Jump to content

Recommended Posts

Guest Brainsaladsandar Guuuz
Posted
Ja imam Avedis Zildian 10", mislim da je ona 100 EUR, a A Custom 12" je 125eur, ne znam da li su se menjale cene. Imam i onu 10" SABIAN B8Pro, ali je ne bih bas preporucio. Ono sto zelim je 8" A Custom, ali ona je 80 eur + pecaljka i clamp - citaj 25 + 25eur, to ti izadje za malo govance da nakacis na bubanj 130 eur! Malo li je.... :)

zato sam ja uzimao jamahin stalak i od njega pravio triple stalak - koristeći onu njihovu budžu - koštala oko tisuću dindži

Posted

paiste - brass tones 12'' splash

Posted (edited)

Tačna oznaka onog pearl "extension arm-a" je ch-70, u Liri 35e. Odličan je. Takođe pazario tamburo stol'cu, 95e, Zildjan zbt 16 crash - 90e, zbt 8 splash - 35e, i torbekanju za cimbale za 35, odlična. Slična njoj u Mitrosu oko 5 i po tisuća.

Edited by MarcusS
Posted

ima li i koliko pregrada ima u toj torbi za činele???

Posted
Kakve su ovo fensi govnarije od 1500 evra i slicne gluposti? Daj neku kantu od 200 evra i udri BLAST BEAT!!!! U nasoj zemlji ima pun kurac ''obrazovanih'' bubnjara sa njihovim ultra skupim fensi bubnjevima od po 2000 evra. Voleo bih da vidim nekog od njih da izdrzi blast duze od jednog minuta. Pa onda nek drze predavanja.

Jebote, covece, tebi mora da je IQ ispod 50 ili si jednostavno iskompleksirani magarac koji umislja da ume da svira. Mislim, izvini ali stvarno!

Posted
ima li i koliko pregrada ima u toj torbi za činele???

Pazi, ima jedna pregrada spolja, posebna, u njoj može kontra da stoji npr /ali nema pomoćna pregrada da se iste razdvoje/ ili neki pribor, unutra ima 3 pregrade, sunđeraste, fin mekan materijal, mogu 4 činele da se stave najopuštenijei to 22ojke.

Ako si baš zainteresovan, mogu posle da napravim neke fotke, pošto sad moram na fucu. :)

Posted

Evo nesto od meje opreme na tu temu (nije slika iz kataloga, vec sam je malo ocistio u CS2)... Hard case moze da primi 22", a ovu drugu torbu sam dobio kao gratis uz cinelu. Nema nikakve pregrade, zato i ide gratis.

Nadam se da nisam smarao sa ovom slikom ranije...

Untitled-6copy.jpg

Posted

ovaj hard case deluje ok, meni su dali sabianov, kad sam kupovao set, ali se deformisao, još uvek služi, ali radije bih iznabudživao neku torbu

Posted

Ja sam pre 4 godine kupio Stagg torbu (u ono vreme za 1500 din) sa po 3 pregrade i u vecem delu (gde moze da stane 22" bez problema) i u manjem, koja je spolja (moze da stane od 14" pa na dole), i sa kajisem za nosenje na ramenu. I da ne verujes torba je jos potpuno cela, nista joj ne fali, osim sto je s vremena na vreme prljava. ;) Ovo je valjda najbolji Stagg-ov proizvod sa kojim sam imao posla.

Posted
Ja sam pre 4 godine kupio Stagg torbu (u ono vreme za 1500 din) sa po 3 pregrade i u vecem delu (gde moze da stane 22" bez problema) i u manjem, koja je spolja (moze da stane od 14" pa na dole), i sa kajisem za nosenje na ramenu. I da ne verujes torba je jos potpuno cela, nista joj ne fali, osim sto je s vremena na vreme prljava. ;) Ovo je valjda najbolji Stagg-ov proizvod sa kojim sam imao posla.

Ja imam istu,samo sam je platio neshto preko 2 tisucje =]. Dobra really!

Posted

Loshme, imaš u Beogradu u ulici Božidar Adžija istoimeni Narodni univerzitet gde imaju odsek za bubnjeve i udaraljke (ti se skoncentriši uglavnom na bubanj). Tamo se najviše radi na praksi. Tu se uči strogo po notama, što će ti proširiti volumen znanja. Časovi su u 5 nivoa, a svaki nivo ima 32 časa. To ti je 5 časova nedeljno. Što se tiče cene časova, uopšte nije skupo. Gledano mesečno, vrlo pristupačno s obzirom ko su predavači.

Uostalom, pogledaj sajt:

http://www.bozidaradzija.com/centar_za_kul...i_umetnost.html

Posted
Loshme, imaš u Beogradu u ulici Božidar Adžija istoimeni Narodni univerzitet gde imaju odsek za bubnjeve i udaraljke (ti se skoncentriši uglavnom na bubanj). Tamo se najviše radi na praksi. Tu se uči strogo po notama, što će ti proširiti volumen znanja. Časovi su u 5 nivoa, a svaki nivo ima 32 časa. To ti je 5 časova nedeljno. Što se tiče cene časova, uopšte nije skupo. Gledano mesečno, vrlo pristupačno s obzirom ko su predavači.

Uostalom, pogledaj sajt:

http://www.bozidaradzija.com/centar_za_kul...i_umetnost.html

Bas mi je drago sto nisi otisao sa foruma, iako si tako nesto nagovestio.

:pivopije:

Posted

evo konkretnog primera razlike u ceni yamahinog hi hat stalka:

mitros - 275€ (daje se 30% avans)

lyra - 250€ ( 20% avans)

radi se o remote hi hat stalku - sa sajlom od 2,5m

Posted (edited)
To je bas srednja skola ??To je bas srednja skola ??

Nemaš potrebe za takvom srdžbom, momak. Ni ja nisam rekao da je to srednja škola za bubnjeve, jer takva u Srbiji ne postoji. U srednjim muzičkim školama (i to ne u svim) postoje samo odseci za udaraljke, ukoliko hoćeš da sviraš ksilofon i zvečke, a imaš i školu "Luj Davičo", ako želiš da budeš baletan.

Ovo što sam ti preporučio iz najbolje namere je jedino mesto gde možeš da dobiješ sertifikat da si barem školovan bubnjar. Tu učiš da sviraš po notama, a onaj ko svira po notama je muzičar, dok onaj ko ne svira po notama, nego po sluhu, on je priučeni muzičar, odnosno samozvani muzičar. A i to je opet diskutabilno... Stvar je lične percepcije i shvatanja instrumenta...

I sad ne razumem čime sam zaslužio tu tvoju uvređenost? Ne uređujem ja školstvo. Nisam ja ministar prosvete. Da se ja pitam, drugčije bi to bilo... Ako ti smatraš da je ta (jedina) škola za tebe nekakvo poniženje, grdno se varaš, jer je iz nje izašlo dosta dobrih bubnjara. Jedan od njih danas svira u revijskom orkestru RTS-a, jer ima sertifikat...

Uostalom, kako hoćeš, to je tvoja stvar...

Edited by Donnie
Posted

Muzika je umetnost. Ne trebaju nekome sertifikati i note da bi bio umetnik. Ni Jimmy Hendrix nije znao note, sto ne znaci da nije muzicar. U nauci su bitne diplome, sertifikati i slicne zajebancije, u umetnosti ne.

Posted (edited)
Muzika je umetnost. Ne trebaju nekome sertifikati i note da bi bio umetnik. Ni Jimmy Hendrix nije znao note, sto ne znaci da nije muzicar. U nauci su bitne diplome, sertifikati i slicne zajebancije, u umetnosti ne.

Slažem se s tobom. I sam sam rekao da je to diskutabilno! :pivopije:

Edited by Donnie
Posted
Nemaš potrebe za takvom srdžbom, momak. Ni ja nisam rekao da je to srednja škola za bubnjeve, jer takva u Srbiji ne postoji. U srednjim muzičkim školama (i to ne u svim) postoje samo odseci za udaraljke, ukoliko hoćeš da sviraš ksilofon i zvečke, a imaš i školu "Luj Davičo", ako želiš da budeš baletan.

Ovo što sam ti preporučio iz najbolje namere je jedino mesto gde možeš da dobiješ sertifikat da si barem školovan bubnjar. Tu učiš da sviraš po notama, a onaj ko svira po notama je muzičar, dok onaj ko ne svira po notama, nego po sluhu, on je priučeni muzičar, odnosno samozvani muzičar. A i to je opet diskutabilno... Stvar je lične percepcije i shvatanja instrumenta...

I sad ne razumem čime sam zaslužio tu tvoju uvređenost? Ne uređujem ja školstvo. Nisam ja ministar prosvete. Da se ja pitam, drugčije bi to bilo... Ako ti smatraš da je ta (jedina) škola za tebe nekakvo poniženje, grdno se varaš, jer je iz nje izašlo dosta dobrih bubnjara. Jedan od njih danas svira u revijskom orkestru RTS-a, jer ima sertifikat...

Uostalom, kako hoćeš, to je tvoja stvar...

Mislim da je greskom dva puta ubacio istu recenicu, a da ga je samo zanimalo da li je to bas srednja skola, bez ikakve ljutnje ;)

Ja sam pre 4 godine kupio Stagg torbu (u ono vreme za 1500 din) sa po 3 pregrade i u vecem delu (gde moze da stane 22" bez problema) i u manjem, koja je spolja (moze da stane od 14" pa na dole), i sa kajisem za nosenje na ramenu. I da ne verujes torba je jos potpuno cela, nista joj ne fali, osim sto je s vremena na vreme prljava. Ovo je valjda najbolji Stagg-ov proizvod sa kojim sam imao posla.

Stagg stvarno pravi dobre torbe, znam iz iskustva ortaka sa gitarskom futrolom. Bas planiram da pazarim tu za cinele, stara Paiste 20" je postala premala.

Za chine i torbe, Stagg FTW! :)

Posted (edited)

nisam mislio da te uvredim nego sam mislio da ima srednja skola i to bas odsek za bubnjeve.ne sumnjam da je lose ili tako nesto ali sam mislio da ima srednja muzicka...

Fiery u pravu si za obe stvari :)

Edited by Loshme
Posted
know this guy?

R30neil.jpg

To je Neil Peart, jedan od najboljih bubnjara današnjice! Inače, bubnjar je čuvene mega grupe Rush (kanadski bend).

Uzgred, svirao je i na memorijalnom koncertu povodom smrti Badi Riča gde je odsvirao i svoju čuvenu solo partiju.

Da dodam da u grupi Rush svira naš čovek. Srbin! Aleksandar Živojinović, alijas Aleks Lifeson.

Ovo je lepo čuti uz pivce :pivopije: :

http://www.youtube.com/watch?v=qUICMEqdAlM

Pozdrav!

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...