Sreta Posted May 25, 2022 Report Share Posted May 25, 2022 Jes q. Koga je bese trebalo da siba Laza GNR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted May 26, 2022 Report Share Posted May 26, 2022 Mnoge. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toki89 Posted May 26, 2022 Report Share Posted May 26, 2022 On 5/25/2022 at 10:05 AM, Demon Seed said: Je l' vam bilo gadno malo što ima puno ljudi na jednom mestu, onako neki uncanny osećaj u fazonu - sve je u redu, sad mogu opet velike gužve i okupljanja, a duboko u sebi ste tokom pandemije razvili gađenje prema gužvama koje ne želite sebi i drugima da priznate? Zadnjih dana smo na 300 slucajeva i par smrti dnevno, znaci veca sansa da te izbije Laza GNR from ZR no da fasujes kuronu. Prvih par meseci sam izbegavao da idem kod mojih matoraca ("ne brinem za sebe, no za druge") i nosio masku u guzvi, posle me zabole, pogotovu kad su stigle vakcine. Na Exitu prosle godine nidje ni maske ni gadjenja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted May 27, 2022 Report Share Posted May 27, 2022 Pusti ti tu racionalizaciju... 5-6 ljudi u dva metra kvadratna - odvratno... Sem ako su neke prepičke mada bih i to radije gledao nego ušao da razmenjujem fluide... Još kad se setim pomešanih miomirisa znojeva, šampona i regeneratorna na metalnim kosama u masi... Peglu bih bacio. Da ne pričamo da su ti veći koncerti uvek potencijalni bombaški napadi... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleazyrocker Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 popis svih Iron Maiden koncerata kod nas, pitam se kakav li je bio taj prvi... https://junkyardrock.blogspot.com/2022/05/svi-koncerti-grupe-iron-maiden-u-srbiji.html 1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 6 hours ago, sleazyrocker said: popis svih Iron Maiden koncerata kod nas, pitam se kakav li je bio taj prvi... https://junkyardrock.blogspot.com/2022/05/svi-koncerti-grupe-iron-maiden-u-srbiji.html Super tekst, originalna zamisao i dobra analiza. Hvala! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleazyrocker Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 44 minutes ago, Crna_Dama said: Super tekst, originalna zamisao i dobra analiza. Hvala! Hvala, ma eto čisto da ih negde ubeležimo, da se ima 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted May 28, 2022 Report Share Posted May 28, 2022 (edited) Super, baš je onako koncizno, a opet sadrži sve važne informacije. I "Arena koja često menja ime", tako tačno. 🤣 Pošto google blogger nešto ne radi, barem kod mene, ovde ću odgovoriti na tamošnje završno pitanje: Prvo, od ovoga da su Mejdeni bili predgrupa Dugmetu imam alergiju, bukvalno, a eto i ovih dana se opet poteže kao "činjenica", od strane poluinformisanih laika, a onako baš samouvereno. Zanimljivo kako su do danas zadržali praktično isti broj pesama koje izvode. Za ova tri prva koncerta, jasno, nisam bila ni u dugoročnom egzistencijalnom planu. Moj razredni iz srednje škole je išao '86. Svaki put to spomene kad dođemo na temu muzike. Kao deo te "u međuvremenu stasale generacije", moj prvi koncert Mejdena bio je baš taj iz 2007. Pamtim svaki detalj, uključujući tu Brusovu anegdotu o kontroloru leta i muzičkoj želji (Wrathchild). E, onda 2009. preplakala u studentskom stanu što nisam imala novca za kartu. Još pomislim kako je trebalo da, nek' ide život, uzmem pare poslate za račune i(li) kiriju, pa nekako nadoknadim sledećeg meseca. Pa 2014. opet, ista kriza, isto propust, isto suze. Ne mogu da prežalim ni repertoar sa dve ploče koje najviše volim iz njihove diskografije, a ni Ghost. I tako stižemo do 2022. - više nema propuštanja. I bilo je fantastično. Edited May 28, 2022 by Crna_Dama 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 Pa što, tad su mogli samo da uče od Dugmeta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 (edited) 2 hours ago, Vic Rattlehead said: Pa što, tad su mogli samo da uče od Dugmeta. Nisam mislila ništa loše, Dugme je bilo prva grupa koju sam kao dete baš obožavala i na neki način su me uveli u rock, kao kasnije Mejdeni u metal. Obe grupe su značajne, velike, a u ono vreme se, naravno, iskustvo nije moglo meriti, Dugmići su bili već ogromne zvezde. Nego mi je sama konotacija tih tvrdnji smešna i nekako sitnokompleksaška, kao ono naše večito "srebrno zlato" - u fazonu "aha, jedan Iron Maiden bio je tek predgrupa našem velikom bendu!" Na to sam mislila. U suštini je simpatično, zapravo. Edited May 29, 2022 by Crna_Dama 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 (edited) Ko su ti koji tvrde da su Mejdeni bili predgrupa ansamblu nadrogiranog monstruma sa Grbavice dečačkog izgleda? A da se Bruce kurvao pred Alijom Izetbegovićem i soroševštinom, to je nepobitna historijska činjenica... Mene Smak uveo u taj zgubidanski zvuk... DIvni dani, diiiiivni dani... Edited May 29, 2022 by vudun 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 3 hours ago, Vic Rattlehead said: Pa što, tad su mogli samo da uče od Dugmeta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 49 minutes ago, Crna_Dama said: Nisam mislila ništa loše, Dugme je bilo prva grupa koju sam kao dete baš obožavala i na neki način su me uveli u rock, kao kasnije Mejdeni u metal. Obe grupe su značajne, velike, a u ono vreme se, naravno, iskustvo nije moglo meriti, Dugmići su bili već ogromne zvezde. Nego mi je sama konotacija tih tvrdnji smešna i nekako sitnokompleksaška, kao ono naše večito "srebrno zlato" - u fazonu "aha, jedan Iron Maiden bio je tek predgrupa našem velikom bendu!" Na to sam mislila. U suštini je simpatično, zapravo. Meni je mnogo smešnija priča fanova Divljih Jagoda kako su Mejdeni maznuli rif od "Stakleni hotel" za pesmu "2 Minutes to Midnight". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleazyrocker Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 Čuvene srpske rokenrol zablude, jedna od njih je i ta koju pominjemo oko koncerta 1981. Mejdeni su bili predgrupa strašnom Bijelom Dugmetu i Harris nije mogo da spava posle toga godinama, pa je su tu svoju očaranost pretiočio u The Number Of The Beast :) p.s. Jes vala ta Arena nonstop menja ime, al šta se tu može 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna_Dama Posted May 29, 2022 Report Share Posted May 29, 2022 2 hours ago, Divlji Tigar said: Meni je mnogo smešnija priča fanova Divljih Jagoda kako su Mejdeni maznuli rif od "Stakleni hotel" za pesmu "2 Minutes to Midnight". A ono za Zeleta i Whitesnake? Ili Čipija u Maidenima? 2 hours ago, vudun said: Mene Smak uveo u taj zgubidanski zvuk... DIvni dani, diiiiivni dani... I kod mene su bili najraniji uticaj...tata kragujevački đak i hipik, baš iz te generacije. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 3, 2022 Report Share Posted June 3, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenster Posted June 4, 2022 Report Share Posted June 4, 2022 Samo sam ih 2014. gledao, i - od mene dosta. Fulao zvuk, nije sviran ATSS, izbacen te godine, Clairvoyant nesto pre, Infinite Dreams uopste (neko rece Maiden England da se zvala turneja?!), a ni Hallowed be thy Name (bili pod sporom, znam). Ko ih je*e....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joda Posted July 2, 2022 Report Share Posted July 2, 2022 Stranger Things S04E08 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phallusifer Posted July 2, 2022 Report Share Posted July 2, 2022 Sto je onda svirao Master of Puppets a ne nesto od Mejdena 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted July 2, 2022 Report Share Posted July 2, 2022 hahahahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenster Posted July 3, 2022 Report Share Posted July 3, 2022 Bilo bi extra Mother Russia da ubace u listu na ovoj turneji 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted July 4, 2022 Report Share Posted July 4, 2022 To im je svakako jedna od najboljih pjesama u diskografiji. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenster Posted July 10, 2022 Report Share Posted July 10, 2022 Bitno da uvek ima morona koji ce da zavale minus usled tupavosti...... 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted July 10, 2022 Report Share Posted July 10, 2022 Neko je rekao... Minus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenster Posted July 10, 2022 Report Share Posted July 10, 2022 I ti si iz Udruzenja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts