KinSlayer Posted April 30, 2005 Report Posted April 30, 2005 Pa veruj u koga hoces, kazem ti, danas mozes i u maradonu verovati. Zla krv se danas vrti oko boga novca. Zato i kazem da katolici vise i nisu vernici vec politicari. Jedna od zadnjih zelja preminulog papa je bila da se spale sva njegova politicka dokumenta. Pa ti vidi. Pa i pravoslavno svestenstvo se suvise mesa u politiku....Drzavu i crkvu treba razdvojiti! Ovo nije srednji vek!
Zagrivuk Posted April 30, 2005 Report Posted April 30, 2005 Pa i pravoslavno svestenstvo se suvise mesa u politiku....Drzavu i crkvu treba razdvojiti! Ovo nije srednji vek! Pravoslavno svestenstvo ( Srbija ) ne vodi globalnu politiku.
KinSlayer Posted April 30, 2005 Report Posted April 30, 2005 Da, ali ne treba da vodi ni lokalnu....Politika je sama po sebi prljav posao i to svestenicima ne dolikuje...
Zagrivuk Posted April 30, 2005 Report Posted April 30, 2005 Da, ali ne treba da vodi ni lokalnu....Politika je sama po sebi prljav posao i to svestenicima ne dolikuje... Oni stoje uz svoj narod uz svoja svetilista i to je sasvim normalno
Tatyannahhh Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 Tesko da ce se Religije radjati, sad samo pod-religije i pravci. Bilo pa proslo, Demokratija niko ne brani ljudima da veruju u Maradonu ako hoce (ovo kazem jer postoji sekta ili sta vec koja misli da je Maradona bog) ljudi veruju u sve i svasta ....pogotovo danas... tako da me ne bi iznenadilo da odjednom iskoci i neka nova religija........
Zagrivuk Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 tako da me ne bi iznenadilo da odjednom iskoci i neka nova religija........ Mozda ko bi ga znao, mada dovodim u pitanje koliko bi bila mocna?
KinSlayer Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 Oni stoje uz svoj narod uz svoja svetilista i to je sasvim normalno Pravoslavni svestenici nemaju svoj narod!Oni imaju svoje vernike!!! Ne treba mesati naciju (tj. narodnost) sa religijom. Npr. ja sam Srbin, ali nisam pravoslavac.Mislim ako sam Srbin sto npr. ne mogu da budem budista???U nasoj zemlji ljudi stalno mesaju veroispovest i naciju....sto je debilno jer ta dva pojma ne treba da imaju veze jedan s drugim!
Zagrivuk Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 Pravoslavni svestenici nemaju svoj narod!Oni imaju svoje vernike!!! Ne treba mesati naciju (tj. narodnost) sa religijom. Npr. ja sam Srbin, ali nisam pravoslavac.Mislim ako sam Srbin sto npr. ne mogu da budem budista???U nasoj zemlji ljudi stalno mesaju veroispovest i naciju....sto je debilno jer ta dva pojma ne treba da imaju veze jedan s drugim! Dobro imaju svoje vernike, mada je to 85% stanovnistva ok sad?
Guest 10 dinara Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 Pravoslavni svestenici nemaju svoj narod!Oni imaju svoje vernike!!! Ne treba mesati naciju (tj. narodnost) sa religijom. Npr. ja sam Srbin, ali nisam pravoslavac.Mislim ako sam Srbin sto npr. ne mogu da budem budista???U nasoj zemlji ljudi stalno mesaju veroispovest i naciju....sto je debilno jer ta dva pojma ne treba da imaju veze jedan s drugim! Zato sto budizam nema blage veze sa nama i nasom kulturom.
n.o.x Posted May 1, 2005 Report Posted May 1, 2005 U nasoj zemlji ljudi stalno mesaju veroispovest i naciju....sto je debilno jer ta dva pojma ne treba da imaju veze jedan s drugim! 88 Naravno da nemaju veze jedno s drugim;stavise, smatram da je pravoslavna mitologija zrtve i nebeskog naroda umnogome doprinela nasoj propasti.Zasto smo mi jedini evropski narod koji salvi svoj poraz i pocetak svoje propasti?Zasto ne negujemo kult nasih slavnih, pobednickih vojvoda iz prvog svetskog rata? 88
Guest 10 dinara Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 Ko to kaze. Knez Lazar je izasao pred turke znajuci da cemo izgubiti ali nije hteo da im prepusti Srbiju bez borbe. Vojnicki smo izgubili ali smo moralno pobedili. Pa ne treba valjda da zaboravimo Milosa Obilica i Kneza Lazara najvece srpkse heroje. I ko kaze da ne postujemo srpske heroje iz prvog svetskog rata.Bilo bi lepo kad bi se ti momenti obelezavali. Ja nemam nista protiv Srba katolika ali ne zelim da prihvatim Srbe muslimane zasto bi to uradio?Dok su se nasi cukun dedovi borili protiv turaka njihovi su ima lizali dupe. Uostalom oni sami sebe ne prihvataju kao Srbe. Srbina budistu mozda i mogo da prihvatim ali muslimana NIKADA.
Guest 10 dinara Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 A da nije bilo tog pravoslavlja koje toliko pljujete sada ne bi ni postojali verovatno bi sada bili turci. Toliko o "stetnosti" pravoslavlja medju Srbima.
Zagrivuk Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 A da nije bilo tog pravoslavlja koje toliko pljujete sada ne bi ni postojali verovatno bi sada bili turci. Toliko o "stetnosti" pravoslavlja medju Srbima. Bravo, ja i ne mogu da zamislim da smo muslimani
Guest 10 dinara Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 Pa pazi mi smo kao narod fanatici da smo muslimani bili bi najgori teroristi.
RokateLi Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 (edited) A da nije bilo tog pravoslavlja koje toliko pljujete sada ne bi ni postojali verovatno bi sada bili turci. Toliko o "stetnosti" pravoslavlja medju Srbima. Slazem se da smo mi hrabar narod, sto se tice odanosti prema veri i sl, ali ja bih da napomenem jos jednu stvar: -Oni ultra najhrabriji Srbi su poginuli za nas paganizam, tj. nisu prihvatili Hriscanstvo. (oko 1000. god.) -Ispod njih su oni koji su ostali verni Hriscanstvu, tj. oni koji nisu primili Islam, znaci, malo manje hrabriji. (od 1389. pa nadalje) -Zatim, Srbi koji nisu prihvatili Katolicanstvo i ostali verni pravoslavlju. (drugi svetski rat)... Eto mi koji smo ostali Srbi posle svega ovog smo jebena elita. -Toliko za sad, a vi se pazite novih kushnji Edited May 2, 2005 by Ingwar, JR
Zagrivuk Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 je li religija vredna ratovanja? Naravno da jeste, neki da okrenu drugi obraz neki da dignu mac, teras me da ti objasnjavam?
Tatyannahhh Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 samo me je zanimalo koje je tvoje misljenje po tom pitanju pa sam te pitala...objasni ako te ne smara da kucas
Zagrivuk Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 (edited) samo me je zanimalo koje je tvoje misljenje po tom pitanju pa sam te pitala...objasni ako te ne smara da kucas Pazi, donosis nesto novo na svet, ljudima je to cudno, propovedas ljubav i mir. Elem, sa druge strane te docekuje masa koja nece novo nego zeli da odrzi staro. Sta tebi treba? Ako okrenes drugi obraz, nestace i ono u sta verujes i sto donosis svetu, ali ako izvadis mac ili spremis da te drugi brane (macem ) tako mozes biti sigurna da donosis nesto novo. Ni jedna ideologija, religija nije na ovaj svet dosla a da nije prosuta krv. Edited May 3, 2005 by Black_Totem213
Tatyannahhh Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 tu dolazi do onog cuvenog "ljudi se plase onog sto je novo i sto ne poznaju..."
Zagrivuk Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 tu dolazi do onog cuvenog "ljudi se plase onog sto je novo i sto ne poznaju..." Da i to, ali da i ne izgube staro.
Tatyannahhh Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 pa postavlja se pitanje koliko je staro bolje od novog i onda opet sve u krug...
Zagrivuk Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 pa postavlja se pitanje koliko je staro bolje od novog i onda opet sve u krug... Seti se komunizma, ljudi su mislili da donose dobro, a kad ono...........
Tatyannahhh Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 dodjavola...de komunizam sad pomenu..oticicu sad na neku 15tu stranu od teme... elem...sta mislis...da li svetu zaista treba jos religija?
Zagrivuk Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 dodjavola...de komunizam sad pomenu..oticicu sad na neku 15tu stranu od teme... elem...sta mislis...da li svetu zaista treba jos religija? Da, a to je da covek veruje u sebe. Pa zavisi, mislim da je Hriscanstvo dovoljno Zasto imas neku pametnu ideju?
Recommended Posts