Dick Starbuck Posted November 11, 2010 Report Share Posted November 11, 2010 eniveij, setih se jednog dobrog albuma, pogledah malo na filestube kad ono nema nigde pa se opet nakanih da ga okachim. po meni jedno jako uticajno delo i teshak nesrecja nam je onemogucjila da vidimo gde bi ovo dalje ishlo posle ovakvog prvenca: Chase - Pure Music nadam se da ce se nekom' svidi ovo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajdnaprimer Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Jazztronik i Nuspirit Helsinki su meni jedno vreme prijali veoma. Ću da proverim. Inače preporučujem http://www.last.fm/music/Electro%2520Deluxe?ac=Electro%20De Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 eniveij, setih se jednog dobrog albuma, pogledah malo na filestube kad ono nema nigde pa se opet nakanih da ga okachim. po meni jedno jako uticajno delo i teshak nesrecja nam je onemogucjila da vidimo gde bi ovo dalje ishlo posle ovakvog prvenca: Chase - Pure Music nadam se da ce se nekom' svidi ovo. preslusah jednom jutros, meni se veoma dojmilo. mada mi na momente ima nekog funky(ili kako vec da ga nazovem) zvuka, koji mi ne lezi bas ovih dana nesto, ali ima i bas super delova. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 njah veselo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Jel' može neko da preporuči nekog dobrog vibrafonistu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Administrator Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Ovi momci iz Nisa su me totalno odusevili. http://www.myspace.com/eyotmusic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Jel' može neko da preporuči nekog dobrog vibrafonistu? Najpoznatiji i meni najdraži - Gary Burton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Spasibo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Zapravo zavisi šta ti se sluša... Gary je moderan, ima dosta ECM izdanja, albuma sa Chick Corea-om, Keith Jarrett-om, Eberhard Weber-om, Ralph Towner-om... Te ECM ploče su divne! A malo stariji su Milt Jackson (on je Be-Bop predstavnik na vibrafonu, član Modern Jazz Quartet-a): Lionel Hampton: Bobby Hutcherson: Cal Tjader: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Šta ja znam, ja sam u suštini kompletan duduk za jazz ali naleteh na radiju na neku stvar sa vibrafonom i skontah da mi se sluša tako nešto. Isprobaću sve ove pa ću videti šta mi leži najbolje, hvala još jednom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Super je vibrafon u džezu! Za to ne treba biti poznavalac ili nešto posebno upućen, jednostavno ti ljudi su pravili divne kompozicije i to se sluša srcem... Molim, drago mi je da sam bio od pomoći! Uživaj i javi šta ti se posebno svidelo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Starbuck Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 ne znam da li mu je mesto ovde ali posto smo ionako svashta u zadnjih par postova trpali ovde evo jednog mog favorita od kog se jezim jos od osnovne shkole: Yo Yo Ma & Bobby McFerrin - Hush [1992] 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 XING SA - 2010 - Création de l'univers Genre: Zeuhl, Jazz Fusion Country: Francia Track List 1. Feu 1 (5:22) 2. Feu 2 (4:25) 3. Feu 3 (3:20) 4. Terre 1 (4:03) 5. Terre 2 (7:43) 6. Terre 3 (4:20) 7. Metal 1 (6:49) 8. Metal 2 (5:13) 9. Eau 1 (7:57) 10. Eau 2 (4:34) 11. Bois 1 (1:22) 12. Bois 2 (5:15) 13. Bois 3 (3:23) Line-up - Nicolas Goulay / Keyboards - Christophe Blondel / Bass - Nicolas Candé / Drums with guests: - Yannick Duchene Sauvage / Voice - Fabien Lenoir / Chau gongs - Gilles Wolff / Tenor sax http://www.megaupload.com/?d=AEJEF18Y Preporuka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 School of the Arts - School of the Arts (2007) @320kb/s 1. Fairweather Green (5:28) 2. No Time Flat (4:49) 3. On Fire (4:54) 4. Portrait (6:19) 5. Like This (4:56) 6. High Falutin' Blues (5:10) 7. Gambashwari (5:02) 8. Dinosaur Dance (6:09) 9. Teaser (5:09) 10. A Little Mouse Music (7:41) 11. Maybe Next Time (3:58) http://www.megaupload.com/?d=S0QKNM5P 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Jedna od gotivnijih tema, zahvaljujuci vasim preporukama otkrih ja dosta stvari iz dzeza Mali doprinos temi jedna od mojih omiljenih... http://www.youtube.com/watch?v=jkk2mMq2x8E http://www.youtube.com/watch?v=gwuWeLGDS8Q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Starbuck Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 @verbat - daj neki descript pliz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 @verbat - daj neki descript pliz Dojajno, recimo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Starbuck Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Znam pouzdano da među vama koji posećujete ovu temu ima i nekoliko koji vole Rap/Hip-Hop. Mislim da će vam se ovo svideti: Archie Shepp - Phat Jam in Milano Track List: 1. Dig 2. I'll Biz 3. Kashmir 4. The Life We Chose 5. Revolution 6. Casket 7. I'll Biz (Radio Edit) Personnel: Archie Shepp - sax, vocal Napoleon Maddox - vocal, beatbox Oliver Lake - sax (alto) Cochemea Gastelum - sax (tenor) Joe Fonda - bass Hamid Drake - drums Download from Megaupload Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Orrenmaa Band - Make My Day (2009) @320kb/s 1. Make My Day (4:03) 2. Cape Fire (6:45) 3. Rhythm Alley Bros (7:13) 4. Ms Bean (5:21) 5. Pondering Star (1:19) 6. Sunday Without a Ride (3:51) 7. Take 15 (2:34) 8. Skyline (4:14) 9. Broken Wheel Ranch (3:44) 10. Cowlick (4:17) 11. Helsinki Floating (7:22) 12. (A Quiet Guy Called) Jimi (4:51) 13. Heavy Pop (8:01) http://www.megaupload.com/?d=0XRMMIXR 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мохиканац Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Orrenmaa Band - Make My Day Lepo je... Pitko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnioza Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Za ljubitelje godišnjih top lista, evo ih nekoliko iz pera Jazzinovih autora: Vladimir Skočajić Slađana Mitić Zlatan Dimitrijević Nikola Marković bonus: Vojislav Pantić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 @ johnnioza - Zar nije Hiromi izdanje iz 2009? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnioza Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 @ johnnioza - Zar nije Hiromi izdanje iz 2009? japansko izdanje je iz 2009, za ostatak sveta je album objavljen u januaru. pošto ga je sva svetska štampa tretirala kao izdanje iz 2010, a mi smo recenzirali album tek krajem decembra 2009-e, rešio sam da ga ipak tretiramo kao ovogodišnje izdanje. i uopšte uzev, mnogi džez albumi imaju po nekoliko datuma objavljivanja za razne teritorije, i mediji se različito odnose prema njima. zanimljiv primer je tomasz stankov album dark eyes, koji je u evropi objavljen oktobra 2009-e, a u SAD nekoliko meseci kasnije. mi smo ga računali kao prošlogodišnje izdanje, dok je na listama svetskih kritičara bio na ovogodišnjim listama. možda su svi ovi kriterijumi pomalo arbitrarni, ali na kraju krajeva mislim da nije od suštinskog značaja u koju godinu ćemo staviti album. meni bi se hiromi našla u vrhu obrni-okreni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Slažem se s tobom, samo čist kuriozitet, ništa drugo. Inače, na taj Tomasz Stankov album sam nabasao, čini mi se, baš na jednom od Jazzin-ovih listi najboljih albuma iz 2009. godine. I odličan je. Što se tiče Hiromi, ja sam do pre par meseci osbijao (iz ne znam kojih razloga) da dam priliku njenom radu, i tek onda kad sam pogledao par video snimaka iz onog dua sa Coreom, ispravio sam svoju grešku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts