Totamealand Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Ma bruka dobar koncert...gledao sam ga bar jedno 5-6 puta celog....a dobro je ono kad Bruce najavljuje pesmu Dance Of Death, neshto u fazonu So all of my friends tonight, wherever you come from, wherever you going to, welcome to the dance of death.....ili kad se obuche ko Eddie sa omota DoD. Jel' može neko da mi objasni šta reče pre Fear of the dark? Quote
Andrija Smith Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Nesto kao: "I said: Doctor, doctor, doctor I don't like bright lights" ili tako nesto Quote
Grob Bez Dna Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 cek, na live after death (cini mi se) spominjao je nesto kraljicu elizabetu i marihuanu...sta tacno?nisam bar reazumeo dobro Quote
Andrija Smith Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Pre Ancient Mariner-a Pricao je kako je originalna poema napisana pod uticajem droge, koju je cak i kraljica uzimala Quote
Grob Bez Dna Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 aaa, poema...ja procitah pesma, pa sam svasta pomislio Quote
Huszar Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 cek, na live after death (cini mi se) spominjao je nesto kraljicu elizabetu i marihuanu...sta tacno?nisam bar reazumeo dobro Rekao je da je kraljica uzimala marihuanu da ublaži menstrualne tegobe. Quote
Bata Trokrilni Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 (edited) @Totamealand, hvala za linkove, slušam San Diego, dobar je, šteta što je pesma Sign of the Cross prekinuta. Iznenadio me Blaze kako je dobro izvukao Hallowed Be Thy Name, osim onog dela na kraju. Edited May 18, 2008 by Prince of Darkness Quote
_powerslave_ Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Ne volim da slusham pesme iz Brucove ere sa Blejzom....jednostavno nije to to.... Quote
Bata Trokrilni Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Ja sam se zainteresovao za njih, jer su moje glasovne mogućnosti daleko sličnije Blaze-ovim, nego Bruce-ovim, pa me zanimalo kako čovek izvlači neke pesme, da iz toga nešto naučim. Quote
The Trooper Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Ja sam se zainteresovao za njih, jer su moje glasovne mogućnosti daleko sličnije Blaze-ovim, nego Bruce-ovim, pa me zanimalo kako čovek izvlači neke pesme, da iz toga nešto naučim. veruj mi zvuchi zastrasujuce smesno, barem na ovim snimcima koje sam ja video Quote
Totamealand Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 veruj mi zvuchi zastrasujuce smesno, barem na ovim snimcima koje sam ja video Nađe se tu i tamo neki snimak gde je izvukao neke pesme super. Naravno, stvari poput The Trooper, Hallowed be thy name ili Two minutes to midnight umeju da budu problematične, ali zato kada otpeva Afraid to shoot strangers, The Evil that men do ili tako neke stvari sa blažim mračnim vokalima, tu se pokaže u najboljem svetlu. Blaze forever!!! Quote
Bata Trokrilni Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Meni se baš čini da mu je The Evil that Men Do najslabije išla, jer je na refrenu totalno izmenio tonalitet. No, kad hoće da zavrišti, kao na The Trooper ili The Number of the Beast, baš me prijatno iznenadi. Quote
Sandman Posted May 18, 2008 Report Posted May 18, 2008 Ne volim da slusham pesme iz Brucove ere sa Blejzom....jednostavno nije to to.... Ako cemo pravo,za Di Annove pesme koje Bruce peva vazhi ista stvar. Quote
The Trooper Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Nađe se tu i tamo neki snimak gde je izvukao neke pesme super. Naravno, stvari poput The Trooper, Hallowed be thy name ili Two minutes to midnight umeju da budu problematične, ali zato kada otpeva Afraid to shoot strangers, The Evil that men do ili tako neke stvari sa blažim mračnim vokalima, tu se pokaže u najboljem svetlu. Blaze forever!!! pa sad dobro, nije the evil that men do bas niska pesma, narochito nije refren, ne moze da se meri sa brusom, pogotovu kad se uzme u obzir cinjenica da je dobar deo X-Factor albuma pisan za brusov glas, a ne za blejzov zato i dickinson odlichno peva pojedine pesme sa x factor, dok je npr Virus pisan za blejzov glas Ako cemo pravo,za Di Annove pesme koje Bruce peva vazhi ista stvar. jesi li ikada chuo mejden uzivo i slushao kako bruce peva neku staru pesmu? ja jesam i odgovorno tvrdim da je to sto si rekao veliko proseravanje Bruce ima daleko vece glasovne sposobnosti od Di'Anna i usput ima glas koji moze da prilagodi uslovima preslusaj na primer Iron Madien live in Kopenhagen na B-Sideu Different Worlda i samo ce ti se kazti Quote
Sandman Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Nisam ja rekao da ih Bruce peva loshe,vec samo da to nije to. Jeste dobro ali nije ISTO,shto ne znachi da je loshe. Quote
Huszar Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Što se mene tiče, da je Bruce pevao na prva 2 albuma, to bi bilo . Di 'Annoa uopšte ne slušam, jer mi se ne sviđa taj stil što vuče na punk. S Bruceom je stigao heavy u Maidene, i u Di 'Annove pesme, i to je ono pravo za mene. Za mene Bruce bolje peva sve Di 'Annove pesme, što ne bih mogao da kažem za većinu Blazeovih pesama. Quote
Bata Trokrilni Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Di 'Anno-ov stil se više uklapao u tu početnu fazu NWOBHM. Bruce je "izumeo" glas za napredak metala. Quote
Totamealand Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 cinjenica da je dobar deo X-Factor albuma pisan za brusov glas, a ne za blejzov Otkud ti to? Baš ne bih rekao. Ja mislim da je Blaze dostigao savršenstvo na TXF-u, izvanredan je, nema nekih slabih momenata u fazonu ''Neću ni da pokušam da izvučem pravi ton, mrzi me'', čega ima dosta na VXI-u. Lično mislim da ima slabih Blejzovih momenata na VXI ali dobro... A ima i dosta pesama sa The X Factora koje ne mogu da zamislim sa Dickinsonom. Quote
Routasydän Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Blaze je uzas, tragedija, bolje da su Shabana Shaulica uzeli za pevaca, bolje bi otpevao vecinu pesama Quote
enclave Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 Ako je uzas zasto niko ne moze da ga skine? Odlican pevac. Quote
Jelles Posted May 19, 2008 Report Posted May 19, 2008 A ima i dosta pesama sa The X Factora koje ne mogu da zamislim sa Dickinsonom.postoji onaj snimak iz '99 cinimi se, gde bruce peva "Man on the edge". Sudeci po toj verziji ta pesma vise lezi Blaze-u, mozda bih se i predomislio kad bih cuo jos neku verziju te pesme sa Bruceom... Inace svidja mi se kako je Bruce otpevao "Clansman" i "Sign of the cross" Quote
enclave Posted May 20, 2008 Report Posted May 20, 2008 Moze Bruce lepo da otpeva Clansman ali nema tu jacinu kao kad peva Blaze. Quote
Night Prowler Posted May 20, 2008 Report Posted May 20, 2008 Ja ne podnosim Blaze-a, sve pesme koje su u originalu sa njim su mi bolje sa Bruce-om. Sto se tice Di'Anno-a, Bruce nikako ne moze da lepo otpeva Remember Tomorrow pa ni Iron Maiden. Quote
enclave Posted May 20, 2008 Report Posted May 20, 2008 O cemu se prica ovde(?) govorimo o totalno 3 razlicita pevaca, razliciti stil, ukus... Jedina dodirna tacka im je sam bend a sto se tice glasa nikavih dodirnih tacaka nemaju. Da Bruce nikada nece moci da otpeva dobro ni jednu pesmu sa prvog albuma sem Runnig Free i sta sad? Ni Clansman ne peva sa stilom koji Blaze peva. Kurac moj ce da otpeva Phantom of the Opera... Ne kontam poredjenja, vrti se jedan te ista prica u krug. Ponavljate se ljudi, sa bendom se nista ne desava, eto izdali su novi the best of... (vau)! Quote
Recommended Posts