Omega Posted September 5, 2002 Report Posted September 5, 2002 Alhemicar(Koeljo),Mali Princ(Egziperi),Sto godina samoce i Ljubav u doba kolere (Markes)....ima tu jos poooono odlicnih knjiga,ali ove su mi prve pale na pamet....
Elektro_Liza Posted November 30, 2002 Report Posted November 30, 2002 1. Stanislaw Lem, ''Summa Tehnologiae'' 2. Dz. J. Selindzer, ''Lovac u zitu'' 3. F. Nice, ''Antihrist'' 4. F. Kafka, ''Preobrazaj'' 5. I. B. Singer, ''Gimpel luda''
Elldamar Posted December 1, 2002 Report Posted December 1, 2002 1.Pricha o karmi - Benedict 2.Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala - Paolo koeljo 3.Mi,deca sa stanice ZOO - CRistajana ????
fractal Posted December 2, 2002 Report Posted December 2, 2002 Niko nije spomenuo Philipa K Dicka? Meni je Ubik mnooogo dobar, jos par knjiga koje sam citao takodje, onda Robert Jordan sa svojim serijalom Wheel of time, procitah prvu knjigu koja je fantastichna, ali sam chuo da se kasnije malo rasplinjava poshto serijal ima nekih 10 knjiga (i josh nije zavrshen). Proces i Zamak od Kafke, Vodich.. E da, i Grof Monte Kristo me odushevio u vreme kada sam ga chitao.
BeLi-TiGaR Posted December 2, 2002 Report Posted December 2, 2002 E, chitao sam mnoge stvari, i visoko obrazovne i manje obrazovne, ali me nishta tako dobro ne oraspolozi i ne natera na ramishljanje kao Autostoperki vodich kroz galaksiju!
Telcontar Posted December 2, 2002 Report Posted December 2, 2002 ma i ja igram CS al sam ovde zbog Baldurs Gate II )) prema tome CS i ostalo ne ovde nego "tamo"
Telcontar Posted December 2, 2002 Report Posted December 2, 2002 Da sva sreca pa nisam slao dve poruke odjednom i zamenio ih )) heh e sorry moje greska...inace htedoh reci o knjigama this: !. Tolkien (Lord of the Rings,Hobit,Silmarilion) 2. P.Coelho Veronika je odluzila da umre,Alhemicar,PEta Gora... 3. Herbert(mislim da se tako zove) Dune (Dina ko nezna sta je) 4.A.C.Clarke - Space Odissey ima josh mnooogo toga (naveo sam samo SF,fantsy knjige)
Midnight Madness Posted December 5, 2002 Report Posted December 5, 2002 Jonathan Lee Vice - Pupoljak Zla Clive Barker - Igra Prokletstva Friedrich Nietzsche - Antihrist J.F.Gete - Faust etc etc etc......
steve-harris Posted December 10, 2002 Report Posted December 10, 2002 Nema najbolju ali zato imam par omiljenih knjiga: 1.iron maiden:run to the hills(official biography)-definitivno najjaca 2.tolkien:gospodar prstenoca,silmarilion,hobit 3.alister crawley:oblaci bez vode
Dujke Posted January 18, 2003 Report Posted January 18, 2003 Na prvom mestu mi je "Odiseja" svi delovi (Artur Klark), pa onda "Gospodar Prstenova" i na trecem mestu "Grad i zvezde" od Klarka
Teodora Posted January 22, 2003 Report Posted January 22, 2003 Tolkin-Gospodar Prstenova, Hobit, Silmarilion, Mazalov List, Kovac iz velikog Vutona Brian Froud & Allan Lee- Vile i vilenjaci Dostojevski- Idiot, Zli Dusi Roger Zelazny- Noc u samotnom oktobru Edgar Po- Izdajnicko srce
Dry-Na-Nord Posted January 25, 2003 Report Posted January 25, 2003 Najbolja knjiga :? Mozda 'Tihi Don' od Solohova ili Pavicev 'Hazarski recnik' Tu su i Kafkina dela. Kad sam bio mali, mnogo sam se palio na 'Tajanstveno ostrvo' od Zila Verna
Slaughterer Posted January 25, 2003 Report Posted January 25, 2003 Ja inace smatram sebe vrlo nacitanim: negde oko 1000 knjiga godisnje citam. 1
Nienna Posted January 27, 2003 Report Posted January 27, 2003 Najbolja knjiga??Pa naravno sve Tolkinove ikada napisane.Silmarillion, The Hobbit, The Lord of the Rings, Tree and Leaf...Pored Tolkina sve Pracetove, pa onda Michael Murkok, Karl May...fantazija u glavnom. Svidha mi se sto vecina vas gotivi Tolkina
Council A Posted February 8, 2003 Report Posted February 8, 2003 Orvel-1984(i to nema nikakve veze s godinom mog rodjenja 8) ) Bulgakov-Majstor i Margarita(ako niste citali, obavezno!!!) Dodavacu kad se setim, stvarno me mrzi da se prisecam. Tu je i Solaris(Lem), Tolkinov opus, Beskrajna prica(mada se ona cita nesto ranije)itd. Rekoh, dodacu. Kad smo vec kod Beskrajne price, jeste li videli ono prelepo novo izdanje koje ima i crvenu i zelenu stampu??
Impaler Posted February 21, 2003 Report Posted February 21, 2003 Ima jedna jedina knjiga koju sam procitao u dosadasnjem zivotu. VRAPCI umiru pevajuci. Ovu knjigu preporucujem svima koji bi da ugnjetavaju jadne,male,bedne zivotinje. Inace autor je TOM soer. Ovo je samo jos jedan od dokaza da netreba teziti ka opismenjavanju. Neka vam ja budem primer.Deco manje citajte vise pisite i docicete do savrsenstva a: a: a: a:
Odoakar Posted March 16, 2003 Report Posted March 16, 2003 Kad sucvetale tikve - Dragoslav Mihajlovic.
Dissolve Girl Posted March 16, 2003 Report Posted March 16, 2003 Andricj -"Prokleta avlija","Ex ponto" Selimovicj-"Dervish i smrt" Koeljo-"Alhemichar", "Peta gora" Erika Jong-"Strah od letenja" Kapor-"Una" i josh puunooo
Lady Amalthea Posted March 17, 2003 Report Posted March 17, 2003 tolkien - simarillion dostojevski - idiot ima jos, seticu se...
Pagan Saviour Posted March 21, 2003 Report Posted March 21, 2003 U poslednjih 5 godina procitao sam samo dve knjige a trenutno citam trecu. 1.Gospodar prstenova od Tolkiena 2.Vidovitost od Stivena Kinga I sada citam Sillmarillion to jest danas sam poceo da ga citam. Za sada se smaram ali nadam se da ce posle piti zanimljivija stigao sam do druge glave.
Recommended Posts