Jump to content

Recommended Posts

Posted
na myspaceu delovi novih pesmica, zvuci obecavajuce

www.myspace.com/jonoliva

A kome nije do slusanja delova pesmica, moze album da sluca ceo :meshuggah:

1ad8dae2b0de6e9911a5597f267c3b68.jpg

01. Global Warning

02. Look At The World

03. Adding The Cost

04. Before I Hang

05. Firefly

06. Master

07. The Ride

08. O To G

09. Walk Upon Water

10. Stories

11. Open Your Eyes

12. You Never Know

13. Someone/Souls

Jon Oliva - Vocals, keyboards (Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Doctor Butcher, guest vocals for Circle II Circle, guest for Chris Caffery)

Matt LaPorte - Guitar (ex-Circle II Circle, Last Things)

Kevin Rothney - Bass (ex-Circle II Circle)

John Zahner - Keyboards (ex-Circle II Circle)

Chris Kinder - Drums (ex-Circle II Circle)

http://rapidshare.com/files/93609424/Global_Warning_by_Wiseman.rar

Пароль на архив (:cool:) : www.mediaportal.ru

:pivopije:

Posted

Ja mislim da bih...ne znam ni sama...sta bi se desilo kad bih videla JOP uzivo...

Jurim bilo sta od merchandise-a godinama po svetu cak ... i nista...

Posted

Hmm... da... ovo cuti uzivo bi bas bio nenormalan dogadjaj :da:

Svidja mi se novi album, pisala sam to vec na nekoj temi ko zna kojoj :)

Posted

mhm.. ja obozhavam Savatage, ali nisam chuo nishta od JOP...

Valjda tju uskoro da poskidam... chim sqpim novac za flat :D.

A mislite da je vokal sad neshto bolji?... bar ono shto sam chuo na Poets and a Madman nije ni blizu albuma Streets, mnogo je bolje pevao ranije :/ ...

Posted (edited)

Hm meni se svidja kako je otpevan P&M. Jeste doslo do promene u njegovom glasu ali je extra, meni bar. Stoji da dok je bio mladji, bio je piskaviji... :D

U njegove glasovne mogucnosti kontam da nema potrebe ulaziti i pricati o tome, covek jednostavno ima savrsen glas! :D

Edited by ZmYchE
Posted (edited)

Dobar je on, svakako, samo mislim da mu je "vrisak" neshto loshiji u odnosu na Tonight he grins again npr. :).

P&M sam dugo smatrao za neshto najsavrshenije ikada snimljeno... sad su mi streets, the wake of magellan i poets and a madman svi "tu negde"... mada, nije ni bitno, isti je bend :>

Edited by man in the mirror
Posted

Njega je glas izdavao zato što se silio da punim glasom peva visoke tonove. I sam kaže da je još na turneji Gutter Ballet imao strašne bolove u grlu. Logično je bilo zato da na par albuma odmori od pevanja. Otkako je ponovo počeo da peva, sigurno neće da vrišti kao ranije, da mu se ne bi isto desilo.

Posted

Ko je cuo novi album znace o cemu pricam.

Maximalno razocarenje je...

Meni bar, s obzirom da im pratim rad u svim bendovima i znam sta mogu da urade. Tehnika savrsenstvo kao i uvek, tekstovi prejaki (i to je kao i uvek jer Jon nenormalno dobro pise) ali on koji moze da peva - uz taj previsok trud dolazi do sranja...Procesori, industrijalizam u zvuku? Zar je potrebno?...

OD 13 pesama...3 valjaju...

Posted

heh... pa ja sam tako milion puta na brzinu procenio neki album pa se kasnije predomislio.

Ne donosite zakljuchke prebrzo...

Uostalom, nikada nisam voleo neshto shto se ljudima svidi na prvo slushanje, to je karakteristika loshe muzike.

ps. ne, nisam chuo album, niti bilo shta od JOP pricham uopshteno, mozhe biti i da ste upravu ...

Posted
Solidan album, mislim da je bolji od prethodna dva

Ni priblizno.

OK je album, tu i tamo koja cool pesma, ali da je bolji od prethodnih, nema sanse.

Uostalom, nikada nisam voleo neshto shto se ljudima svidi na prvo slushanje, to je karakteristika loshe muzike.

Kakvo je to pravilo, leba ti? :meshuggah:

Pesme ili valjaju ili ne. A to hoce li se svideti na prvo ili 10 slusanje, to je stvar zanra, stvar ukusa, i stvar trenutka.

Posted (edited)

@Chomma - Mozhda su preshli na doom :lol:

@Apeiron - obichno je tako da ono shto mi se na brzinu svidi brzo mi i dosadi :)

jel medju vama ima raspolozhenih za razmenu muzike(neko ko ima sve od JOP) ? :>

Ako ima zainteresovanih, ja imam lepu kolekciju goth i death/doom metala... :lol:

Edited by man in the mirror
Posted

Meni novi JOP upravo nastavlja tamo gde je Savatage (nažalost) stao 2001.godine. Prethodna dva su mi bila nekako neorjentisana, kao da je i sam Jon pokušavao da pronađe način da se izrazi :)

Poslednji album, tj. "Global Watning" mi je stvarno odličan, kažem, nastavak Savatage-a