рогозуб Posted August 26, 2008 Report Posted August 26, 2008 Zar on nije bio blag,pozivao je da se svi pričeste u pashalnoj noći ? svi mogu da se pricheste na Vaskrs, chak i bez posta i ispovesti, nije to stav samo Zlatoustov. a Zlatoust se po Predanju naziva Peti Evandjelista, prochitaj njegovo zhitije, pa cjesh videti zashto te upucjujem na njegove rechi. sem ako zajedno sa liberalnim drugarima sa svetrujem.org ne odbacujesh ono shto pishe u zhitijima.. Ex nihilo nihil fit mozhe http://en.wikipedia.org/wiki/Hartle-Hawking_state
C.A_R.I.A. Posted August 28, 2008 Report Posted August 28, 2008 Nemam neko određeno mišljenje o "Žitijima svetih",imam nešto malo podataka tako da nemogu još uvek da oformim svoj stav. УСПЕНИЈЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ (Велика Госпојина) По извршењу спасења рода људског Господом Христом и вазнесењу Његовом па небо, пречиста и преблагословена Дјева Марија, Мати Божија, посредница нашега спасења, поживе доста дуго међу првим хришћанима. И радоваше се Она великом духовном радошћу распрострањењу Цркве Христове по свој васељени и ширењу славе Сина и Бога свог. И још за време живота свог на земљи она очима својим виде остварење речи својих да ће је сви нараштаји називати блаженом (Лк. 1, 48), јер хришћани, славећи свуда Христа Бога, прослављаху и Његову Пречисту Матер која тада још живљаше на земљи. А када се напунише дани живота њена,[2] Она се приближи свечаном и свеблаженом успенију свом, и веома жељаше изићи из тела и отићи к Богу, јер беше свагда обузета божанственом и непрестаном жељом да види преслатко и многожељено лице Сина свог, седећег с десне стране Оца на небу. И свагда горећи према Њему већом љубављу него Серафими, Она лијаше потоке суза из пресветих очију својих, топло се молећи Господу да је из ове долине плача узме к Себи у небеске блажене обитељи. Живећи у дому светог Јована Богослова[3], који се налазио на Сиону[4], Она је често одлазила на Маслинску Гору, одакле се Син Њен Господ Христос узнео на небо, и тамо узносила своје усрдне молитве. Но једном када се Она топло мољаше Господу Христу да је разреши од тела и узме к Себи на небо, пред њу стаде свети Архангел Гаврил[5], који јој од детињства беше служитељ, и у Светињи над светињама њен хранитељ и благовесник оваплоћења Божјег, и у све дане живота њеног неодступни чувар. Пресвета лица он јој донесе од Господа радосне речи, да ће се она ускоро после три дана, преставити. Opširnije u "Žitijima svetih" http://www.svetosavlje.org/biblioteka/AvaJ...aSvetih0815.htm Ko se pričestio neka je na zdravlje i na spasenje!
Axeanosilas Posted August 28, 2008 Report Posted August 28, 2008 Ko se pričestio neka je na zdravlje i na spasenje! И од мене, мада се не причестих.
Voyager Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 ko smo mi da sudimo i kažnjavamo? Bozhije sluge. naredjeno nam je da sudimo i da kazhnjavamo. pa ipak, neke pojave si spreman da osudiš, zalažući se za smrtnu kaznu, dok neke druge (npr. korupciju i jeres u SPC) posmatraš fatalistički, kao proročanstvo koje se ispunjava (apostasija). inache, poruke su ti sve ochiglednije spam i sve manje smisla imaju.. odmori par dana od ovog podforuma... eno sad... tvoja firma spamuje čovečanstvo 2k godina pa nikom ništa nego, uzeo sam da napišem post a ni ne pitah te, preosvećeni, imam li tvoj blagoslov da nastavim sa postovanjem na ovoj temi?
C.A_R.I.A. Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 (edited) eno sad... tvoja firma spamuje čovečanstvo 2k godina pa nikom ništa Pa nek posle neko kaže da nemamo tolerantnog moderatora.Ili možda definitivno toleriše ovo Dajte ljudi,pa smirite se malo... Edited August 29, 2008 by -Diamond-
Voyager Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 Pa nek posle neko kaže da nemamo tolerantnog moderatora.Ili možda definitivno toleriše ovo Dajte ljudi,pa smirite se malo... ma pobrisaće on to, čim se dovati cms-a, ne brini za to, Dijamante, stari dušebrižniče
Axeanosilas Posted August 29, 2008 Report Posted August 29, 2008 Ili možda definitivno toleriše ovo Гарантујем ти да је Војаџер најбољи Хришћанин од свих овде, задојио се речју Божјом док се скидао са допа у Ковиљу, па сад искушава и испитује нас. Кад би видео да смо пали много ниско, уверен сам да би послао ПП са каквом поуком и охрабрењем да се не дамо.
рогозуб Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 pa ipak, neke pojave si spreman da osudiš, zalažući se za smrtnu kaznu, dok neke druge (npr. korupciju i jeres u SPC) posmatraš fatalistički, kao proročanstvo koje se ispunjava (apostasija). kao shto mozhesh da primetish, nisam na vlasti, tako da nemogu ikoga da kaznim smrtnom ili bilo kojom drugom kaznom. tvoja firma spamuje čovečanstvo 2k godina pa nikom ništa nikom nishta? pa "moja firma" je za tih 2000 godina mirijade ljudi spasila od pakla... imam li tvoj blagoslov da nastavim sa postovanjem na ovoj temi? ne Гарантујем ти да је Војаџер најбољи Хришћанин од свих овде, задојио се речју Божјом док се скидао са допа у Ковиљу, па сад искушава и испитује нас. Кад би видео да смо пали много ниско, уверен сам да би послао ПП са каквом поуком и охрабрењем да се не дамо. jes, i onda dodje mrmot i pojede chokoladu i zavije krave u foliju..
Guest Bata Životinja Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 nikom nishta? pa "moja firma" je za tih 2000 godina mirijade ljudi spasila od pakla... izvinjavam se što skrećem temu, ali zar ne ide samo 60 000 u raj (pojma nemam odakle mi ta cifra, negdje iz malog mozga je sad izvukoh), a svi ostali u pakao?
morbid god Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Ti imas mali mozak? Tacan broj je 144.000
Axeanosilas Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 (edited) izvinjavam se što skrećem temu, ali zar ne ide samo 60 000 u raj (pojma nemam odakle mi ta cifra, negdje iz malog mozga je sad izvukoh), a svi ostali u pakao? Не, то је ваљда погрешно тумачење Откривења, а бројка је 144000 ако се добро сећам. Међутим, надаље се говори о мноштву, али наравно да нико на то није обратио пажњу. Ево ти класичног примера погрешног тумачења изнад овог поста. Edited August 30, 2008 by Axeanosilas
Guest Bata Životinja Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 morbid, znam da ti definitivno imaš mali mozak, samo je pitanje imaš li još šta.... Mali mozak služi za obavljanje osnovnih funkcija, tipa sviraš kurcu kad hoćeš facial i igraš kako lutkar kaže... I zato priznajem - mali mozak mi je nerazvijen.... ----------- da, 144 000, ma znam da je neka cifra djeljiva sa 12... pa čemu onda ta cifra? Zašto je pominju ako govore o ''mnoštvu''?
Axeanosilas Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 pa čemu onda ta cifra? Zašto je pominju ako govore o ''mnoštvu''? Паметан си, па сам растумачи. Број запечаћених из дванаест кољена. Мноштво спасених крвљу Јагњетовом из свих народа. 1. И потом видјех четири анђела гдје стоје на четири угла земље, и држе четири вјетра земаљска, да не дува вјетар на земљу, ни на море, нити на икакво дрво. 2. И видјех другога анђела гдје се диже од истока сунца, који имаше печат Бога живога, и повика силним гласом четворици анђела којима бјеше дано да пустоше земљу и море, говорећи: 3. Не кварите земље, ни мора, ни дрвећа, док не ставимо печат слугама Бога нашега на чела њихова. 4. И чух број обиљежених печатом: сто и четрдесет и четири хиљаде оних са печатом из свију племена синова Израиљевих: 5. Из племена Јудина дванаест хиљада са печатом; из племена Рувимова дванаест хиљада; из племена Гадова дванаест хиљада; 6. Из племена Асирова дванаест хиљада; из племена Нефталимова дванаест хиљада; из племена Манасијина дванаест хиљада; 7. Из племена Симеунова дванаест хиљада; из племена Левијева дванаест хиљада; из племена Исахарова дванаест хиљада; 8. Из племена Завулонова дванаест хиљада; из племена Јосифова дванаест хиљада; из племена Венијаминова дванаест хиљада оних са печатом. 9. Потом видјех, и гле, мноштво народа којег не може нико избројати, од свакога племена и рода и народа и језика, стајаше пред пријестолом и пред Јагњетом, обучено у хаљине бијеле, и палме у рукама њиховим; 10. И клицаху снажним гласом, говорећи: Спасење је у Богу нашему који сједи на пријестолу, и у Јагњету. 11. И сви анђели стајаху око пријестола и старјешина и четири жива бића, и падоше ничице пред пријестолом, и поклонише се Богу, 12. Говорећи: Амин! Благослов и слава и премудрост и благодарност и част и сила и моћ Богу нашему у вијекове вијекова. Амин! 13. И одговори један од старјешина, говорећи ми: Ови обучени у бијеле хаљине, ко су, и од куда дођоше? 14. И рекох му: Господару мој, ти знаш. И рече ми: Ово су они који дођоше из невоље велике, и опраше хаљине своје и убијелише их у крви Јагњетовој. 15. Зато су пред пријестолом Божијим, и служе му дан и ноћ у храму његовом; и Онај који сједи на пријестолу обитаваће на њима. 16. Неће више огладњети, нити ће више ожедњети; и неће их пећи сунце, нити каква жега. 17. Јер Јагње, које је насред пријестола, напасаће их и водиће их на изворе вода живота; и убрисаће Бог сваку сузу са очију њихових.
Guest Bata Životinja Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 hm... očigledno postoji neka hijerarhija, prvi su vezani pečatom, drugi nisu....
Axeanosilas Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 hm... očigledno postoji neka hijerarhija, prvi su vezani pečatom, drugi nisu.... Ок, Бог је лош и нико се неће спасити. Мис'им, сулудо ми је да ти објашњавам.
Guest Bata Životinja Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 ja to nisam rekao. Ali piše koliko je ''obilježeno pečatom''. Ne znam ja šta to znači...
Axeanosilas Posted August 30, 2008 Report Posted August 30, 2008 Ништа посебно, то ти је данга. Ко је храбрији, добије и две...
рогозуб Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 (edited) Ti imas mali mozak? Tacan broj je 144.000 u to veruju jehovini svedoci jbt, kakve to veze ima sa pravoslavljem? da, 144 000, ma znam da je neka cifra djeljiva sa 12... 12 puta 12 je 144 i josh puta 1000 simbolizuje veliko mnoshtvo ljudi. kao shto 1000 godina koje se pominju u Otkrivenju simbolishu period od Hristovog prvog i drugog dolaska na zemlju, iako ima vecj 2000 od prvog.. Ништа посебно, то ти је данга. Ко је храбрији, добије и две... Edited August 31, 2008 by рогозуб
oʞɾoƃ Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 ja to nisam rekao. Ali piše koliko je ''obilježeno pečatom''. Ne znam ja šta to znači... To je kao neki felš, ono, za sreću...
morbid god Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 To je kao neki felš, ono, za sreću... Bolje od zekine shape, definitivno. Interesantno da taj sudnji dan dolazi vjekovima, samo sto nije. Svako vidi znakove apokalipse, gura u prvi plan prorocanstva raznih svetaca relevantnih za taj period itd. Istorija je krug u kome se sve ponavlja, pa i ove price. I razumno je da popovi propovjedaju i najavljuju apokalipsu, ali nije da se vjernici primaju na te price kao muve na lijepak. Bez straha nema vjere..
Novaliis Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 kao shto mozhesh da primetish, nisam na vlasti, tako da nemogu ikoga da kaznim smrtnom ili bilo kojom drugom kaznom. nikom nishta? pa "moja firma" je za tih 2000 godina mirijade ljudi spasila od pakla... A da jesi na vlasti? Tvoja firma duguje izvinjenje mnogima.
рогозуб Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 (edited) nemorash da imash ikakvu prichu o apokalipsi da bi imao strah od smrti, kada svako od nas mozhe danas da umre. a taj sudnji dan ne dolazi vecj vekovima samo shto nije, vecj od pada Romanova samo shto nije, jer je josh Apostol Pavle pisao da cje Antihrist docji kad nestane Pravoslavnog Monarha, tj. "onog koji zadrzhava". po vidjenjima novijih svetitelja od pada Romanova do danas dolazak antihrista i drugi dolazak Hristov odlazhe Bogorodica svojim molitvama. A da jesi na vlasti? uveo bi smrtnu kaznu za one zlochine koji po Hrishcjankom uchenju treba da se takvom kaznom i kazne. Tvoja firma duguje izvinjenje mnogima. nikom. Edited August 31, 2008 by рогозуб
Voyager Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 Гарантујем ти да је Војаџер најбољи Хришћанин од свих овде, задојио се речју Божјом док се скидао са допа у Ковиљу, па сад искушава и испитује нас. Кад би видео да смо пали много ниско, уверен сам да би послао ПП са каквом поуком и охрабрењем да се не дамо. potpuno si u pravu Aksmane, jer su bog i dop tik jedan do drugog po jačini rada i adikcije, tako da nije ni čudo što mnogi ovdašnji pajdomani koji se skidaju s pajda postaju hrišćanski vernici. jednostavno dolazi do zamene jedne zavisnosti drugom, što je poznat medicinski i psihološki fenomen. naravno, ja sam redak slučaj čoveka koji više ne zavisi ni od boga ni od dopa, ali to mogu samo izuzetno jake samosvojne ličnosti. ja mogu i sada da se navučem na dop ili bog, i u svakom trenutku bih bio u stanju da se skinem s jednog ili drugog. ali, kažem, to su izuzeci, to mogu samo ljudi sa izuzetno jakom voljom.
KRANG Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 (edited) ... sudnji dan samo shto nije....antihrista i drugi dolazak Hristov odlazhe Bogorodica svojim molitvama. hahahaha O SHI.. izvini, a kako ti to znaš? ono, priča se po kraju, ili..? Edited August 31, 2008 by KRANG
Voyager Posted August 31, 2008 Report Posted August 31, 2008 kao shto mozhesh da primetish, nisam na vlasti, tako da nemogu ikoga da kaznim smrtnom ili bilo kojom drugom kaznom. znam da nisi na vlasti, pitao sam zašto jednako oštro ne osuđuješ loše pojave u društvu. kada smo pričali o narkomaniji ti si se zalagao za smrtnu kaznu za dilere. kada sam te pitao za korupciju u crkvi, ti si mi odgovorio ovako: dobro, ali gde je onda glas te pravoverne manjine, gde su studenti bogoslovije, zašto i ti sam ne preduzimaš nešto povodom dominacije te apostazirane većine koja srozava ugled SPC? зато што сам Хришћанин. исти Оци који су прорекли Апостасију су и рекли да се не може зауставити. тако и треба да буде. а кад остане само шачица правих Хришћана, доћиће Господ. po toj logici, sve što su sveti oci prorekli tako i treba da bude i ne treba na to reagovati. šta su još prorekli sveti oci? jesu li predvideli narkomaniju, epidemije, prostituciju, bolesti, glad, poplave, nasilje, masovne i serijske ubice...? ako jesu, ako sve to tako treba da bude jer vodi ka konačnom ishodu koji je već najavljen (drugi dolazak) onda čemu borba protiv svih tih loših pojava? ništa se o tome u javnosti ne zna, a trebalo bi da se zna, jer SPC vrši uticaj na javnost Srbije, a u najmanju ruku zato što troši pare poreskih obveznika. ништа у јавности се незна? зашто би "јавност" то занимало... piše ti gore zašto, zato što se meni oporezuje plata da bi se između ostalog davalo SPC, a ja nisam vernik. zašto vi pravoslavni vernici sami ne finansirate svoju crkvu? ovako, uzimate od svih pa kad se zapitamo šta se u crkvi loše dešava, onda dobijamo odgovor - zašto bi "javnost" zanimalo? iako na tu javnost SPC preko svojih ljudi, naročito medijskim istupima vladika, vrši popriličan uticaj a jedan od njih čak sedi na mestu predsednika saveta Republičke radiodifuzne agencije. dakle, crkva se itekako upliće u javnu sferu, a kada javnost pita o pedofiliji, tarifama za krštenja/svadbe/sahrane, korupciji u građevinskim poslovima, tučama po manastirima - onda smo antihristi, antisrbi, "evroslinavci", mondijalisti, itd. vrlo licemerno, zar ne?
Recommended Posts