Jump to content

Recommended Posts

Guest Bata Životinja
Posted
Ne pishe ni da ne trebaju,i shta sad?

ne piše ni da se ne smije pišati u crkvama, i šta sad?

Valjda Sveto pismo ima prednost nad nekim žitijem ko zna koga.

Posted
Vrlo jednostavno: nigdje u Bibliji ne piše da se trebaju farbati jaja na Vaskrs.

Pa kako da piše kad se to radi u slavu Isusa Hrista koji je u Novom zavetu, koji je na kraju Biblije?

To ko da si rekao: "Nigde u Bibliji ne piše da će čovek leteti na mesec".

Posted
Pa kako da piše kad se to radi u slavu Isusa Hrista koji je u Novom zavetu, koji je na kraju Biblije?

Pa let na mesec ne predstavlja religijski ritual, a farbanje jaja je upravo to. Nesto o cemu bi pisalo.

Guest Bata Životinja
Posted

pa nije baš tako. Poslije raspeća Isusa u Jevanđeljima, ima još čitav buljuk Pavlovih poslanica koje govore o kasnijim događajima, plus Jovanova apokalipsa... Dakle, ako se trebaju tucati jaja na Vaskrs, to je moglo pisati u Novom Zavjetu, jer je isti sistematizovan barem 100-200 godina poslije navodnog susreta Tiberija i Marije Magdalene.

Posted
Vrlo jednostavno: nigdje u Bibliji ne piše da se trebaju farbati jaja na Vaskrs.

postoje Sveto Pismo (Biblija) i Sveto Predanje. Sveti Pismo je neuporedivo manje.

Ispade Žitije Marije Magdalene ključno za Vaskrs i slavljenje Vaskrsa.

uopshte ne, nego samo kljuchno za obichaj farbanja jaja za Vaskrs.

Posted

jebote oko čega vi raspravljate dal su farbana jajca paganski ili hrišćanski običaj, kad nam realno ne trebaju ni hrišćanski ni paganski običaji i rituali. sve što nam od religije i filozofije treba je sažeo jedan engleski pesnik iz 20og veka u nekoliko stihova koji idu ovako:

"I can't get no satisfaction...

and I try, and I try, and I try..."

grub prevedeno: ja ne mogu dobiti zadovoljenje, ali ja pokušavam i ja pokušavam i ja pokušavam.

pogledajmo realno kako svako od nas ponaosob živi svaki dan i videćemo da je to istina.

Guest Bata Životinja
Posted

Voyager, pa gdje nađe čovjeka koji je otvoreno šurovao sa đav'lom? :)

rogozube, da budem pristojan - ne seri. Odakle onda jaja sa arapskim slovima, odakle jaja u Egiptu, odakle paganske boginje plodnosti.... ajde pričaj ti nekom drugom to, valjda je Sveto PIsmo najvažniji tekst. Nego ti meni objasni ona jaja koja sam postavio, pa ćemo mi lako za žitije Marije Magdalene.

I objasni mi zašto na temeljima đavoljih hramova gradite crkve.

Posted (edited)

то су све глупости, то што си ти постављао, немају везе са Хришћанским обичајем фарбања јаја за Васкрс.

све сам ја теби објаснио, а што си ти глуп, нисам ја крив.

Edited by рогозуб
Guest Bata Životinja
Posted

pa nije žitije u Bibliji, jebote.... Pitam se kako neko može postati ateista a nije ni čitao Bibliju, jebeš takve ''ateiste''

rogozube, super su ti objašnjenja :)

Crkva ti je sagrađena na mjestu koje je izabrao lično Đavo. Znaš ti dobro da je to tačno :)

Toga se sjeti kad sljedeći put budeš bio na liturgiji.

Posted (edited)
pa nije žitije u Bibliji, jebote.... Pitam se kako neko može postati ateista a nije ni čitao Bibliju, jebeš takve ''ateiste''

A ja lud ga trazim u davincijevom kodu :rolleyes: Dobro veli Gojko, treba cesce ubacivati [sarcasm][sarcasm/] izmedju redova. Nego, ajde da crtam malo - znam da zitija MM nema u bibliji. Spomenuh to jer znam da je rokiju biblija alfa i omega, pa me cudi kako se hvata neceg van svetog pisma kako bi odbranio farbanje jajca za vaskrs.

Nego, kakva ti je sad to konstrukcija da ne mozes bit pravi ateista ako nisi procitao bibliju. Vidjeh, prvo si rekao da ateista nema savjest (koju pritom mogu imati samo hriscani :) ), a sad i ovo.. ajde da si rekao anti-hriscanin(antihrist), obzirom na onu staru krilaticu "know your enemy". Znaci, da bi neko po tebi bio ateista, mora da procita sve svete knjige ovog svijeta. Ili je u suprotnom samo "ateista" kojeg mozes da jebes :)

Edited by morbid god
Posted

Stvarno Rogozube zasto izbegavas da das odgovor na pitanje, kako se osecas sa cinjenicom da se crkva nalazi na paganskim temeljima ?

Dajte ljudi budite malo parlamentalni, ove teme sluzi da se velica pravoslavlje a ne za dokazivanje istine. Cim nema Axe-a, vi odmah zaboravite to. Vidite kako je Rogozub parlamentaran, on ne dolazi na druge teme da velica pravoslavlje, samo ovde.

Guest Bata Životinja
Posted

ehehe, sve je to laž, to nam je đavo zamazao oči. U stvari tu prvo bila pravoslavna crkva, pa su onda to pagani porušili 3000 godina prije Hrista, pa su onda to pravoslavci ponovo povratili. Pravda je čudo.

morbid god, ne znam kakv to ateista možeš biti ako ne znaš u šta ne vjeruješ? Mislim u kog boga ti ne vjeruješ ako en znaš ništa o njemu?

Posted
ehehe, sve je to laž, to nam je đavo zamazao oči. U stvari tu prvo bila pravoslavna crkva, pa su onda to pagani porušili 3000 godina prije Hrista, pa su onda to pravoslavci ponovo povratili. Pravda je čudo.

Najbitnije je da osude turke, koji su porusili crkve, neke pretvorili u dzamije, a ne secaju se sta su oni radili. Verovatno zato imaju stalno potrebu da okajavaju grehe, ali ne mogu nikad.

Tesko im pada sto je neki obesni pasa oskrnavio crkvu sto je pravio car Dusan (sebi grobnicu naravno), a ne pada im tesko sto je grobnica cara Lazara napravljena od oskrnavljenog obliznjeg rimskog naselja (zasto klesati kamen kad je sve na dohvat ruke, a one poplocane paganske ulice, fuj).

Ali takvo razmisljanje me ne cudi, jer su danas vecina parcijalni pravoslavci (sem Rogozuba), malo poste, posle se razaulare, kad pogrese to pripisu djavolu, stalno se vade kako im djavo ne da da postuju crkvene zakone i tako u krug.

Zato tako parcijalno pristupaju i pravdi.

Posted
morbid god, ne znam kakv to ateista možeš biti ako ne znaš u šta ne vjeruješ? Mislim u kog boga ti ne vjeruješ ako en znaš ništa o njemu?

Hahaha, mora da se zajebavas! Znaci, ateista mora da se upozna sa svakom religijom svijeta da bi znao u sto ne vjeruje? Ipak spominjes samo bibliju, kao da ne postoje druge knjige i religije.. da nisi ti neki alter ego rokija :)

Guest Bata Životinja
Posted

pa da si Indus čitao bi Mahabharatu pa odlučio da li vjeruješ ili ne vjeruješ, jednostavno, to ti je sveta knjiga u ovim krajevima...

Posted
pa da si Indus čitao bi Mahabharatu pa odlučio da li vjeruješ ili ne vjeruješ, jednostavno, to ti je sveta knjiga u ovim krajevima...

Kur'an takodje.. ali prekini za sekund da razmisljas regionalno. Ne zivimo vise u starom vijeku, dostupne su nam svete knjige sa raznih krajeva svijeta. Logicno je da cu prije Mahabharate procitati Bibliju ili Kur'an, obzirom da sam odrastao u takvom okruzenju. Ali isto tako mozes doci do literature vezane za religiju starih slovena, nordijaca, japanaca, indijaca, americkih indijanaca itd.

I ne gradis vjeru odmah nakon jedne procitane knjige. Pa nije to to jebeni kviz, rokni VERUJEM - NE VERUJEM cim procitas. Za vjeru treba vremena i preispitivanja, ako ne racunamo horde onih koji vjeruju zato sto su im to nametnuli porodica i drustvo.

Guest Bata Životinja
Posted

brate, postavi ti to kako hoćeš, nisi ti ništa od toga pročitao i u tom grmu leži zec.

Posted (edited)

A ti kao znas sto sam od toga citao. Mora da si taj podatak nasao na wikipediji, bez sumnje..

Samo me zanima odakle ti konstrukcija da pravi ateista ne moze bit onaj koji nije citao SAMO bibliju. Zajebavas se, zar ne?

------

edit: Da preformulisem - jesi li pravi ateista ako procitas samo bibliju?

(zaokruzi)

DA NE

Edited by morbid god
Posted

Glupost zaista. Kao da po defaultu ljudi moraju da veruju u Boga i onda čitaju knjige da vide u kog to (ne)veruju.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...