Jump to content

Helloween

74 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Trebao je da ostane u nervnom slomu, pa da Kai produzi tamo gde je poceo sa prvim "Keeper-om".

Potpuno smo na istoj talasnoj duzini! U bookletu dvojke, Weiki je pomenuo da mu se mnogo vise dopada kako zvuci prvi Keeper i da je Noise napravio gresku sto je sutnuo Tommyja Hansena, a ostavio samo Newtona da odradi mix. Meni se od Weikathovih stvari najvise dopada "Eagle Fly Free", a ona je postojala u vreme prvog Keepera, samo ne u toj verziji koja je kasnije snimljena. Nisu bili zadovoljni tadasnjom, pa nije usla na prvi album. Prokomentarisao je cinjenicu da je i na dvojci najprihvacenija bila Kai Hansenova "I Want Out". Rekao je da mu se ta stvar nikada nije posebno dopadala, ali posto je dobro prosla kod publike, uvek su je rado svirali. I na kraju je pomenuo da su pokusavali da ubede Kaija da ostane u bendu, ali nije bilo nikakve sanse. "Da je ostao, 'Pink Bubbles...' bi bio mnogo bolji album." Bas je otkrio toplu vodu... :D

"Da je ostao, 'Pink Bubbles...' bi bio mnogo bolji album." Bas je otkrio toplu vodu... :D

Sto bi rekao Zoran Radmilovic - Ajde!

"Pink Bubbles" sam po sebi nije los, ali ipak je glavni kompozitor i tekstopisac ranog Helloweena bio Kai Hansen, kao sto je i osnovao prokleti bend, pevao i radio pratece vokale Kiskeu kasnije.

"Pink Bubbles" i "Chamelon" bi bili odlicni albumi da ih je izdao neki americki glam rock bend.

Ne bi. Vremenom sam shvatio da je ta teza potpuno pogresna. Naime, "Pink Bubbles..." je osim 'Number One' i glupavog naslovnog uvoda sasvim solidan heavy metal album, cak ima jednu od boljih Helloween pesama ('Someone is Crying'). Chameleon je potpuni mainstream rok uz mesavinu sa pop momentima ('When The Sinner') i metalom ('I Believe'). Znaci, ni govora o glamu. Album je bolji od velike vecine glam albuma koje sam cuo, a nikako nije dovoljno hitican za poredjenja sa Bon Jovi-jem, najvise i zbog duzine trajanja (78 minuta, izasao i kao prelepa dupla ploca).

"Pink Bubbles" i "Chamelon" bi bili odlicni albumi da ih je izdao neki americki glam rock bend.

Pretera ga prijatelju. Kao prvo ti albumi i nemaju veze sa glamom. PBGA je veoma dobar power/heavy album, ni blizu dobar kao Keeperi, ali ipak ima vrh pesama, a na vrhu je meni "Chance" :da:

Sve ste pogodili pesme samo tako, ali ipak 'Someone Is Crying' jevrh albuma. namestao sam vilicu kad sam je cuo, jer sam godinama preskako da cujem taj album. I da ne zaboravimo udarni singl, 'Kids Of Century', koja se mogla naci i na drugom "Keeper-u".

Svidja mi se sto su konacno "Judas" spojili sa njim. Ranije sam imao "Keeper I" gde je ta pesma bila ubacena pre "Future World". Nikako joj nije bilo mesto na tom albumu, pa jos na sredini. Ovako je bas dobro.

Eh? Kakvo si ti to izdanje imao? "Walls Of Jericho" CD je originalno izdat jos 1987 i isli su prvo "Helloween" EP, album, pa 'Judas'. Ja samo to izdanje znam.

Meni meni meni meni!!!!!

EDIT : Dobro, valjda sam prvi...

Sve u svemu Kids of the Century je odlicna pesma, jos bolja je na onom bootlegu Koln '92...brze odsvirana i bas je onako powerchina...sve u svemu meni nikada nece biti jasno sto ljudi mrze ta 2 albuma, zbog produkcije i par losih pesama...ili zbog onoga sto su mogli da budu ali nisu...sve u svemu ja ih obozavam...and I always will(cak imam i chameleon na originalu)

Edited by StarbreakeR