Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Samom ovom izjavom porices savrsenost Bozijeg plana.U Bozijem planu ne moze da bude neminovnosti, jer ona implicira uticaj van , odnosno koji nije sadrzan unutar Bozijeg plana.

Колико ја знам, Божји план је био да пошаље свог Сина на Земљу не би ли он окајао грехе човечанства. То је и урадио. Нигде не пише да је Бог послао свог Сина и да је планирао да га Јуда изда. Стога, ако већ причамо о Божјем плану, једино што знамо је ово што пише у првој реченици. Ни ти ни ја не знамо ништа осим оног што је написано, јер не можемо знати шта је Бог мислио, стога је свако помињање Божјег плана, ван оквира које нам је сам Бог кроз Исуса предочио, сувишно и бесмислено.

Edited by Axeanosilas
Posted

Колико ја знам, Божји план је био да пошаље свог Сина на Земљу не би ли он окајао грехе човечанства. То је и урадио. Нигде не пише да је Бог послао свог Сина и да је планирао да га Јуда изда.

Mozda nije mislio, ali je improvizovao. icon_biggrin.gif

Mozda je shvatio da ce tako lakse uspeti.

Posted

kad smo kod toga, evo ponesto o "Bozanskoj ekonomiji":

Gledajuci nepravdu nepravednika, mi se cesto pitamo: zasto ga Bog odmah ne udari gromom, i ne spase nas od njegove nepravde? No, pri tome mi obicno zaboravljamo upitati se:

prvo: za sto majka odmah ne ubija svoje dijete, kada ga zatece u zlu djelu? i

drugo: za sto nas - i mene i tebe - Bog ne udari gromom cim nas zatece u zlu djelu?

U svakome covjeku nalazi se ulozeni Boziji zivotni kapital. Nijedan domacin ne sijece svoj vocnjak za to sto mu nije rodio jedne godine, no ceka s nadom drugu i trecu godinu. Nepravda jednog covjeka, to je nerodna godina, i Bog s povjerenjem cuti i ceka.

Ponekad, ceka uzalud: Juda ostaje Juda. No cesto ceka i doceka, da neplodan vocnjak donese obilat plod, i da Savle postane Pavle.

Posted (edited)

Само будала може спровођење Божје воље схватити као грешку.

Lako je izvesti zakljucak i podeliti ocene kada znas rasplet.

Zamisli, sta ces ako ti se bozija volja ne najavi, vec ti se jednostavno dogodi da ubijes sebi dragu osobu, pozitivnu i "bogougodnu".

Kako da budes siguran da je to bozija volja, a ne tvoj propust?

Roknuces nekog koga volis i reci ces "ma ok je, to je tako trebalo biti"?

Neces imati nikakvu krizu? cisto sumnjam.

to su teska iskusenja i 90% ljudi ( i vernika) bi se najverovatnije strasno istraumiralo i uvalilo se u svakojaka sranja posle toga.

Lako je fantazirati o coveku (sebi) kao mocnom i nepogresivom vitezu, ali treba imati te kvalitete na terenu.

Колико ја знам, Божји план је био да пошаље свог Сина на Земљу не би ли он окајао грехе човечанства. То је и урадио. Нигде не пише да је Бог послао свог Сина и да је планирао да га Јуда изда.

cekaj, da li ti hoces da kazes da bog nije sveprisutan i brizan?

ako se njegovom sinu prikrao tek tako bilo ko, neplaniran, nelegitimisan i izdao ga, koliko je onda bog svemoguc i PRISUTAN u tvom dozivljaju?

Negiras bozije prisustvo ovakvim tvrdnjama.

Da, Juda je bio koristan. Sta ta cinjenica umanjuje u odnosu coveka i boga?

Bas nista.

cemu frka?

Нигде не пише да је Бог послао свог Сина и да је планирао да га Јуда изда.

Nigde ne pise ni da si se juce probudio i ustao iz kreveta, ali ti to jesi uradio icon_wink.gif

Edited by Metalbeer
Posted

Нигде не пише да је Бог послао свог Сина и да је планирао да га Јуда изда.

Uz rizik da udjemo u raspravu bez kraja i konca, moram da pitam sledece: ako nije planirao da Juda pocini izdajstvo, kako je mislio da Ga uhapse i razapnu?U tom slucaju, mozemo da pretpostavimo da Judino izdajstvo nije bilo deo Plana, vec dogadjaj koji se desio sam od sebe.Druga moguca opcija jeste da je Satana inspirator izdajstva, sto opet dovodi u pitanje Boziju svemoc i sveznanje, a treca pretpostavka jeste da je Bog dozvolio Satani da bude inspirator idajstva, sto opet Judu vraca u okrilje Bozijeg plana i cini ga sastavnim, ako ne pozitivnim , delom istog.Cetvrtu opciju ne vidim; ako je ti vidis, reci mi.

Posted

Citam i pitam se sta je anti-hriscanima zanimljivo da toliko lupaju gluposti na ovoj temi. Kome oni to (Tj. Vi) pokusavaju nesto da dokazu. Zar ste toliko naivni da ce te nas ubediti u suprotno.

Ne vidim svrhu, da nece mozda neko da zbog vaseg pametovanja promeni veru ili sta vec? icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Ajde dosadni ste, samo se ponavljate, vasa mrznja je postala dosadna.

Posted

Jedan od nacina kvazi okultista, antihriscana i 'sJektasa' da nas 'zajebu' i daju nove argumente je izvrtanje pojmova i postavljanje nepotrebnih, trivijalnih pitanja... icon_uhoh.gificon_confused.gif

VAUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_uhoh.gificon_rockdevil.gif Ajmo da citamo Bibliju bukvalno i grozimo se (kao sto su to radili na posebnoj temi, pre...)!! icon_da.gif

P.S. Izuzimam UVEK Varg-a jer je on sledbenik (acolyte lord, commander of DoomHammer legions) Bjethorov, kao i ja... icon_rockdevil.gif

Posted
Lako je izvesti zakljucak i podeliti ocene kada znas rasplet.

Циљ једне ставке ове полемике коју већ данима водимо је да докажем да је Исус није дао Јуди налог да га изда.

Zamisli, sta ces ako ti se bozija volja ne najavi, vec ti se jednostavno dogodi da ubijes sebi dragu osobu, pozitivnu i "bogougodnu".

Kako da budes siguran da je to bozija volja, a ne tvoj propust?

Уколико је Јуда добио налог од Исуса, а знао је да је Исус Господ, онда ту нема приче о најави Божје воље. То је Божја воља. Не може да ти се догоди, ако ти се догоди, онда ту није било најаве, није било Исусове наредбе, већ си убио из неких својих разлога. Ако испред себе имаш Бога и он каже нешто, онда ћеш то и урадити, а да савест не затрепери. Знам да знаш о чему причам, стварно је безвезе да понављам једну ствар 100 пута.

Roknuces nekog koga volis i reci ces "ma ok je, to je tako trebalo biti"?

Neces imati nikakvu krizu? cisto sumnjam.

to su teska iskusenja i 90% ljudi ( i vernika) bi se najverovatnije strasno istraumiralo i uvalilo se u svakojaka sranja posle toga.

Lako je fantazirati o coveku (sebi) kao mocnom i nepogresivom vitezu, ali treba imati te kvalitete na terenu.

Ако бих добио налог од Бога да урадим било шта, урадио бих то без размишљања и неће ми би нимало жао. Поред тога, вечно бих био захвалан Богу што је баш мене изабрао. Поново, савест ми не би прорадила, јер све што рљадиш у име Бога и по налогу Божјем је савршено јер је и Бог савршен.

cekaj, da li ti hoces da kazes da bog nije sveprisutan i brizan?

ako se njegovom sinu prikrao tek tako bilo ko, neplaniran, nelegitimisan i izdao ga, koliko je onda bog svemoguc i PRISUTAN u tvom dozivljaju?

Бог је свеприсутан и брижан. Не мешај бабе и жабе, циљ доласка Исусовог је био да окаје грехе човечанства, а не да сиђе, буде издан, убијен и распет. Да Господ сваком од нас задаје неке задатке и јасан циљ у животу, онда би ми веровали у предестинацију, у шта не верујемо. Самим давањем живота било коме, циљ Господа постаје да се тај неко спаси, да ли ће се спасити зависи само од те особе којој је живот дарован, а не од Бога. Не постоји предестинација, ни кад смо ми у питању, ни кад је Исус, Син Божји, био у питању. Очисти свију главу од тих учење која прихваташ (без увреде) и схватићеш о чему ти причам.

Negiras bozije prisustvo ovakvim tvrdnjama.

Da, Juda je bio koristan. Sta ta cinjenica umanjuje u odnosu coveka i boga?

Bas nista.

cemu frka?

Не негирам, наравно. Јудина улога у целој причи је очекивана, што ће рећи, сасвим је логично да ће један од најближих Богу пасти, јер су онима који су ближи искушења већа, то јест, Сатана их много више куша. Ево ти један пример, можда ћу зазвучати гордо, али Господ ће опростити, надам се. Уколико би ја и ти испред себе имали нешто, некакав догађај, особу или било шта друго, а учествовање у тм догађају или општење било какве врсте са том особом би представљало грех, уверен сам да би се Сатана поломио да ми пројектује мисао да треба да починим тај грех (јер постим, крај Поста се ближи, а и по неком мом скоромном мишљењу ближи са Богу од тебе), док би теби само рекао "уради, шта те брига". Озбиљност искушења је пропорционална нечијој блискошћу са Богом и обрнуто. Зато су велики испосници трпели свашта и зато је Сатана Исусу нудио свашта.

Nigde ne pise ni da si se juce probudio i ustao iz kreveta, ali ti to jesi uradio icon_wink.gif

Исто тако сам могао бити будан више од два дана и играти неку игрицу на компу, зар не?

Posted (edited)

Uz rizik da udjemo u raspravu bez kraja i konca, moram da pitam sledece: ako nije planirao da Juda pocini izdajstvo, kako je mislio da Ga uhapse i razapnu?U tom slucaju, mozemo da pretpostavimo da Judino izdajstvo nije bilo deo Plana, vec dogadjaj koji se desio sam od sebe.Druga moguca opcija jeste da je Satana inspirator izdajstva, sto opet dovodi u pitanje Boziju svemoc i sveznanje, a treca pretpostavka jeste da je Bog dozvolio Satani da bude inspirator idajstva, sto opet Judu vraca u okrilje Bozijeg plana i cini ga sastavnim, ako ne pozitivnim , delom istog.Cetvrtu opciju ne vidim; ako je ti vidis, reci mi.

Поновићу и теби, Исус је дошао да спаси човечанство. Све што се десило, десило се као последица људских слабости и греха. И теби ћу рећи, очисти свој можак од претходних учења и схватичеш да нема плана, да си препуштен сам себи и да ће ти бити суђено на основу оног што си учинио. Да Божји план постоји, онда нико од нас не би требао да радити било шта, то јест, радио би, али без и мало слободне воље. Чему живот ако си марионета, чему вапаји за слободом, ако је "записано" где ћеш и како завршити. Нема Божјег плана, нема предестинације, нема плана да Јуда изда Христа, има слободне воље, има Божје жеље да Негов Син спаси огреховљен род људски. Још нешто, не покушавај да проникнеш у ток Божјих мисли, јер је то немогуће.

Поздрав свима.

Edited by Axeanosilas
Posted (edited)

Naravno da ne postoji predestinacija; nikad nisam smatrao da je Kalvin bio u pravu.Nisam mislio na ''opsti'' plan, vec na konkretan plan vezan za Hristovu misiju spasenja covecanstva.Ako mi se dozvoljava da razmisljam, a dozvoljava se, ne mislim da je hristova misija bila na nivou Bozije zelje da On spasi covecanstvo, vec da je svaki korak bio unapred doredjen, sto i sam Hrist dokazuje rekavsi u Getsemani ''Ako je moguce, neka me zaobidje ovaj pehar...''.I : ''Neka bude Volja Tvoja''.Dakle, sve je uslo u plan spasenja covecanstva, ukljucujuci i Judino izdajstvo.

Edited by Tetragrammaton Cleric
Posted (edited)

Naravno da ne postoji predestinacija; nikad nisam smatrao da je Kalvin bio u pravu.

Ок, ту се слажемо.

Nisam mislio na ''opsti'' plan, vec na konkretan plan vezan za Hristovu misiju spasenja covecanstva.Ako mi se dozvoljava da razmisljam, a dozvoljava se, ne mislim da je hristova misija bila na nivou Bozije zelje da On spasi covecanstvo, vec da je svaki korak bio unapred doredjen, sto i sam Hrist dokazuje rekavsi u Getsemani ''Ako je moguce, neka me zaobidje ovaj pehar...''.I : ''Neka bude Volja Tvoja''.Dakle, sve je uslo u plan spasenja covecanstva, ukljucujuci i Judino izdajstvo.

Хајде да кренемо хронолошки, држаћу се само најважнијих догађаја, јер кад бих писао све заболели би ме прсти.

Четвртак - почиње Пасха

Субота - Исус васкрсава Лазара

Недеља - Исус улази у Јерусалим

Среда - Јуда издаје Исуса (обећавши јеврејима да ће их довести до њега и узевши 30 сребрних новчића)

Четвртак - Крај Пасхе, Тајна вечера (и тај чувени дијалог који Гвидион помиње)

Четвртак на Петак - Маслинска гора (коју ти помињеш). Те речи које цитираш показују људску природу Христа, зато ми Срби и имамо ту дивну реч - Богочовек. Пехар је у том контексту терет свог људског греха на једним плећима. Та људска природа Исусова ће се показати и кад буде био на крсту. Хапшење.

Петак - Суђење, распеће, смрт.

Субота - Силазак у Ад

Недеља - Васкрс

Edited by Axeanosilas
Posted

Четвртак на Петак - Маслинска гора (коју ти помињеш). Те речи које цитираш показују људску природу Христа, зато ми Срби и имамо ту дивну реч - Богочовек. Пехар је у том контексту терет свог људског греха на једним плећима. Та људска природа Исусова ће се показати и кад буде био на крсту. Хапшење.

Slazem se da je u pitanju tezina svih grehova covecanstva; sklon sam, medjutim, da tumacim te reci u potpuno ljudskom smislu.Posto je On bio, upravo, Bogocovek, mozda je moguce da je u tom trenutku progovorio covek: da ga zobidje i hapsenje i krst, ako je moguce?Bez obizra na svesnost o tome ko je i sta je i zasto to mora da se desi?

Та људска природа Исусова ће се показати и кад буде био на крсту

Nisam siguran na sta mislis: na obracanje lopovu ili na obracanje majci?

Posted (edited)

Slazem se da je u pitanju tezina svih grehova covecanstva; sklon sam, medjutim, da tumacim te reci u potpuno ljudskom smislu.Posto je On bio, upravo, Bogocovek, mozda je moguce da je u tom trenutku progovorio covek: da ga zobidje i hapsenje i krst, ako je moguce?Bez obizra na svesnost o tome ko je i sta je i zasto to mora da se desi?

Па, не верујем да се уплашио, ако на то мислиш. Ипак је грех у питању. Имао сам један сјајан текст баш о тим догађајима на Маслинској Гори. Ако га нађем, проследићу ти га.

Nisam siguran na sta mislis: na obracanje lopovu ili na obracanje majci?

Мислим првенствено на "Боже Мој, Боже Мој, зашто Си ме оставио?" Елохим, Елохим, лима савахтани" или како је то Вук грешком превео "Или, Или, лима савахтани".

Иначе, данас је Велики Петак по католичком календару, што знали да је за два дана Васкрс по католичком, те ти, иако и даље не знам зашто се ти празници не поклапају, желим да предстојећи празник проведеш како доликује, славио га или не. Што би се рекло - Срећан Ускрс. Иначе, ја ово овако унапред јер не знам да ли бих се сетио у недељу, а и зато што планирам да се од Цвети па до Васкрса изолујем од форума (макар од овог дела и ове теме).

Edited by Axeanosilas
Posted (edited)

Па, не верујем да се уплашио, ако на то мислиш. Ипак је грех у питању. Имао сам један сјајан текст баш о тим догађајима на Маслинској Гори. Ако га нађем, проследићу ти га.

Prosledi ga obavezno.Nisam bas mislio na strah, vec na ceo opseg i simboliku dogadjaja, u smislu da je covecija priroda progovorila iz njega, poklekla pred kosmickom velicinom misije.

Мислим првенствено на "Боже Мој, Боже Мој, зашто Си ме оставио?" Елохим, Елохим, лима савахтани" или како је то Вук грешком превео "Или, Или, лима савахтани".

Slazem se.Postoje neka gnosticka tumacenja tih reci o kojima bas i ne bi na forumu, jer mogu da izazovu nepotrebnu svadju (pritom ne mislim na tebe) ako se procitaju a da se o njima ne promisli.

Иначе, данас је Велики Петак по католичком календару, што знали да је за два дана Васкрс по католичком, те ти, иако и даље не знам зашто се ти празници не поклапају, желим да предстојећи празник проведеш како доликује, славио га или не. Што би се рекло - Срећан Ускрс. Иначе, ја ово овако унапред јер не знам да ли бих се сетио у недељу, а и зато што планирам да се од Цвети па до Васкрса изолујем од форума (макар од овог дела и ове теме).

Ne slavim ga, zato sto ga posmatram gnosticki, u smislu pokusavanja da se covek priblizi Hristu svaki dan, ali svakako je to vreme za meditaciju i preispitivanje.Hvala u svakom slucaju.Imas iste zelje sa moje strane.

Edited by Tetragrammaton Cleric
Posted

Prosledi ga obavezno.Nisam bas mislio na strah, vec na ceo opseg i simboliku dogadjaja, u smislu da je covecija priroda progovorila iz njega, poklekla pred kosmickom velicinom misije.

Slazem se.Postoje neka gnosticka tumacenja tih reci o kojima bas i ne bi na forumu, jer mogu da izazovu nepotrebnu svadju (pritom ne mislim na tebe) ako se procitaju a da se o njima ne promisli.

Овај текст о коме ти причам тиче се и тих речи. Сад ћу покушати да га нађем.

Ne slavim ga, zato sto ga posmatram gnosticki, u smislu pokusavanja da se covek priblizi Hristu svaki dan, ali svakako je to vreme za meditaciju i preispitivanje.Hvala u svakom slucaju.Imas iste zelje sa moje strane.

Да си овај цитат почео после друге запете, реч "медитицију" заменио речју "молитву" зазвучао би исто као ја. laugh.gif

Posted

Да си овај цитат почео после друге запете, реч "медитицију" заменио речју "молитву" зазвучао би исто као ја.

To mu dodje skoro isto, zar ne?

Posted (edited)

То је Божја воља. Не може да ти се догоди, ако ти се догоди, онда ту није било најаве, није било Исусове наредбе, већ си убио из неких својих разлога.

Eh. Recimo da vodeni talas preti da poplavi sve. ako imas informaciju pre dogadjaja imaces drugaciju percepciju od coveka bez informacije i to je jedina razlika. On ce ostati potpuno zatecen, u istoj toj pojavi. verovatno ce reakcije informisanog coveka imati adaptivnije situaciji ali obojica su preplavljeni istim talasom i morace reagovati na njega. Shvatas sta zelim reci?

Mislim, ako vec verujes u boga i njegovu sveprisutnost, onda ne moze postojati nista sem njegove volje u bezbrojnim oblicima. Ako ne verujes u to, i uzimas pod pecat bozije volje samo pojave koje ti se svide, onda si ipak licemeran i uz sav tvoj trud i posvecenost ipak lazni hriscanin koji zmuri na mnogo toga. Nikada nisam mogao da shvatim stav "bog je stvorio sve i sve dolazi od njega" a onda "e, ali ovo nije od boga, ovo su neki licni razlozi" Dogovorite se u sta verujete. U dualnost ili u jednog boga. icon_wink.gif

Бог је свеприсутан и брижан. Не мешај бабе и жабе, циљ доласка Исусовог је био да окаје грехе човечанства, а не да сиђе, буде издан, убијен и распет.

Ali da bi se ostvarilo prvo, dogodilo se drugo. U manifestu zivota, sve ima cenu metamorfoze. Ispalo je tako kako je ispalo i to je jedan, integralni simbol procesa spustanja duha u materiju. Ne mogu misliti da je isus samo okajao grehe covecanstva, nije to marvel bajka sa super herojima.

Очисти свију главу од тих учење која прихваташ (без увреде) и схватићеш о чему ти причам

ne brini ne vredjam se, ali hoces da ocistim sebe od svoje prirode da bih postao tvoj klon?

Vidi, treba dobro shvatiti sta od ucenja prihvatamo, a sta svojom prirodom kreiramo. Nismo samo prazne posude u potrazi za tecnoscu, vec umemo nesto i da proizvedemo. samo treba shvatiti sta iz koga izvire.

уверен сам да би се Сатана поломио да ми пројектује мисао да треба да починим тај грех (јер постим, крај Поста се ближи, а и по неком мом скоромном мишљењу ближи са Богу од тебе), док би теби само рекао "уради, шта те брига". Озбиљност искушења је пропорционална нечијој блискошћу са Богом и обрнуто. Зато су велики испосници трпели свашта и зато је Сатана Исусу нудио свашта.

prijatelju, ja sam postio nekih 8 godina (bez gledanja u crkveni kalendar, vec kontinuirano), ali to ne pominjem bas u svakoj recenici.

Bliskost bogu ili bliskost organizovanoj religiji?

Za mene bog nije samo odlazak u crkvu, post i animacija papirnih poglavlja.

Исто тако сам могао бити будан више од два дана и играти неку игрицу на компу, зар не?

Da, ali ni to ne bi moralo biti negde zapisano da bi bilo istina. Poenta je da imamo ziv duh i intelekt , a ne samo knjigu bez chijih citata nismo dostojni stava o religiji, kao i stava u religiji. Mi, bog, sve...postojimo i bez zapisanih reci i cinimo bezbroj dela koja nisu pazljivo dokumentovana, a opet su realna i veoma uticajna na oblik zivota koji ovde provodimo.

Edited by Metalbeer
Posted (edited)

Citam i pitam se sta je anti-hriscanima zanimljivo da toliko lupaju gluposti na ovoj temi. Kome oni to (Tj. Vi) pokusavaju nesto da dokazu. Zar ste toliko naivni da ce te nas ubediti u suprotno.

Ne vidim svrhu, da nece mozda neko da zbog vaseg pametovanja promeni veru ili sta vec?  icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_smile.gif  icon_smile.gif

Ajde dosadni ste, samo se ponavljate, vasa mrznja je postala dosadna.

Covek, jednostavno se praznimo. Diskutujemo, nije valjda zabranjeno? Nemoj citati ako se smaras icon_wink.gif

Ovde je vrlo cest slucaj da kad neko ima drugacije misljenje i zamisli ima dovoljno muda da ga obznani, odmah se sklepaju neke teorije zavere tipa "radi nam o glavi" icon_smile.gif

Matori, kuliraj, ja ne mogu da pricam ono sto ne mislim a prica mi se trenutno.

To ti je cela monstruzna podloga ovog perfidnog akta biggrin.gif

btw, kakva mrznja? ako je to sve sto vidis, onda... ph34r.gif

Edited by Metalbeer
Posted
Covek, jednostavno se praznimo. Diskutujemo, nije valjda zabranjeno? Nemoj citati ako se smaras icon_wink.gif

Ovde je vrlo cest slucaj da kad neko ima drugacije misljenje i zamisli ima dovoljno muda da ga obznani, odmah se sklepaju neke teorije zavere tipa "radi nam o glavi" icon_smile.gif

Matori, kuliraj, ja ne mogu da pricam ono sto ne mislim a prica mi se trenutno.

To ti je cela monstruzna podloga ovog perfidnog akta biggrin.gif

btw, kakva mrznja? ako je to sve sto vidis, onda... ph34r.gif

ONDA.. ph34r.gif

Ma razumem ja, ali shvati da nije normalno cuti da smo mi hriscani satanisti zbog toga ili toga.

Znas da moram da citam ovo, a koliko vidis nisam nesto ni surov, ne brisem postove, warn itd. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif Nemam ni nameru.

Prvo, usli ste u materiju zbog koje sam ja zamoljen da napustim teoloski fakultet. Na ta pitanja niko nema odgovore. Razumem da dajete odgovore sa "MISLIM" ali vi tvrdite, takve tvrdnje nemaju dokaza, zvuci mi kao filozofija religije. To mogu da prihvatim, ali filozofija jos uvek nista nije dokazala, ona samo gura druge nauke da dokazu nesto.

E sad, ako ste se vezali za temu o Judi, niko mi nije odgovorio na pitanje o cuvenom Judinom Poljupcu.

Onda kao hriscanin, ja imam jedno neslaganje sa hriscanima, Pali andjeo i Sotona nisu jedno te isto. (pisao sam, ima nekoliko strana unazad)

Ali ajde da se drzimo onoga "Ja mislim da vi niste u pravu" a ne " Ja znam to i to je tako"

Ljudi mi toliko toga malo znamo..................

icon_da.gificon_da.gificon_da.gif

Joj NINJA ph34r.gif

Posted
Ljudi mi toliko toga malo znamo..................

icon_da.gificon_da.gificon_da.gif

da, ovog trenutka malo, sledeceg bas nista, pa onda jako puno icon_da.gif ziva stvar.

E sad, ako ste se vezali za temu o Judi, niko mi nije odgovorio na pitanje o cuvenom Judinom Poljupcu.

ja trenutno stvarno ne znam nista o tome (sto je dokaz gore izlozenom biggrin.gif )

Posted

Брате, не знам одакле ти идеја да пали анђео и сатана нису исто ...

То би значило да сада постоји три врсте анђела - добри, зли и пали анђели.

Анђео који није пао је остао добар Анђео

Једноставно, не постоји међупростор између добар - зао.

У овом случају, пао је и ОТПАО, самим тим - то је кушач.

Као што су сва та силна имена (не бих да их наводим, знате која су) персонификација управо њега.

Да, тачно је да знамо мало јер је наше знање свеобухватно и недовршено.

Плус што је већина људи овде још увек јако, јако млада ...

Posted
Брате, не знам одакле ти идеја да пали анђео и сатана нису исто ...

То би значило да сада постоји три врсте анђела - добри, зли и пали анђели.

Анђео који није пао је остао добар Анђео

Једноставно, не постоји међупростор између добар - зао.

У овом случају, пао је и ОТПАО, самим тим - то је кушач.

Као што су сва та силна имена (не бих да их наводим, знате која су) персонификација управо њега.

Да, тачно је да знамо мало јер је наше знање свеобухватно и недовршено.

Плус што је већина људи овде још увек јако, јако млада ...

Ne mogu ponovo da pisem

Evo ti text

http://www.yumetal.net/forum/index.php?sho...dpost&p=1082108

Mada nije samo tu problem, ja jesam hriscanin. Ja sam covek koji mnogo pita, ne sumnjam u veru, ali doziveo sam to da od silnih mojih pitanja sam bio zamoljen da napustim fax uz savet da bi mi dobro lezala filozofija. To sam i ucinio.

Necu ovde to da pitam, nastala bi ogromna polemika icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...