Jump to content

Iron Maiden

Black Knight

Recommended Posts

Ne šupkaj se kao prvo.

Drugo, stvar je ukusa ali sa objektivne strane Adrian Smith >>>>> Kirk Hammett i to će svaki muzičar koji je upoznat sa radom obojice potvrditi. Adrian ima melodične solaže koje uživo ponovi maltene u ton, sa malo improvizacije samo da ne bi bilo monotono. Kad bi se od svake Kirkove solaže oduzeo vah, ostao bi go kurac. Da ne pričamo o tome kako brljavi uživo. Kvalitet i pjesme BENDOVA ostavite po strani, to je tek stvar ukusa, ali činjenica je da je Kirk Hammett jedan sasvim prosječan gitarista koji je samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Doduše, ne znam ni što pišem na ovu glupu diskusiju.

Edited by Andrija Smith
  • Upvote 3

Murray i Smith su drugačiji tip gitarista od Hammett-a, ne znam čemu poređenje. Hammett-a valja porediti sa Martyjem Friedmanom, a ovu dvojicu sa KK Downing-om i Glennom Tiptonom. U prvom slučaju dajem prednost Friedmanu, a u drugom dvojcu Judasa, ne zato što mislim da su po nekim objektivnim tehničkim merilima bolji, već zato što se meni više dopadaju kao gitaristi.

• Downvote 3

Meni stvarno nije jasno kako neko ko ne svira gitaru moze uopste da priča o tome koji je gitarista bolji. JEDINO o cemu moze da sudi je o ukusu,čiji mu rad više odgovara. Bila je opsta sprdnja na racun  toga sto je lik iz Peppersa dobio priznanje,a najvise su se posrprdivali ljudi koji Crnoga Leptira ne mogu da odsviraju ili koji nikad nijesu ni pokusali da sviraju. A što je najjače,lik razbija. 

Isto tako,ne znam sto je toliko dobro u solazama Mejdenovaca da bi bili toliko bolji od Kirka,molska skala all the way. Rijetko koja odstupanja,rijetko koje bravure,bar od ovoga sto sam ja skidao. Andrija rece :"Oduzmi Kirku wah,ispod toga nema nista". Naravno da nema nista bez waha jer su solaze namjenski pravljene da zvuce sa wahom,i to je sva prica. Ako ces bez wah-a imas ih dovoljno na prva 4 albuma. 

Kirk se na Master-u i Justice-u pokazao sasvim dovoljno kao thrash gitarista.  Ko je probao da skida MoP solazu,znace o cemu pricam. Blackened takođe. (Kao reprezentativni uzorci,da ne bi bilo price kako su ovo samo dvije pjesme od 100)

Meni licno Jamesova Nothing Else Matters jede 90% Kirkovih solaža. Onih 15 sekundi jednostavno RAZNOSE,i sto vecina ljudi ne gleda,u sluzbi su pjesme. Da je došao Malmsteen kojim slucajem i odsvirao solazu na toj pjesmi,usrao bi sve zivo.

• Upvote 2
  • Downvote 2

Marty ne moze da se poredi sa Kirkom.

upravo druga liga

Ko moze da se poredi sa Martijem? Ne budi smijesan!!! Hehehe. :mhihi::bigblue::mhihi:

:da: ne zezajte se!

Što se mene tiče, i Dave Mustaine je ispred Kirka, a kamoli Marty.

svakako

Stavljam tačku na raspravu o gitaristima:

291860398_ea3ff55d93.jpg

Vratimo se na temu. :mrgreen:

vau izvini opasni

Meni licno Jamesova Nothing Else Matters jede 90% Kirkovih solaža. Onih 15 sekundi jednostavno RAZNOSE,i sto vecina ljudi ne gleda,u sluzbi su pjesme. Da je došao Malmsteen kojim slucajem i odsvirao solazu na toj pjesmi,usrao bi sve zivo.

Ostatak posta vise-manje, gore-dole, ali sa ovim se slazem u potpunosti.

Totamealand: Ne, ne pričamo o drkadžijama nego o gitaristima. :mrgreen:

Isto tako,ne znam sto je toliko dobro u solazama Mejdenovaca da bi bili toliko bolji od Kirka,molska skala all the way. Rijetko koja odstupanja,rijetko koje bravure,bar od ovoga sto sam ja skidao.

Ako ćemo tako, ni ovaj nešto ne odstupa previše od bluz lickova, ali ja uopšte nisam imao takav pogled, nego gledam konkretno u službi pjesme. Adrian-ove (I Dave-ove ali ovoga više) solaže su u 99% slučajeva nešto što jednostavno prirodno proističe iz pjesme. Ništa to nije tehnički savršeno ali jebeš tehničku perfekciju ako je to 5 minuta izdrkavanja po harmonik majnoru. Ne treba previše pažnje obraćat na teoriju. ;)

Edited by Andrija Smith

Suština je da Kirkove solaže perfektno zvuče na samim albumima, ali se čova gubi uživo dok ih izvodi.

Studijski gitarista. S druge strane, Megadeth solo deonice kolju i metlicine i mejdenove skupa, iako mi je Megadeth manje omiljen od četiri konjušara. Tu je već stvar ukusa.

• Upvote 1

Sve je to ok. Ali hammet je smesan. Dobro nije smesan ali metalika je takva sila u svakom pogledu osim kada je u pitanju solo gitarista. uprkos hammetu postigli su sve sto jesu.

Dovoljno govori to da je najpoznatija, najlepsa, najbolja solaza ona koju hetfild svira u Nothing else matters...

• Upvote 1

ne volim da napadam tudji ukus,nekom se maideni svidjaju,i ja to postujem

ali njihovi gitaristi vrte isto ceo zivot,ko ac dc,a tu se napada covek kao sto je hamet,koji zna da svira sve

ako vec vrte sve isto,onda neka to rade ko sto radi slayer.rifovi king i hannemana su cudo,nisu samo nabacani c,d i e tonovi ko od ovih neznalica.

• Upvote 3