Jump to content

Iron Maiden

Black Knight

Recommended Posts

E,dobro se neko setio......"Seventh son" je moj omiljeni album Maiden-a,i uopšte,savršen je,svaka pesma je,po mom mišljenju,fantastična....."The evil that men do","Infinite dreams","Moonchild","The clairvoyant","Seventh son","The prophecy"....Super. icon_rockdevil.gif

To mi je,pored "Fear of the dark" i "Somewhere in time",najdrazi njihov album,jedan od onih koji mogu da slušam uvek.

Može neko pričati šta hoće ali najbolji Maidenov album sa Dikinsonom je Somewhere In Time! Nervira me što bendovi kada obradjuju nešto od Maidena uvijek biraju Run To The Hills, The Trooper ili tako nešto... Na ovom albumu su sve sami klasici i najbolje Maiden pjesme!!!!

SOMEWHERE IN TIME

Vrti se odredjeni broj pesama, a moje je misljenje da run to the hills nije ni medju njihovim osrednjim pesmama!

Ne znam zasto se svaki koncert sa tom pesmom zavrsava? icon_confused.gif

Zato što je,pored "Fear of the dark",najpopularnija.Primetila sam da većina ljudi,koji čak i ne slušaju metal,znaju za te dve pesme.

Uostalom,zna se da popularnost nema nikakve veze sa kvalitetom pesme,i Maiden-i,kao,uostalom,i mnogo drugih bendova,imaju neke manje poznate stvari koje su,realno gledano,mnogo kvalitetnije od onih popularnih.

I u tome nema ništa loše.Kome se svidi,i ko je stvarno zainteresovan i voli metal,potrudiće se da čuje još,i neće se ograničavati na samo ono što vrti TV.Ja sam prvo čula "Fear of the dark",i dopalo mi se,pa sam nabavila i ostatak njihove diskografije,i zavolela sam Maiden-e,i to traje,i traje..... icon_rockdevil.gif

@metal girl slazem se sa tobom u 90% stvari

onih 10% je razlika u pesmi sa kojim smo poceli da slusamo maidene biggrin.gif

moja prva pesma od njih je bila strange world

Inace, wasted years ima nesto van vremensko u sebi. Tuzna i tragicna pesma, iako na prvi pogled deluje mozda veselo.

Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.Ta 2 albuma su cak radjena i u istom svirackom stilu sto znaci mnogo neoklasicarskih elemenata u pesmama.To se vidi na soloima,prelazima,introima.Ta 2 albuma su super jer je koncept isti ali razlicito vreme kad su se snimila i to je po meni fenomenalno.Ostali albumi su nekako tvrdji ali ova 2 imaju necega kristalno cistog u sebi...

@metal girl slazem se sa tobom u 90% stvari

onih 10% je razlika u pesmi sa kojim smo poceli da slusamo maidene biggrin.gif

moja prva pesma od njih je bila strange world

Inace, wasted years ima nesto van vremensko u sebi. Tuzna i tragicna pesma, iako na prvi pogled deluje mozda veselo.

Drago mi je da se slazemo. pivopije.gif

Da,"Wasted years" je po ritmu vrlo energična,ali,kad poslušaš tekst i provališ suštinu...vrlo je moćna.

Edited by Metal girl

Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.Ta 2 albuma su cak radjena i u istom svirackom stilu sto znaci mnogo neoklasicarskih elemenata u pesmama.To se vidi na soloima,prelazima,introima.Ta 2 albuma su super jer je koncept isti ali razlicito vreme kad su se snimila i to je po meni fenomenalno.Ostali albumi su nekako tvrdji ali ova 2 imaju necega kristalno cistog u sebi...

Da,dobro primećeno. icon_da.gif

I meni je "Seventh son" još kad sam ga prvi put poslušala zvučao baš kao jedna priča,tj. kao da se pesme manje-više nadovezuju jedna na drugu.....i ta atmosfera koja se oseća ,a koju ne znam sad kako da opišem(trazim reči..... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ),nešto epsko.....Stvarno posebno.

Edited by Metal girl

Jeste, jeste, upravu si pivopije.gifpivopije.gifpivopije.gif

Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.

Da, Seventh Son Of A Seventh Son jeste koncept album, ali BnNW nije. Novi Maidenov album ce takodje biti koncept allbum ako niste znali