gavrosaurus Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 (edited) Па, знаш како, на албумима постоје и Jaco Pastorius и Beretto, Mongo Santamaria, Ahmad Jamal, Herbie Hancock, George Benson, Deodato, Art Blakey, Freddie Hubbard итд. Мислим, стварно ведете џеза и чувени експериментатори. Не знам, стварно волим ову врсту музике, капирам да у њој има јако много слободе. Edited March 21, 2007 by gavrosaurus Quote
MudriPanj Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 ok, ta imena su extra extra, njih definitivno nije bilo na onom mom cd-u ali to su sve slavna jazz i jazz-fusion imena sa izuzetkom deodato, to je funk ja mislim i Mongo Santamaria-e, on je latino perkusionista oni su izvrsili uticaj na muzicare koji ce kasnije da sviraju to sto danas nazivamo acid-jazzom, ali to sto su oni svirali nije acid-jazz Quote
gavrosaurus Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Па да, зато се компилација и зове "The Roots of Acid Jazz", ово је почетак, корени те форме. Quote
gavrosaurus Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Ништа без њега! Најобрађиванија песма у предходних 50 година, вероватно ... Добар аватар ... Quote
JVC Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Ништа без њега! Најобрађиванија песма у предходних 50 година, вероватно ... Добар аватар ... Hvala ! U pravu si sto se tice obrada . Quote
Viscus Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Voleo bih da vidim kako bi Stanley Jordan odsvirao Minor Swing. Quote
JVC Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Voleo bih da vidim kako bi Stanley Jordan odsvirao Minor Swing. Jel to bese onaj crnja sto tapinguje cele pesme ? Quote
Viscus Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Jeste. Znam da nije njegov fazon ali kad je onako obradio Stairway to Heaven, ko zna sta bi od ove pesme uradio. BTW jel slusa neko zenske vokalne izvodjace kao sto su: Ella Fitzgerald, Billie Holyday i Carmen Mcrae ? Quote
JVC Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 One su super. Nego zanimaju me skole jazz gitare dal neko ima da se razmenimo ili na prodaju ? Quote
Radnaskela Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 gotivim jazzianu. za sada više volim malo moderniji jazz što vuče na funk ali u svakom slučaju, posle silnog slušanja metala ume da opusti i te kako. Quote
Krsh Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 obozavam Jazz...Benny Goodman je genije.... Quote
SixStepsOnTheMoon Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Ja nisam josh uvjek "zreo" da kontam ovakvu vrstu muzike,ali zadnje sto sam slusao/gledao jeste sjajan modern jazz gitarista Pat Martino....ali eto nazalost nisam imao priliku da odem na neki jazz koncert,i onako fino sjednem i uzivam.Cijenim ovaj pravac bez sumnje.... Koga zanima evo moze da se potrudi da skine Pat Martina: (Video) Pat Martino Trio (Feat. Joey DeFrancesco) - Umbria Jazz .avi Format (57 min. 54 sec.) (682 MB) Ja sam prije skidao neke albume tipa -Electronic Jazz Fusion-,pa eto ko voli nek proba ovo: Jazzist i evo blog dzezerima: JazzRock World Quote
JVC Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 Mislim da ovo vredi pogledati. Covek pokazuje vezbe za gradjenje akorada: http://events.myspace.com/index.cfm?fuseac...221EC6199613825 Quote
Krsh Posted May 30, 2007 Report Posted May 30, 2007 evo vam Big Band Era Music & Song Artie Shaw,Benny Goodman,Glenn Miller,The Andrew Sisters,Billie Holiday,Vera Lynn...i jos mnogo njih,u WAV formatu,tako da svako moze da skine... Quote
SixStepsOnTheMoon Posted May 31, 2007 Report Posted May 31, 2007 (edited) Kad sam prelistavao ovu temu neko je pomenuo Jean-Luc Ponty-a.Bash sam se danas dao malo u preslusavanje i mogu reci da je jedan sjajan violinista,muzika je fenomenalna odlichan Jazz Rock/Fusion koji me u poslednje vrijeme bash dosta privlachi...mnogo dobra stvar za opustanje Evo na ovom blogu imate par stvari od njega...ovako od mene Very Highly Recommended!!! Jean-Luc Ponty Edited May 31, 2007 by SixStepsOnTheMoon Quote
VooDoo Chile Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Nema bolje muzike za opuštanje od jazza definitivno(a i blues-a), samo ne može puno ljudi da razume jazz muziku valjda se zato i većini i ne sviđa jazz! Quote
delay Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 NE. Većina ljudi smatra jazz za ono što i jeste,izdrkavanje. hm,gde mi je onaj citat..... ... evo Svi jazzy prog wankeri mogu Zappi da ga duvaju dok ga potpuno ne osuše,a ni tada neće moći da mu priđu. Zašto? Zato što Zappa ima najdužu kitu!! Quote
gavrosaurus Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 И то су предрасуди, имам тону џеза који није ни близу иживљавања и онанисања и који може да се слуша у свакаквим приликама. Ту постоји једна ствар - нисам се ослањао на опште препоруке и укус других већ сам истраживао сам и изнашао изванредну музику, оног израза који ми у потпуности одговара. Иако могу за себе комотно да кажем да сам љубитељ џезу, фјужн није ни близу мојих симпатија. Quote
VooDoo Chile Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Ma daj kakvo izdrkavanje jazz je zakon! Quote
.:Thor:. Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 @Ilija_The_Clairvoyant Me nemoj da kenjaš! Jazz je super muzika, bliži je umetnosti nego i jedan drugi pravac sem možda klasike, mada je to danas veoma diskutabilno. Zappa je car ali njega mešati sa Jazz-om je isto kao i mešati Rahmanjinova i Dimmu Borgir. To je malo besmisleno, ako nešto ne voliš nemoj pljuvati po tome!! Quote
Frizzle Fry Posted June 5, 2007 Report Posted June 5, 2007 Jazz je super muzika, bliži je umetnosti nego i jedan drugi pravac sem možda klasike pa pazi..jazz se sada vec uchi u okviru istorije muzike 20-og veka..a i smatra se da je njegova pojava dosta uticala na daljni razvoj KLASICHNE muzike...mada.. i on sam je proshao dosta faza u svom razvoju kao i klasichna mjuza...samo shto je jazz brze evoluirao.. uh shta sam ja sad nalupetalaaaa!!!! ahahahaha!!! uh..uchim sad o tome pa sam odlijepila.. Quote
SixStepsOnTheMoon Posted June 10, 2007 Report Posted June 10, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=VCdH5ipBb5k Quote
Recommended Posts