Jump to content

Iron Maiden

Black Knight

Recommended Posts

Ili od 2002. do danas (live i kompilacije, i to kad se zanemare History reizdanja/dokumentarci):

Rock in Rio Live album 2002

Rock in Rio DVD 2002

Edward the Great Compilation 2002

Eddie's Archive Compilation 2002

The Essential Iron Maiden Compilation 2005

Death on the Road Live album 2005

Death on the Road DVD 2006

Somewhere Back in Time - The Best of: 1980-1989 Compilation

Flight 666: The Original Soundtrack Live album 2009

Flight 666 DVD 2009

From Fear to Eternity - The Best of 1990-2010 Compilation

2011 En Vivo! Live album 2012

En Vivo! DVD 2012

Rod, Harris i EMI da muzu fanove?! NIKAD! :bigblue:

Mandatory Metallica 03 - Compilation 2003

Vinyl Box Set - Boxed Set 2004

The Videos 1989-2004 - DVD 2006

The Ecstasy Of Gold - Single 2007 (чему ово издање?)

The Metallica Collection - Boxed Set 2009

Français Pour Une Nuit - DVD 2009

Orgullo, Pasión y Gloria - Tres Noches en la Ciudad de México - DVD 2009

Six Feet Down Under - EP 2010 (гистро ЕП, у ствари је лајв албум)

Six Feet Down Under part II - EP 2010 (такође шатро ЕП, такође лајв албум)

Live At Grimey's - EP 2010 (исто као претходна два)

The First 30 Years - Single 2012 (лајв верзије So What и Through The Never)

Quebec Magnetic - DVD 2012

Металика да музе фанове? НИКАД!

Edited by Јарослав

U pravu si u potpunosti. Snimaju za fanove koji ce svakako kupiti i odlijepiti za svakim njihovim izdanjem, ma sta da se nalazi na njemu, sve dok je logo Iron Maiden na disku. Henry Rollins je to lijepo objasnio. :bigblue:

EDIT: Uleti Kuruz.

Ma dajjjj....Argument ti je na nivou post-metalaca :),ocekivao sam vise od tebe jer znas da zablistas u pojedinim komentarima.

Budimo realni, snimak koncerta i Metalike i Mejdena>>>>>>>>>noviji studijski albumi

Koliko se ja ne slažem s ovim... Uvijek ću radije čekati studijske albume oba benda, nego snimke koncerata.

Neizvjesnost dok čekaš album, curenje pjesama po netu prije toga, prepirke oko toga oće li biti sranje ili ne, i na kraju taj momenat kad čuješ nešto novo od svog omiljenog benda, pa preslušavaš album po prvi put, upijaš sve što možeš i ne možeš... pa onda ispočetka. Nema mi ništa veći šmek od toga. Prisustvo samom koncertu jedino.

@Jaroslav

Mandatory Metallica je samo promotivni CD, nije bio u prodaji.

Live at Grimey's je samo izdanje povodom Record Store Day kakvo dosta bendova izdaje i tirazi su do par hiljada.

The Metallica Collection - Boxed Set 2009 je iskljucivo digitalno izdanje kojim dobijes legalno sve albume jeftinije nego da si legalno downloadovao jedan po jedan.

Six Feet Down Under - EP 2010, Six Feet Down Under part II - EP 2010 su izdati u (za Metallicu) mikroskopskim tirazima povodom australijske turneje.

O singlovima bolje da ne pricamo.

Kako god, muzu fanove SVI veliki bendovi, ali me nervira prica o tome kako je satro Metallica bezdusna korporacija, a kao Maideni nisu. Vjerovatno jer su ranije zaradili nepotrosive pare, a masina radi i sama pa im i nije toliko potrebno, ali danas su Maideni znatno tehnokratskija korporacija.

Koliko se ja ne slažem s ovim... Uvijek ću radije čekati studijske albume oba benda, nego snimke koncerata.

Neizvjesnost dok čekaš album, curenje pjesama po netu prije toga, prepirke oko toga oće li biti sranje ili ne, i na kraju taj momenat kad čuješ nešto novo od svog omiljenog benda, pa preslušavaš album po prvi put, upijaš sve što možeš i ne možeš... pa onda ispočetka. Nema mi ništa veći šmek od toga. Prisustvo samom koncertu jedino.

pa da, nov album da cujem i upoznam se sa novim materijalom.

Licno najvise volim da slusam live albume, bilo koji zanr muzike, jer udjem u trip da sam tamo i postajem deo te atmosfere, kao da sam na koncertu.Pogotovo kada je u pitanju vrsta muzike u kojoj ima dosta improvizacije(jer nije isto cuti npr Meklaflina u studijskom izdanju i onda cuti ili videti nastup, jer je svaki put drugacije) Volim da ulovim te razlike studijskog i nastupa uzivo.To je za mene igra tonova.Jer onda vidis da nije dosao da odradi svirku nego se trudi da malo zacini svaki put.Jer album kad cujem svaki put je isto, a kad cujem tu pesmu sa 35 nastupa, onda je svaki put drugacija, barem za jedan ton.

Tako da meni lajv u tom audio smislu, dodje kao da prisustvujem svirci.

Cak ni Mejdeni,a ni Metalika ne sviraju onako kako zvuci studijski snimak, to pogotovo vidis na lajv nastupu kada su solo deonice u pitanju, najupecatljiviji deo solaze je tu, a izmedju improvizacija(i kod Mareja i kod Girsa je tek upecatljivo, Smit je vise tehnicar pa gleda uvek slicno ili isto da odsvira i na samom kraju kod Hemeta)

@ Lord Iffy

Nije mi uopste bila namjera da blistam ili ne, niti sam imao zadnje misli, jednostavno kazem da (to moras priznati i sam) su Maiden fanovi toliko odani bendu da apsolutno nemaju ni grama nekog kritickog odmaka prema onome sto bend radi. Bendu to dobro dodje, fanovi uzivaju i to je to.

Ali ne volim da se Maideni predstavljaju kao nesto "cisto" kada su velika korporacija kao i svaki drugi bend te velicine, s tim sto znaju biti i gori od nekih kojima se to decenijama spocitava.

Mejdeni bre nisu ni blizu šmekeri kakvi su momci iz Metalike i to je to.

Mejdeni se i ne trude da budu smekeri ;).

@Descenter

Ja ne znam stvarno zasto bi bilo sta imao i protiv Metalika a i protiv Maiden money making machine imperije,boli me realno kurac sto uzimaju pare od fanova sve dok su fanovi srecni sa time sto im oni serviraju....

U prevodu,daj mi dobar obrok,dobru zivotnu energiju da me podstice i dusevno hrani i platicu ceh. ;)

Edited by Lord Iffy Boatrace

Kakve veze ima ako Murray i Janick improvizuju? TO I JESTE CAR LIVE-a!! On zadrzi neki "upecatljivi" deo solaze. To je odlicna fora, da li ti stvarno mislis da oni ne mogu da odsviraju isto kao i na studijskoj verziji? Naravno da mogu, jednostavno je fora da urade nesto novo. Da uzmemo za primer Hallowed solazu, svaki put je totalno drugacije odsvira i ja svaki put padnem na dupe. (Abbey, Flight 666, Death On The Road...) Kada bi on svaki put svirao studijsku solazu onda ne bi bilo inovacija.

Adrian ostavi 95% solaze, ubaci neke nove cake sto su mu u tom trenutku zanimljive i JEBE KEVU!

@ Lord Iffy

E tako, tu se slazemo u potpunosti.

Pricao sam o svemu ovome iz razloga, da se citiram od prije nekoliko postova, jer:

"Kako god, muzu fanove SVI veliki bendovi, ali me nervira prica o tome kako je satro Metallica bezdusna korporacija, a kao Maideni nisu".

A kao dugogodisnji fan, jednostavno posljednjih godina osjecam puuuuuuuuunoo vise posvecenosti od strane Metallice, nego od Maidena koji su cista mehanika. Ako nista drugo, pocevsi od set listi barem, kod Metallice je drugacija SVAKI DAN, dok kod Maidena 50-60-70 datuma pici isto, pa i kad je vise koncerata u istom gradu.

A Final Frontier meni i dalje ostaje reciklaza reciklaze i snooze fest. :bigblue:

YEEEAAAHHHHHHTALLICA i ISCREAAAAAAAAM MAIDEN! :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:

Veliki bendovi su kao politicke stranke, dok zajedno sopinguju armanije, ferarije, jahte, pikaju golf na Bahamima, kupuju imanja na Barbadosu i Havajima, prodaju solje sa imenom benda, fanovi istih se medjusobno kolju ko je bolji.

Edited by sale 83 Larry Flynt
  • Upvote 1

možda je to i stvar kulture - Metallica su kauboji, boli ih kurac šta će ko da misli pa im se može da izdaju i St Anger i taj Some Kind... a Maideni su ono, engleska gospoda pa se drže tradicije i tako toga :D

šalu na stranu, Metallica deluje nekako opuštenije u tome što rade, meni oni dan-danas na onaj najpozitivniji način deluju kao 4 napaljena 16-godišnja majmuna u tome što rade, Maideni više odaju taj utisak ozbiljnijih ljudi koji igraju na sigurno kad već imaju prolaz u tome.