morbid god Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Sto druga, bas je dobra. Jedino je onih prvih 20tak sekundi malo iritirajuce, al je ostatak numere istripovan totalno. Quote
+Abigail+ Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 (edited) kud pomenu ovaj djurdjevdan,sad ce mi svaki put bregina faca pred oci izaci kad slusam Nimbus..sto definitivno nije ugodno. al ovaj momenat na 3:05, cini mi se, na New Light je stvarno odlican.malo me ovaj gostujuci vokal na Blessed.. iritira,bolje da je vise ariochovog,al u svakom slucaju,stvarno je dobar album.mada,sto se mene tice,pretjerujete s tim ocjenama,a pogotovo s stavljanjem u rang s Salvation-om..il blizu njega. Edited February 20, 2009 by +Abigail+ Quote
Brynhildr Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 (edited) Kao prvo, produkcija je odlična. Znači, baš se prijatno iznenadih. Mislila sam da će album biti daleko lošiji i da neće moći da prismrdi Salvation-u, ali je sasvim na nivou. Nego, Sword of fate - savršeno otvaranje albuma. White noise se ni meni ne sviđa nešto preterano, oni sporiji delovi su malo iritirajući. Slažem se sa +Abigail+ za Blessed Curse. Jesus saves, A new light (Hor je pun pogodak, fino doprinosi atmosferi), Living temples (onaj vokal u pozadini od otprilike polovine 3. minuta je... Wow. A i kraj pesme je jeziv) - fenomenalno. Anathema Maranatha - verovatno najbolja pesma na albumu, ostadoh bez reči. Anti-Flesh Nimbus - jbt, Đurđevdan. oO haha... Još me samo interesuju tekstovi, da upotpunim sliku ovog albuma. Mada ne sumnjam u njihov kvalitet. Edited February 20, 2009 by Brynhildr Quote
Josif Visarionovič Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Ne znam ali mene ovo jako podseca na marduk,na rom 512,inace dobro izdanje,da pohvalim Quote
Grobodan Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Pa normalno i logično da podseća. Mrzim da bacam komentar posle malo slušanja, pa ću još ostati uzdržan. Mada, kao i sa Absu, i ovde mi je mnogo u umu Salvation... Quote
oʞɾoƃ Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 kud pomenu ovaj djurdjevdan,sad ce mi svaki put bregina faca pred oci izaci kad slusam Nimbus..sto definitivno nije ugodno. E baš sam ovo i ja rekao. Melodija je sjajno uklopljena, samo ću svaki put da se setim Brege kad je čujem... Not satanic. Quote
Guest Pit Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Prosli album mu se zvao Rom,a sad je obradio Djurdjevdan! Izgleda da smo svedoci radjanja gipsy black metala! Quote
morbid god Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 (edited) Prosli album mu se zvao Rom,a sad je obradio Djurdjevdan! Izgleda da smo svedoci radjanja gipsy black metala! :) Zamisljam Ariocha kako lije suze radosnice dok Perhan dzara Azru na onom brodicu, a melodija dzurdzevdana mu cjepa srce i dusu. Mada poznajuci Bregovicev rad, ne bi me cudilo da je on istu melodiju klepio iz neke folk/crkvene pjesmice i eksplotisao je do bola. Ko bude imao tu cast da sledeci radi intervju sa Ariochom(Mortuus iz Marduka za neupucene ), nek ga obavezno pita za ovo Sinoc sam na slusalicam obrnuo Maranatha pa Salvation. Iako su vrlo slicni, tripovi su mi razliciti. Ne znam kako da objasnim.. Ova druga pjesma sto je mnogi ocrnise, sa vise slusanja mi postaje sve jaca i jaca. Inace ne volim tako da izdvajam pjesme zasebno, al ovu sam morao zbog komentara. Osim toga me vrlo malo podsjeca na Rom512, ovo je i dalje ol' good Funeral Mist Edited February 20, 2009 by morbid god Quote
Lunar Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Umesto da sam lepo danas slushao FM u skoli na casovima,moj glupi MP3 se zabaguje i nece da procita folder. Quote
oʞɾoƃ Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Mada poznajuci Bregovicev rad, ne bi me cudilo da je on istu melodiju klepio iz neke folk/crkvene pjesmice i eksplotisao je do bola. Bravo. Đurđevdan je pesma koja je narodna, ciganska, a prvi je komercijalno izvodio Šaban Bajramović. Bregović ju je od njega i čuo, a nikad mu nije dao ni dinar za nju na ime prava, što će ostati sramota koja će ga pratiti do kraja života, nadam se. U svakom slučaju, Ariocha niko ne može da tuži na ime prava Quote
morbid god Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 (edited) Dom za vjesanje. Mada je ono na anti flesh nimbus bas opako leglo A Arioch stvarno nije normalan, sto je sledece http://www.youtube.com/watch?v=xdegF7nWwNE...feature=related Edited February 20, 2009 by morbid god Quote
Guest Pit Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Bravo. Đurđevdan je pesma koja je narodna, ciganska, a prvi je komercijalno izvodio Šaban Bajramović. Bregović ju je od njega i čuo, a nikad mu nije dao ni dinar za nju na ime prava, što će ostati sramota koja će ga pratiti do kraja života, nadam se. U svakom slučaju, Ariocha niko ne može da tuži na ime prava Đurđevdan jeste ciganska narodna pesma,ali Bregović nije nju drpio od Šabana, već Mesečinu. Kad je bio kritikovan zbog toga,rekao je da je to pesma nekog Rumuna, a ne Šabanova. Težak šaban! Quote
oʞɾoƃ Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 U svakom slučaju, svestan sam činjenice da nikad neću moći da objektivno ocenim Anti-Flesh Nimbus Quote
Josif Visarionovič Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 ja gledam kao metal verziju bregovica Quote
Black Dahlia Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Ostaje mrtva trka izmedju njih i Wataina za najbolji svedski BM bend. Dobro je da album nije predugacak kao Salvation. Vokali su ponovo savrseni, to mi je ponovo glavni utisak. Niko nije u stanju da zraci tolikom mrznjom kao Arioch. Quote
Josif Visarionovič Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 jeste hitler svojevremeno Quote
Black Dahlia Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 (edited) Jeste i jos vise taj cije ime nosis, ali ja pricam o muzici i to danasnjoj. Tesko me je bilo razumeti, priznajem. Edited February 20, 2009 by Black Dahlia Quote
Baja Car Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 kud pomenu ovaj djurdjevdan,sad ce mi svaki put bregina faca pred oci izaci kad slusam Nimbus..sto definitivno nije ugodno. Izvini, ali asocijacija ti je na spirali Zike Obretkovica... A uostalom, sta fali Bregovicu? Covek je uspeo u zivotu. Quote
Маузер Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Danas sam novi slusao isto ceo dan i ne mogu da ga usporedim sa salvationom. Totalno je drukcije osmisljen. Gledam ih u dva tunela. I jedan i drugi album od mene dobijaju cistu desetku. Quote
Baja Car Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Danas sam novi slusao isto ceo dan i ne mogu da ga usporedim sa salvationom. Totalno je drukcije osmisljen. Gledam ih u dva tunela. I jedan i drugi album od mene dobijaju cistu desetku. Taj rad. Poredjenjem jednog sa drugim obezvrednjuje oba dela. Quote
oʞɾoƃ Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Ne mogu da se zasitim albuma, slušam ga ceo dan Čak mi je i druga pesma sad do jaja Quote
Grobodan Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Brega je čisto zlo! Koliko je ljudi pokrao, napravio karijeru na račun rada drugih... laž i prevara 666. Quote
morbid god Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Citav dan zvizducem anti flesh nimbus melodiju Quote
Brynhildr Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 Ni ja se ne mogu zasititi ovog albuma, što ga više slušam sve mi je bolji. Quote
Josif Visarionovič Posted February 20, 2009 Report Posted February 20, 2009 ja sam prebacio zadnju na mob i slusam pre nego sto zaspim.neobicno dobra pesma.ne odise nesto kvalitetom ali sto bi vi rekli 'ima dusu' Quote
Recommended Posts