Jump to content

Početnici

Creeping Death

Recommended Posts

Jel znas sta uvek pomaze.Naucis da sviras nesto sto si pretpostavljao da ne mozes da odsviras.

Ingenijalno!!!!! icon_mrgreen.gif

Ne,..iskreno to je zaista osvezenje,..znam ja kad sam tek pocinjala sa basom dozivljavala sam slogove pred svime sto sam trebala da odradim,...ali kad uspes,..dobija se samopouzdanje,..sve se cini laksim,..s vremenom je sve bolje i bolje,...i na kraju ,..NIRVANA,...Hehe. biggrin.gif

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Fiery

mozda je mislila da kad se bas nadrnda pa skine Jaca dozivi nirvanu kao stanje savrsenstva.

ontopic - za pocetnike, radite one 1-2-3-4 vezbe uz metronom, super je za prste, menjanje sa akorda na akord, neke domace pesme akordi i tako. Onda neke malko zeznutije stvari i polako.

Edited by fillex

Ako hoces iole ozbiljnije da naucis da sviras gitaru preporucujem da krenes kod nekoga na casove ili da ti neki ortak pokaze osnovne skale, akorde, tehnike isl i da krenes sa skidanjem neke Corbe i Bajage pa ces polako preci i na laksu metaliku (nothing else) za mesec-dva. Ako krenes sam po tablaturama ko zna sta ces sve pogresno nauciti pa ce ti posle biti tesko da to ispravljas i tako, kad kuca ima jak temelj mozes preko da gradis sta hoces, a kad ima slab sve ce se klimatati i nikad neces znati kad ce se srusiti(au tek sad vidim kako sam se nakenjao, al neka, necu da brisem icon_smile.gif ). Doduse, ja sam basista, ali princip ucenja bilo cega je isti. Eto, toliko od mene, pozdrav i puno srece u ucenju i za pocetak zajebi tablature, to ces kasnije.

Sve je ovo uredu, ali POBOGU zasto Bajaga icon_confused.gifwallbash.gifwallbash.gif

biggrin.gif

Vezbaj neke jednostavne himne tipa Smoke On The Water, uvodne AC/DC rifove recimo...

Bajaga biggrin.gif

• 7 months later...

kad je vec tema za pocetnike, jedno pitajne: da li je bolje uzeti akusticnu ili elektricnu za pocetak?

znaci samo za vezbanje i ucenje

ima li neka gitara u domacim prodavnicama koju biste preporucili. naravno, sa odgovarajucom cenom za pocetak(do 150tak eur)

ako ikako mozes, uzmi obe i vjezbaj ih odjednom

inace, mnogi ljudi koji uzmu akusticnu se smore u startu, dok je sviranje i vjezbanje elektricne mnogo vise rewarding za pocetnike i manje su sanse da se neko istraumira i istripuje da mu sviranje ne ide i odustane

ali, u svakom slucaju, najbolje je znati svirati na akusticnoj - moje misljenje

ja sam imao srecu da pochnem istovremeno na elektrichnoj i klasichnoj...mada mislim da je bolje pocheti sa aqstichnom, nauchish osnovno i ojachash prste, posle kad predjesh na elektrichnu ima samo da pletesh biggrin.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...