Andrija Smith Posted July 1, 2008 Report Posted July 1, 2008 Jednostavno receno: Teska je za uvezbavanje. Srednji deo je u neparnom ritmu (7/8) sto ga cini teskim za uvezbavanje i sviranje uzivo Quote
Bata Trokrilni Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Masa progressive metal bendova ima neparne ritmove u celim pesmama, pa valjda su Maideni toliko dobri muzičari da mogu tu jednu deonicu da uvežbaju... Quote
Totamealand Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Upravo tako. Ritam zahteva vežbe ali nije ga nemoguće odsvirati. Ali je njima lakše da sviraju The Clairvoyant i Run to the hills nego da se muče sa vežbanjem ATG-a. Možda na oproštajnoj turneji... Quote
Andrija Smith Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Upravo to, zahteva vezbu, a njima se ocigledna nije preterano vezbalo... Quote
Aces High Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Vidim ili mozda gresim, 7 Son Of A 7 Son nisu dugo svirali.....? Quote
Totamealand Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Još od '88. Očigledno nije jedan od popularnijih epica... Quote
Bata Trokrilni Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Meni i dalje nije jasno zašto nikad nisu svirali Flash of the Blade. Zahtevna je za pevanje, ali ne koliko Aces High, pa ovu sviraju. Mislim, kad Alogia može... Quote
Aces High Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 (edited) auu ne sviraju perfektna dela, a ove kratke sviraju............ Dobro sto stalno sviraju Hallowed Be thy Name, da to ne sviraju e onda u k.......... Stvarno je bedno sto ne sviraju SSOASS......... Flash Of The Blade jeste zahtevna za pevanje, al valjda nece Bruce da je peva jer je sigurno video da ne moze da je izvuce........ili se varam.......... Edited July 2, 2008 by Aces High Quote
Totamealand Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 (edited) Kao što rekoh, red bi bio da jednom posvete malo pažnje i ređe sviranim klasicima. To me podseti kako je DT snimio live album Score, i sa svakog (skoro) albuma svirao neku pesmu koja nikada ranije nije svirana uživo, ili je svirana veoma retko, izuzev nekih hitova koji ne bi smeli biti izostavljeni. Maideni bi mogli da urade isto to, mada mi se čini da ne bi imali hrabrosti... Ali ovo bi definitivno bilo to: 1. Prowler 2. Purgatory 3. Run to the hills 4. To tame a land 5. Back in the village 6. Alexander the great 7. Seventh son of a seventh son 8. No prayer for the dying 9. Afraid to shoot strangers 10. Sign of the cross 11. Futureal 12. The Wicker man 13. Journeyman 14. Fear of the dark 15. Iron Maiden - - - - - - 16. Number of the beast 17. The Trooper 18. Hallowed be thy name Namerno nema ničeg sa AMOLADA, skoro beše, i celog su ga svirali. Ja bih posle ovakve set liste mogao na miru da umrem. Edited July 2, 2008 by Totamealand Quote
Sandman Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Možda je možemo očekivati na oproštajnoj turneji, tada bi trebalo da opraše i par ređe sviranih klasika. Nazhalost,ja mislim da bi na oproshtajnoj turneji svirali bash one "best of" stvari koje stalno vrte. Stvarno je bedno sto ne sviraju SSOASS......... Stvarno je shteta,ta pesma je savrshenstvo. Quote
Descender Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Nazhalost,ja mislim da bi na oproshtajnoj turneji svirali bash one "best of" stvari koje stalno vrte. Naravno Quote
Jelles Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Kao što rekoh, red bi bio da jednom posvete malo pažnje i ređe sviranim klasicima. To me podseti kako je DT snimio live album Score, i sa svakog (skoro) albuma svirao neku pesmu koja nikada ranije nije svirana uživo, ili je svirana veoma retko, izuzev nekih hitova koji ne bi smeli biti izostavljeni. Maideni bi mogli da urade isto to, mada mi se čini da ne bi imali hrabrosti... Ali ovo bi definitivno bilo to: 1. Prowler 2. Purgatory 3. Run to the hills 4. To tame a land 5. Back in the village 6. Alexander the great 7. Seventh son of a seventh son 8. No prayer for the dying 9. Afraid to shoot strangers 10. Sign of the cross 11. Futureal 12. The Wicker man 13. Journeyman 14. Fear of the dark 15. Iron Maiden - - - - - - 16. Number of the beast 17. The Trooper 18. Hallowed be thy name Namerno nema ničeg sa AMOLADA, skoro beše, i celog su ga svirali. Ja bih posle ovakve set liste mogao na miru da umrem. Ok je lista, samo što će ostati kao neostvarena želja jbg ovaj setlist prelazi 2 sata svirke a to odavno ne praktikuju Quote
Totamealand Posted July 2, 2008 Report Posted July 2, 2008 Tek da se zna, ovaj setlist broji 110 minuta sa sve Brusovim pričanjima, pauzama između pesama i pauzom pre bisa, izračunao sam čim sam napravio taj set. A mogli bi i toliko za oproštajnu turneju... Quote
Bata Trokrilni Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Kao što rekoh, red bi bio da jednom posvete malo pažnje i ređe sviranim klasicima. To me podseti kako je DT snimio live album Score, i sa svakog (skoro) albuma svirao neku pesmu koja nikada ranije nije svirana uživo, ili je svirana veoma retko, izuzev nekih hitova koji ne bi smeli biti izostavljeni. Maideni bi mogli da urade isto to, mada mi se čini da ne bi imali hrabrosti... Ali ovo bi definitivno bilo to: 1. Prowler 2. Purgatory 3. Run to the hills 4. To tame a land 5. Back in the village 6. Alexander the great 7. Seventh son of a seventh son 8. No prayer for the dying 9. Afraid to shoot strangers 10. Sign of the cross 11. Futureal 12. The Wicker man 13. Journeyman 14. Fear of the dark 15. Iron Maiden - - - - - - 16. Number of the beast 17. The Trooper 18. Hallowed be thy name Namerno nema ničeg sa AMOLADA, skoro beše, i celog su ga svirali. Ja bih posle ovakve set liste mogao na miru da umrem. Pa većinu ovih stvari su svirali uživo, ja mislim da samo Alexander nisu. Quote
_powerslave_ Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Heh mog'o si malo pesme sa te setliste da izmeshash, jer bilo bi glupo da izvode po redu kako su albumi izlazili... Quote
Totamealand Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Ukrao sam foru od Dream Theatera. A mislim da je redosled skroz OK, mada bi To tame a land i Back in the village zamene mesta, tako bismo imali 3 epica zaredom: To tame a land, Alexander the great i Seventh son of a seventh son. Quote
Andrija Smith Posted July 3, 2008 Report Posted July 3, 2008 Nije ti bre zdrava lista uopste Svrsio bi u gace odma na pocetku, na Prowler i Purgatory Quote
The Trooper Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 e ovo ispadne kad legende rade zajedno... http://www.youtube.com/watch?v=CNlm8Kuvq8A Quote
Jelles Posted July 5, 2008 Report Posted July 5, 2008 (edited) O da, Brus je opasno otpevao ovu 2. strofu... Prevazišao je svog idola Edited July 5, 2008 by Jelles Quote
Night Prowler Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Bruce je najavio na ovoj turneji da ce na sledecim turnejama svirati neke novije pesme (BNW, DOD, AMOL&D). Sto se mene tice, to bi bilo kul, neka batale The Number Of The Beast i Run To The Hills sa setlista, to ionako ne lici na nesto u poslednje vreme. Nek ostave Iron Maiden, Hallowed Be Thy Name, The Trooper, dodaju npr. Heaven Can Wait, Wasted Years u ove standardne liste, eventualno neku pesmu koju nisu dugo ili uopste svirali npr. To Tame A Land ili Only The Good Young, plus Fear Of The Dark, 3-4 pesme sa ova zadnja tri albuma, plus neke sa novog. Dobra bi bila ideja i da odsviraju neki instrumental, dodaju neki guitar solo, ili da npr. Smith otpeva neku pesmu A.S.A.P.-a ili obradu, cisto da bi se Bruce odmorio i da bi koncert duze trajao. Quote
Aces High Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Da odsviraju Transylvani-u, mnogo dobra instrumental pesma, al jako............ Quote
Totamealand Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Ako na skoriji period misle na BNW do AMOLAD-a, ja sam za Wicker man, Brave new world, Blood brothers, Paschendale, Wildest dreams, Montsegur, Different world, Out of the shadows i Benjamin Bregg. Taman. Quote
Andrija Smith Posted July 6, 2008 Report Posted July 6, 2008 Ma mlogo je to... Evo sta bi ja hteo od novog da sviraju: Dance of death, Paschendale, Ghost of the navigator, Brave new world, The Longest Day i Lord of light. Ali kad bi odsvirali Remember tomorrow, Prowler, Phantom of the opera, Strange world, Pugatory... Quote
Bata Trokrilni Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 Ako na skoriji period misle na BNW do AMOLAD-a, ja sam za Wicker man, Brave new world, Blood brothers, Paschendale, Wildest dreams, Montsegur, Different world, Out of the shadows i Benjamin Bregg. Taman. Ja bih Dream of Mirrors i Rainmaker, pa onda sve ostalo. Quote
Guest Razbijač-NAAĆI Posted July 7, 2008 Report Posted July 7, 2008 (edited) 1.killers 2.flight of icarus 3.dance of death 4.ghost of navigator 5.iron maiden 6.blood brothers 7.rainmaker 8.sign of the cross 9.futureal 10.angel and the gambler 11.bring your daughter to the slaughter 12.prowler 13.running free 14.fear of the dark 15.back to the willage 16.aces high 17.the trooper 18.sanctuary 19.can i play with madness 20.number of the beast 21.outro-uzicko kolo to bik ja volo da cujem deco.i da docnije u miru mrem. Edited July 7, 2008 by Razbijač-NAAĆI Quote
Recommended Posts