Demon Seed Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 U zdravom telu zdrav duh. Zato je telesni i duhovni post preko potreban. Slazem se, samo za zdravu ishranu pre konsultujem dijetetiku, nego dogmu. Enivejz, sta te je nagnalo da me pitas da li postim?
HeLLsarma Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Kljucno je da znam da li jos vise da se molim za tvoju dusu i spasenje. Moze biti dobar vernik mirjanin od tebe, posto ides u srz svega.
oʞɾoƃ Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Deder, kad smo već kod toga, može li neko da mi objasni na koji način koncept molitve ima smisla u hrišćanstvu? Koja je svrha moliti Boga koji je već sveznajući i svemoćan (i koji je samim tim tvorac savršenog poretka) da postupi na određen način ili promeni svoje namere?
HeLLsarma Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Ako zelis da ostvaris sozercanje duse molitva je kljucna, dakle hodas sa Isusom tj ides njegovim putem. Hodanje ka vecem prosvecenju, kada se tvoja dusa sve vise priblizava Bogu, kada je svaka tvoja misao i tvoje delo koje ucinis jedna mala molitva Bogu. A sve za ljubav Boziju i za pripremu da odes u carstvo nebesko, tamo gde jeste mesto coveku.
Demon Seed Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Side, nači i dalje ti puca sujeta? Ja sam isti onaj kao pre a naveo sam dosta svojih propusta. Znaš ko nije naveo nijedan? Nađi ogledalo u blizini. P. S. I dalje ne čitaš linkove koje sam postavio. Puca mi nesto drugo Naveo si dosta svojih propusta u poslednjih 20 postova, to si lepo rekao, od kojih si svestan samo da si omasio za Galilejevu smrt.
PajatheTrut Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Deder, kad smo već kod toga, može li neko da mi objasni na koji način koncept molitve ima smisla u hrišćanstvu? Koja je svrha moliti Boga koji je već sveznajući i svemoćan (i koji je samim tim tvorac savršenog poretka) da postupi na određen način ili promeni svoje namere? Jesi plakao nekad ocu ili majci i trazio od njih da ti nesto dozvole, daruju, kupe?
Demon Seed Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Al' oni kupe brt, a Bog stipsa Aha.. Je l' to zbog malo ozbiljnije teme koju sam zapostavio?
Demon Seed Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Moze biti dobar vernik mirjanin od tebe, posto ides u srz svega. Teško da ću biti praktikujući vernik mirjanin, ali hvala na komplimentu.
HeLLsarma Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 A sto to predstavlja nemogucnost za tebe? Da li je tvoje bivstvovanje u univerzumu da budes i da te nema vise? A sto to predstavlja nemogucnost za tebe? Da li je tvoje bivstvovanje u univerzumu da budes i da te nema vise?
Demon Seed Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Pa, naravno da jeste. Imaće me jedino u smislu da će molekulčići/atomčići koji su me sačinjavali da pređu u nešto drugo, delimično i u druge životinjice drage, da rastegnemo maksimalno taj koncept 'života' posle smrti, ali će moja svest prestati da postoji. A gift of fever, the wind of death that sustains life in me, yes! The lightness of hovering in permanent anguish/ecstasy. 1
HeLLsarma Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Kako je Salve postao Pavle, tako ce i Gojko postati Stojko...
PajatheTrut Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Al' oni kupe brt, a Bog stipsa iz mog iskustva dosadasnjeg nije dobijao sam i neke stvari koje nisam ni trazio a osetio sam da mi treba ili sam pozeleo
Demon Seed Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 (edited) @Bata Ž: Šta li si ti čitao tri strane, propustio si nekako onaj deo o svojoj narcisoidnoj prirodi, gle čuda Ne bi ti sasvim pogodio ni slona u hodniku. Neko ko vadi fejkove iz naftalina da psuje ljude na forumu priča o klinačkim fazonima i odrastanju xD Leči se. iz mog iskustva dosadasnjeg nije dobijao sam i neke stvari koje nisam ni trazio a osetio sam da mi treba ili sam pozeleo Jesi gledao The Secret? Ili ne daj boze citao? Edited October 1, 2017 by Demon Seed 1
truliandedzombileš! Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Koja je svrha moliti Boga koji je već sveznajući i svemoćan (i koji je samim tim tvorac savršenog poretka) da postupi na određen način ili promeni svoje namere? ne mole se za to... mislim mole se, ali to nema veze sa hrišćanstvom, već sa tim da svako želi zdravlje, novac, sreću pa se za to mole i isusu, alahu, šivi, brahmanu... iako samo sveto pismo savetuje da se tako ne moli.
PajatheTrut Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Jesi gledao The Secret? Ili ne daj boze citao? da, poceo sam da gledam sa drugaricom pre dve nedelje koja mi je pricala svoje iskustvo nakon citanja knjige kapiram da razumes onda paralelu koju ja povlacim izmedju krajnje bezboznicki nacin da se predstave neke stvari nisam zavrsio ali odgledacu do kraja ovih dana, zanimljiv filmic na prvi pogled
Demon Seed Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Izvrsi eksperiment, 50ak puta pozeli nesto/misli pozitivno o necemu i zapisi sta je to, koliko si dugo razmisljao, koliko intenzivno npr. i slicno, pa posle stikliraj sta se sve od toga realizovalo 1
PajatheTrut Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 ocu aki mi ti das rezultate tvoje tog epskerimenta
Demon Seed Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Pa ti tvrdis da deluje, ne ja. Nisam ja mislio meni da podneses izvestaj, nego radi sebe da proveris, kako os
vudun Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Један Тетразепам и пола Ксалола од сабајле, три Лирике и два Сероксата у подне, предвече једну Лирику, два Ксалола и пола Флормидала и онда ти Србине буде боооље. 3
Demon Seed Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 @vudun: Ja bih mu toplo preporucio risperidon/lamotrigin kombo. Prica o tastini lik koji 3 dana pogibe da dokaze da je okrob sofista 1
HeLLsarma Posted October 1, 2017 Report Posted October 1, 2017 Pa sta lupa covek, samo ti kaze da budes musko i da priznas grehe svoje. 2
Recommended Posts