Herr_Wolf Posted July 22, 2005 Report Posted July 22, 2005 SPACEBALLS!!!! A od ozbiljnijih Dune, Starship Troopers, Total Recall, Screamers, Split Second (ne znam koliko to bas potpada po SF, ali jeste neka mrachna buducnost)... Ranije sam mnogo gotivio i Star Wars i Stargate... Quote
raal Posted July 23, 2005 Report Posted July 23, 2005 ekvilibrijum Redak film u kome je Baja zaista Baja Quote
Denethor Posted July 23, 2005 Report Posted July 23, 2005 Skoro sam pogledao Immortel i odusevio sam se. Film je stvarno odlichan. Quote
StarbreakeR Posted August 17, 2005 Report Posted August 17, 2005 Star Wars...prvenstveno...zbog zapleta, razradjenosti sveta, KickAss efekata za to vreme... 20000 Milja po Morem...Jes da sada nije SF ali tada kada je delo napisano bilo je itekako SF...i to razvaljujuci! Quote
Rufio Posted September 14, 2005 Report Posted September 14, 2005 Meni se licno ne svidja jer nisu neke od najbitnijih cinjenica prenesene iz knjige, kao npr. da je Pol jednim delom i Harkonen, kao i gomila raznih stvari koje su bitne za ostale delove tipa : da je poginuo sin (ili cerka zaboravih vec) od Chani i tako tog tipa. Ali, fascinanto je to kako je uspeo da sve uklopi u nesto malo vise od dva sata. Da sam film gledao pre nego sto sam procitao knjige, bio bi mi definitivno jedan od omiljenih, ovako ga samo svrstavam medju remek dela... 10+ za mastovito osmisljenu scenografiju i za kostime koji apsolutno docaravju atmosferu... Slazem se sa tobom u vezi Dine..imao sam jako slicne zamerke.. ali neznam da li si upucen da postoji snimljano 12 ipo sati materijala ..koje je on posle smanjio na 7 pa na 5 i na kraju na dva ipo sata. Mislim da je samo pitanje vremena i nedostatka ideja kad ce se ovo pojaviti sve ukupno. Mada ko zna da li taj materijal josh uvek zivi dosta je davno to bilo. Quote
Rufio Posted September 14, 2005 Report Posted September 14, 2005 Inace.. ne bi mogao da izdvojim svoj omiljni SF.. jer jednostavno mi je to najdrazi zanr pre svega superherojski filmovi. Quote
CTPAX Posted September 15, 2005 Report Posted September 15, 2005 Slazem se sa tobom u vezi Dine..imao sam jako slicne zamerke.. ali neznam da li si upucen da postoji snimljano 12 ipo sati materijala ..koje je on posle smanjio na 7 pa na 5 i na kraju na dva ipo sata. Mislim da je samo pitanje vremena i nedostatka ideja kad ce se ovo pojaviti sve ukupno. Mada ko zna da li taj materijal josh uvek zivi dosta je davno to bilo. Nisam znao... U svakom slucaju, to bi objasnilo dosta toga... Jel' neko gledao nastavke ili ovu novu verziju? Quote
Rufio Posted September 15, 2005 Report Posted September 15, 2005 Nisam znao... U svakom slucaju, to bi objasnilo dosta toga... Jel' neko gledao nastavke ili ovu novu verziju? Ne mislim da to cak ni ne postoji ... ima samo serija DIna koja ide na nekom satelitskom kanalu...ali to nisam gledao. Quote
Guest 10 dinara Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 Meni je bladerunner smor ne znam zasto.. Alien mi je takodje jedan od omiljenih sf filmova....zatim predator i i naravno kult odiseja u svemiru.. Kako vam se svideo Alien vs Predator Quote
Profesor Chaos Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 Dark City JESTE dobar film!!! Moć ljudske svesti je uvek interesantna tema. Equilibrium je po priči blizak Farenhajtu 451-spaljivačima knjiga, dok je vizuelni deo poveden Matrix DIZAJNOM A i svi malopre nabrojani su dobri-voleo bih ih na DVDu, leba ne jede, nek stoji! Dodao bih samo npr Zardoza sa Šon Konerijem, Farenhajt 451, filmove Tim Burtona ako se to računa, i Brazil od Teri Gilijama. Žandare protiv vanzemaljaca sa LujDeFinesom Forbidden Planet, The WickerMan, Čaure 1i2, Skenere, E.T. , 1984, Clockwork Orange, Zanemarimo one fantazije tipa L.O.T Rings, Legenda sa Tom Kruzom i slične šećerleme...ili komedije tipa "Moja maćeha je vanzemaljac", Gremlini, SpaceBalls ...ili superherojske obrade:Batman, X-men Flash Dajte neke spiskove za razmenu, manite prazne priče!! Quote
Council A Posted September 28, 2005 Report Posted September 28, 2005 K Pax mi se nimalo ne svidja, ima ok elemente, ali je smesno porodicni i amerikanizovan. Ma, pisala sam na nekim drugim forumima zasto me nervira, pa me stvarno mrzi da ponavljam, samo ne mogu da shvatim da ga bilo ko svrstava u najbolji sf film - kategoriju . Sebi sam postavljala ovo pitanje u nekoliko navrata, no, naravno, nisam se odlucila za jedan, ultimativni i najbolji film iz sf zanra.. Gattaca je fenomenalna, Contact je dobar, 12 majmuna, Abre los ojos, Grad izgubljene dece, ma i Povratak u buducnost , Matrix (da, prvi Matrix skidam kapu), Brazil itd, itd, spava mi se.. SW, hem, kad ce se ljudi odluciti gde da ga trpaju, ako ga trpamo u sf, onda je medju omiljenima, naravno. zasto? zato sto mi je drag i zato sto sam ga (iz zadovoljstva) gledala milion puta. Dune je jebeno fantastican. Mozda bih do pre dve godine rekla da mi je to omiljen sf film. Ali, pre dve godine sam pogledala Stalkera. Da, hmmm, mislim da cu da glasam za Stalkera . Bez budzeta(tj, sa minimalnim, jer je ceo prvi snimak filma izgubljen u laboratoriji), samo sa idejom, sf u granici zanra. Moji omiljeni alati. Quote
Zagrivuk Posted September 28, 2005 Report Posted September 28, 2005 Žandare protiv vanzemaljaca sa LujDeFinesom TOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Obozavam! Quote
sleepy Posted September 28, 2005 Report Posted September 28, 2005 a niko nije pomenuo johnny mnemonic ...i event horizon Quote
CTPAX Posted September 28, 2005 Report Posted September 28, 2005 Kako vam se svideo Alien vs Predator Divna ljubavna prica... Quote
Opera Ghost Posted September 29, 2005 Report Posted September 29, 2005 Kad neko rece cyberpunk....Videodrome,TRON.... Jel sme crtani - Akira,koji je bolji od vecine nabrojanih filmova.... I naravno,vrh cyberpunka,od fanova za fanove - Nirvana sa Cristopher Lambert-om p.s. a niko se nije setio Zmije Pliskina? sram vas bilo.... Quote
goThic Posted November 21, 2005 Report Posted November 21, 2005 Matrix bi kod mene izbio na prvo mesto da ga nisu otupili sa onolikim borbama i potezima na koje se svi loze... Smara me to... Ah, da, pri vrhu je i "13-i sprat"... Quote
metalbeer deluxe Posted January 22, 2006 Report Posted January 22, 2006 (edited) pa da bre! odiseja je jos uvek vrh i ocigledno ce ostati tamo. dune, alien, vrhnje. clockwork orange, immortel i bladerunner. to je to. Ima puno ok sf filmova, ali ovo mi je vrh. Edited January 22, 2006 by metalbeer deluxe Quote
SL Posted January 23, 2006 Report Posted January 23, 2006 StarShip Troopers - odlichno uradjena vizija futuristichkog militantno uredjenog drushtva sa sve onim brainwashing mass medijima... Quote
Recommended Posts