Demon Seed Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 (edited) Ja sam mislio da si iz Vranja, pomešao sam sa bratom Alvarom xD Edited May 7, 2015 by Demon Seed 1
bo88gdan Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Arapovac, malo iznad Junkovca...doduse, tu sam naivise vremena proveo u detinjstvu...posle sam se seljakao Laikovac, Lazarevac, Beograd...i na krau se opet vracam u selo, kako god okrenes...home sweet home e pa super mi smo onda prakticno zemljaci
HeLLsarma Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Pa sto ne rece zemo, Jooooj! I Zec iz Nadimaca je Mirosaljac, zemljak nas. Meni su potvrdili vise ljudi o svaleracijama popa Mirka, iz okolnih sela i samog Junkovca. Eto i Kazim potvrdio. Crni Mirko, gde ce ti dusa? Za pare koje je dao vladiki Jovanu ne znam, mada ni to me ne cudi. A sinoc sam cuo da su mu ukrali 15000 eura iz doma, jel i to istina Bogdane?
Demon Seed Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 To su one pare što je dao da ga prebace u Beograd. Izračunao je da će barem 40% više da jebe posle tog transfera, isplati se.
bo88gdan Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 To su one pare što je dao da ga prebace u Beograd. Izračunao je da će barem 40% više da jebe posle tog transfera, isplati se. :haha:
El Karnisero Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Јеботе овде православни Свет/Скандал, молим вас наставите.
HeLLsarma Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Pa kad Lou i Gojko uguse temu mora da se malo zahukta.
Demon Seed Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Jesam li pominjao priču kako je u Prokuplju pop u crkvi opštio sa pevačicom crkvenog hora? I mi konja za trku imamo.
Demon Seed Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Pa kad Lou i Gojko uguse temu mora da se malo zahukta. Oni guše nekim tamo različitim laprdanjem, a vi je osvežavate odgovarajući im uvek isto. Ovom? Ta je džavolica, ne zalazi po crkvenom horu 1 1
HeLLsarma Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Bravo Simone, zvani Petar. Crvene vladike vladaju sad. Komunjare ih drze, ovo je komunjarski rezim, od Tite pa do Milosevica pa do demonkrata pa sad nazadnjaci. Otkad je patrijarh Pavle umro (iako su i tad neke vladike radile sta su htele) sad je tek rasulo.
Demon Seed Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Sve bi to dr Vojislav postrojio, da je sreće.
PajatheTrut Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 (edited) Isti pop Mirko je zenskaros, vijao je zene po Junkovcu pa su ga mestani jurili po kukuruzima i sumarcima kad je bezao iz svaleracije. Ако, фала Богу, бар знамо да је човек мушкарчина. Боље и то него да им поп буде неки млохави мученик Kao coek iz susednog sela mogu da potvrdim Lomioe i noge, zato stoe znao da se napie zesce nego Lemi...na veliki petak - jaia przena jeo...i tako dalje i tako blize Ali ima glas kao Pavaroti, razbia kako peva...po glasovnim mogucnostima ne moe mu niko prici u okrugu Казиме јеси ли дислекексичхан ? Pa sto ne rece zemo, Jooooj! I Zec iz Nadimaca je Mirosaljac, zemljak nas. Meni su potvrdili vise ljudi o svaleracijama popa Mirka, iz okolnih sela i samog Junkovca. Eto i Kazim potvrdio. Crni Mirko, gde ce ti dusa? Za pare koje je dao vladiki Jovanu ne znam, mada ni to me ne cudi. A sinoc sam cuo da su mu ukrali 15000 eura iz doma, jel i to istina Bogdane? Јеботе шта се ти цимаш око тога, ти ионако ниси у тој парохији ? Jesam li pominjao priču kako je u Prokuplju pop u crkvi opštio sa pevačicom crkvenog hora? I mi konja za trku imamo. Па ако је поп јебем му сунце није монах, и попови су људи, смеју и они ваљда да се омрсе који пут Edited May 7, 2015 by PajatheTrut
KazimKazim Posted May 7, 2015 Report Posted May 7, 2015 Esam...nisamneznamkakosamosnovnuskoluzavrsio stail
Lou Posted May 9, 2015 Report Posted May 9, 2015 A gde je to Isus rekao? Ovo što citiraš je valjda iz starog zaveta, a ne iz novog? Uostalom, to je druga Božja zapovest: "Ne pravi sebi idola, niti kakva lika, nemoj im se klanjati, niti im služiti". A to što pišeš je čisto propagiranje adventizma. Odnosno, to je klasična spika jednog adventiste. Najbukvalnije shvaćena zapovest, iako je jasno o čemu se tu radi. Tu se u starom zavetu misli uglavnom na stvari kao što je ono zlatno tele, koje su jevreji napravili dok su bežali od egipćana, i na slične stvari. Da, da, zajebah se i prebacih. Upravo zbog toga što ne proučavam Bibliju, nego uzmem tu i tamo da pročitam nešto kada me zainteresuje, čisto da vidim o čemu se radi. U ovoj sredini smo okruženi hrišćanstvom od malih nogu, svašta se provlači kroz svakodnevnicu, umetnost, medije i nekada stvari ne deluju baš najjasnije, pa mi nije strano da potražim upravo to nešto i skontam tematiku. Tako i nastaju greške, što je sasvim normalno, a drago mi je kada mi neko ukaže na iste, jer se kroz to uči. E sad, znaš i sam da nisam adventista, tako da je to tako ispalo slučajno. Konkretno, u tom delu ne postoji ništa što bi mi ukazalo na to što nazivaš potpuno jasnim. Koji je deo povezan sa citiranim? Ne moraš da opširno odgovaraš, ako znaš da navedeš poglavlje. Jedan od najvećih problema Biblije je što je toliko otvorena za tumačenje. Čak sam čuo i interpretacije deset zapovesti koje, eto, ne mogu biti nešto previše jasnije. Niko u crkvi ko se klanja ikoni, ne čini to iz idolopoklonstva, niti joj služi u bukvalnom smislu, već je klanjanje više čin poštovanja, a molitve upućene svecima su molitve u kojima se nadamo da će sveci u naše ime zamoliti Boga. Hajde da se obrazujem još malo. Svi ti sveci ne postoje u Bibliji, nego su neki dodati i prešli iz paganizma ovih prostora putem hristijanizacije koju je Sarma spomenuo? Da li je to onda zaista pravoslavlje? I opet - a ovo je više pitanje suštine vere nego sva prethodna - odakle ideja da je potreban ili da sme da postoji posrednik između čoveka i božanstva? Ili, da postavim to bolje - čemu posrednik? A otkuda sad to? Crkva je zajednica ljudi, i ništa više u suštini. Crkva može biti i nekoliko okupljenih ljudi u zajedničkoj molitvi. Suština je upravo zajednička molitva - liturgija. Odatle što bih rekao da nije potrebna zgrada za molitvu. Jasan mi je čin zajedničke molitve, međusobne podrške i mira koji vernici osete u tim situacijama. U suštini, otprilike i mislimo isto, samo pomalo naginjemo na različite strane. Nikada nisam posmatrao pojam crkve kao puke zajednice, jer se uvek pominje kao građevina i upravo odatle potiče moj stav. I silni novci koji idu na izgradnju istih i sve dalje... jasno ti je.
Face Of Melinda Posted May 10, 2015 Report Posted May 10, 2015 Heaven is My Throne 1Thus says the LORD, "Heaven is My throne and the earth is My footstool. Where then is a house you could build for Me? And where is a place that I may rest? 2"For My hand made all these things, Thus all these things came into being," declares the LORD. "But to this one I will look, To him who is humble and contrite of spirit, and who trembles at My word.… Isaiah 66:1 Poprilicno jasno, Isaiju btw priznaju hriscani, muslimani i jevreji... izguglajte coveka, jos jedan razlog sto pominjem Isaiju je Georg Fridrih Hendl i njegovo delo Mesija.
sale 3sm Larry Flynt Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 Bolje manastir da rasturiš nego dvoje mladih da razdvojiš. 1 1
Dark_Elf Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 E sad, znaš i sam da nisam adventista, tako da je to tako ispalo slučajno. Konkretno, u tom delu ne postoji ništa što bi mi ukazalo na to što nazivaš potpuno jasnim. Koji je deo povezan sa citiranim? Ne moraš da opširno odgovaraš, ako znaš da navedeš poglavlje. Pa pod "potpuno jasnim" sam mislio tumačenje druge Božje zapovesti, koja samo izgleda adventistima nije potpuno jasna, pa je tumače bukvalno. Dakle: "Ne pravi sebi idola, niti kakva lika, nemoj im se klanjati, niti im služiti". Reč je dakle o idoplopoklonstvu. Današnje vreme obiluje izvrsnim primerima. Na primer: političke partije. Odnosno njihovi lideri. Sam si svedok koliko ljudi mogu da fanatično slede nekog vođu. Da naprave idola od njega. Tito na primer. Ili recimo neka muzička zvezda. Dakle, ljudima se daje zapovest da niko nije toliko vredan da ga poštujemo više od samih sebe. Ili, ako ga i poštujemo više, da to ne prelazi u fanatizam. Adventisti to tumače da ljudi ne trebaju kačiti ikone i moliti se njima. Hajde da se obrazujem još malo. Svi ti sveci ne postoje u Bibliji, nego su neki dodati i prešli iz paganizma ovih prostora putem hristijanizacije koju je Sarma spomenuo? Da li je to onda zaista pravoslavlje? Svi ti sveci postoje u Bilbliji. Sveti sava je samo našao njihove ekvivalente u paganizmu (Nije Perun, nego sv. Ilija), da bi našem tvrdglavom narodu, što više približio hrišćanstvo. Znaš i sam kakav je naš narod, i koliko je tvrd kad mu se nameće nešto novo. Sveti Sava je fenomenalno tu "odigrao", i prosto rekao narodu da je to sve suštinski isto, samo su druga imena. I opet - a ovo je više pitanje suštine vere nego sva prethodna - odakle ideja da je potreban ili da sme da postoji posrednik između čoveka i božanstva? Ili, da postavim to bolje - čemu posrednik? Može se čovek moliti direktno Bogu, nema tu nikakvih problema. I suštinski nema potrebe za posrednikom. Samo neki ljudi možda misle da nisu dostojni, ili da im molitva nije suštinski toliko bitna, pa zamole sveca. Ili pak (a toga mislim da ima najviše), u zavisnoti od suštine molitve, obrate se određenom svecu. Recimo, za putovanja - Svetom Nikoli. Znamo da se žene najčešće mole presvetoj Bogorodici, i tako dalje. Suština je: može se moliti ko kako hoće, i kome kako odgovara, sve dok je iskreno. Ne treba praviti neki sad big deal oko toga. Bog ionako sve čuje, i sve vidi, i sve zna.
Demon Seed Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 Svi ti sveci postoje u Bilbliji. Sveti sava je samo našao njihove ekvivalente u paganizmu (Nije Perun, nego sv. Ilija), da bi našem tvrdglavom narodu, što više približio hrišćanstvo. Znaš i sam kakav je naš narod, i koliko je tvrd kad mu se nameće nešto novo. Sveti Sava je fenomenalno tu "odigrao", i prosto rekao narodu da je to sve suštinski isto, samo su druga imena. Meni deluje da si ti to malo kontra povezao. Nije Sveti Sava naknadno pronalazio paganske ekvivalente hrišćanskim svecima, nego je prilikom pokrštavanja veliki broj starih slovenskih bogova i praznika prepravljeno u hrišćanske, kao npr. Vidovdan, da bi se narodu približila, tj, kako si se lepo izrazio, nametnula nova vera, sa što manje cimanja, remećenja tradicija itd.
Dark_Elf Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 Pa nije ih naknadno pronalazio, nego su oni već bili tu, duboko ukorenjeni u narodu. Nije ništa on pronalazio, nego povezivao.
bo88gdan Posted May 15, 2015 Report Posted May 15, 2015 http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1568820-najveci-smeker-medju-vladikama-za-ovim-vladikom-lude-zene-i-proklinju-sto-je-monah-foto :haha:
Recommended Posts