Jump to content

Helloween

74 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Sta lupas, majke ti?! Kad neko napadne, branim se i tacka! I nije bitno kol'ko nesto slusas, nego koliko volis to sto slusas... toliko da niko ne moze da te ubedi u nesto sto nije tacno! Srvstavanje ta dva albuma sa ostalima... ne, cak i pricanje da su ti albumi bolji od ostalih, je vredjanje... i Helloweena i njihovih pravih fanova!

Pa sta si ti, advokat?

Alo bre, sta tebe briga dal cu ja da kazem dal mi je Chameleon bolji od Mastera, ili Foo Fighters bolji od Helloweena, za koga ti uopste slusas muziku za mene il za sebe?I ja volim Helloween, to ce ti potvrditi svako ko je dovoljno dugo na forumu da me zna, pa nisam srao kad je neko bilo sta rekao(dobro bila je jedna rasprava sa komsijom, al to je bila puka zajebancija koja je odrzavala temu), jednostavno slusam za sebe, boli me za tudje misljenje.A i ti bi trebalo da cinis to isto...

@KaSSa

Opet rasprava o ukusima... de, de, nemoj tol'ko da dizes prasinu, niko ti nije ovde neprijatelj... evo, ako sam ja kriv izvinjavam se. Ajd da pricamo normalno o 'Helloweenu', mogli bi da krenemo od samog pocetka, znaci od Kai-a i prvog albuma, po mnogima pocetak power-a...

Edited by ....

Ciji bre advokat?! Prvo iznosis svoje misljenje: Da svidjaju mi se i Chameleon i PBGA, sta cete sad - tuzite me mami?Ili Weikathu? A onda kazes da te boli kurac za bilo cije misljenje! "tuzite me mami"? 'Ajde ne seri! Vidis, mene zanima da cujem misljenje drugih... volim da cujem misljenje onih koji vole isto sto i ja!

@....

U pravu si! Ti si kriv! :) Zezam se... vazi, krecemo ponovo! Samo sto ja preskacem godine od 91-93! :)

OK, drago mi je, ne zelim da navlacim bilo koga na nesto sto ne voli samo, ne znam da li ces me razumeti, kad smo moje drustvo i ja u detinjstvu slusali Helloween uvek su nam bili prvi album i Keeperi vrh a tek onda ova dva ali smo mogli da ih slusamo pa kad je izasao Master i on je uvek bio ispred njih i uvek ce i biti pa mi bese nejasno sto neki fan bas toliko ne voli te albume pa sam odreagovao malo nabusito...

E sad, da se vratim na prvi! Mnogo je vec ispisano o ovom albumu ali i ima razloga jer je to enciklopedijski primerak one mladalacke snage u metalu! Slicno nesto kao i Kill 'em all, prvi Helloween je umetnicki raritet!

Koliko je meni vremena tebalo da zagotivim ta dva albuma, pogotovo "Chameleon", a sa "Pink Bubble Go Ape" sam uvek gotivo "Kids Of The Century" i "The Chance".

''Pink bubbles go ape'' mi je jedan od omiljenih Helloweenovih albuma i sigurno najveseliji metal album koji sam ikada čuo. Daleko od toga da je to loše, iako je veseo i potpuno optimističan, i dalje rastura. Zakon album.

''Chameleon'' mi je već malo teži za slušanje, zavisi od raspoloženja. Ima nekih klasičnih power metal stvari koje uvek mogu da čujem, a sviđaju mi se i neke baš eksperimentalne pesmice poput Crazy cat ili Music. Neke stvari ipak ne mogu da svarim... Rekao bih da im je Chameleon najslabije izdanje, ali opet jebeno fascinantan album!

I sad me zanima koje su to pesme TOLIKO dobre sa, recimo, Dark Ride-a, Rabbit-a, Keeper-a III i Gambilng-a? Ja sa ovih albuma izdvajam 'If I could fly' i 'Don't stop being crazy' i one jedva mogu nekako da stanu uz ranije radove sa Deris-om a kamoli da se porede sa Kai-evim i Kiske-ovim radovima! Zar nije tako?

Pa Dark ride nije klasican Helloween album,cak je Weikie izjavio da ga ni ne racuna kao helloween album,mada ja licno ga volim, moji favoriti su I live for your pain,Immortal(stars),Salvation sa meni veoma lepom solazom i recimo the departed.

Sto se tice rabbita nije mi legla samo far away,sa keepera 3. dobre su mi Do you know what you're fighting for,My Life For One More Day,the invisible man ,silent rain, mrs god, i duet sa Candice - light the universe ,ostale manje vise nisu me bas 'kupile'.

Gambling nisam jos preslusao toliko puta da dajem konacan sud,ali heaven tells no lies,final fortune,fallen to pieces,the bells of the 7 hells i dreambound su skroz ok,cak i the saints moze da prodje,jbg sve je stvar ukusa

A sto se tice prvog albuma(nek bude helloween+woj) nesto sto najvise volim uzivotu! Uvek 'svrsim' na po meni najboljoj pesmi Helloweena - victim of fate!!! Pa onda sve sami biseri starlight,ride the sky,phantoms of death,gorgar,cry for freedom(obozavam prelaznu melodiju izmedju uvoda i ubrzanja),warrior , murderer,hm is the law.......uh opet cu sve nabrojati

Edited by Sreta

Uf, iscrpan izvestaj! Bacicu pogled na ove pesmice otom-potom! Nego, kazes Weikath ne racuna Dark Ride, ovaj decko rece da ne racunaju ni PBGA i Chameleon u Helloween albume i onda dolazi pitanje: zasto su ti albumi radjeni tako? Zbog promene? Ili je nesto drugo? U svakom slucaju imali su taj efekat da privuku malo 'drugacije' fanove...

Edited by ....

Pa na dark ride-u su Rolland i Uli uz aminovanje Derisa pozeleli mracniji zvuk,sto se nije dopalo Weikie-u,PBGA i Chameleon kolko znam nisu fanovi sirom sveta bas prihvatili,ali ekipa jeste,doduse Kiske je tad insistirao da zvuk bude sve 'slabiji' i slabiji,nije hteo da peva metal,pa se cak i oseca prelaz preko ta dva albuma,zato je Kiske i dobio nogu,iako je po meni najbolji vokal u metal,a mozda i inace!

Pominjao si malopre Music,ja isto gotivim tu pesmu, ali mislim da je ljudi sa prefinjenijim sluhom jos vise gotive(bilo da su ili nisu metal fanovi). Imam dva drugara koji ne slusaju Helloween,a kunu se u Music,obojica su vrsni muzicari,najviseg ranga! Ja jebiga nekako volim sve sto ima ispred sebe Helloween i ne mogu da se odreknem ovih albuma cak iako su ih oni mozda stvarno sprecili da [postanu najpopularniji metal bend! Recimo Longing pesmu je pisao i odsvirao Kiske sa nekom simfonijom koja ga prati,na tu pesmu se najeze i ljudi koji preziru metal. Ipak je to uspeh!

Pa to i jeste moja poenta! Tvoji drugari se i loze na 'Music' bas zato sto su (kako ti kazes a verujem ti) vrsni muzicari. Delom zbog teksta jer govori o ljubavi jednog muzicara prema muzici na najbolji moguci nacin (i odricanja od svega zbog toga) a dobrim delom zbog muzike jer je tu Grapow uvrstio svezinu u zvuku svojim tonom i izrazom, a takodje pre toga Kai i Weikath nisu svirali na Stratocasteru. E sad, ima tu i onih sjajnih brass deonica (kao i na 'Crazy Cat'), ko prati malo vise muziku van metal i rock pravaca lako ce zgotiviti tu pesmu jer pesma 'pliva' na najfiniji moguci nacin i stoga je tvoji drugari i gotive toliko! :pivopije:

Što se prvog albuma tiče, tj. prva dva (jer i Helloween smatram albumom), nikada mi nisu bili među omiljenim, mada priznajem njihov značaj za razvoj metala. Mislim da nisu power, već speed, tj. da je Helloween počeo da svira power tek od Keeper-a. Omiljena pesma sa tih albuma mi je Ride the Sky.

Aj video si gore moje impresije prvim albumom Helloween-a,mada svako ima drugacije favorite,eto za mene je Victim of fate najbolja pesma Helloweena,jednostavno me vozi od pocetka do kraja,koji je tvoj favorit (ili bilo ciji ko cita temu)?

Aj video si gore moje impresije prvim albumom Helloween-a,mada svako ima drugacije favorite,eto za mene je Victim of fate najbolja pesma Helloweena,jednostavno me vozi od pocetka do kraja,koji je tvoj favorit (ili bilo ciji ko cita temu)?

Prvi LP 'Helloween; mi je sam po sebi favorit, znaci:

Starlight

Murderer

Warrior

Victim of fate

Cry for freedom

drogirao sam se ovim LP-jem kao klinja a sa 'Walls...' recimo izdvajam 'How many tears' mada ih ima jos ali neka ga ovo za sada...

Eh da je i Kai ostao u Helloween-u mislim da ne bi Helloween danas ovako izgledao,mislim ok je Sacha,ali Kai je Kai,pravi solo gitarista za duele tokom pesama! Sta mislite ljudi,kako bi to danas Helloween izgledao sa Kai-jem kao frontmenom?