Doug Bradley Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 Clive Braker: Knjige Krvi (Books Of Blood) Utkani Svet (Weaveworld) Velika i Tajna Predstava (Great And Secret Show) Evervile (Everville) Robert Ludlum U znaku Blizanaca (Gemini Contenders) Bournov Identitet (Bourne Indentity) Matareshki Krug (Matarase Circle) Sidney Sheldon Vetrenjache Bogova (Windmils Of The Gods) Ako Dochekam Sutra (If Tommorow Comes) David Morrel Rambo:Prva Krv (First Blood) Bratstvo Ruzhe (The Brotherhood Of The Rose) Ochinstvo Kamena (Fraternity Of The Stone) Plameni Zavet( (The Covenant Of The Flame) Frederick Forsyth Ikona (Icon) Pregovarach (Negotiator) Bozhija Pesnica (The Fist Of God) Dosije ODESSA (ODESSA File) Chetvrti Protokol (Fourth Protocol) Pircha Iz Biafre (Biafra Story) Veteran (The Veteran) John Grisham Ulichni Advokat(Street Lawyer) Dosije Pelikan(Pelican Brief) Michael Crichton Razotkrivanje (Disclosure) Plen (Prey) Tom Clancy Lov Na Crveni Oktobar (The Hunt For Red October) Kardinal Iz Kremlja (The Cardinal Of The Kremlin) Crveni Zec (Red Rabbit) Stephen King IT Isijavanje (The Shining) Groblje Kucnih Ljubimaca (Pet Semetary) Talisman (The Talisman) Vreca Kostiju (Bag Of Bones) Firestarter H.P Lovecraft. Sluchaj Charlsa Dextera Warda (Strange Case Of Charles Dexter Ward) U Planinama Ludila
Black~Cat Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 (edited) Tolkien - "Gospodar Prstenova", Trejsi Ševalije - "Devojka Sa Bisernom Minđušom", Mario Puzo - "Kum", "Zakon Ćutanja"... ima ih još, ali su te najbitnije Edited May 31, 2005 by Angel of Sorrow
CTPAX Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 Od SF-Ef knjiga Gospodar mi je najmiliji,naravno!!!Najbolju nemam,to se nikad ne bih mogao odluciti... Hm, nijedno Tolkinovo delo ne bih nazvao SFom, ali ajde...
.alex. Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 clive barker-utkani svet stephen king-crna qcja tolkien-LoTR i hobit...te tri su mi vr'!!!ali i druge naravno,no mislim da im nije mesto ovde...
Jessy Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 Engleska knjizevnost me ODUSEVLJAVA!!! Pocev od horora,romana,etc. Obozavam romane sestara Bronte,narochito Orkanske visove-Emili Bronte koji su mi i dan danas najjacha knjiga...
Demonic_Alliance Posted June 7, 2005 Report Posted June 7, 2005 Heh, ova tema budi nostalgicne ideje, posto je verovatno jedna od najstarijih na forumu (s pocetka 2002. !)... Nego, mnogo njih se dalo u kvaziumetnicko palamudjenje zeleci da ispadnu nacitani, pa su im omiljene knjige nesto iz skolske lektire. (kao sto pola njih osim metala slusa klasiku, yeah right!) Ja se ne stidim onog sto sam uvek voleo da citam, i tako ce i ostati. Znaci Tolstoj jes pametan, i njegove kratke price mnogo su lepse i zanimljivije od knjiga, koje bi svaka mogla da ima jedno 100 strana ako bi se ostavili sustinski vazni elementi a izbacio junk. Isto vazi i za Cosica, a i ostale pisce koji smaraju i pishu na metar, incl. Tolkina. To ne znaci da knjigu od 600 strana nisam u stanju da progutam za dan, ali samo ako 80% knjige NE cine gnjavatorski opisi i nepotrebne digresije, kao i scene koje je autor ubacio samo zato sto su njemu zanimljive, a nemaju neki uticaj na karaktere, radnju i atmosferu knjige (ako izuzmemo osetan uticaj na smor). Moj izbor, bio pre otprilike 5 godina i ostao: -Orson Skot Kard - Enderova igra (i ostale iz te 4-logije) -Clive Barker - Velika i tajna predstava (mada nisam citao Utkani svet, koji imam samo elektronski a mrzim da citam s monitora) -W.Gibson - Neuromancer trilogija -Philip K. Dick - sve sto je napisao a cega sam se ja dokopao, nazalost za sad svega 7-8 knjiga, mada mozda ipak Tamno skeniranje i Dr. Bladmani kao vrh... -D. Adams - bla vodic bla -A. Clarke - Kraj detinjstva Ovo su naravno knjige koje su bash ostavile utisak na mene, a ne samo da su mi pruzile sate dobre zabave. Mada ima par pisaca koje nisam citao a drzim da bi trebalo...
Guest serbian raven Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 gospodari , silmarilion ,hobit,beskrajna prica ,sve tri planecape torment knjige, autostoperski vodic kroz galaksiju,jezero sjaja....... u zadnje vreme citam terija pratceta i ono sto nisam procitao od r.a.salvatorea.
dusk Posted July 11, 2005 Report Posted July 11, 2005 Letopisi Tomasa Kovenanta, Nevernika - Stiven Donaldson Gospoda i Dame, Mort - Teri Pracet Anne McCaffrey - koliko sam procitala od zmajevog serijala Filip Dik - Marsovsko vremensko iskliznuce Parfem - jebes ga, zaboravila sam ko je napisao
Valinion Posted July 19, 2005 Report Posted July 19, 2005 Vjerovatno Gospodar prstenova. Druga je Danteova Bozanstvena komedija.
Doug Bradley Posted July 19, 2005 Report Posted July 19, 2005 -Clive Barker - Velika i tajna predstava Postoji nastavak Velike i Tajne Predstave koji se zove Everville..isto odlichna knjiga
goThic Posted July 20, 2005 Report Posted July 20, 2005 Clive Braker: Knjige Krvi (Books Of Blood) Utkani Svet (Weaveworld) Velika i Tajna Predstava (Great And Secret Show) Evervile (Everville) Stephen King IT Vreca Kostiju (Bag Of Bones) sve to, samo sto evervil nikad da zavrsim... ag, da, bila je jedna knjiga, sa jako dobrom vampy pricom i odlicnim zakljuckom "Ja, Legenda", ali se ne secam pisca... + Herman Hesse - Stepski Vuk (prvi put je procitao u vojsci, a posle ko zna koliko puta jos)
Jaymz Posted July 20, 2005 Report Posted July 20, 2005 A zar postoji bolja knjiga od LOTR? Ova tema treba da se zove "Druga najbolja knjiga koju ste procitali"
- Trinitus - Posted July 22, 2005 Report Posted July 22, 2005 Poslednja Nova Godina,horor-komedija. Nemogu da se setim ime autora,znam da je italijan.
Tomislav Sawyer Posted July 24, 2005 Report Posted July 24, 2005 Jako je tuzno sto ispada da se pominju jedino knjige engleskih i americkih autora... zasto bi to moralo biti tuzno? Zar slobodna volja nije sjajna stvar? Dune - Frank Herbert Velika tajna predstava - Clive Barker Hronika Ambera - Roger Zelazni (ova me je iznenadila, odlicna knjiga) CA. Blues - Milan Oklopdzic Clockwork Orange - Anthony Burgess ... sve preporuke.
Buddha Posted July 24, 2005 Report Posted July 24, 2005 CA. Blues - Milan Oklopdzic upravo sam to hteo da napisem. sasro sam se kakva je knjiga. kastaneda + dostojevski + sta sve jos ne.. lik je car.
Tomislav Sawyer Posted July 25, 2005 Report Posted July 25, 2005 Da i Kastaneda je neverovatan trip! Prvih 8 knjiga, kasnije nisam mogao vishe, ode u quratz.
Asura Posted July 25, 2005 Report Posted July 25, 2005 Serijal ''Pesma leda i vatre'' od Martina, Priče o Otoriju - Lian Hern
Guest tattoo Posted December 11, 2005 Report Posted December 11, 2005 Ubedljivo najbolja knjiga koju sam procitao(a citao sam ih mnogo) je "KABINET CHUDESA" od Daglasa Prestona,zatim "Ognjena Kapija"-Stiven Presfild,a ni "Da Vincijev Kod" nije los i naravno "Na Zapadu Nista Novo"-E.M.REMARK
ValhallaWarior Posted December 18, 2005 Report Posted December 18, 2005 Serijal---> Belgarijada i Pesme leda i krvi(skoro sve knjige,jer neke nisu jos izasle...) i Euklidov prozor
Denethor Posted December 21, 2005 Report Posted December 21, 2005 Uskoro zavrshavam Zlocin I Kaznu i cinimi se da se polako lepnje na no. 1.
FiShCaKe Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 Silmarilion Tochak Vremena - vecjina njih kaze da je ovo jedna velika sapunica i oni svi mogu da mi pk Belgarijada The Farseer Triology Autostoperski vodich kroz galaksiju Disksvet
Valkyrie Posted January 5, 2006 Report Posted January 5, 2006 Herman Hese "Demijan" Razmišljala sam puno o njoj dugo nakon čitanja...
Recommended Posts