Jump to content

Recommended Posts

Guest Bata Životinja
Posted

ja sam danas oprao kosu, pomolio sam se ispred ikone... ma nećeš me valjda na rođendan banovati? :)

Posted

Vatikan je zvanično saopštio da je teorija evolucije saglasna sa učenjem Biblije, ali da neće biti posthumnog izvinjenja Čarlsu Darvinu zbog reakcije u katoličkoj crkvi pre 150 godina na njegovo učenje.

izvor

kakve su ovo budalastine ?

Nadam se da pravoslavna crkva nece nastupiti ovako glupo.

Posted (edited)

Naravno da neće. Oni će ostati istrajni u svojoj zatucanosti.

EDIT: Sad gledam komentare ovih na Blicu. Znači stvarno bi trebalo da nas oduva LHC u pizdu materinu, ako može.

Edited by Gojko
Guest Bata Životinja
Posted

što bi rek'o rogozub, ako ti misliš da si nastao od majmuna ne znači da su i ostali ljudi tako nastali :)

Posted

Teorija evolucije i ne smatra da je čovek nastao od majmuna, već da čovek i majmun imaju zajedničkog pretka, što bi i hrišćani shvatili kada bi izvadili glavu iz dupeta i pročitali nešto "blasfemično".

Guest Bata Životinja
Posted

Gojko, a da im nije zajednički predak konj kojim slučajem? Ili je možda majmun?

Posted
Vatikan je zvanično saopštio da je teorija evolucije saglasna sa učenjem Biblije, ali da neće biti posthumnog izvinjenja Čarlsu Darvinu zbog reakcije u katoličkoj crkvi pre 150 godina na njegovo učenje.

izvor

kakve su ovo budalastine ?

Nadam se da pravoslavna crkva nece nastupiti ovako glupo.

Ko mi objasni kako je to teorija evolucije saglasna sa Biblijom dobija od mene milion evra,Aston Martina i Spaletijev pramen kose.

Naravno da neće. Oni će ostati istrajni u svojoj zatucanosti.

All the way.

što bi rek'o rogozub, ako ti misliš da si nastao od majmuna ne znači da su i ostali ljudi tako nastali :)

Ako postoji reinkarnacija rogozub je u proslom(pretproslom) zivotu bio inkvizitor 100°%.

Guest Black Gruja
Posted
Ako postoji reinkarnacija rogozub je u proslom(pretproslom) zivotu bio inkvizitor 100°%.

I to Španski.

Guest Bata Životinja
Posted

rogozub je opet nestao, izgleda da radikali opet spremaju demonstracije :)

Posted
rogozub je opet nestao, izgleda da radikali opet spremaju demonstracije :)

Jok bre, podbacio je u zadnje vreme u misionarstvu, pa sad negde u cosku kleci na kukuruzu.

Guest Bata Životinja
Posted

previše je vremena prvodio sa đavolskom napravom koja ga povezuje sa đavoljim forumom, pa je morao da se pričesti

jest majku mu, samo još da razgraniči neke stvari i bio bi paganin :)

Posted

Ne razumete vi srz problema. Sve sto vi mislite da nije dozvoljeno, to jeste ali samo u misionarske svrhe. Ljudi poput njega svesno ulaze u greh zarad visih ciljeva, sto kasnije rezultira iskrenim pokajanjem, koje je utoliko vece, ukoliko je svesniji greh.

Posted
Ako sam ne vidis onda ne bih da ti objasnjavam.

Evo ti jedne od mogućnosti:

Zamisli recimo da je pokret Adamov kad uzima jabuku u stvari metaforički prikaz evolucije iz majmuna u čoveka koja se dešavala milionima godina.

Ja ne verujem u to, ali sam hteo da ti kažem da je sve, na neki način, moguće spojiti i objasniti.

Posted
Evo ti jedne od mogućnosti:

Zamisli recimo da je pokret Adamov kad uzima jabuku u stvari metaforički prikaz evolucije iz majmuna u čoveka koja se dešavala milionima godina.

Pa taj Mojsije je najveći književnik u istoriji sveta, nema nijednog stiha u knjizi postanja koji nema 5 metafora u sebi :)

Posted
Pa taj Mojsije je najveći književnik u istoriji sveta, nema nijednog stiha u knjizi postanja koji nema 5 metafora u sebi :)

E pa sad... ja mogu da tebi kažem da "ne razumeš" osnove religije, kao što ti kažeš hrišćanima da ne razumeju osnove Darvinizma (da su čovek i majmun ili konj i krava imali istog pretka).

Ako ćemo po religiji, Mojsije nije bio pisac (kao ni sveti Jovan apostol) već samo oruđe u rukama svemoćnog, njegova olovka... a ako je taj svemoćan, tih 5 metafora su male za njega. Zar ne?

Posted

Sve to stoji, ali činjenica je da Biblija nema književni integritet (a ipak je knjiga, ne?) jednog Kurana, na primer. Osim toga, reč je možda Božija, ali je namenjena ljudima, tako da po nekoj osnovnoj logici mora biti tako i napisana, a ne da mi već 2000 godina "otkrivamo" nove i nove metafore, ne bismo li objasnili kontradiktornosti.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...