Теша Тешановић Posted December 15, 2008 Report Posted December 15, 2008 bre, Niche je najveci hedonista za koga sam ikada chula... Zato ja volim Mayersa niceova filozofija nije heodnisticka jer ide izvan poimanja zadovoljstva
delay Posted January 19, 2009 Report Posted January 19, 2009 Ovo što iznosim pretstavlja istoriju sledeća dva veka. Ja opisujem ono što dolazi, što ne može više drukče biti: pobedu nihilizma.
Novaliis Posted January 19, 2009 Report Posted January 19, 2009 Ovo što iznosim pretstavlja istoriju sledeća dva veka. Ja opisujem ono što dolazi, što ne može više drukče biti: pobedu nihilizma. Ova se istorija već sada može izložiti: jer sama nužnost tu dejstvuje da tako bude. Ovu budućnost nagovešćuju već stotine znakova; ova sudbina najavljuje svoj dolazak na sve strane; sve su uši već načuljene da čuju ovu muziku budućnosti. Cela naša evropska kultura već se odavno kreće u agoniji napetosti, koja iz decenije u deceniju biva sve veća, kao da očekuje katastrofu: ona je nemirna, mahnita, nagla; kao bujica koja hita kraju, koja više ne premišlja, koja se boji doći k sebi
Novaliis Posted January 19, 2009 Report Posted January 19, 2009 E jbg, ne mogu da ti kazem napamet odakle je. A necu da lupam. Videcemo odakle je
Kwlt Posted April 22, 2009 Report Posted April 22, 2009 sasvim ispravna filozofija,ali i dosta antagonistichna prema hrishcanstvu po svaku cenu
delay Posted April 22, 2009 Report Posted April 22, 2009 Nikakav antagonizam prema hriscanima. Samo ignorisanje. Tu ni koc ne pomaze.
Guest Jocka Posted April 23, 2009 Report Posted April 23, 2009 ај ми реците које су основне идеје Ничеа. Пошто морам да направим презентацију о истом, а не могу да се снађем...
Guest Jocka Posted April 23, 2009 Report Posted April 23, 2009 Svaka skola se placa. Ja jos uvek idem u drzavnu. Ne, ozbiljno mi treba mala pomoc oko toga, ne mogu da se snadjem uopste, a vazno mi je veoma.
delay Posted April 23, 2009 Report Posted April 23, 2009 (edited) Molim te. http://farm1.static.flickr.com/227/5133092...ef767cf.jpg?v=0 + sve niceove knjige Malo razmisljanja spasava mnogo fizickog rada, sto rece Rambo Amadeus. Edited April 23, 2009 by Vidi Ovo Broji
anon Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Niche je bio ekscentrik i introverta, a bio je i usamljenik. E sad, ovo trece, iz usamljenosti postoje 3 puta -socijalizovati se -ostati usamljen -krenuti u svoj licni rat protiv svih ostalih primeraka ljudske vrste. On je napravio treci izbor, i uspeo je da stvori ugao iz kojeg gledano opshte prihvatljivo dobro je gore od onoga shto vazhi za veliko zlo. Jedno vreme zaratustra je bio moja lichna biblija, ali proshlo me je to iako sam zadrzhao neke meni korisne stavove.
STARSHOOTER_SUPREME Posted July 4, 2009 Report Posted July 4, 2009 Najbolje je piche kad iz nje Fridrih Niche ,ma hereklit cale
bezlichni Posted July 4, 2009 Report Posted July 4, 2009 Najbolje je piche kad iz nje Fridrih Niche ,ma hereklit cale Svi ti kosmonolozi i hermetisti pre Aristotela su Cale. A fridrih, jedina korisna ideja od njega je SuperCoevk
STARSHOOTER_SUPREME Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 Ma ja smem da se kladim da je heraklit svirao mizantropski black metal
bezlichni Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 (edited) Ma ja smem da se kladim da je heraklit svirao mizantropski black metal Ma jok, to je bilo neko drugo vreme. Nije bilo nikog ko se zapravo ne bi slagao sa njime da bi furao neku propagandu. A i politika ih nije puno zanimala. :> A posebno ih nisu zanimali ljudi. :> al da je rodjen danas, svirao bi neku muku garant :>>> Edited July 5, 2009 by Bezlični
STARSHOOTER_SUPREME Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 imao je vatru ona je najbitnija ...dzoint ,pecenje za sve ti treba
bezlichni Posted July 5, 2009 Report Posted July 5, 2009 imao je vatru ona je najbitnija ...dzoint ,pecenje za sve ti treba I livada rosna. :> Oces samnom preko leta da oremo?
abraxas Posted November 2, 2010 Report Posted November 2, 2010 jedan poremeceni um kako je filozofirao tako je i zavrsio
Novaliis Posted November 2, 2010 Report Posted November 2, 2010 Biti poremecen u danasnjem svetu znaci biti normalan u univerzalnom smislu.
abraxas Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 Biti poremecen u danasnjem svetu znaci biti normalan u univerzalnom smislu. u danasnjem da samo nice nije dio danasnjega
рогозуб Posted November 3, 2010 Report Posted November 3, 2010 realno kako drugo da nazovesh nekoga ko je u svakom cilindrichnom obliku video tuks a u svakoj kutiji mindzhu, nego- poremecjeni manijak.
abraxas Posted November 4, 2010 Report Posted November 4, 2010 vise me to smeta sto ga ljudi velicaju mada,to je moje misljenje hitleru je dao ideju o visoj njemackoj rasi pa ako je to hvale vrijedno onda hm 2
Schneider Posted November 5, 2010 Report Posted November 5, 2010 (edited) vise me to smeta sto ga ljudi velicaju mada,to je moje misljenje hitleru je dao ideju o visoj njemackoj rasi pa ako je to hvale vrijedno onda hm Vidi se da se razumes u Nice-a kao Marica u krivi .. Dao Hitleru ideju za nemacku rasu?!?! Ja mislio ljudi se skinuli sa te isprazne floskule, ali uvek se neko pojavi. Nista licno naravno. Edited November 5, 2010 by Ragnarok
Recommended Posts