Crna_Dama Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 E,dobro se neko setio......"Seventh son" je moj omiljeni album Maiden-a,i uopšte,savršen je,svaka pesma je,po mom mišljenju,fantastična....."The evil that men do","Infinite dreams","Moonchild","The clairvoyant","Seventh son","The prophecy"....Super. To mi je,pored "Fear of the dark" i "Somewhere in time",najdrazi njihov album,jedan od onih koji mogu da slušam uvek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornadomaster Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Može neko pričati šta hoće ali najbolji Maidenov album sa Dikinsonom je Somewhere In Time! Nervira me što bendovi kada obradjuju nešto od Maidena uvijek biraju Run To The Hills, The Trooper ili tako nešto... Na ovom albumu su sve sami klasici i najbolje Maiden pjesme!!!! SOMEWHERE IN TIME Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amnesia Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SacrilegiouS Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Slazem se ovo za obrade. Vrti se odredjeni broj pesama, a moje je misljenje da run to the hills nije ni medju njihovim osrednjim pesmama! Ne znam zasto se svaki koncert sa tom pesmom zavrsava? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Vrti se odredjeni broj pesama, a moje je misljenje da run to the hills nije ni medju njihovim osrednjim pesmama! Ne znam zasto se svaki koncert sa tom pesmom zavrsava? Zato što je,pored "Fear of the dark",najpopularnija.Primetila sam da većina ljudi,koji čak i ne slušaju metal,znaju za te dve pesme. Uostalom,zna se da popularnost nema nikakve veze sa kvalitetom pesme,i Maiden-i,kao,uostalom,i mnogo drugih bendova,imaju neke manje poznate stvari koje su,realno gledano,mnogo kvalitetnije od onih popularnih. I u tome nema ništa loše.Kome se svidi,i ko je stvarno zainteresovan i voli metal,potrudiće se da čuje još,i neće se ograničavati na samo ono što vrti TV.Ja sam prvo čula "Fear of the dark",i dopalo mi se,pa sam nabavila i ostatak njihove diskografije,i zavolela sam Maiden-e,i to traje,i traje..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 (edited) Na ovom albumu su sve sami klasici i najbolje Maiden pjesme!!!! SOMEWHERE IN TIME Da,to si u pravu...."Wasted years" je moja omiljena pesma sa tog albuma.Vezuje me za neke lepe dogadjaje. Edited April 21, 2006 by Metal girl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Wasted Years je instant klasik...fenomenalna pesma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Wasted Years je instant klasik...fenomenalna pesma Mozda je smešno,ali,ja svaki put kad je čujem osećam potrebu da pevam i skačem ..... Toliko mi je extra draga pesma,i ,kao što kazeš,klasika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SacrilegiouS Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 @metal girl slazem se sa tobom u 90% stvari onih 10% je razlika u pesmi sa kojim smo poceli da slusamo maidene moja prva pesma od njih je bila strange world Inace, wasted years ima nesto van vremensko u sebi. Tuzna i tragicna pesma, iako na prvi pogled deluje mozda veselo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crusader84 Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Šteta što nikada nisu svirali Alexander The Great uživo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SacrilegiouS Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Slazem se. Pesma je ali je kraj najjaci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ma Deja-Vu razara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Loneliness of the long distance runner... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Taj covek je jadan mnogo usamljen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDex Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.Ta 2 albuma su cak radjena i u istom svirackom stilu sto znaci mnogo neoklasicarskih elemenata u pesmama.To se vidi na soloima,prelazima,introima.Ta 2 albuma su super jer je koncept isti ali razlicito vreme kad su se snimila i to je po meni fenomenalno.Ostali albumi su nekako tvrdji ali ova 2 imaju necega kristalno cistog u sebi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 (edited) @metal girl slazem se sa tobom u 90% stvari onih 10% je razlika u pesmi sa kojim smo poceli da slusamo maidene moja prva pesma od njih je bila strange world Inace, wasted years ima nesto van vremensko u sebi. Tuzna i tragicna pesma, iako na prvi pogled deluje mozda veselo. Drago mi je da se slazemo. Da,"Wasted years" je po ritmu vrlo energična,ali,kad poslušaš tekst i provališ suštinu...vrlo je moćna. Edited April 22, 2006 by Metal girl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 (edited) Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.Ta 2 albuma su cak radjena i u istom svirackom stilu sto znaci mnogo neoklasicarskih elemenata u pesmama.To se vidi na soloima,prelazima,introima.Ta 2 albuma su super jer je koncept isti ali razlicito vreme kad su se snimila i to je po meni fenomenalno.Ostali albumi su nekako tvrdji ali ova 2 imaju necega kristalno cistog u sebi... Da,dobro primećeno. I meni je "Seventh son" još kad sam ga prvi put poslušala zvučao baš kao jedna priča,tj. kao da se pesme manje-više nadovezuju jedna na drugu.....i ta atmosfera koja se oseća ,a koju ne znam sad kako da opišem(trazim reči..... ),nešto epsko.....Stvarno posebno. Edited April 22, 2006 by Metal girl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDex Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Pa da tako je i na Breve-u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u.Ta 2 albuma su cak radjena i u istom svirackom stilu sto znaci mnogo neoklasicarskih elemenata u pesmama.To se vidi na soloima,prelazima,introima.Ta 2 albuma su super jer je koncept isti ali razlicito vreme kad su se snimila i to je po meni fenomenalno.Ostali albumi su nekako tvrdji ali ova 2 imaju necega kristalno cistog u sebi... Jeste, jeste, upravu si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Pa da tako je i na Breve-u Ali,meni je "Son" drazi i bolji od "Brave"-a.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ali,meni je "Son" drazi i bolji od "Brave"-a.... I to stoji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 I to stoji! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 No Prayer je mnogo dobar iako mnogi kazu da nije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 No Prayer je mnogo dobar iako mnogi kazu da nije Dobar je,po mom mišljenju. Imaju boljih,ali imaju i lošijih,što će reći da spada u "zlatnu sredinu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amnesia Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ljudi primetio sam da je Seventh Son album radjen koncepcijski kao prica,pesme jednostavno teku jedna za drugom to sam isto primetio i na Brave New World-u. Da, Seventh Son Of A Seventh Son jeste koncept album, ali BnNW nije. Novi Maidenov album ce takodje biti koncept allbum ako niste znali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts