Sale B.C. Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 (edited) wl je napisao mega brus + gers Edited March 14, 2008 by Brain Salad Guz Quote
RNA Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 (edited) А какве сад то везе има са било чим? Све и да ју је Харис написао, песма је СМОРЧИНА. Знам да је гомила људи воли, ја је не подносим и УВЕК је прескачем при слушању албума. Edited March 14, 2008 by RNA Quote
Bata Trokrilni Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Na Wasting Love sam se mnogo ložio kad je jedan lokalni bend svirao u Surdulici pre par godina. Tad sam je i sam skinuo na gitari. Imaju Maideni baš solidnih balada. Ja mislim da i Strange World i Remember Tomorrow jesu balade, a i Children of the Damned. Imaju i posle Wasting Love, Como Estais Amigos i Blood Brothers veoma jake balade. Quote
RNA Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 (edited) Јој, принче, кад ти одвалиш планине се тресу. Како, под којим условима 'Blood Brothers' може да буде балада, хајде ти то мени лепо објасни? 'Como Estais Amigos' јесте балада, али цео албум је безвезе (уз пар изузетака), па га уопште не узимам у разматрање. А песма је у рангу 'Wasting Love'. Edited March 14, 2008 by RNA Quote
Bata Trokrilni Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Tako mi zvuči Blood Brothers. Ja u balade ubrajam i pesme koje imaju neke brže i žešće deonice. Iznenadio bi se kad bi čuo šta su za mene balade kod nekih drugih bendova. Quote
Hudini Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 (edited) Можеш ту да ставиш и 'Remember Tomorrow' и 'Strange World', али свака од њих има бржи део Otkad "Strange World" ima brži deo, majke ti?! Како, под којим условима 'Blood Brothers' може да буде балада, хајде ти то мени лепо објасни? A šta je onda ta stvar, krljačina? Ajde molim te nemoj kvariti sebi reputaciju čoveka koji se razume u muziku... Edited March 14, 2008 by Hudini Quote
crusader84 Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Pridružujem se ekipi koja nešto baš i ne miriše Weekend Warriora , ali zato gotivim Wasting Love i Como Estais Amigos, još ko je čuo ovo live jesenas kad je Blaze bio... Quote
.... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Otkad "Strange World" ima brži deo, majke ti?! bas i ja htedo' to da pitam... Quote
The Trooper Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Potpisujem, udaram pečat i zavodim u delovodnik! I dodajem da ja slušam Maiden 16 godina, dakle Sale i ja imamo iskustva u slušanju Maidena koliko nemate svi vi seratori zajedno. jebiga kad za 16 godina nisi shvatio weekend warrior neces nikad Quote
Sale B.C. Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 А какве сад то везе има са било чим? Све и да ју је Харис написао, песма је СМОРЧИНА. Знам да је гомила људи воли, ја је не подносим и УВЕК је прескачем при слушању албума. samo konstatujem, verovatno su želeli da imaju i 1 baladu na albumu, koji je inače dosta raznolik, a steva ne ume da pravi takve stvari Quote
.... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Sad slusam 'Revelation' posle duzeg vremena... Jedan od stotinak razloga sto mi je Maiden No 1. Quote
Sale B.C. Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 jebiga kad za 16 godina nisi shvatio weekend warrior neces nikad šta tu ima da se konta, stvar nije ništa posebno, nije ni blizu maiden stila, pre bih rekao da je to maiden plays ac/dc. tekst je ok, ništa spektakularno sve u svemu muzički nezanimljiva, ni epike ni brzine ni težine ni bilo koje druge maiden osobine Quote
Night Prowler Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Jedina prava Maiden balada je Journeyman. Quote
.... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Journeyman RAZBIJA (i briga me da li jeste ili nije balada...) Quote
Andrija Smith Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Uf al' ljudi brane Weekend Warrior jbt, koja glupost od pesme. Paschendale je kevaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa. Quote
Bata Trokrilni Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 samo konstatujem, verovatno su želeli da imaju i 1 baladu na albumu, koji je inače dosta raznolik, a steva ne ume da pravi takve stvari Pa i Affraid to Shoot Strangers je balada. @Prowler, Journeyman je jedina potpuno akustična Maiden pesma, a daleko od toga da su samo akustične pesme balade. Quote
.... Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 'Afraid to shoot strangers' takodje RAZBIJA (i takodje me nije briga jeste li ili nije balada!) Quote
Bata Trokrilni Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 E, ako ni to nije balada... Zar pesma mora biti ljubavna da bi bila balada? Quote
RNA Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 (edited) По стриктној дефиницији, балада је љубавна песма са тужним крајем. Музички гледано је лаганица, а 'Affraid Тo Shoot Strangers' има онај сјајни брзи део. Edited March 15, 2008 by RNA Quote
Sale B.C. Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 jedino što fali na afraid je twin gitara na onoj čuvenoj temi sa početka i kraja, uvek tu pevam tu missing tercu, onda zvuči još mejdenskije Quote
The Trooper Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 По стриктној дефиницији, балада је љубавна песма са тужним крајем. Музички гледано је лаганица, а 'Affraid Тo Shoot Strangers' има онај сјајни брзи део. ta definicija i nije tacna po svom osnovnom znacenju balada znaci pesma za ples i dolazi iz oksitanskog jezika... ne brinite... ne mora da se zna sta je to oksitanski jezik Quote
Bata Trokrilni Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Aria ima pesmu Balada o drevnerusskome voine, koja nije balada, iako se zove tako. Ali zato su sve njihove pesme koje jesu balade sa žestokim, ponekad brzim deonicama. Glory to the Brave od HammerFall-a je tipična balada, iako nije ljubavna. Nightfall od Blind Guardiana je balada isto koliko i The Bard's Song - In the Forest. Axel Rudi Pell - The Clown Is Dead je balada - šta ima veze što nije ljubavna, a ima i dugu brzu solažu u sredini? Btw, u jednom broju Metal Hammer-a, gde su predstavljali Helloween, napisali su da je pesma Power balada. To je već bezveze ocena, verovatno su je pobrkali sa Forever and One. Quote
_powerslave_ Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Ma da najbolje da je Power balada, verovatno su se zajebali. Quote
.... Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Skoro sve 'Iced Earth' balade imaju rokanje na refrenu a definitivno jesu balade! Quote
Recommended Posts