Jump to content

Recommended Posts

Guest IN THE NAME OF GUUUZ
Posted (edited)

o pa to je divota, što je najsmešnije, ulaznica 1000 dindži, a ta trojica vrede više nego svi ostali bendovi koji ove jeseni nastupaju zajedno

Edited by IN THE NAME OF GUUUZ
Posted (edited)

Deder mi recite, koliko i u kom smislu je bitna veličina tomova, ja nekako kontam što veći to bolji, preferiram dublji zvuk, pa mi se čini da je nekako svrsishodnije. 10+12 mi baš nekako malo dođe.

I pod 2, ima li ko mišljenje ili iskustva sa "Yamaha Gigmaster"om?

Edited by MarcusS
Posted

nema tu neke priče - veći - bolji, već je pitanje koja ti se visina/jačina dopada - ja recimo imam 8,10,12,13,14,16.

naravno , bitna je i dubina tomova, sad ih prave pliće nego nekad, (uglavnom)

Posted (edited)

Ma ona prva 3 su mu neke ringle. :)

Edit: cek, cek, cek, Salac, zar nemas 6, 8, 10 (ringle) i 12, 13, 16?

Edited by Grof Drobikus
Posted

da, zajebah, inače te ringle sam dobio u zamenu za neki krš od doboša, ali rade posao neviđeno, i ozvučavaju se jako dobro sa samo jednim mikrofonom od nazad, a stoje na jednom stalku za činelu, nešto slično ima u ritam centru - remo

Posted (edited)

nadam se da je rec o roto tomovima ili nije ??? :) nisam znao da postoji 6 inca tom...

Edited by Loshme
Posted (edited)

Ppl, imam 5 glava, u opciji su sonor 507, yamaha gigmaster, ima li nekih saveta, pre nego što donesem konačnu odluku ne vezano samo za ta dva modela :)

Edited by MarcusS
Posted

Ipak cu izgleda uzeti Gibraltar 9611, za pocetak je odlicna, a valjda cu kasnije kad do jaja navezbam imati pare i za neku jos bolju, rekli su mi da Gibraltar ima odlican hardver tako da se nadam da ce dobro koristiti ! :da::rockdevil:

Evo i slike da vidite na koju tacno mislim, pa dajte mozda neko misljenje :

Gibraltar 9611

I naravno kao i uvek, pitanje: Kako da je detaljno cistim i ocuvam ? Ako znate nesto vise o tome bio bih vam zahvalan !

:pivopije:

Posted

samo je brišeš s vremena na vreme, imam kobru i do sad je nisam podmazivao, pošto i piše da nema potrebe za tim ukoliko se postupa 'normalno'

što se tiče ringli - odnosno roto tomova, najčešće idu kao 6,8,10, ono što ja imam je najpribližnije ovom:http://www.dcmusicstore.com/Roto-toms-Shell-less-tom-set-Coda-DS-020

Posted

Samo ti nemoj o održavanju pedale. Tvoja izgleda kao da je izašla iz pušnice. :)

Moraš podmazivati zglobove na kardanu. Bar jednom mesecno.

Posted
Grofe, definitivno cu postati najveci fan tvojih Profile Personal Photos-a ;)

Stani u red. Svaki pogled duži od 3 sekunde rezultuje reflexnim nagonom ka samozadovoljavanju. :D

Posted
Ipak cu izgleda uzeti Gibraltar 9611, za pocetak je odlicna, a valjda cu kasnije kad do jaja navezbam imati pare i za neku jos bolju, rekli su mi da Gibraltar ima odlican hardver tako da se nadam da ce dobro koristiti ! :da::rockdevil: Evo i slike da vidite na koju tacno mislim, pa dajte mozda neko misljenje : Gibraltar 9611 I naravno kao i uvek, pitanje: Kako da je detaljno cistim i ocuvam ? Ako znate nesto vise o tome bio bih vam zahvalan ! :pivopije:
Direct link, nije lanac? Sta si rekao ono bese, gde moze da se kupi i koliko kosta?Cisti redovno od prasine krpom i eventualno nekom cetkicom (tipa stara cetkica za zube) i podmazuj zglobove na kardanu a verovatno ce trebati i sarke kod peta i osovinice na koje se kace opruge. U principu, ako negde pocne da skripi, podmazi ;)
Gibraltar nikad ne moze da bude u rangu sa Iron Cobrom.
Moze.
Posted
Ppl, imam 5 glava, u opciji su sonor 507, yamaha gigmaster, ima li nekih saveta, pre nego što donesem konačnu odluku ne vezano samo za ta dva modela :)

Bez razmisljanja uzmi sonor za te pare taj bubanj ubija svirao sam tri cetiri razlicita komada i do jaja je samo daj nekom iskusnom baji da ti nastimuje i peglaj :pivopije:

Posted
Bez razmisljanja uzmi sonor za te pare taj bubanj ubija svirao sam tri cetiri razlicita komada i do jaja je samo daj nekom iskusnom baji da ti nastimuje i peglaj :pivopije:

Rezervisan, sutra po njega :rockdevil:

Posted
Direct link, nije lanac? Sta si rekao ono bese, gde moze da se kupi i koliko kosta?Cisti redovno od prasine krpom i eventualno nekom cetkicom (tipa stara cetkica za zube) i podmazuj zglobove na kardanu a verovatno ce trebati i sarke kod peta i osovinice na koje se kace opruge. U principu, ako negde pocne da skripi, podmazi ;)Moze.

Evo narucih juce pedalu, ima dupli lanac kao na Iron Cobri, a narucio sam je u Loznici posto mi je cale trenutno tamo, a i jeftinije je, treba da stigne za 2 dana maximum, tako su barem rekli, inace kosta 24900 ! :bigblue::rockdevil:

Sada mi treba jos neki pad za noge ili spojeni padovi za ruke i noge, da imam na cemu da vezbam, jer zna mozda neko gde ima da se nabavi, ja znam samo da ima u Ritam centru za 150 eura, al' to mi je nekako skupo jer ima negde nesto jeftinije ?

:pivopije:

Posted (edited)
Koje promere si uzeo?

Dvajes, 10, 12, 14, što će reći ki tvoje (ako se ne varam). Mada, sa x ljudi sam se konsultovao, niko nije imao a lošeg komentara na taj promer, manji, praktičniji, lakše ga prenositi i podesiti, a mahom svi su se složili da je 12, 13, 16 mnogo teže štimovati, i da 16ka uvek štrči, itd..

Di? Skymusic?

Koliko? oko 450?

Kontam da si mogao uzeti neshto polovno a bolje za te novce.

Ortak tamo pazario stalno neka sranja, ozvučenja i rasvete, pa se ogrebao za neki popust od 20e (bilo bi više, ali kao već je na popustu), pa sam dodao 30 i uzeo sasvim solidan stalak (sonor mbs 223). Da, 450 je cena..

Šta znam, o Yamahi nisam mogoa da nađem ama NIKAKVE informacije, a hteo sam novo po svaku cenu, dok za sonora nisam naišao ni na jedan loš komentar, naprotiv. Uostalom, daleko sam od profija, ovo će biti sasvim solidno za mene za početak, pravimo neki studiJo, pa će i to da košta.. Za početak - bombonica ;)

Edited by MarcusS
Posted
Dvajes, 10, 12, 14, što će reći ki tvoje (ako se ne varam). Mada, sa x ljudi sam se konsultovao, niko nije imao a lošeg komentara na taj promer, manji, praktičniji, lakše ga prenositi i podesiti, a mahom svi su se složili da je 12, 13, 16 mnogo teže štimovati, i da 16ka uvek štrči, itd..

Pa sve sto sam ti i ja rekao. Neces se pokajati, veruj mi.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...