Jump to content

Recommended Posts

Guest Bata Životinja
Posted

a šta misliš o crnogorskim sveštenicima koji po priči nisu ni mantiju ni bradu nosili i bili ratnici kao i ostali njihovi sugrađani? A neki su bogami i poveći jebači bili.... kako kaže legenda za samog NJegoša, nijedna Cetinjanka mu nije pobjegla....

Posted (edited)

potpuno se slažem... zato i pitam kako može slušanje metala da bude zabava? Budući da šteti i sluhu i duši i bubrezima... medicinski je dokazano da je mjetal oblik muke....

onda su metalci mazohisti. muzika je zabava je greh. chemu dalje shirenje ove teme?

@sixsteps

brate, smorish mene, a kamoli ostale... da li mislish da cjesh ikome od njih ishta da objasnish, reci im lepo plejn end simpl, i to je to.

a šta misliš o crnogorskim sveštenicima koji po priči nisu ni mantiju ni bradu nosili i bili ratnici kao i ostali njihovi sugrađani? A neki su bogami i poveći jebači bili.... kako kaže legenda za samog NJegoša, nijedna Cetinjanka mu nije pobjegla....

umarash.. ako nemash shta pametni recji ili pitati, cjuti..

Edited by рогозуб
Guest Bata Životinja
Posted
Не знам стварно не бавим се статистиком,а нисам мислио на цјелокупну метал популацију.Углавном алкохол је веома популаран код металаца,јер узми чињеницу да је пиво најпродаваније пиће на концертима тог типа.Наркоманија је углавном синдром већих градова,метеропола,гдје људи прибјегавају таквим супстанцама да би побјегли од свакодневне журбе и других оптерећења.Турбо-фолк је асоцијација за нека модерна кратка пића "Вотка и џин то је сада ИН",мада и нека добра печена ракија,медовача или шљивовица,мада то пије само искусна стара гарда.А што се тиче музике као такве,негдје сам прочитао да је "Музика језик најближи души".Али не било каква музика.Неко ко слуша неки екстремни метал бенд не може да се поноси оваквом изјавом.Музика данас има глобалну покривеност,за то су најзаслужнији медији попут интернета и све модернији продукцијски приступ истој.Па кад се само узме чињеница да су Битлси тамо `70тих година,направили такав преокрет у схватању музике да нико прије њих није то успио то да уради.У неким вјековима уназад људи су били фасцинирани новим проналасцима,науком,филозофијом а онда су на сцену ступили Битсли и људи су пукли када су видјели на какав начин могу да соле памет осталим масама.И онда су кренуле масовне "побуне" у музичком свијету,стварали су се разни музички боеми,који су на крају завршавали траги-комично.Међутим Битсли су у свом приступу имали неку тако-речено сладуњаву поруку љубави и пријатељства и у самом ритму се огледала једна доза пријатности.Онда 20 година касније се стварају разни монструми у музици,којима та нека сладуњава питања пријатељства и љубави нису била довољна,него се прибјегавало разним магијским обредима,дотакле су се разне религиозно-филозофске теме и то све са циљем његовог уништења.

Овдје се ипак ради о дубокој проблематици која се зове злоупотреба музике и ко све данас свира и себе назива музичарем.

Препоручујем : "Пут за Нигдину"

dobro, dakle muzika kao takva je u redu i možemo reći da je urbanizacija kvari? Šta onda sa antiurbanim metalom? Jer praktično svaki metal žanr je antiurban...Od veličanja viteštva do folk uticaja?

Osim toga, nije svaki metal lomljava beskorisna.... pa ima tu i hrišćanskih tema.... u savremenoj muzici niko više od metala se ne vraća klasici....

misliš da te lažem? Svi znaju da je NJegoš bio jebač...

onda su metalci mazohisti. muzika je zabava je greh. chemu dalje shirenje ove teme?

nije to ništa veći udarac za tijelo nego i bilo koja druga ljudska aktivnost.... bolje nego turbo folk... ili bacanje kamena s ramena....

Zar hrišćani ne smatraju da je tijelo grešno, pa treba malo da se šiba postom? E mjetal ti je estetski post...

Posted (edited)

smarash. nemoj da budzhish poustove, nego batali. prema Pravoslavlju je muzika greshna. Hrishcjanin je onaj koji se trudi da zhivi kao svetitelji. nijedan svetitelj nit je svirao nit je slushao muziku. Hrishcjanin je chovek kome je pojanje himni i psalama dovoljno od ritmova i melodija.

Zar hrišćani ne smatraju da je tijelo grešno, pa treba malo da se šiba postom? E mjetal ti je estetski post...

Hrishcjanin kad posti, posticje kako je Crkva odredila, a sigurno ne kako ti lupetash

Edited by рогозуб
Posted
није мој закључак, већ светог Јована Златоустог.

Moraš mi reći gde je on to rekao u kom delu.Crkva je blagoslovila albume gde se peva rock i tekstove svetog vladike Nikolaja,kao i album Legendi sa pravoslavnom muzikom.Ako voliš neku muziku,nemora ti neko ko je peva biti idol.Nemoraš ni da znaš kako taj neko izgleda.Jednostavno možeš voleti njegovu muziku.

Sad ima sve više crkvenih lica koji slušaju svetovnu muziku,i tu ne vidim ništa loše.Tj ako neko svira gitaru u slobodno vreme,tj ako mu je Bog dao talenta za muziku,to može biti samo nešto dobro.A ako nema ljubavi prema svom bližnjem,ili ako ne poštuje zapovesti,mislim da onda ne vredi,makar samo slušao duhovnu muziku ili kako već.

Dijamante, Akso, da li se vas dvojica pridržavate "gluvne nedelje" tokom vaskršnjeg posta?

Kratko i jasno,ne.I da dopunim,nisam ni znao do sada šta to znači.I nisam sad ja neko merilo da me pitaš da li se pridržavam.Pitaj vernike uopšte,ovako mi malo neprijatno kad me izdvajaš.NHF što bi rekli Ameri.

ne smatram crkveno pojanje muzikom. samo ime kazhe- muzika, ono shto je pod nadahnucjem muza, tj. demona, koji su se predstavljali kao paganski bogovi.

Ne razumem,ne ceniš muziku koja se peva u crkvi ?

svako ko se izlazhe iskushenjima nemozhe da se moli molitvom Oche nash

Celog života si u iskušenjima,ne razumem ovo.Po nekim tumačenjima,ovo znači da molimo Boga da nas ne uvede u iskušenje koje ne možemo da podnesemo.

a sve to gospod radi zato što mu je brate mnogo dosadno, kao što rekoh više puta. bog je zlica, i to dokona.

E,brate,pričali smo o ovome,nemoj tako.

Углавном алкохол је веома популаран код металаца

Mislim da je pivo popularnije kod onih koji slušaju narodnu muziku.Makar za nijansu.

Što se zabava tiče,evo nekih citata sv Teofana Zatvornika

"Duh svetskog života deluje kao ugljen monoksid...Ulazi,ulazi,a ne primećuje se.Onda se samo odjednom smrači pred očima,i čovek se sruši"

"Posle veselja mislim da je najbolje da se postupa onako kako je postupao Jov.Njegova deca su se veselila svako veče.A on bi ujutru za njih prinosio očišćujuću žrtvu Bogu,govoreći "da nisu kako pogrešili"...I vi posle veselja treba da činite isto.Jer dok veselje traje,misli ne znaju kuda idu,i reči teku kao pljusak,gde stignu,jer nema korita.A Gospod je blizu,sve vidi i sve uzima u obzir...Stoga je dobro pomoliti se posle veselja "Oprosti mi Bože ako sam sagrešio mislima ili rečima"

Posted (edited)
dobro, dakle muzika kao takva je u redu i možemo reći da je urbanizacija kvari? Šta onda sa antiurbanim metalom? Jer praktično svaki metal žanr je antiurban...Od veličanja viteštva do folk uticaja?

Osim toga, nije svaki metal lomljava beskorisna.... pa ima tu i hrišćanskih tema.... u savremenoj muzici niko više od metala se ne vraća klasici....

nije to ništa veći udarac za tijelo nego i bilo koja druga ljudska aktivnost.... bolje nego turbo folk... ili bacanje kamena s ramena....

Zar hrišćani ne smatraju da je tijelo grešno, pa treba malo da se šiba postom?

Не квари је урбанизација него глобализација,данас сви хоће да имају звезду на булевару славних и да изгледају као Мадона.Међутим ту се опет прикрада један другачији алтерглобалистички свијет музичара,који као овако привидно се не залажу за неке старе метал тероије,али ипак парола "једном се живи" је и код њих присутна и анти-глоб. које се као свему томе противе,враћају се коријенима неке класике и изигравају неке просвјетитеље у метал музици.Што се тиче Хришћанских тема у метал музици,па шта?ништа ново,данас свако пише много тога,сријећемо разне се сензационалистичке текстове на тему хришћанства и они слаби у својој вјери ће олако пасти на све те чланке,а чињеница је да у хришћанској метал музици,највише бендова потиче из протестанских крајева Скандинавије и са подричја САД-а.Заиста је мала листа бендова које бих набројао и коју су своју садржину базирали на неким опште-друштвеним и корисним темама-проблемима итд. Мада то опет не може бити слушање него само преслушавање и у томе има разлике.

Хришћани не сматрају тијело грешним,окле сада то?Сама помисао да га је начинио Творац свега видљивог и невидљивог из љубави према човјеку,побија такву изјаву.Али Христос је дошао и саопштио нам је да Тело пропадљиво,а да је Душа вечна,и отуда та погрешна констатација да ми сматрамо тијело за гријех."Јер каква је корист човјеку ако задобије сав свет,а души својој науди" (Јеванђеље од Марка гл.8,стих 36.)

"Као што је душа скупља од тела,тако је и тело скупље од одела"

Edited by SixStepsOnTheMoon
Posted (edited)

Moraš mi reći gde je on to rekao u kom delu.

homilija na prvu glavu poslanice koloshanima.

kazhe da su kod bezbozhnika flaute, i lire, i frule, i da se peva demonima, a da su kod Hrishcjana duhovne himne i psalmi i da se peva Bogu. i u josh jednoh homiliji, nesecjam se kojoj, pominje doslovno "muzika od satane" koju ljudi slushaju kod muzichara, a mladi (deca) idu i pevuje melodije, ne shvatajucji tekst.

Crkva je blagoslovila albume gde se peva rock

to se zove apostasija.

Sad ima sve više crkvenih lica koji slušaju svetovnu muziku,i tu ne vidim ništa loše

ne bi se ja uzdao u tvoje vidjenje..

tj ako mu je Bog dao talenta za muziku,to može biti samo nešto dobro.

veliki je problem kada Hrishcjanin prestane da vidi djavola. 6 steps je citirao gore Nikodima Agiorita. on je rekao- da bi Hrishcjanin stigao do kraja puta, mora da zna koje zamke su na putu da bi ih izbegao. ako nezna zamke, upashcje u njih, i necje sticji, vecj cje biti pogubljen. zashto mislish da je "talenat" za muziku od Boga? i lopov mozhe da bude talentovan u kradji, i razbojnik ili placjenik da bude talentovan za ubisto. ovaj da ukrade bez ijednog shuma, da ga niko ni ne chuje ni ne vidi, a ovi da ubiju u sekundi, da ih ne vidi ni zhrtva ni niko drugi, i da se izvuku, da ih niko ne nadje. da li su i ti talenti od Boga?

Ako voliš neku muziku,nemora ti neko ko je peva biti idol.Nemoraš ni da znaš kako taj neko izgleda.Jednostavno možeš voleti njegovu muziku.

kada neko stvara- muziku, tekst, sliku, skulpturu, on kroz to stvaranje neizbezhno ispoljava svoje duhovno stanje.

Ne razumem,ne ceniš muziku koja se peva u crkvi ?

ne, nego ne smatram pojanje muzikom. muzikom smatram svetovnu muziku, koja se koristi za zabavu, koja je greh.

Celog života si u iskušenjima,ne razumem ovo.Po nekim tumačenjima,ovo znači da molimo Boga da nas ne uvede u iskušenje koje ne možemo da podnesemo.

on koji kazhe Bogu- i ne uvedi nas u iskushenje, a svesno sebe izlazhe iskushenjima je licemer.

Posle veselja mislim da je najbolje da se postupa onako kako je postupao Jov.Njegova deca su se veselila svako veče.A on bi ujutru za njih prinosio očišćujuću žrtvu Bogu,govoreći "da nisu kako pogrešili"...I vi posle veselja treba da činite isto.Jer dok veselje traje,misli ne znaju kuda idu,i reči teku kao pljusak,gde stignu,jer nema korita.A Gospod je blizu,sve vidi i sve uzima u obzir...Stoga je dobro pomoliti se posle veselja "Oprosti mi Bože ako sam sagrešio mislima ili rečima

ovo rechi Teofana Zatvornika? znam da je on bio mnogo blag i popustljiv, ponekad i previshe, kao npr u knjizi "shta je duhovni zhivot", ali da pricha da se mozhe svesno zabavljati, pa se onda posle pomoliti za oproshtaj? koja knjiga i koja strana?

а чињеница је да у хришћанској метал музици,највише бендова потиче из протестанских крајева Скандинавије и са подричја САД-а

to nije hrishcjanska metal muzika, nego "hrishcjanska" metal muzika. i kakve veze ima shto su sektashi? shta, da su formalno Pravoslavni onda bi to bilo okej? koji deo ne razumete da se ne mozhe sluzhiti Bogu i Mamonu? i da Bog nema nishta zajednichko sa Velijarom.

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ

НАРАВСТВЕНА ПРАВИЛА

Правило 2. Поглавље 1.

Они који се мешају у дела која су туђа богоугађању не могу бити у стању да служе Богу.

slushanje ili sviranje muzike NIJE delo bogougadjanja. nijedan svetitelj nije bio muzichar. nijedan muzichki zhanr nema svoje korene u Hrishcjanstvu.

hrishcjaninu dovoljno.

Edited by рогозуб
Posted
da li su baš svi do jednog na takvim mestima bezbožni, grešni i nemoralni?

pa Hrishcjani razmishljaju suprotno- jel ima tamo pobozhnih, moralnih, koji se bore protiv greha. nema, jer da su takvi, ne bi bili u drushtvu onih koji su suprotni njima.

možda ima radoznalih? možda ima slučajnih posetilaca? ili otvorenih, slobodumnih ljudi koji ne vrebaju svaku priliku da osude bližnjeg svog, pogotovo ne samo zbog slušanja muzike, đuskanja i pijenja alkoholnih pića.

čak i da jesu, seti se kako је Isus odgovorio na prozivke fariseja zašto sa carinicima i grešnicima jede i pije

pogreshan citat. sa ovom temom ima veze imaju rechi- nije sluga vecji od gospodara svoga, ako su Mene odbacili, i vas cje. tj. nikome na bezbozhnichkom skupu ja ne treba da pricham o Hrishcjanstvu, jer oni nisu doshli tamo da o tome slushaju. dok je ovo tema Pravoslavlje. ja ne idem na podforum o metalu da pricham o Hrishcjanstvu, vecj to radim ovde.

ne ideš na te teme, tačno, ali se jedva suzdržavaš, priznaj :mhihi: ipak, ovaj topik je na metal forumu. dakle, mogao bi i uživo ovako nenametljivo da propovedaš, ne upadanjem u tuđe teme i razgovore, nego ovako indiretkno sa ekipom vernika i privlačenjem sagovornika sa strane. to je dobra strategija, trebalo bi je da oprobaš i uživo na nekom splavu gde se okupljaju lažni pravoslavni vernici, a u suštini veći pagani i grešnici nego 90% fine metalerske dece koja nigde ne prave sranja. e, ali ti lažni pravoslavci su opasniji, jebiga, vole da se pobiju a često su i naoružani... biće da je to preveliki izazov za tebe, zar ne, bogoslove? pa da, ovako je komfornije, uključiš klimu, prineseš sebi neko bezalkohlno piće (molim lepo) i udri bato, zvekeći po tastaturi.

napravi čoveka sklonog padu

ovo je netachno. stalno neshto kenjash, ti kao pametujesh, pojashnjavash nam kako Hrishcjanstvo ne valja, a nemash pojma od istom.

nekog pojma imam ali sigurno mnogo manje od tebe kome je to profesija. međutim, ja ne govorim da hrišćanstvo ne valja niti da valja. smatram da je svaka vera, pa i hrišćanska, sasvim izlišna. smatram da svaki čovek koji veruje u boga, može i treba da uspostavi sebi svojstven i intiman odnos sa bogom. sve van toga je politika i kontrola masa.

ono o čemu ja dosta razmišljam i pišem na ovoj temi je upravo to, moj lični doživljaj božjeg bića i njegove prirode. iako ti vladaš neuporedivo većim teološkim znanjem od mene, suštinski, bog je podjednako nedokučiv za obojicu. u kretanju i dosezanju mistične suštine boga, ti ćeš više ići putevima koje propisuje vera i iskustvima mnogih duhovnika kroz istoriju, ja ću možda se više osloniti na intuiciju, ali po tom pitanju smo jednako blizu/daleko.

rekao si netačno. evo, razmisli: adam je postupio po slobodnoj volji koja mu je stovritelj podario. izabrao je da kuša plod sa drveta poznanja, počinio greh gordosti i bio kažnjen. ali, slobodna volja je samo instrument, a prethodi joj slobodna misao i želja. odakle Adamu uopšte želja da kuša zabranjeno, odakle mu radoznalost? ja kažem, jer nije stvoren savršen već sklon padu. savršeno biće je ispunjeno i dovršeno i nema niti može imati želje. savršeno biće nema želju da sazna, da stvara ili razara. ono je ispunjeno i samo sebi dovoljno. savršeno biće samo postoji u beskonačnom vremenu i to je sve. iz toga sledi: bog nije savršen, kao ni njegove kreacije, svet i čovek.

rogozube, hoću li moći da ti budem gost predavač na nekom predavanju kod tebe na faksu? nije li šteta da moj talenat ne predstavim pred stručnom publikom? hvala unapred :cool:

Guest Bata Životinja
Posted
smarash. nemoj da budzhish poustove, nego batali. prema Pravoslavlju je muzika greshna. Hrishcjanin je onaj koji se trudi da zhivi kao svetitelji. nijedan svetitelj nit je svirao nit je slushao muziku. Hrishcjanin je chovek kome je pojanje himni i psalama dovoljno od ritmova i melodija.

Hrishcjanin kad posti, posticje kako je Crkva odredila, a sigurno ne kako ti lupetash

aman čovječe, reci ti meni ZAŠTO je muzika grešna, lako ćemo mi ko šta tvrdi....

Posted

možda ima radoznalih? možda ima slučajnih posetilaca? ili otvorenih, slobodumnih

radoznalost i nije bash Hrishcjanska osobina. Hrishcjanin da "sluchajno" ide na pirove, pijanke i zabave? "otvorenost", i "slobodoumnost" su danas samo eufemizmi za tolerisanje nemorala..

ljudi koji ne vrebaju svaku priliku da osude bližnjeg svog

ovo su poslednja vremena, danas je rasudjivanje potrebnije nego ikad.

pogotovo ne samo zbog slušanja muzike, đuskanja i pijenja alkoholnih pića.

pogotovu ne? shta to su kao "mali"? oni koji se opijaju idu u pakao, izravno recheno u Pismu. slushanje muzike i "djuskanje" su takodje gresi koji vuku dushu u pakao. lepo je to sve recheno u Jevandjelju.

ne ideš na te teme, tačno, ali se jedva suzdržavaš, priznaj

idem i na te teme.. mozhesh da vidish, brate, ko da su to neki tajni poustovi..

pa da, ovako je komfornije, uključiš klimu, prineseš sebi neko bezalkohlno piće (molim lepo)

molim lepo.. pa nismo ni mi Hrishcjani mutavi..

suštinski, bog je podjednako nedokučiv za obojicu.

zapravo nije. Bog se otkriva choveku u srazmeri njegovog duhovnog uzdizanja. a ti sa Bogom veze nemash, tako da, koliko ja jesam greshan, svejedno imam vecje razumevanje Boga, jer se Bog razumeva duhom, ne umom, tj. intelektom, koji je deo dushe. zato pishe (Mk 4, 11) vama je dato da znate tajne carstva Bozhijeg, a onima napolju je dato u parabolama.

odakle Adamu uopšte želja da kuša zabranjeno, odakle mu radoznalost?

ne secjash se da je doshao satana, u obliku zmije i kushao ga da jede sa zabranjenog drveta.

ja kažem, jer nije stvoren savršen već sklon padu.

ti kazhesh? pa?

aman čovječe, reci ti meni ZAŠTO je muzika grešna, lako ćemo mi ko šta tvrdi....

nerazumem kakav razlog zhelish da ti dam? neki koji cje i tebi da bude "merodavan"? takav nema. muzika je za Hrishcjanina greh zato shto Bog tako kazhe. gde? u Jevandjelju gde pishe da je zabava greh. to je to.

Guest Bata Životinja
Posted

zabava je grijeh? Sad ga pretjera... sami popovi pričaju viceve...

Posted

zabava je grijeh? Sad ga pretjera... sami popovi pričaju viceve...

nit su popovi merilo Hrishcjanstva

Ne slušaš muziku zato što je zabava, a igraš Diabla...

nit sam ja. nego Hristos, Apostoli i ostali Svetitelji.

Posted
ne bi se ja uzdao u tvoje vidjenje..

To da sve više crkvenih lica sluša rock,nije ništa novo.Ko ima 20-30 a i više godina sigurno je odrastao na nekoj takvoj muzici.Nisam sprovodio baš neku anketu,ali evo ima nešto

http://manastir-lepavina.org/novosti/index...ljudi_kao_i_mi/

Crkva je blagoslovila albume gde se peva rock

to se zove apostasija.

Ner razumem šta znači apostasija.Znam da niko verujućim muzičarima koji sviraju rock nije rekao da je to đavolja rabota i da je najbolje da ne sviraju ništa.

i lopov mozhe da bude talentovan u kradji, i razbojnik ili placjenik da bude talentovan za ubisto.

Nije to isto.Glas je talenat,neko ume lepo da peva,i ispada da treba da ćuti čitav život,ili ako neko pravi lepe stihove i pesme,ne znači da ti stihovi ne mogu da se stave u pesmu.

on koji kazhe Bogu- i ne uvedi nas u iskushenje, a svesno sebe izlazhe iskushenjima je licemer.

Okej,slažem se,ovo spada pod "ne kušaj Boga".

ovo rechi Teofana Zatvornika? znam da je on bio mnogo blag i popustljiv, ponekad i previshe, kao npr u knjizi "shta je duhovni zhivot", ali da pricha da se mozhe svesno zabavljati, pa se onda posle pomoliti za oproshtaj? koja knjiga i koja strana?

Zavisi kako gledaš na stvari.Znaš verovatno da on ima u nekim momentima šibanje kao metod ispravljanja ili da čovek sam sebe ošine po leđima.Opet sa druge strane,on je uvek dosta jasan i po meni,dosta govori i o ovosvetskim stvarima,mada je,kao što znaš,živeo u 19 veku.

Takođe ukoliko nisi znao,on je protiv plesova,takođe sam negde našao da je protiv ljudi koji se vezuju za zemaljske stvari,tipa da su potpuno obradovani kada im poštom stigne omiljeni svetski časopis (mislim da je dao baš ovakav primer).

U okviru ovog primera sa zabavama,ima i deo gde kritikuje piće,i da ljudima posle prve čašice sledi druga...

Evo još jednog citata

"nemojte da se upoznajete sa veselima nego bogobojažljivima".

Ono što si ti pitao,knjiga je "Rečnik hrišćanskog opitnog života",strana 281.

а чињеница је да у хришћанској метал музици,највише бендова потиче из протестанских крајева Скандинавије

Ne znam gde si naišao na ovaj podatak.Koliko ima katolika ? Zar njih nema više ?

smatram da svaki čovek koji veruje u Boga, može i treba da uspostavi sebi svojstven i intiman odnos sa Bogom.

Mislim da je ovo ideja protestanata.Niko ti i ne brani da se npr u pravoslavlju obraćaš Bogu svojim rečima,i takođe i ne smatra se da je biti pravoslavac neko "utapanje u masu" već naprotiv,da zadržavaš svoju individualnost.

Poenta je što čula i lični osećaj vara,govorili su to i pre hrišćana.A pravoslavci kažu,ako se previše osloniš na sebe i svoja uverenja,lako ćeš se prelestiti,odnosno pasti u zabludu.Uostalom tako su i nastajale jeresi.Nekom se učinilo da je nešto drugačije,jednostavno je tako osetio.

odakle Adamu uopšte želja da kuša zabranjeno, odakle mu radoznalost?

Pa jeste,sam si sebi odgovorio,Bog nije stvorio robote,nego nesavršena bića.

Bog jeste savršen,on je nepromenljiv i uvek je isti.Bog nije samodovoljan,pa da mu niko nikada ne treba,da je sebičan i miran.Toga jednostavno nema.

Guest Bata Životinja
Posted

nisu ni popovi, a ko je onda Crkva? :) to neka čudna organizacija....

Posted
Ne znam gde si naišao na ovaj podatak.Koliko ima katolika ? Zar njih nema više ?

Хм,да,статистика показује да их има више католика.Мада сам у последњем периоду чуо све више за метал бендове са Шведске и Велике Британије.Искрено не свиђа ми се такав приступ музици,посебно не код многих покрета који мисле да су тим музичким ставом "искупили" себе,што се често дешава код тих западњачких бендова.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal

Posted

Ner razumem šta znači apostasija.Znam da niko verujućim muzičarima koji sviraju rock nije rekao da je to đavolja rabota i da je najbolje da ne sviraju ništa.

to je tragedija tvog "hrishcjanstva". apostasija znachi otpadnishtvo- napushtanje i(li) razvodnjavanje vere. Hrishcjanin treba da se upodobljuje Bogu i svetima, a ne svetovnim ljudima, makar oni nosili i panagije.

Nije to isto.Glas je talenat,neko ume lepo da peva,i ispada da treba da ćuti čitav život,ili ako neko pravi lepe stihove i pesme,ne znači da ti stihovi ne mogu da se stave u pesmu.

ako neko ima lep glas, nek peva himne u crkvi.

Takođe ukoliko nisi znao,on je protiv plesova

neznam kako bi bio za njih. citat Zlatoustog- gde je plesanje, tu se sakupljaju demoni.

nisu ni popovi, a ko je onda Crkva?

vecjina Crkve je na nebu- andjeli, svetitelji, i svi spasheni ljudi.

Guest Bata Životinja
Posted (edited)

pa odakle su ti došli na nebo, majku mu... :)

prvo su kao popovi oštetili hrišćane za muziku, a onda su postali svetitelji....

Edited by Bata Životinja
Posted
metal, i svetovna muzika uopshte je zabava. kao takva je greh.

Pored toga sto ti je logika na izuzetno tankim nogama, ovo nije ni tacno. NIJE svaka muzika zabava niti je SVIMA zabava - to zavisi od licnosti, ko sta slusa i kako dozivljava. Britney Spears je zabava. Watain je umetnost.

Posted

Pored toga sto ti je logika na izuzetno tankim nogama, ovo nije ni tacno. NIJE svaka muzika zabava niti je SVIMA zabava - to zavisi od licnosti, ko sta slusa i kako dozivljava. Britney Spears je zabava. Watain je umetnost.

gojko, brate, chemu kenjanje? kad znash da iz Hrishcjanske perspektive nema apsolutno nikakve razlike izmedju britni i vataina; i jedno i drugo je za izbegavanje.

Posted
Pa jeste,sam si sebi odgovorio,Bog nije stvorio robote,nego nesavršena bića.

pa da, jer da ih je stvorio savršene oni bi odoleli iskušenju. pitanje zašto ih je takvima stvorio pa još im posadio zabranjeno voće? nije li onda bog taj koji iskušava čoveka? ja mislim da jeste, satana/zmija je samo katalizator te promene, da ne kažem, zadužen da "proda priču".

takođe, bog je sveznajuć i u trenutku stvaranja mogao ja vidi posledice, pa se ipak nije zaustavio. video je da će čovek zgrešiti. adam i eva su samo ispunili svoju sudbinu koju je njihov otac već predvideo. kakav je smisao u davanju slobodne volje čoveku, kad je nepogrešivo video da će njegova deca napraviti loš izbor? njih dvoje nisu imali šanse, izvedeni su kao ovce na klanje a onda još i surovo kažnjeni. da li je takav bog = ljubav?

Bog jeste savršen,on je nepromenljiv i uvek je isti.Bog nije samodovoljan,pa da mu niko nikada ne treba,da je sebičan i miran.Toga jednostavno nema.

ako je nepromenljiv i uvek isti, otkud mu u jednom trenutku želja da stvara? nije li pojava te želje u božjem biću ipak nekakva promena?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...