Aces High Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 ne na pesmu bre..........na album....... pesma otkida koliko je dobra...... Quote
Andrija Smith Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Ne mislis valjda na pesmu!? Ne, mislim na album. Quote
El Karnisero Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Bas sam hteo da napisem da nisi normalan.Dokazao si suprotno-bar za sada Quote
Totamealand Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Album Fear of the dark je stvarno greška. Kao što rekoh negde skoro, samo je naslovna numera i Afraid to shoot stranger spasavaju od propasti. From here to eternity i Judas be my guide su takođe solidne pesmice, sve ostalo je ispod proseka. E, da su izbacili neke 4 pesme bio bi nešto bolji album. Recimo: Be quick or be dead, From here to eternity, Afraid to shoot strangers, Wasting love, Chains of misery, The Apparition (hajde, ipak ne mogu toliko pesama da izbacim), Judas be my guide i Fear of the dark. Bio bi skroz OK albumčić, izašao bi nekih 40 minuta, taman. Quote
MissDickinson Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 (edited) Gledao sam to na Discovery channel dok je išlo preko letnjeg raspusta prošle godine. Interesantna emisija. Ali sigurno se ne bih zainteresovao da ju ne vodi Bruce. I ja. Odgledala sam svaku epizodu plus od svake obe reprize sada kada je bilo poslednji put... Pa da, to je proslo leto... Ni ja ne bih gledala da ne vodi Bruce... on je divan... @ totamealand e bas za tu The Apparition stalno chitam po onom official forumu da je najgora pesma... Edited February 17, 2008 by Killjoy of Monte Cristo Quote
Guest Brain Salad Guuuz Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 stvari koje ne voliš jednostavno ne slušaš Quote
Ronnie JM2 Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Maidene sam počeo slušati negdje osamdesete godine. Po meni Maideni imaju TRI faze u kojim su djelovali i u trećoj djeluju još. Prva faza mi nekako vuče na prve albume tamo negdje do live after death-a gdje bend nije koristio sinth i sinth gitare. U toj prvoj fazi daleko najbolji album mi je POWERSLAVE. Taj album mi zvuči nekako totalno nabrijan svim i svačim. Svi su dominirali. Nicko Mc Brain nije bio normalan na bubnju, Bas se čuo onako lijepo prodorno, Dickinson je vrištao do besvijesti.... nekako bih tom albumu dao 5 zvijezdica, što nemogu reći da Peace Of Mind nije daleko samo mi je malo tromiji. U Drugu fazu bi stavio albume od Somewhere In Time pa sve do Brawe New World ( što se sada neki neće složiti sa mnom al oprostite vi koji se ne slažete). Htio bih napomenuti da je ta druga faza imala i svijetlu i tamnu stranu benda. Sve je štimalo dok Adrian i Dickinson nisu zbrisali. U toj fazi se ne mogu odlučiti koji mi je album bio najbolji ali 5 zvijezdica dajem definitivno na Somewhere in Time i Seventh Son.... Blaze Beily je bio čovjek koji je Harrisu dobro došao jer ga je u potpunosti slušao i odrađivao je posao točno onako kako je Steve htio. Al jebiga, počeo glas da puca prije vremena pa je Stevo moro opet da razbija glavi kako će i šta će. U treću fazu bih stavio povratak Adriana i Dickinsona na alum Brave New World. Tamo se odmah osjetio onaj štih pravih maidena. Odmah sam otrčao na koncert u Izolu da to vidim i mogu vam reći da je bilo fantastično. Bruce je lud sto na sat. Na koncertima gdje je pjevao Baily isto je bilo dobro al tako: nema šanse. Moram još reći da je Blaze uživo davao sve od sebe i da je zvučao puno bolje uživo nego na albumima. Evo sada se sprema koncert u Splitu na Poljudu i karta je već nabavljena. Nadam se da će netko i od vaše ekipe iz srbije skoknuti tamo, bit će sigurno dobro. Quote
_powerslave_ Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Album Fear Of The Dark je fenomenalan... ljudi verujte mi ne foliram se... za mene je to uvek bio i uvek ce biti strashan album... Quote
El Karnisero Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Ja ne znam sta fali tom albmu. Quote
_powerslave_ Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Pa ne fali mu nishta...ali kao shto vidite mnogi ga ne gotive... Quote
Bata Trokrilni Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Fali mu to što ima pesmu Weekend Warrior. A i isforsirani hit From Here to Eternity nije ništa posebno. Čist rock, nema tu metala nimalo. Kamo sreće da su sve pesme na tom albumu kao Judas Be My Guide. Quote
_powerslave_ Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 From Here To Eternity je fantastichna... jeste da malo lichi na rock pesmu al ne znam shto ti to smeta? Quote
El Karnisero Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 (edited) From Here To Eternity je dobra pesma,Weekend Warior jos bolja. Ta teza da to nije metal nego rok je meni besmislena. Kakve to ima veze? Edited February 17, 2008 by El Karnisero Quote
Download_manager Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Album Fear Of The Dark je fenomenalan... ljudi verujte mi ne foliram se... za mene je to uvek bio i uvek ce biti strashan album... Moj čovek Quote
enclave Posted February 17, 2008 Report Posted February 17, 2008 Znaci ja sam prinudjen da odvalim neku glupost i da pocnete da spamujte jer ako jos jednom krenemo da pricamo ovakve price koje ne vode nikud idem u manastir. Quote
Hudini Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Kao što rekoh negde skoro, samo je naslovna numera i Afraid to shoot stranger spasavaju od propasti. From here to eternity i Judas be my guide su takođe solidne pesmice, sve ostalo je ispod proseka. E, da su izbacili neke 4 pesme bio bi nešto bolji album. Recimo: Be quick or be dead, From here to eternity, Afraid to shoot strangers, Wasting love, Chains of misery, The Apparition (hajde, ipak ne mogu toliko pesama da izbacim), Judas be my guide i Fear of the dark. Bio bi skroz OK albumčić, izašao bi nekih 40 minuta, taman. Ja bih se ipak potrudio da izbacim i "The Apparition". To je, uz "Weekend Warrior", ubedljivo najgora stvar koju su ikad izdali na albumu. Sve do jedne stvari sa b-strana singlova su bolje od te. Quote
El Karnisero Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Sto su se svi okomili na Weekend Warior?Meni je to dobra pesma. Quote
_powerslave_ Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 (edited) Aj sad kad smo vec pocheli ovu raspravu da idemo do kraja...znachi shta vam se tachno ne svidja u pesmi Weekend Warrior? Da li je to mozda refren? Ili mozda ovaj fantastichni solo ? Bash me interesuje... ako vam nije teshko da napishete. Edited February 18, 2008 by Steven Tyler Quote
Andrija Smith Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Kad smo vec kod solaza, a koja nije fantasticna?! Quote
vladream Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 odvratno razlaganje na pocetku, ac/dc strofa, tekst inspirisan huliganima, ne znam prosto odakle da pocnem Quote
_powerslave_ Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 (edited) Pa i to shto kazesh... Edit: Ovo se odnosilo na post Childa... Edited February 18, 2008 by Steven Tyler Quote
vladream Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 ako se nije odnosilo na moj, nisi se trudio da budes objektivan, pesma je rokic, bezidejan, a na refrenu idu clean gitare, pa o cemu pricamo... Quote
Bata Trokrilni Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Aj sad kad smo vec pocheli ovu raspravu da idemo do kraja...znachi shta vam se tachno ne svidja u pesmi Weekend Warrior? Da li je to mozda refren? Ili mozda ovaj fantastichni solo ? Bash me interesuje... ako vam nije teshko da napishete. Ne sviđa mi se to što je pesma rock, a ne metal. Da je AC DC snimio, možda bi i bila dobra pesma, ali to nije stil Maidena. Quote
Hudini Posted February 18, 2008 Report Posted February 18, 2008 Aj sad kad smo vec pocheli ovu raspravu da idemo do kraja...znachi shta vam se tachno ne svidja u pesmi Weekend Warrior? Da li je to mozda refren? Ili mozda ovaj fantastichni solo ? Bash me interesuje... ako vam nije teshko da napishete. Evo, ovako. Razlaganje na početku je prilično loše (izbor akorda i sam zvuk gitare) i ponavlja se desetak puta kroz stvar. Što je mnogo, mnogo je. Strofa i refren su veoma inspirisani sa AC/DC, da ne kažem kako Maideni kopiraju AC/DC, što im svakako nije trebalo nikad u karijeri. Tekst govori o životu fudbalskog navičaja, znači nisu gluplju tematiku mogli naći. Verovatno su hteli da se uvuku u dupe navijačima, da kupe album. Prva solaža nema veze s vezom, zvuči kao neko zagrevanje prstiju, dok druga nije loša i jedini je svetao trenutak stvari. Ne znam šta im je trebao onaj pasaž između dve solaže koji štrči iz stvari kao govno iz punča. I još bitnije, stvar je predugačka spram toga koliko je (ne)zanimljiva. Quote
Recommended Posts