Jump to content

Helloween

74 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

@BruceBruce: Kill It? As Long as I Fall? I.M.E.? Fallen to Pieces? Can Do It? Meni su sve to nebitne pesme. Kill It je možda na granici - ali suština je da album nema Ween hit koji ostaje u ušima kao na Keeperima pt.3 prva.

@Apeiron: Just a Little Sign? Open Your Life? The Tune? Hell was Made in Heaven? Do You Feel Good? Listen to the Flies? Nisu Helloween? :)

Onda stvarno ne znam šta jeste :)

Edited by Lordring

Jedan veliki chovek jednom je rekao "Budalo, budalo, morash da krvarish za plesacha.", i niko ga jebeno nije razumeo, a onda nekoliko godina posle jedan drugi veliki chovek reche "Ja hocu napolje!", i iako to nije bilo toliko direktno kako su svi mislili, svi su ga ipak shvatili. Danas bedni ljudi koji su delili stejdz, chak i bili u istim bendovima sa ovim velikim ljudima pevaju "Svaki put kada pada kisha", i svi znaju da je sledeci stih "Ja pozelim pare", a i kad ne pada, i super za njih. Svetla buducnost pred njima? Sto da ne. "Metal je zauvek", ali su techno beats the key. Chim je krenuo "As Long As I Fall", skapirah da ni Helloweena ova komercijalizacija nije potpuno zaobishla. Ne samo zbog klavira, Helloween je to imao i pre u baladama, ali ima nagovestaja elektronike na delovima, refren extra pevljiv i cheery, sto je svako razumljivo s obzirom da su nju i izabrali za prvi singl. Ali ova pesma je, ljudi moji, stvarno odlichna. Nesto najblize baladi na novom albumu, kojih sada uopste nema, a cenim da se to nije desilo josh od "Walls Of Jericho" albuma. Jos "novih" elemenata, mozete chuti tu i tamo. Npr. ko bi rekao da ce Andi onako wickedly (da ne kazem blackmetalerski) da zakresti na jednom stihu u "Kill it", mislim, totalno je neprimetan trenutak i tako stidljivo ubachen da se zapita prosechan slushalac, tj. ja, zasto je to uradio? Chekamo neki interview... Takodjer, ima podosta simfonijskih aranzmana vishe (nego ochekivano(?)), ali ni u jednom trenutku mi nisu zasmetali, i cenim da su extra iskorishceni. Sa druge strane, strashno mi smeta onaj 'jampdafakup' deo u sredini "The bells of the seven hells", i ne zelim da znam zashto. Jedini momenat albuma pri kome osecam blagu muchninu. Ali jedini...

..

...a ostatak. Pure gold. Od do jaja introa do uberdobre "Heaven Tells No Lies", ovo je pravo uzivanje za moje ushi. I cenim da mi je ovo napravilo samo josh vecu pometnju u top5-6-7-8 albuma Helloweena. No time shall tell kao i uvek, ma da. Kada sam jutros prvi put pustio album, intro mi se uchini zanimljivim, zainteresovao, i onda su sekunde pred prvu pesmu prolazile sve sporije, sporije, zamalo se ne utripovah da mi se Winamp zakochio, i stvarno mi je bilo bitno kakva ce biti prva pesma, na koji nachin ce se Helloween sada predstaviti. Ja kad tad nisam krenuo da plachem od adrenalina nikad necu, ali doci ce vec 17. novembra. Reci cu samo da kad su krenuli vokali, da me je ovo podsetilo na prvu pesmu sa novog Primal Fear-a, koja je u slicnom fazonu, ali koja je jebeno bednilo od sivila u odnosu na ovu goropad od pesme. "The Saints" je, kapiram po naslovu i refrenu, Weikievo delo. Male su shanse da greshim, mozda pisao zajedno sa nekim, ali ovo smrdi na njega samo tako. Ali, za razliku od "The Tune", "All Over The Nations", i drugih Weikievih prolivoizazivacha ovo je verovatno najbolje njegovo izdanje josh od "Steel Tormentor", and it was about fuckin' time! Druga pesma za koju mogu da se kladim da je Weiki je "Can Do It", 'ajde zbog strukture i feelinga, nego i zbog uberkreativnog naslova, po chemu Weiki me odushevljava iz albuma u album (Do you feel good, do you know what you're fighting for, a ak se ne varam i "Get it up" je njegova...). Sa druuuuuuge strane, Weiki i Sascha su doneli svojim twin axe napadom uzivanje koje sam ochekivao da cu chuti na KOTSK3 i muzicki ovaj album mnogo vishe zasluzuje da se tako nazove, dodushe, chisto zbog kvaliteta, nije to taj feeling nit taj zvuk. Ovo je inache, najtvrdji Helloween zvuk do sada. Cross between Better Than Raw i Dark Ride sas Rabbit melodichnoshcu. Nece nikada oni snimiti nista sirovije i brze od WoJ, ali ako su hteli da naprave heavy album, uspeli su u tome svakako. Vishe no 'leba da je'm volim chuti dobar refren, i josh vishe kad mi on ostane u glavi i iskochi chesto, preplaveci me lepim osecajem. Ovde ne da ima toga, nego ce ovo da mi napravi zbrku u glavi samo tako. Andi se potrudio odlichno, i jedino mu zameram na extremnim exkurzijama koje ima tokom albuma, jer sumnjam da to moze izvesti uzivo, ali nema nekih 10+sekundnih vrisaka, nit domacih zadataka za Kiseka, tako da se moze reci da se uglavnom drzao svojih prostora. zivo me zanima ko je napisao "Kill it", dajem pare bash na Andia, koga bih takodjer okrivio za "dreambound", no ko zna. Zavrshnica albuma je stvarno zlatna. Ne znam dal' mi bolja "Dreambound" il' "Heaven Tells No Lies"(Grosskopf?)...dolaze posle "Can Do It", koja mi je iskreno najslabija pesma albuma, tako da se moze reci da su na pravom mestu.

Ne znam vishe sta da dodam, nisam zeleo da previshe pishem o samim pesmama, tj. da ih diseciram kao sto obicno umem, ali ipak jesma malko, i znam da ce svakome ko iole ceni Helloween, i ko pre svega ceni "noviji" Helloween (Deris eru tj.) da mu se album svidi, verovatno ne kao meni, jer mi je ovo verovatno album godine, i spreman sam da, kao i obicno, pokazem krajnje nerazumevanje za ikakvo pljuvanje, nipodistavanje, kenjanje o ovom gemu. Da neko kaze da je "prosecan" album, ajde i cu da shvatim. Ali meni licno nema ni najmanjeg nagovestaja da ce mi ovo ikada dosaditi, i to je osecaj slichan onome koji sam imao posle par slushanja, npr. "KOTSK1",2, "Master of the rings"...

To je to. To je Helloween. To je ta lekcija.

neocenjivo.

now i rise alone,

i've fallen to pieces...

+++

I krecemo...

Rabbit je izmislio Ween za ovaj album.Problem sa ovim albumom je što za razliku od Keepera pt.3 i Rabitsa nema baš pesme koja ostaje u glavi kao recimo King for 1000 Years, Born on Judgement Day, ili 80% Rabitsa koji je po meni najbolji njihov album iz novijeg perioda (posle TOTOa :)), dakle pesme koje svaka pojedinačno vrede više od celog novog albuma.Jedini izuzeci po tom pitanju i koje vade stvar sa novim albumom su The Saints i Final Frontier i donekle The Bells of Seven Hells i Dreambound. Ipak, celokupan utisak na prvo slušanje mi je da je album neubedljiv. O onim izletima u AOR/Marilyn Manson glupostima u As Long As I Fall neću ni da govorim... Mogu da se kladim da je tu pesmu napisao Andy Deris i bilo bi bolje da ju je ostavio za svoje solo albume... Isto važi i za german-rock Can Do It - da su je uradili na nemačkom, možda bi i zazvučala interesantno. Dakle, album nije loš, ali nije ni fenomenalan. Helloween ume mnogo bolje.
Meni je dovoljno sto si rekao "Final Frontier" pa da pokazes koliko si jebeno slusao album pa uzeo da ga kritikujes. Kada NR izlece u AOR gluposti onda je vrh album, aha...super. Idi slushaj 8 sins...Slushaj vishe album. Sa druge strane, meni je vec posle prvog slushanja vilica bila na podu, tebi ne, ali na vishe slushanja...
kakav crni Rabbit, to je najgori Helloween album ikad... negde rame uz rame sa Chameleonom... u stvari gori je od Chameleona. To jebote nije Helloween!Ne svidja mi se novi album na par slusanja, produkcija je losa dosta, vokal Andiev u nekom desetom planu, bubanj kao da su skinuli sa prvog ili drugog helloweena, mnogo sirov i los zvuk. Orkestracije ili sta su vec pojele gitare na dosta mesta... sve u svemu, tanko, obzirom da je Keeper 3 imao tonu dobrih pesama kao sto ovaj iznad mene rece...
Ne znam dal' smo slushali isti album, ali produkcija je jebeno odlichna. Deseti plan? Pa ja vec znam da pevam refrene kol'ko se chuje covek...Meni je ovaj album majka i otac za Keeper3. A poredjenje Rabbit/Chameleon je glupo... Edited by Angelystor

Skinuh drugi deo i ispostavilo se da je to ceo album. Što sam onda skidao prvi deo, da mi je znati? Sada slušam od sedme do dvanaeste pesme i mogu reći da album ipak nije na nivou koji sam očekivao. Za sada mi je najjača pesma Final Fortune, a evo i Fallen to Pieces ide i dobro zvuči. Produkcija je slaba - ja ne znam da li je ovo konačni miks albuma. Ono što znam je da Helloween svakako može bolje.

@Angelystor: Dve stvari:

#01 - Napomenuo sam na prvo slušanje album Weena mi se čini onako kako sam napisao. Danas sam u toku dana dok sam krenuo da kucam odgovor pustio na preseke pesme čisto da vidim jesam li nešto propustio i to je to. Iskreno, sumnjam da će mišljenje da mi se drastično promeni do kraja. I poenta mog odgovora je da me album nije impresionirao izuzev sa The Saints i Final Frontier i one dve + Bells eventualno. Meni album gde mi od 11 pesama budu 2 ekstra, a 3 mogu da prodju dok su ostale prolazne nije vrh album.

#02 - Kada sam komentarisao NR u samom startu sam rekao da razumem ljude kojima se ovaj album neće svideti jer to nije onaj NR sa početka svog rada, ali da meni prija i povukao sam paralelu sa starim i novim DTjem. Ne osudjujem izlete u AOR, ali ako se to uradi sa ukusom, a ne da mi refren Helloweena zazvuči kao Amadeus Bend sa Beovizije. I još pored toga ako poredimo Helloween izlet u AOR sa As Long As I Fall i ceo najnoviji album NR stvarno hoćeš da mi kažeš da ti se As Long As I Fall više svidja?

I inače kad si već spomenuo baladu - meni je Fallen to Pieces mnogo bliža baladi nego ALAIF.

edit: ooops... sada sam skapirao grešku oko Final Frontiers hihi... a još kao da pogledam naslov pre nego što iskucam da se ne zajebem i pogledam a očigledno već u glavi imam da je Frontiers i automatski sam prešao da je Frontiers a ne Fortune iako mi je ta pesma još na prvo slušanje zapala :)

Edited by Lordring

LR@Hocu da kazem da dok sam slushao "As Long As I Fall" i prvi i drugi, i sad ce neki sedmi put otprilike za nekih pola sata, da nijednom nisam imao ogavan osecaj i imao nepozivu zelju da se istushiram i zaboravim da sam je ikad i ubacio u listu na kompu. Sama ALAIF mi je bolja od celog novog NR. I kao sto rekoh, jedini slabiji deo albuma mi je "Can Do It". Poje'm kurac ako nije Weiki napisao.

Naravno da idemo na koncert. Sviraće nove stvari, ali će zato biti manje sa Legacy, dakle - ni bolje, ni gore nego što bismo videli da su nas posetili na prošloj turneji.

Nema "Occasion Avenue", dakle odma' za 85% bolji koncert. Sa novog mogu da sviraju shta hoce, mogu i celog da ga opale ako im se prohte, ja cu biti zadovoljan.

OK - objasni mi onda svrhu dela od 2:35-2:50 u Helloween pesmi? Znaš li ijednu pesmu gde su do sada ubacili deo koji najopuštenije može da se čuje i u MM pesmama a bogami i u Korn radovima? Osim ako nije ideja da se upadne u MTV mainstream kao što su svojevremeno sa If I Could Fly radili?

Ali dobro, problem je što mi sa drugačijih aspekata posmatramo power - da pojednostavimo: tebi je power zapravo logičan nastavak speed/thrash muzike samo melodičniji, a meni je power ipak baziran na klasici i mainstream muzici 80tih, što će reći na melodiji prvenstveno pa onda sve ostalo i zato je tebi ovaj album fenomenalan a meni prosečan.

@Laki: Svakako - Helloween je i poznat bio po tim oscilacijama pa je tako nekima The Dark Ride super, drugima sve osim prva dva Keepra + Oath ne valja itd itd, ali meni nije jasna jedna druga stvar - polazim od toga da imamo sličnu definiciju Helloweena i onda mi nije jasno šta ti je to toliko ogavno na Rabitsima? Ja tamo na silu kad bih morao neke pesme da izbacim, izbacio bih samo 3 (Don't Stop Being Crazy, Back Against the Wall i Nothing to Say)

Edited by Lordring

OK - objasni mi onda svrhu dela od 2:35-2:50 u Helloween pesmi? Znaš li ijednu pesmu gde su do sada ubacili deo koji najopuštenije može da se čuje i u MM pesmama a bogami i u Korn radovima? Osim ako nije ideja da se upadne u MTV mainstream kao što su svojevremeno sa If I Could Fly radili?Ali dobro, problem je što mi sa drugačijih aspekata posmatramo power - da pojednostavimo: tebi je power zapravo logičan nastavak speed/thrash muzike samo melodičniji, a meni je power ipak baziran na klasici i mainstream muzici 80tih, što će reći na melodiji prvenstveno pa onda sve ostalo i zato je tebi ovaj album fenomenalan a meni prosečan.@Laki: Svakako - Helloween je i poznat bio po tim oscilacijama pa je tako nekima The Dark Ride super, drugima sve osim prva dva Keepra + Oath ne valja itd itd, ali meni nije jasna jedna druga stvar - polazim od toga da imamo sličnu definiciju Helloweena i onda mi nije jasno šta ti je to toliko ogavno na Rabitsima? Ja tamo na silu kad bih morao neke pesme da izbacim, izbacio bih samo 3 (Don't Stop Being Crazy, Back Against the Wall i Nothing to Say)
Korn sam i slushao, MM ne, tako da ne mogu da se slozim da se ti pomenuti bendovi chuju tu. A sto se tiche tih industrial ubacivanja, Escalation 666 sa DRa npr, Back Against The Wall...Hm, ako nesto cenim u metalu to je dobra melodija, dobra vokalna melodija, 'hook', i zato kazem da mi je power metal omiljeni zanr. I zato kazem da je meni fenomenalan, i zato, i zbog onoga sto navedoh gore u the post-u.Ja bih sa Rabbitsa izbacio Do u Fele good i the tune. Don't stop mi medj omiljenim baladam benda,. Back mi je genijalna, Nothing mlogo od jaja, sas sve Rainbow tributom..
Ja sam, ponovo naglasavam, odusevljen!!!
I'm with ya :pivopije: