Jump to content

Recommended Posts

Posted

Као благодатни брат Христов Сава је прилазио свима крштеним народима као браћи Христовој, а не као странац странцима. Народи су то осећали, и зато су Саву с љубављу примали, с поштовањем слушали и с тугом испраћали. Он није ходио по свету да прославља српски народ но да прославља Христа, љубав над љубављу. Због тога је свет заволео и њега и његов народ због њега.

Свети Николај Српски

• Downvote 1
Posted

Као благодатни брат Христов Сава је прилазио свима крштеним народима као браћи Христовој, а не као странац странцима. Народи су то осећали, и зато су Саву с љубављу примали, с поштовањем слушали и с тугом испраћали. Он није ходио по свету да прославља српски народ но да прославља Христа, љубав над љубављу. Због тога је свет заволео и њега и његов народ због њега.

Nacionalromantizam much

A ovo za kalendar će da bude pišanje, već se javlja gomila nepismenih budala da viče kako će za njih Božić uvek biti 7. januar, ne shvatajući pacijenti da je i njima 25. decembar, samo po drugom kalendaru.

Takođe mi je fascinantno da vi turbopravoslavci apsolutno niste u stanju da prihvatite bilo kakvu kritiku potkrepljenu činjenicama, jer znate da bi vam se sve u šta verujete srušilo kao kula od karata. Zato je lakše prozivati portal za ustaško-balijski, nego se pozabaviti onim što tu piše. A kad već pomenuh ustaše i balije, takođe je interesantno da vam se nacionalni identitet zasniva isključivo na razlikovanju od njih. Da vam nije ustaša i balija, ne biste znali šta ste. To je prokletstvo Balkana.

Posted

Gojko to nije romantizam nego cinjenica. To sto neki mogu da pljunu i na mesec je druga stvar. Mogu ja sada svasta o tebi napisati i oblatiti te najstrasnije i da nista od toga ne bude istina. Ovo o Svetom Savi je tendeciozno napisano, izvuceno iz konteksta i namerno tumaceno na ovaj nacin. To ako ne vidis onda jebi ga.

• Upvote 2
  • Downvote 2
Posted

Nacionalromantizam much

A ovo za kalendar će da bude pišanje, već se javlja gomila nepismenih budala da viče kako će za njih Božić uvek biti 7. januar, ne shvatajući pacijenti da je i njima 25. decembar, samo po drugom kalendaru.

Takođe mi je fascinantno da vi turbopravoslavci apsolutno niste u stanju da prihvatite bilo kakvu kritiku potkrepljenu činjenicama, jer znate da bi vam se sve u šta verujete srušilo kao kula od karata. Zato je lakše prozivati portal za ustaško-balijski, nego se pozabaviti onim što tu piše. A kad već pomenuh ustaše i balije, takođe je interesantno da vam se nacionalni identitet zasniva isključivo na razlikovanju od njih. Da vam nije ustaša i balija, ne biste znali šta ste. To je prokletstvo Balkana.

Ama kojim cinjenicama , bulaznjenja jednog narkomana na portalu koji vode ljudi koji se stide i mrze sami sebe zato sto su Srbi . Znao bih ja vrlo dobro ko sam i sta sam i da nije balija i ustasa pitanje je za tebe dal bi ti znao .
  • Downvote 3
Posted

najveca frka ce biti nema senlucenja mesec dana(od nikoljdana pa do kraja srpske nove), nego dan dva posle nove godine i teraj sve po starom kao i ceo svet, a kod nas udri slavlje do negde petnaestog-sesnaestog.

• Upvote 3
Posted

Jebes ti takav zivot. Jel se za to Sveti Sava borio.? Nije!!

Posted (edited)

Nacionalromantizam much

Ustase i balije su fanaticni ekstremisti koji mrze sve sto je srpsko,a druge narode koji im smetaju jer su drugaciji,pa se granici i sa nacizmom. Ne vidim da je on osudio narode,vec pripadnike tih ekstremnih grupa,a ove iz E-novina uporedio sa njima. Vadis sve iz konteksta.

Gole druze,ja ti kazem,slavicemo uskoro dan kad postanes straightedge pravoslavac i uzmes Casne Verige kao slavu. :D

Edited by HeLLsarma
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Ustase i balije su fanaticni ekstremisti

Па имаш и православне фанатике који иду до скоро истих крајности.

Све је то иста стока. Фанатизам је генерално говњива појава у сваком смислу и облику.

• Upvote 2
Posted

najveca frka ce biti nema senlucenja mesec dana(od nikoljdana pa do kraja srpske nove), nego dan dva posle nove godine i teraj sve po starom kao i ceo svet, a kod nas udri slavlje do negde petnaestog-sesnaestog.

ovo. Srbe će ovde najviše boleti što više nema 100 dana praznika nego samo proslaviš božić i novu i deri dalje

Naravno,slazem se. Ovaj forum je dokaz da ih ima i medju ateistima. :D Znamo im i ovna predvodnika,krije se Svenskoj. :D

nisam znao da je Brisel u Švedskoj

Posted

ovo. Srbe će ovde najviše boleti što više nema 100 dana praznika nego samo proslaviš božić i novu i deri dalje

Da, jebote, pa to je lose, neka ostane 7og.

Negde sam procitao da imamo manje neradnih dana u toku godine nego Japan, ko bi rek'o.

Posted

nisam znao da je Brisel u Švedskoj

Zar nije Gojko bio u Svedskoj? E pa jbg Talvi,ne pratim ko se gde seli.

Posted

:mhihi:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...