Jump to content

Recommended Posts

Posted
I ja se trudim da na dobosu sve budu rimshotovi. Mislim, kad sviram metal, a to je za sad uvek.

Ali kad sviram neki prelaz u kome ima rimshotova na dobosu i predjem na tomove nekako mi zvuce nejako ako i na njima ne radim rimshot.

Blastove sviras prstima? Do kog tempa ides?

E da, jel mogu nesto da sjebem na pedali ako je ocistim sa WD-40?

Mozes jel WD hoce cesto da ostavi jos prljavije tragove, tj da zamasti, ali nekako prljavo...

I dajte ljudi, hitno mi je potreban bubnjar za "RAGE AGAINST THE MACHINE" cover bend. Trenutno se svira rage, ali u planu je da krene nesto autorsko u tom fazonu.....

Posted
I ja se trudim da na dobosu sve budu rimshotovi. Mislim, kad sviram metal, a to je za sad uvek.

Ali kad sviram neki prelaz u kome ima rimshotova na dobosu i predjem na tomove nekako mi zvuce nejako ako i na njima ne radim rimshot.

Nemoj raditi rim shot na dobosu kad radis prelaze. Probaj tako.

Blastove sviras prstima? Do kog tempa ides?

E, sad mnogo pitas. :)

Uglavnom ih sviram iz zgloba ili nekad kombinacija zglob-prsti.

A, sto se tempa tice, nemam metronom. :redface: Ali nije mi problem da odsviram (kad sam raspolozen), recimo, brzinu bubnjara Nile-a.

E da, jel mogu nesto da sjebem na pedali ako je ocistim sa WD-40?

Ne bi trebalo ista da sjebes, ali je posle toga obavezno podmazi uljem.

Posted
PST3 - Uh...mesing,po meni losh izbor,veoma. Preskochi,ako mozhesh.

Gib. - Ima drugar, kazhe da je odlichna. Probao nisam.

=]

E jebiga sad, uzeo sam ih, a nove su i ne izgledaju lose, mada crash nije nesto, al sad kasno. nema veze.

Hvala svejedno, samo sam hteo profesionalnije misljenje

Posted
samo pitam da li neko poseduje neku cinelu Paiste 602 ?? ako ima koju ??

Imam ja dve Formule 602:

13" hi-hat i 20" ride,obe medium,obe stare preko 20. godina =].

Shto? Naleteo si na neku ?

Posted
Citao sam intervju u kojem je McBrain rekao da ako neko ima Forumulu 602 crash da mu javi da kupi. :)

Bez zezanja.

LOLY ! =D

Mislim da bi mu pukla veoma brzo =], malo su fragile.

Chesto se ljudi istripuju da su F 602 izmedju 502 i 802,pa ih daju za malo casha =).

A sa druge strane, ima i ljudi koji ih mnogo cene..

neki lik iz BGa mi nudio 180 za ride... i nisam ga prodao :/ njeeh. Trebao sam :]

Posted

Alo bre bubnjari rim sot je obaveza, to ti daje jak udarac bez mnogo zamahivanja i bez toga dobos zvuci kao kita, a na tomovima se ne udara po okviru jer to ubija dubinu i nema taj efekat koji tom treba da predstavlja. Znaci uvek rimshot nastimaj tomove, promeni koze ako treba i neces imati problema a ako kazes da ti tomovi zvuce tise kad predjes sa dobosa onda se vrati par koraka u nazad i procitaj neshto o dinamici i tehnici udaraca.

Posted

Nisam naleteo nego su jako dobre cinele i taj rajd nikad nemoj da prodajesh jer ga nikad neces naci vise.Jedan seljak iz mog sela polomio 602 hi hat !! :udri: :udri: ja sam svirao na medium ride i jebe keve !!!!

Posted
Ne razumem kako neko moze polomiti cinelu. Ja nikada ni palicu nisam polomio. Te stoke sto biju po bubnju iz sve snage u glavnom nemaju veze sa bubnjem.

NISI DOVOLJNO SVIRAO, TO TI JE KAO DA SI GITARISTA I DA KAZES DA TI NIKAD NIJE PUKLA ZICA :rolleyes: ...

Posted
Ne razumem kako neko moze polomiti cinelu. Ja nikada ni palicu nisam polomio. Te stoke sto biju po bubnju iz sve snage u glavnom nemaju veze sa bubnjem.

Cinelu i palicu je jako lako polomiti. Pogotovo ako su krs. Ili ako sviras cinelu koja ne odgovara muzici koju sviras. Ja sam se dosad nalomio i cinela i palica, a uopste se ne izivljavam na bubnju. Imam neke, da kazem, "medium" udarce. A lomio sam samo zato sto nikad nisam imao para da uzmem cinelu prema svojim potrebama, pa uzmem nesto sto mi ne odgovara, sto je tiho i ne moze da se probije kroz distorziju. Pa je udaras malo jace, izvan njenih mogucnosti i ona, naravno, pukne.

Posted

ako si mislio bukvalno da nisi nikad polomio palicu onda stvarno jako malo i tiho sviras i sigurno imas neke carbon-ultra palice...

samo kazem i nikog ne prozivam samo da se zna.....

Posted

Da li postoje jos bubnjari koji sviraju Pearl Jam, Doorse, Flojde, Can, Krimsone ili tako nesto ? ili svi sviraju samo metal ?

Jel ima neko da ne svira sa duplom pedalom a da je iz Novog Sada i da hoce da svira u autorsokom bendu koji je slican gore navedenim bendovima ?

Posted (edited)
jel tako neshto uopshte postoji? (bez uvrede :P )

Itekako da, bez uvrede :)

Nighshift npr jeste pozerski bend, ali oni su jebali kevu, i ko kaže da nisu, neka jede pite. :D

Dobro pevali, svirali, fenomenalna oprema, zvuk, efekti.. Još da je bubnjar dobar kao bubanj mu, bili bi vrh vrhova, mada su i ovako bili i više nego dobri. Svirali RATM, Panteru, Maiden, Metallcu, Faith No More, svašta.. I to odlično svirali.

Raspali se, mislim.

Edited by MarcusS
Posted

Ne bi' da upadam bez veze preko reda, ali momci, mislim da ste pobrkali lončiće...

TRIBUTE bend nije isto što i TEZGA bend.

Tezga bend svira tuđe stvari, a tribjut odaje poštovanje (gle logike u nazivu) jednom izvođaču.

Tako da ispada da je svaki tribjut i tezga ali da nije svaka tezga i tribjut.

Može neko da bude ACmunjaDC tribjut i da svira samo njih, ili 'Talika tribjut pa da piči od Sikendistroja do Frentika, ili wtf Britney Spears Tribute, što da ne, ali to sve kombinovano više nije tribute. To je tezga, brate.

Pri tome bih skrenuo pažnju na činjenicu da ne pljujem ni po jednom. Zapravo ostajem neutralnog stava.

"Tribjut bend koji svira RATM, Panteru, Maiden, Metallcu, Faith No More..."

je kao da si rekao

"Fordovi modeli automobila: Corsa, 101 Mediteran, Testarossa, Sprinter, Punto, Samara..."

...tu nešto ne štima, otkud babi muda? :)

Nightshift nikada nije bio tribute bend, bili su samo malo originalnija tezga.

A jesu bili dobri uživo, objektivno.

:pivopije:

Posted

a onaj lik hell on earth ne znam sta da kazem ili je preveliko dete ili nesto fali sa njim ne znam vise sta da mislim o liku, pojavi se na temi za bubnjare i onda pocne da prica o tome kako ne zna kako je moguce da polomis palice ili cinele. To je heavy konstatacija, stvarno ili si amater kakvog nema ili si dosao ovde da nas zajebavas

Posted
Ne bi' da upadam bez veze preko reda, ali momci, mislim da ste pobrkali lončiće...

TRIBUTE bend nije isto što i TEZGA bend.

Tezga bend svira tuđe stvari, a tribjut odaje poštovanje (gle logike u nazivu) jednom izvođaču.

Tako da ispada da je svaki tribjut i tezga ali da nije svaka tezga i tribjut.

Može neko da bude ACmunjaDC tribjut i da svira samo njih, ili 'Talika tribjut pa da piči od Sikendistroja do Frentika, ili wtf Britney Spears Tribute, što da ne, ali to sve kombinovano više nije tribute. To je tezga, brate.

Pri tome bih skrenuo pažnju na činjenicu da ne pljujem ni po jednom. Zapravo ostajem neutralnog stava.

"Tribjut bend koji svira RATM, Panteru, Maiden, Metallcu, Faith No More..."

je kao da si rekao

"Fordovi modeli automobila: Corsa, 101 Mediteran, Testarossa, Sprinter, Punto, Samara..."

...tu nešto ne štima, otkud babi muda? :)

Nightshift nikada nije bio tribute bend, bili su samo malo originalnija tezga.

A jesu bili dobri uživo, objektivno.

:pivopije:

pretekao si me... ;)

@ Mrki

Opushteno, matori, ima quote nekog lika iz gorgorotha u potpisu... sve je ok... |m|

:)

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...