Angelystor Posted March 19, 2005 Report Posted March 19, 2005 Uh, pa bogami Savatage je bash zapostavljen na ovom forumu, a teme za JOP takodje nigde! Album je blagorecheno ubica na mesto, josh ako ste fan Savataza, pa vi ste na konju! Jon ima stvarno amazing vokal i Chris Caffery je dobar vokal, ali mi je Jon mnogo mnogo drazi i zanimljiviji. Chovek moze da varira sa vokalom kako 'oce i + ima tu neodoljivu "grubost" u vokalu. Sama muzika je, pa..uglavnom je to Savatage. Na trenutke me je npr album podseca na "Streets". Inache je ovo materijal koji je Jon planirao za sledeci Savatage album, tako da to dovoljno govori. Najbolja pesma? Zao mi stvarno ako bih morao da izdvojim neku. Od uvodne bombastichne"The Dark" preko lagane "Guardian Of Forever", neshto teze "The Non Sensible Ravings Of The Lunatic Mind", zarazne "All The Time"...ovaj album bre nema loshu sekundu! A ko je zainteresovan moze da poslusha 4 pesme na Olivinom sajtu: http://www.jonoliva.net/ A ako ste slushali, bacite koment Now… The rage inside, you can feel it grow The knife in your heart, it begins to show You run and you run but can’t get away From the agony of the pain Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted March 19, 2005 Report Posted March 19, 2005 (edited) mene smaraju ovi opeski fazoni koje Oliva forsira ko nezdrav Ovaj album je trebao da izadje pod imenom Trans-Siberian Orchestra... znao bih sta da ocekujem... Nista bez Chrisa on je za mene bio 50% Savatagea Edited March 19, 2005 by Marko, Mon_a[MOR]e Quote
kuruz Posted March 23, 2005 Report Posted March 23, 2005 Kolega,kralju. Walk Alone je moja omiljena.Stvarno fenomenalan album. Quote
Angelystor Posted March 23, 2005 Author Report Posted March 23, 2005 E posle Desastera ima da se opushtam uz to kad dodjem doma hehe. Quote
Angelystor Posted July 30, 2006 Author Report Posted July 30, 2006 Skinuo sam novi EP. DVe nove pesme i par live stvari. STo se tiche ove dve nove pesme zadovoljavajuceg su kvaliteta, ali takodje zvuche dooosta teze od proslog albuma, tako da za razliku od proslog albuma, moguce je da ce novi vishe nuditi nekog headbanger materijala. Quote
MegaDex Posted July 30, 2006 Report Posted July 30, 2006 Nemam neki posebno izdefinisan utisak meni tu nesto fali Quote
Wise Owl Posted July 30, 2006 Report Posted July 30, 2006 Pre 10ak dana sam bila na Jonovon sajtu. Postoji knjiga zalosti za Chrisom, u koju se svakodnevno jos uvek upisuju ljudi iz celog sveta... Quote
ZmYchE Posted August 2, 2006 Report Posted August 2, 2006 Ah...nemam reci i nemam komentara. Sebi oprostiti necu kada je Savatage bio u KSTu... Slazem se za Olivu za glascinu koju ima. Jurcam u zadnje vreme za njihovim neki bootlezima, spotovima, video zapisima, posto u mp3 formatu..."mislim da imam sve".. Genijalci... A Vanishu .. svaka cast na otvorenoj temi Quote
StarbreakeR Posted October 4, 2006 Report Posted October 4, 2006 Au...mnogo je obrisano...pa nista...ajdmo opet za Maniacal Renderings...kao sto sam vec jednom kucao meni je album fenomenalan...jedan od onih koje morate da preslusate... Nadam se da ce doci kod nas! Quote
Angelystor Posted October 6, 2006 Author Report Posted October 6, 2006 Preslushavam MR vec 3. put zaredom, i neverovatno je kako ovaj chovek moze da napravi takvu muziku da mi jednostavno igra srce...Although kad se razbistri mozak. 'Tage Mahal mi je neshto bolji album, ali MR ce mi sigurno soon uci na top listu of the year... ..."Through The Eyes Of The King"..obozavam kad ovako krene album..bez introa..no winds&rain bullshit..nego odma brate sa prejakim riffom pravo u vratne mishice! Pa josh kad je tu Oliva da napishe hookaste i catchyjana passage i vokale..jedna od jachih pesama na albumu. "Maniacal Renderings" ima prejak refren, ali mislim da je pesma mogla da bude kraca i da bi definitivno bila bolja then, a nepotrebno je proshirena u skoro 8 minuta.. "Evil Beside You" mi je odavno usla u glavu jos sa EPa...prava retro Savatage pesma..sas sve Handful Of Rain introm "Time To Die" je teza chak i od prve pesme...prava 'direktna metal pesma' and as heavy as Oliva himself : ) Prva stvar koja mi se ne svidja na albumu.."The Answer"...jednostavno mi se uospte ne svidja balada..i tekst mi se uopste ne svidja..people better start praying..jesus that and that...neka fala. Al ako mu balade vise ne idu tako dobro, onda mu heavy stvari stvarno krenule, kao "Push it to the limit"...speed bre. Ali najbolji deo albuma za mene tek dolazi..."Timeless Flight"-"Holes"-End Times"..mnogo blize Savatage materijalu nego heavy materijalu koji se nalazi na ostatku ovog albuma..Timless flight pripada nekom Savatage albumu to je fakat..."Holes" takodje..voleo bih da chujem kako Zak peva ovu pesmu hehe..inache je neverovatno melodichna i catchy..i mora da nadjem tekst hehe..."Still I pray for you" je samo josh jedan losh pokushaj balade,,,nyahavo previshe.. To conclude..jedino sto fali ovom albumu su nesto bolje balade, ali ostalo..Oliva Perfection. 9/10 Quote
kuruz Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Slusham i ja sad..ako stignem bice komentar(ne tako opshiran kao shto je kolega napisao ),a ako ne kad se vratim sa fudbala. Quote
Angelystor Posted October 6, 2006 Author Report Posted October 6, 2006 Ma ja kad sam horny za neki album volim da se raspisem vise nego leba da jem..kad nemam sa kim da pricham ovako o njemu jebiga haha Quote
kuruz Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Za sada,Timeless Flight i Time to Die mi se najvishe dopadaju. Time to Die tekst me podseca na Delirous. Quote
StarbreakeR Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Da...znam na sta mislis....poceo ja kako je novi Jon Oliva's Pain mnogo dobar...kako je neverovatna albumcina...a odgovor je "Ko je Jon Oliva?" Inace slazem se skroz sa tvojom recenzijom...covek je opet napravio savrsen album! Quote
StarbreakeR Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Niko odavde...osim ovih starijih naravno... Quote
Grobodan Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Nabavicu i ja kad prodje ispit pa cemo da masturbiramo zajedno. Quote
gavrosaurus Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Da li je textove pisao O Neill? Zaintrigiran sam ... Quote
Grobodan Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 E to ne bih znao... Sad sam poslao soliju mejl,bagro jedna...decija ,napalili ste me,jedva ceka da cujem ovo,bre Quote
Angelystor Posted October 6, 2006 Author Report Posted October 6, 2006 Sorry Ima tekstova inache na metal-archives.. "Holes" definitivno najbolja pesma na albumu. Quote
kuruz Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 Meni te jebene arhive ne rade vec nedelju dana preko wireless-a,a kad probam dial-up onda saradjuju. Quote
Grobodan Posted October 23, 2006 Report Posted October 23, 2006 Opasan album!Ja nisam neki preterani Savatage fan,volim dosta bend,ali recimo,nemam pola diskografije,mada mi je uvek prijala njihova prog hevi svirka,ali eto,ne znam zasto se nisam bavio vise njima u zivotu.Maniacal Renderings mi vuce na ranije Savatage radove,uz Olivin odlicni glas i pesme kao Eyes of the King,naslovna,Holes i slicno,mnogo casova cistog uzivanja je zagarantovano.Jedino su mi one 2 balade stvarno previse cheesy,ali jebesh ga,zasto je tu skip button?8,5/10 Quote
StarbreakeR Posted October 23, 2006 Report Posted October 23, 2006 Jes vala...steta sto ga vise ljudi nije culo... Quote
Angelystor Posted October 23, 2006 Author Report Posted October 23, 2006 Grave je ubo lepo glavne zice albuma...i ja te balade obe preskacem Quote
Prisoner of Dreams Posted November 4, 2006 Report Posted November 4, 2006 Maniacal Renderings - odlican album! Quote
Recommended Posts