EnKi Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Svidja li se kome kako je Kiske odradio stare Helloween stvari na novom albumu? Meni su bas legle, preslusah dosta puta i jos mi nisu dosadile... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Ja nisam čuo obrade. Ima li neko link? Mada bi to bilo zgodno da padne na originalu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnKi Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Ja nisam čuo obrade. Ima li neko link? Mada bi to bilo zgodno da padne na originalu... http://rockcityhard.blogspot.com/2008/06/m...erent-ways.html (nema voice-over, pise na blogu al' cisto da napomenem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Thank you. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROSSIĆ Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Upravo slusam pesmu Mrs.God, najbolji power po meni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Ove nove Kiskeove verzije su skroz OK, nije nešto što ću slušati više puta ali je jako interesantno. Svaka mu čast za verziju Kids of the century. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Ljudi, ne znam za vas, ali ja sam preodushevljen sa ovime shto je Kiske uradio. Ne verujem, Michael Kiske je actually uspeo da izbaci neshto samostalno a da to valja! Mozda zivi na proshlosti, ali kol'ko njih to vec ne radi u metalu? S tim shto Kiske ne ide na reunion turneju, vec izdaje stari materijal preradjen. I to je odradjeno prelepo, apsolutno prelepo! Najbitnija stvar - vokal. Kiske je josh uvek Kiske i zvuchi perfektno, na nivou originalnih traka. Muzika..pa kod mene je sa ovim albumom bilo "biti ili ne biti" vec sa prvom pesmom, "You Always Walk Alone" jedan od favorita iz senke sa kotskiice. I shta reci, raznezio sam se kao najmajushnije pile tokom pesme, i tako je bilo i ostatak albuma. Ub'o ga je prijatelj, pa nije moglo bolje. "We Got The Right" ni u originalu mi nije neshto vrh pesma, pa i ovde samo zvuchi OK. Shto se tiche "Chameleon" materijala, "In The Night" i "Longing" su vec lagane i akustarske takve kakve su, tak' da ne znam ni kako da ih poredim bash sa originalnim, to je to u principu, a slichno se moze reci i za "Your Turn" i "Goin' Home", koje mi i bolje legaju, zaraznije su pre svega. Sa druge strane, "I Believe" je bash diskutabilna, jer IMHO oni heavy soloi nisu bash nadoknadjeni kako treba, i samo to je minus actually, pesma inache "prevedena" near perfection i actually je jedan od highlighta albuma. "When The Sinner" ova verzija mi je bolja jedno 3x od originalne! Ne mogu da objasnim, ali tako je. "Kids Of The Century" josh jedan highlight, i dodjoh do "A Little Time". Jedina Kisketova sa uberpower klasika, koju je doneo iz Ill Prophecya, dakle najstarija pesma ovde. Hm...josh jedna diskutabilna, can't explain it, ali ne me zadovoljio ovim "prevodom" : ) Sve u svemu, svaka jebena chast gospodine Majkl Kiske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moody Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Ajd dajte neke live video bootlege iz Hansenove ere!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Ljudi, ne znam za vas, ali ja sam preodushevljen sa ovime shto je Kiske uradio. Ne verujem, Michael Kiske je actually uspeo da izbaci neshto samostalno a da to valja! Mozda zivi na proshlosti, ali kol'ko njih to vec ne radi u metalu? S tim shto Kiske ne ide na reunion turneju, vec izdaje stari materijal preradjen. I to je odradjeno prelepo, apsolutno prelepo! Najbitnija stvar - vokal. Kiske je josh uvek Kiske i zvuchi perfektno, na nivou originalnih traka. Muzika..pa kod mene je sa ovim albumom bilo "biti ili ne biti" vec sa prvom pesmom, "You Always Walk Alone" jedan od favorita iz senke sa kotskiice. I shta reci, raznezio sam se kao najmajushnije pile tokom pesme, i tako je bilo i ostatak albuma. Ub'o ga je prijatelj, pa nije moglo bolje. "We Got The Right" ni u originalu mi nije neshto vrh pesma, pa i ovde samo zvuchi OK. Shto se tiche "Chameleon" materijala, "In The Night" i "Longing" su vec lagane i akustarske takve kakve su, tak' da ne znam ni kako da ih poredim bash sa originalnim, to je to u principu, a slichno se moze reci i za "Your Turn" i "Goin' Home", koje mi i bolje legaju, zaraznije su pre svega. Sa druge strane, "I Believe" je bash diskutabilna, jer IMHO oni heavy soloi nisu bash nadoknadjeni kako treba, i samo to je minus actually, pesma inache "prevedena" near perfection i actually je jedan od highlighta albuma. "When The Sinner" ova verzija mi je bolja jedno 3x od originalne! Ne mogu da objasnim, ali tako je. "Kids Of The Century" josh jedan highlight, i dodjoh do "A Little Time". Jedina Kisketova sa uberpower klasika, koju je doneo iz Ill Prophecya, dakle najstarija pesma ovde. Hm...josh jedna diskutabilna, can't explain it, ali ne me zadovoljio ovim "prevodom" : ) Sve u svemu, svaka jebena chast gospodine Majkl Kiske. Bas mi je drago što čujem sve pozitivne komentare o ovom izdanju, napokon da se malo smire strasti što se tiče pljuvanja po čoveku. Zaista, savršeno je odradio Kids of the century, Going home i We got the right, veoma originalne verzije. Longing i Your turn ''vuku'' na svoje original verzije, ali su opet veoma prijatne. A ova nova stvar je malo weird, ali ono, OK skroz. I da napomenem da sam zadovoljan time što mu se glas nimalo nije promenio u odnosu na period sa Helloweenom, iako je prošlo 20 godina od tada. Ali, opet, kad razmislim, pa on je još mlad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Ja iskreno nisam u toku sa Kiskeovim solo radovima kurac-palac tako da nemam ni 2% veze o chemu vi ovde govorite. Dajte bre neke linkove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Bas mi je drago što čujem sve pozitivne komentare o ovom izdanju, napokon da se malo smire strasti što se tiče pljuvanja po čoveku. Zaista, savršeno je odradio Kids of the century, Going home i We got the right, veoma originalne verzije. Longing i Your turn ''vuku'' na svoje original verzije, ali su opet veoma prijatne. A ova nova stvar je malo weird, ali ono, OK skroz. I da napomenem da sam zadovoljan time što mu se glas nimalo nije promenio u odnosu na period sa Helloweenom, iako je prošlo 20 godina od tada. Ali, opet, kad razmislim, pa on je još mlad. Све је то лепо, али чему рециклажа? Нема довољно инспирације за нешто ново? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Ovo je daleko od "reciklaze". Nije izdao best of, vec je preradio sve te pesme. Poslushaj, pa onda stavljaj komentar. Vredi. Ja iskreno nisam u toku sa Kiskeovim solo radovima kurac-palac tako da nemam ni 2% veze o chemu vi ovde govorite. Dajte bre neke linkove. Dobro bre ljudi, da li vas toliko mrzi da chitate?! Pa na proshloj strani je chovek ostavio linkove, a u zadnjih 15ak postova circa pola pricha o Kiskeovom obradjivanju starog Helloween materijala koji je on napisao za bend. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Ovo je daleko od "reciklaze". Nije izdao best of, vec je preradio sve te pesme. Poslushaj, pa onda stavljaj komentar. Vredi. Преслушаћу у сваком случају, али је свеједно рециклажа старог материјала. Он сам не би ни могао да уради компилацију оригиналних снимака, а не би могао ни бенд, јер су власници права свих тих снимака издавачке куће. Зато гомила старих бендова (Destruction, Tankard, Helstar, etc...) сад снима поново своје старе песме, па их мало и преради. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 A s obzirom da Helloween ide odlicnim tempom, zadnje sto im treba je recikliranje Mada skidam kapu Kiskeu, odlican posao je uradio!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (edited) Никоме не треба та врста рециклаже. Али, то је увек пословна одлука, исфорсирана од стране издавача да би се згрнула лова. Једва чекам да чујем шта је Танкард урадио. Edited June 13, 2008 by RNA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 E mozda je glupo shto skrecem sa teme o Kisku, ali zaista mi nikad nece biti jasno zashto je mnogima Better Than Raw najloshiji album Helloweena sa Derisom? Pa chak i na metal archives se najbolje kotira...ne znam zaista daj prosvetlite me ako mozete.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Si cuo nekad za individualni ukus?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Pa meni nije najloshiji,meni je loshiji Rabbit Don't Come Easy,a tek posle njega mi je Better Than Raw. Ali to naravno ne znachi da je album bezveze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Meni Rabbit jedan od boljih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Ou jea, odlican album, jos kad posedujes onako lep digipak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Sa iskacucim zercom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Ja bih voleo da imam taj digipak sa zecom. Nisam znao da to postoji dok nisam video na slici pre nekoliko dana, i baš sam se oduševio. Što se tiče albuma Better than raw... Izuzimajući Chameleon, po meni je Better than raw najraznolikiji album Helloweena i možda mi je zato najslabiji iz Derisovog perioda. Neke pesme se jednostavno ne uklapaju jedne sa drugima, Don't spit on my mind i Time toliko štrče iz Helloweenovog opusa da me uvek zaintrigiraju kako su dospele na album. Takođe bih voleo da dodam koliko su Midnight sun i Revelation precenjene. Iz tih razloga mi BTR nije toliko dobar. Ali što kaže StarbreakeR, individualni ukus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Takođe bih voleo da dodam koliko su Midnight sun i Revelation precenjene. Прецењене??? Те песме су дебело ПОТЦЕЊЕНЕ, као и цео албум! Цео проблем с тим албумом је што су правили жешћу музику него иначе. Шта рећи сем да људи с тог албума највише воле 'I Can', која је мени међу лошијима на истом. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Ma Guraj, bre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Прецењене??? Те песме су дебело ПОТЦЕЊЕНЕ, као и цео албум! Цео проблем с тим албумом је што су правили жешћу музику него иначе. Шта рећи сем да људи с тог албума највише воле 'I Can', која је мени међу лошијима на истом. Hteo sam reći da su te dve previše forsirane kao favoriti na albumu, pogotovo Midnight sun. Meni su omiljene bile i ostale Laudate dominum i Handful of pain, kao i I can. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts