postman Posted October 9, 2005 Report Posted October 9, 2005 Da vam kazem iskreno , nisam se nesto primio na ovaj album.Najbolje stvari na albumu su dve stare pesme. Ali,da me ne shvatite pogresno,zaista mi je drago sto ponovo sviraju. Quote
NeSa Posted October 14, 2005 Report Posted October 14, 2005 ma do jaja je! bolji moderan hard rock nisam cuo od ovog Quote
Shix Posted November 1, 2005 Report Posted November 1, 2005 Glasno Glasnije je fenomenalan album i pesme su ok a i naravno solaze. Samo onaj sugavi zvuk gitare ne mogu da shvatim. Ko da su svirali na obicnim daskama. Quote
Fallen Angel Posted November 5, 2005 Author Report Posted November 5, 2005 Kazes Dean bio na 3. kanalu? Jao ,znaci opet su bili u Beogradu? A ja pojma nisam imala! Pa sta je jos rekao? Jel pominjao gde ce da bude koncert? I jel ko mozda planira da pali u Zagreb na Gotthard i Osmi Putnik ovoga ponedeljka? To bi vredelo videti! Quote
Divlji Tigar Posted November 13, 2005 Report Posted November 13, 2005 Tekstovi na novom albumu su bolji nego ranije tj. ozbiljni su. Quote
VEPAR Posted December 15, 2005 Report Posted December 15, 2005 Definitivno ce koncert biti u februaru i to u domu omladine. Moguce je i da ce Gibonni doci kao specijalan gost. A za one koji tvrde da se prodao... njegova muzika je odlicna kao i pevanje i jedini je pop izvodjac sa ovih prostora koji valja. Quote
Osmi Putnik Posted January 20, 2006 Report Posted January 20, 2006 Cuo sam se sa Deanom Cleom i koncert je sigurno u Februaru(samo da ne padne onda kada imam svirku...jer bih se ubio...)dakle...Djibo ne da valja nego je odlichan i izvodjach i kompozitor i tekstopisac...on je jako dobro zajeban muzicar...i svaka mu cast...a putnici...ima da dodju... Quote
Apeiron Posted February 2, 2006 Report Posted February 2, 2006 Gledao sam ih u Zadru proslog leta... cool svirka, dosta dobar pevac, isto vazi i za zadnji album. Fantastican rad gitarskih deonica, i harmonizacija. Super za novije verzije kultova Glasno, Glasnije i Srce od Kamena, takodje. Quote
VEPAR Posted February 4, 2006 Report Posted February 4, 2006 Malopre mi Dean Clea poslao poruku : 25.3.2005. SKC. Quote
Crna_Dama Posted February 10, 2006 Report Posted February 10, 2006 Et baš sad slušam album iz 88. "Drage sestre....",EXTRA,i shvatam da Putnici nikako da mi dosade,slušam ih dugo već,i uvek su mi zanimljivi. Quote
Vampireli Posted February 25, 2006 Report Posted February 25, 2006 (edited) E, moram da ostavim poruku na ovoj temi! Mislim da su super bend! Nisu mi jos dosadili a slusam ih vec...par dana! Metal girl, hvala na CD-u! Znala sam samo 2 njihove pesme, ali vidim da tu ima jos dosta dobrih! Edited February 25, 2006 by Vampireli Quote
VEPAR Posted February 27, 2006 Report Posted February 27, 2006 (edited) PREDGRUPE :DEMETHER I APOKALYPSE. USKORO POCINJE PRODALA ULAZNICA. NA SAITU PODIGNUT VELIKI MULTIMEDIJALNI UPDATE SA GOMILOM STARIH I NOVIH VIDEO KLIPOVA (SPOT ZA ZIV I PONOSAN) I SLIKA. WWW.OSMIPUTNIK.COM Edited February 27, 2006 by VEPAR Quote
VEPAR Posted March 1, 2006 Report Posted March 1, 2006 Sta bwe bolje? Alogiji nista ne fali. Mislim, trebalo je jos i Abonos da dovedu pa da bude potpun dozivljaj. Ali dobro, ocigledno su morali nastupati bendovi koji su iz One Records-a... Da se preziveti, ima da stojim pozadi sve vreme dok predgrupe sviraju. Ne fali njima nista ali...prosli put je bilo dosta metalcica koji su dosli samo zbog njih a deo je posle njih otisao kuci. A evo i jednog dela razgovora koji sam cuo dok sam stajao u neposrednoj blizini Mikice. On je razgovarao sa nekim klincima i to je izgledalo otprilike ovako: KLINAC: CIM SMO CULI DA SVIRATE SELI SMO NA VOZ (NOVI SAD) I DOLETELI OVAMO. MIKICA:TO JE ZA RESPEKT. KLINAC: A KO OVO SVIRA POSLE VAS? MIKICA (ZABEZEKNUT) : PA OSMI PUTNIK. KLINAC: KOJI OSMI PUTNIK? MIKICA (NE MOZE DA VERUJE): PA LEGENDARNI BEND IZ SPLITA U KOM JE NEKAD PEVAO GIBONNI. KLINAC:AAAA PA MI MISLILI DA SVIRA OSMI PUTNIK 2. I onda im je mikica pola sata objasnjavao koji je to bend itd... Quote
VEPAR Posted March 5, 2006 Report Posted March 5, 2006 POSLUSACU NESU I NA OVOJ TEMI NAPISATI DA CE OSMI PUTNIK U SKC ZAPOCETI OBELEZAVANJE 20 GODISNJICE OD IZLASKA PRVOG ALBUMA. Quote
VEPAR Posted March 15, 2006 Report Posted March 15, 2006 Uzeo sam kartu danas. Kupio sam je u FELIXU a prodaje se i u MORDORU. Cena 500 din. 100 DIN. skuplje nego prosli put, ja mislim da nije mnogo. Quote
Divlji Tigar Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 Koncert je bio fenomenalan .Svi Putnici su mnogo gotovni likovi. Quote
Divlji Tigar Posted March 29, 2006 Report Posted March 29, 2006 Moj najbolji BG ortak rekao mi je da je sutka bila stravicna, cak incidentna!!! Sta se zapravo desavalo??? Zivo me zanima??? Klinci se potukli na Apokalipsama. Quote
Buba :) Posted May 13, 2006 Report Posted May 13, 2006 e da, koncert. malo kasnim s komentarom bio je keva!!!! demether je jebao mame, apokalipse su skroz ok zvucali - ali heeding the call a osmi putnik!!!! au brate!!! dusu sam ostavila u onom prvom redu, samo sto se nisam onesvestila od nedostatka vode,ali vredelo je. stvarno se nadam da ce uskoro doci... Quote
Fallen Angel Posted October 5, 2006 Author Report Posted October 5, 2006 U bre, nisam bila toliko dugo na sajtu Putnika, kad gle tamo novih iznenadjenja. Ima novi spot za "Ti i ja" da se downlouduje, i to super spot. Onako nesto kao live. Eh da li ko mozda zna kada ce Putnici ponovo do Beograda? Sve se nesto suska, ali nista konkretno. A posto znam da pevac Clea ima mnogo drugara i drugarica u Beogradu, pa se mislim mozda je netko nesto provalio. Ovaj novi spot me bas ono zapalio da ih ponovo vidim uzivo! Quote
karizma Posted December 18, 2006 Report Posted December 18, 2006 Ja krenuo da pisem recenzije Pa evo, prva je posvecena Putniku... OSMI PUTNIK - DRAGE SESTRE MOJE - 1988g. ( PGP RTB ) Ubrzo nakon izlaska legendarnog drugog albuma " Glasno, Glasnije ", koji ih je stavio rame uz rame sa velikanima tadasnje yu rock scene, Dzibo i drugari su nas obradovali novim remek delom... Zlatan Stipisic - Dzibo ( sada Gibonni ) je vec te 88-e godine totalno muzicki sazreo ( iako je imao tek 20 godiina ) i napravio album cije su pesme njegov citat mogle da se odsviraju na svim muzickim instrumenitma... Na albumu se nalazilo 9 pesama, koje je potpisao Dzibo, osim pesme " Rijec za Kraj " gde mu je pomogao Mirko Krsticevic iz legendarne splitske grupe " Metak ", ciju su pesmu " Da mi je biti morski pas" Putnici vec obradili na prethodnom albumu... Inace, Mirko Krsticevic je bio i producent albuma " Drage Sestre Moje". 1. Mi smo majstori 2. Proci ce sve 3. Rock'n'roll se kuci vratio 4. Samo za tvoju ljubav 5. Sta bi radila da nema radija 6. Usne slane kao Jadran plav 7. Sta je meni, pjesmo moja, ostalo 8. Rijec za kraj 9. Mjesano meso Posto je i sam shavatio da su ljudi poceli da se interesuju za Osmi Putnik, mogao je da napravi album koji se borio protiv Folka u Yu Rocku...Iako se Putnik raspao tek mesec dana nakon izlaska ovog albuma, on i dalje tvrdi da je uspeo u tome... Pocevsi od vesele hit pesme " Mi smo Majstori " kojom se vec vidi u kome ce se smeru kretati ostatak albuma, borba za vracanje rokenrola na binu ( tamo gde mu je i mjesto - citat Dzibo ) se na krako prekida predivnom rock pesmom " Proci ce sve ", da bi se opet digla atmosfera jednom od rock`n`roll himni " Rock`n`roll se kuci vratio" koju i dan danas najvise metalaca voli sa ovog albuma...A onda " Samo za tvoju ljubav " - legendarna balada na koju se svi najeze kada je cuju. Dzibo je na primeru ove pesme pokazao svim nevernim Tomama kakav je pesnik ( Samo za tvoju ljubav Evo tonem, polako gubim korak s tvojom nevjerom I kada sanjam, sve je tako stvarno, kao da sam u tvojoj kosi zaspao A moje usne, te tvoje vjerne sluge, često ti ime spominju Od svega srca, e kad bi srci lagalo, ne bi mene ništa ovoliko bolilo ) Na B strani albuma ponovo se krenulo od bitke za rokenrol.Naslovna numera sa originalnim nazivom " Drage sestre moje, nije isto bubanj i harmonika" jasno ocrtava Dzibino tadasnje mesanje folka u rock muzici... Zatim saljiva " Usne slane kao Jadran plav", pa odlicna duga balada " Sta je meni, pjesmo moja ostalo ". Pred kraj albuma se nasla pesma " Rijec za Kraj", koja je po misljenjima mnogih fanova i najbolja pesma na ovom albumu...A onda za kraj " Mjesano Meso " kojim Dzibo zatvara svoju sagu dodavajuci u pesmu odlomke iz rock antologija gde su se nasle solaze od Deep Perpla, Bon Jovija, Queena, Led Zeppelina i ZZ Topa... Za kraj mogu da kazem da je ovo odlican album, steta sto se Putnik ubrzo raspao posle njega ( razlozi su bili totalno druge prirode ), makar su uspeli da snime i dva spota i to za pesme " Mi smo majstori " i " Mjesano Meso "... Ko ga slucajno jos nije preslusao, obavezno neka to uradi... Hvala Vam MAJSTORI Quote
Shix Posted December 19, 2006 Report Posted December 19, 2006 Jedno od mojih omiljenih ex-yu bendova. Quote
RNA Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 Ko ga slucajno jos nije preslusao, obavezno neka to uradi... Hvala Vam MAJSTORI Je l' se ti zezas sa ovom recenzijom, il' si ozbiljan? Prva dva albuma i mogu da svarim, tacnije prvi je sjajan, ali "Drage sestre moje..." (pocev od naslova) - NIKAKO! Quote
karizma Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 Uradicu recenzije i za prva dva albuma... BTW Ja mislim i da je ovaj " Drage sestre moje " odlican album, s tim sto je mozda izasao u pogresno vreme... Ako se gleda zestina albuma, OK...Ali gledajuci sa Dzibine autorske strane, ja mislim da mu je to bio odlican pocetak za Solo Karijeru...Vidi se sada ko je NO1 u Hrvatskoj pop sceni... I dalje stojim iza toga da je album " Drgae sestre moje..." oslikavao jedno vreme u tadasanjoj rock sceni i da ga i treba posmatrati tako... Dakle, odlicno izdanje Quote
Recommended Posts