Shix Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 Ne volim da slusam Jazz zato sto ne mogu u njemu nista da osetim. Quote
Dersu Uzala Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 (edited) Hmm, to ne valja. Ne znas sta propustas. Ima jazza i jazza kolko hoces, bas da te nista ne cima . Uzmi te laganije varijante sto spomenu W_E. Ili recimo Roy Hargove, album 'Habana', pesma 'O My Seh Yeh' . Ili Pat Metheny, 'Secret Story', 'Finding & Believing' Edited February 20, 2007 by Dersu Uzala Quote
Golub Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 koji jazz se ovde najvise slusa? tj koji najvise slusate? meni je omiljeni onaj tradicionalni, sfing,dixi, standardni i tako to... vama? Mene taj bash matori zestoko smara (mislim na 20' godine proslog veka) najvishe volim fusion pored njega obozavam i neke malo starije stvari tipa John Coltrane,Duke Ellington,Miles Davis(sve njegove faze)...Najnovija ljubav mi je prema takozvanom evropskom jazz-u(chiji jedan od predstavnika je i Truffaz) mada sam sto se evropskog jazz-a tiche josh u fazi istrazivanja. Quote
WHISPER_EVE Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 Meni se mnogo svidja muzika iz ere big bendova... to mi je omiljeno... posebno bend Duke Ellingtona... bas taj sfing... mnogi jazzeri cak ne priznaju jazz koji se desavao posle 65.te... cak misle da je ceo taj pokret bio neka bleda kopija istrosenih ideja... no dobro, ukusi i misljenja su razlicita.. Quote
Dersu Uzala Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 Meni se mnogo svidja muzika iz ere big bendova... Tebi...i milionima drugih . Ovo za post ses'et petu je trabunjanje satro elitista . Sta sad, da bacimo Miles-ov drugi kvintet bend ili ne daj Boze elektricnog Majlsa ? Quote
WHISPER_EVE Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 ne znam...verovatno si u pravu... ja ipak jos uvek ispitujem "teren" ... moram da se mnogo naslusam da bi mogla da kazem sta je totalno ok za mene.. Quote
-Abraxas- Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 Ja jedino od jaazz mogu Wes Montgomery-a da slusam.Ostali me uopste ne interesuju,a trenutno i nemam bas vremena da ih istrazujem,tako da long live Metal. Da od patheny-a sam imao jedan koncert,slusljiv je. E da,JOhn Scofield je jos dobar,njega slusam rado. Quote
WHISPER_EVE Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 meni su odlicni od novijih Scofield i Joe Sample... oni su mi super.. Quote
Ikhabot Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 Ako nekoga zanimaju naši jazz velikani a nije slušao Duška Gojkovića, mislim da je krajnje vreme da nabavi neki od albuma. Preporučujem Swinging Macedonia.. Takođe bih mogao da preporučim (od klasičnog džeza...) uglavnom gitariste, i to ajde ovako za početak neku osnovnu osnovu - Charlie Byrd, Joe Pass, Grant Green, Kenny Burrell, kao i Raphael Fayes, odličan ciganski jazz. I naravno za svako doba dana i noći... Kind of Blue Quote
Dersu Uzala Posted February 20, 2007 Report Posted February 20, 2007 +1 za sve navedene gospodje i gospodo, usudio bih se dodati: George Van Eps, Howard Alden, Bucky and John Pizzarelli & Lenny Breau (sve djitristi). Quote
negative creep Posted February 22, 2007 Report Posted February 22, 2007 @negative c - postoji strasno dobar film o wintonu marsalisu i jazz muzicarima new orleansa znaci film se ne bavi jazz istorijom, pravcima, kojecim, nego bas jazz-om Imas mozda? Quote
-Abraxas- Posted February 23, 2007 Report Posted February 23, 2007 I da,zamalo da zaboravim velikog Allana Holdswortha!! Quote
Minerva_SD Posted March 7, 2007 Report Posted March 7, 2007 Kad nisam ni za sta, ja pustim Coltraina da me ubije do kraja! Quote
JVC Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Ciganski jazz tipa Django danas najbolje svira Bireli Lagrene, pa onda Rosenberg Trio i ostali ! Quote
gavrosaurus Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Уууууу, он је тако добар музичар! Ух! Ко год је у прилици да нађе "Gipsy Project & Friends" добије загарантованих 50-ак минута врхунске, здраве и оплемењујуће музике. Један од мојих најомиљенијих не-метал албума у предходних 4-5 година. Quote
JVC Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Уууууу, он је тако добар музичар! Ух! Ко год је у прилици да нађе "Gipsy Project & Friends" добије загарантованих 50-ак минута врхунске, здраве и оплемењујуће музике. Један од мојих најомиљенијих не-метал албума у предходних 4-5 година. Dobar primer ! Quote
MudriPanj Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Ako nekoga zanimaju naši jazz velikani a nije slušao Duška Gojkovića, mislim da je krajnje vreme da nabavi neki od albuma. Preporučujem Swinging Macedonia.. mmm predivan album bas bas definitivno preporucujem svima @negative c - postoji strasno dobar film o wintonu marsalisu i jazz muzicarima new orleansa znaci film se ne bavi jazz istorijom, pravcima, kojecim, nego bas jazz-om Imas mozda? nemam...vidjeh ga samo jednom na tv-u ali poznat je to film, vjerujem da se moze naci Quote
Milogled Bluff Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 meni su odlicni od novijih Scofield i Joe Sample... oni su mi super.. Hmmmm... Nisu bash novi ni jedan ni drugi a??? Imam jedan DVD Scofielda, sa Miles Davisom vrhunski i jedan od omiljenih gitarista za mene... Omiljeni mi albumi Up All Night i Überjam od novijih a Still Warm i I Can See Your House From Here (drugij je sa Shesst Metheny-em) od starijih Joe Sample je sedamdesetih osnovao Crusaders, a snimao je albume i ranije... Vishe mi se dopada Herbie Hancock, ali i Sample razbija, naravno... Quote
gavrosaurus Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 (edited) Постоји извесна компилација под називом "The Roots of Acid Jazz, Diggin' Deeper" и то на ако се не варам 6 дискова, 2 имам на аудио формату, остало су мп3це. Шта знам, ово препоручујем свакоме ко жели неку музику изван шаблона и изван уобичајеног џез фазона и тих неких токова; ово је далеко слушљивије, мекше и мелодичније од онога што се сматра правим џезом. Дефинитивно набавите дискове 1, 2 и 3, нема теорије да ћете се покајати или разочарати. Ова 2 имам на ЦД-у: Edited March 19, 2007 by gavrosaurus Quote
negative creep Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 Jazz fest u KG-u (kao i svake godine): www.jazz-fest.net Quote
Zmychek Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Zna li neko gde mogu da se kupe note za klavir za jazz Quote
MudriPanj Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 ja sam imao neki od tih diggin' deeper cd-ova sto ih je gavro spomenuo...bio mi sranje pa sam ga bacio Quote
gavrosaurus Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 Није тачно! Ништа му не верујте, измишља! Послушајте па просудите ... Идем сад да овом Мудром Пању дам 5 х по 1 * што дође 5* ... Quote
MudriPanj Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 kad sam to slusao nisam kapirao da su to kao sto si rekao pioniri acid jazza, u tom slucaju bih vjerovatno obratio vise paznje meni se to tad cinilo kao neka teeska socijala, nisam ni kapirao da se radi o acid jazz kompilaciji u stvari licilo mi je na neki sakati prog house a poneka pjesma je zaista bila acid jazz ako se dobro sjecam, ali daleko inferiorniji u odnosu na ono sto sam navikao da slusam da li takovo nesto ima u toj tvojoj kolekciji? omot ovoga moga nije ni najmanje licio na one od cd-ova cije si omote postavio, pa sam pomislio mozda se ne radi o istoj stvari ali sam positive da se zvalo diggin' deeper inace, acid jazz je ql..ono..easy listening fazon, sto cujes to dobijes, background zika smijesni su mi ljudi koji se nesto mnogo uzbudjuju oko te muzike, acid jazz ovo ono cuti i slusaj...ili nemoj Quote
Recommended Posts