Miilos Posted August 31, 2017 Report Posted August 31, 2017 Sve teorije vrede jedna koliko i druga. 1 1
bo88gdan Posted August 31, 2017 Report Posted August 31, 2017 Ja npr verujem u sve sto je nauka pouzdano i nedvosmisleno dokazala i tako treba da radi svako bilo da je teista ili ateista 1
oʞɾoƃ Posted September 1, 2017 Report Posted September 1, 2017 Nije problem da se veruje u ono što je nauka dokazala, već da se ne veruje u ono što nauka nije dokazala.
PajatheTrut Posted September 1, 2017 Report Posted September 1, 2017 reci mi nesto sto nismo culi ranije 1 1
Demon Seed Posted September 1, 2017 Report Posted September 1, 2017 aj ovo malo obazlosi sire malo molim te Pa nisam ni trazio da mi detaljises Ok I ne, nisam ga pogledao detaljnije, mozda pre par godina nesto kad ste kacili, ne secam se sad sta je tacno pricao, ali se secam da su bile neke gluposti Pa ja više cenim religiju koja propagira nihilizam nego mizogoniju (iako nisam fan religija uopšte) Ja volim i jedno i drugo!
PajatheTrut Posted September 2, 2017 Report Posted September 2, 2017 dabuehe danijelaaaaaaaa zastose bavis prostitucijom
PajatheTrut Posted September 13, 2017 Report Posted September 13, 2017 (edited) nesto o cemu razmisljam u zadnje vreme i naisao sam na te moje misli koje su zapisane vec Појави се предосећај да би одређена идеја могла да буде оно право. Осетимо као неку благу радост у срцу, то је реакција на истину и слична је реакцији на лепоту. Онда ми предузмемо акције у циљу провере те идеје, да се случајно ђаво не поиграва с нама. Па кад је добро испроверавамо онда тек такву идеју прихватамо за нашу истину. Углавном за сваку идеју за коју наш интелект каже да је то глупост и да не то не треба обраћати пажњу треба пропустити кроз предосећај и видети шта разум каже о томе, можда ту има и нешто занимљиво. Мудар човек користи интелект као слугу, а неразуман је слуга свом интелекту. Edited September 13, 2017 by PajatheTrut 1 1
bo88gdan Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 Crkva u selu Stave kod Valjeva 2 1
bo88gdan Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 Jos da znas kako je ukusna strudla, juce sam se prejeo tamo 1
PajatheTrut Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 zar nije greh da ti kao hriscanin ugadjas svome stomaku 3
bo88gdan Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 (edited) Jeste svakako, pakao mi je ionako zagarantovan gotovo. instant konverzija. konverzija testosterona u estrogen*estradiol??? i dobio si ginekomastiju? Edited September 16, 2017 by bo88gdan 1 2
Berliner Posted September 17, 2017 Report Posted September 17, 2017 nisam dobio ginekomastiju ali cinjenica je da sam bio na ultrazvuku dojke jednom ucinilo mi se da imam lump
Dark_Elf Posted September 21, 2017 Report Posted September 21, 2017 Nije problem da se veruje u ono što je nauka dokazala, već da se ne veruje u ono što nauka nije dokazala. Ako je nešto definicija sofizma - ovo je. Nisam malouman pa da detaljisem oko gluposti, sta ima da razmatram coveka koji sedi u mantiji i prica o yogi i budizmu, neka gleda svoja posla. Ako pokusava da dokazuje kako je njegova religija ona prava a druge ne valjaju, automatski je budala, nema vremena za njegove klipove. Potpuno korektno. Ja bih još dodao da je od jednih glavnih nosioca (ili bi trebalo da bude) hrišćanske reliugije: "ne osuđujte". Opet, nemam utisak da je on nešto osuđivao, samo upozoravao. A opet, Nihilizam je mnogo cool ideja... meni je to carska ideja. Ali meni i tebi je carska ideja, i još po nekome, i mi ostanemo na tome da je to carska ideja, ali ne predajemo se tome. A mnogi se predaju... previše... o tome priča ovaj pop.
Demon Seed Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 Pa dobro, da bi upozorio na nešto, znači da ima negativno mišljenje o tome, što samo po sebi predstavlja osudu u neku ruku, a stvarno nisam gledao taj klip, jebiga, gledao sam neki prethodni gde pominje yogu kao đavolju rabotu Nemam neko ni negativno ni pozitivno mišljenje o prevelikom predavanju nihilizmu, nihilizam ima dovoljno oblika, aspekata i validnih tačaka da može da posluži kao dobro polazište (jer postavlja oštre kriterijume), a ako mu se neko preda na tu stranu da počne da ugrožava sopstveno postojanje, to je skroz ok, kao prirodna selekcija, implodira ti svest ako ne možeš dalje.
vudun Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 Scio me nihil scire, испод Мире сто ђавола вире!
bo88gdan Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 (edited) And all the lights that lead us there are blinding Edited September 22, 2017 by bo88gdan 1
Demon Seed Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 (edited) The eye can outstare neither the Sun, nor death Edited September 22, 2017 by Demon Seed
oʞɾoƃ Posted September 22, 2017 Report Posted September 22, 2017 Ako je nešto definicija sofizma - ovo je. Objasni.
Demon Seed Posted September 23, 2017 Report Posted September 23, 2017 Moja pretpostavka je da je mislio na to da je to ne treba tek tako odbacivati sve što nauka nije dokazala i da je to klasična mantra ateista koji zapravo nemaju neke širine, a žele da se pokažu kao mudri.
Demon Seed Posted September 23, 2017 Report Posted September 23, 2017 Da pokusam da editujem ! Ne 'tede se spoji, alas Avaj - alas - alas, pecaros - riba - ihtis - Isus Hrist Teou Ios Soter Omg prosvetlih se iz nehata 1
Demon Seed Posted September 26, 2017 Report Posted September 26, 2017 Moja pretpostavka je da je mislio na to da je to ne treba tek tako odbacivati sve što nauka nije dokazala i da je to klasična mantra ateista koji zapravo nemaju neke širine, a žele da se pokažu kao mudri. ...zanemarujući usput da je i filozofija sa svim svojim poddisciplinama i metodama dokazivanja takođe nauka, to jest, jezgro nauke. Htedoh da navučem Elfa da se javi ali ne mere ( ), pa da mi ne visi ova druga polovina posta u glavi, nervira me
oʞɾoƃ Posted September 28, 2017 Report Posted September 28, 2017 Konstrukcija je vrlo jasna, ali prevešću svejedno. Ne zahteva nikakvu posebnu hrabrost ili intelektualnu trezvenost da bi se priznalo da nešto što je nauka dokazala zaista i jeste tako. To je činjenica nezavisno od nečijeg stava. Problem je onda kada je čovek ne razume ili ne može da dokuči neki fenomen (ili pak može, ali odbija da se pomiri sa njim), pa pribegava metafizičkim i drugim bajkovitim objašnjenjima. Potrebna je hrabrost da čovek prizna sebi da je beskrajno mala i nebitna čestica u kosmosu, da je smrt konačna i da njegov život u velikom poretku stvari ne pravi ama baš nikakvu razliku. Malo ljudi ima tu vrstu hrabrosti.
Recommended Posts