Talvi Posted September 16, 2015 Report Posted September 16, 2015 ja sam prilično siguran da je sveto pismo pisao neki jevrejski Zmaj od Šipova
HeLLsarma Posted September 16, 2015 Report Posted September 16, 2015 Ja sam prilicno siguran da je ovaj forum Bozija promisao da bi i vi atejisti imali oduska.
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Mozete da verujete da bog postoji mozete da verujete da bog ne postoji,u svakom slucaju verujete u nesto sto nemozete da znate ,a cim verujete u nesto sto nemozete da znate znaci verujete 1 2
Demon Seed Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 I sto manje znas, to lepse verujes!
In The Flesh Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Tako da su zapravo agnostici pravi nevjernici a ne ateisti. Ateisti vjeruju.
johnnyzzz Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 i metodom A∨¬A ili si urolog il' si neurolog 3
PajatheTrut Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 (edited) Tako da su zapravo agnostici pravi nevjernici a ne ateisti. Ateisti vjeruju. Па у праву си ИТФ. Сад кад мало боље размислим, увек ми је Симон одавао ту неку хришћанску ноту у својим постовима, види се по човеку да у себи гаји православље ал се боји да призна. Ваљда тај неки понос .... Edited September 17, 2015 by PajatheTrut
HeLLsarma Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Па у праву си ИТФ. Сад кад мало боље размислим, увек ми је Симон одавао ту неку хришћанску ноту у својим постовима, види се по човеку да у себи гаји православље ал се боји да призна. Ваљда тај неки понос .... Ma to lezi definitivno u njegovoj prokupackoj krvi.
Demon Seed Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Nije on otvoren kao Ameri. Ma to lezi definitivno u njegovoj prokupackoj krvi. Današnji horoskop ti kaže da posetiš ovu temu Pola sam Šop, pola Crnogorac, pogana sorta propasti tvoje 1
Antikristina Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Nema od mene poganiju krv niko Osim brđanskih cg/bosna/krajina fazona imam (imala sam) i čukunbabu ustaškinju-talijanku Sve hardkor rišćani, i pravoslavne i katoličke vrste
Talvi Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 ja malo dinaroid sa Romanije, malo ukrajinski unijat, od one naj-naci ekipe tamo
Demon Seed Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Dinaroid me podsetilo na mutoid, što me je podsetilo da postoji bend koji se zove po gazdi iz Smash TV (Mutoid Man), što znači da ću morati da ih slušam xD Evo pustio sam sad i baš je do jaja. Friday the 13/8
Dark_Elf Posted September 18, 2015 Report Posted September 18, 2015 U tome je lepota svetih knjiga, što njihovo učenje može da se prilagodi svemu što im je kontradiktorno kroz "tumačenja", naravno uz obavezno sve veće i veće "preneseno značenje". Pa to može svaka knjiga, ne samo sveto pismo. Uloga Svetog Pisma je da čoveka podseti na moralna načela koja ima ugrađena u sebi. Da svi shvate to osnovno. Kad se to shvati, ko želi, može se dodatno udubljivati, pronalaziti dalje sebe u tome, ili tražiti rupe i osporavati. Samo što ne postoji razlog da tražim prenesena značenja u sistemu koji je dizajniran za masovnu kontrolu mozgova... Opet, to nije problem Svetog Pisma, nego onih koji ga koriste za propagandu. Ja nisam čitao Kuran, ali koliko shvatam, i ta knjiga nema ni približno agresivnu poruku kao što neki ekstremisti pokušavaju da prenesu da je ima. Zapravo, žrtva propagande si ti, zato što si dozvolio da ti neko lošim tumačenjem, ili delima, servira negativan stav o knjizi. 1 1
Demon Seed Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 (edited) Je l' pod tim da su moralna načela ugrađena u čoveka, misliš na to da je moral urođen? Ili da se ugrađuju tokom života? I mala deca mogu biti dovoljno inteligentna i saosećajna da razumeju posledice svog ponašanja na druge i koriguju ih u skladu sa tim, da li to znači da je moral urođen, verovatno da znači. Da bi takvu pouku izvlačio iz Biblije, neophodno je da veruješ u to da je došla od Boga, da bi mogao da ignorišeš svu gomilu nasilja i okrutnosti koju ona sadrži i cedio mudre pouke koje može svaki inteligentan čovek sam da skapira i da ih se pridržava zbog sebe i drugih, a ne iz straha od božijeg besa i večnog ognja. Ako uzmemo i da nam je to osnovno urođeno, onda je taj proces ceđenja suve drenovine iz Biblije još besmisleniji. I da, to možeš da radiš sa svakom knjigom, da ignorišeš sve osobine toga što čitaš, osim onih koje želiš da vidiš. I ne samo sa knjigom, možeš i sa bilo čim drugim. Kuran je takođe prilično pun okrutnosti i varvarstva, kao i Biblija, moguće čak i više. (Možda ga upravo ekstremisti jedini pošteno tumače bez žmurenja pred varvarskim porukama ) Čitao sam neke delove samo pa ne mogu da tvrdim koliko, a ne mogu vala ni da čitam Kuran ili opet Bibliju (čitao sam je u srednjoj) da bih citirao neke konkretne delove i natezao se. Ako je neko raspoložen nek citira ovde neki random deo Biblije pa da analiziramo neku moralnu poruku, ili pak neki od mnogih primera besmislenog varvarstva i brutalnosti. Opet, to nije problem Svetog Pisma, nego onih koji ga koriste za propagandu. Nije ni onaj razapinjač kriv što ga dželati koriste za mučenje, može i fino da se leškari na njemu. Edited September 19, 2015 by Demon Seed 1 1
Talvi Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 Opet, to nije problem Svetog Pisma, nego onih koji ga koriste za propagandu. Ja nisam čitao Kuran, ali koliko shvatam, i ta knjiga nema ni približno agresivnu poruku kao što neki ekstremisti pokušavaju da prenesu da je ima. Zapravo, žrtva propagande si ti, zato što si dozvolio da ti neko lošim tumačenjem, ili delima, servira negativan stav o knjizi. http://www.evilbible.com/Rape.htm
temper Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 Zamislite da neko za jedno 300-400 godina čita zapise novinara naših dana, pa da još na kvarno vadi citate i izvlači moralne pouke. Na šta bi to ličilo?
PajatheTrut Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 У нама је срце лавље, ми бранимо православље ! 3 1
temper Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 Na Bibliju. Ne, nego na ove i slične rasprave o sadržaju Biblije. Ne može se isticanjem nasilja u knjizi vernicima dokazati da je njihov Bog drkadžija.
Demon Seed Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 У нама је срце лавље, ми бранимо православље ! Laf si u grudima, prijatelj ljudima ! 1
Recommended Posts