gutao kad sam bio u 5 razredu Frederik Pohl - Gateway Kurt Vonnegut - Slaughterhouse Five [secam se samo da je bilo dosta crnog humora a: ]
Prince of Stories Posted August 11, 2002 Report Posted August 11, 2002 Jako je tuzno sto ispada da se pominju jedino knjige engleskih i americkih autora... Paolo Koeljo "Veronika je odlucila da umre" Artur Klark "Kraj detinjstva" P.N. Elrod" I, Strahd"
Hattila Posted August 11, 2002 Report Posted August 11, 2002 Pa stvarno je tesko rec koja je najbolja knjiga jer ona koju obicno citam me ostavlja pod najboljim dojmom. Naravno tu su neizostavni Lotr, od sf-a bi spomenuo Hiperion i nastavci, onda su tu Amberske kronike, Asprin...
Omegahedron Posted August 14, 2002 Report Posted August 14, 2002 hmmm...pa zadnja knjiga koju sam procitala je Spletkarenje sa sopstvenom dusom-M.Jovanovic,inace jedna od boljih koje sam dosada citala!a svakako je za preporuku! a:
Hansen-car Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 Ako se ja pitam,ne smemo zaboraviti Simonsa,Dena.Videh da je neko pomenuo "Hiperion".To je,nesumnjivo,jedna od najludjih pripovesti ikada napisanih.Ko je to citao,slozice se da je pisceva sposobnost kreiranja drugih svetova ravna Tolkinovoj,Klarkovoj i sl.Stavise,mozda je i mastovitiji,obzirom da je stvorio citav univerzum daleke buducnosti.Donekle ga mogu uporediti sa Herbertom i ciklusom "Dina". Kad su u pitanju knjige van SF zanra,glasam za Lajosa Zilahija.Nije bas popularan,ali verujte,bio je genije.Ne propustiti!
All_Destroyer Posted September 5, 2002 Report Posted September 5, 2002 To su: ciklus Dina - Herbert Mach od Shanare - Teri Bruks To - Stephen King Books of Blood - Clive Barker neizostavni trio Tolkien-a - LotR, Hobit, Silmarilion I za kraj, jedna knjiga o prirodi i zhivotu u njoj: Ridji lisac - Charles Roberts
Recommended Posts