-Djule- Posted December 23, 2007 Report Posted December 23, 2007 Potreban BUBNJAR za tribute DEEP PURPLE,WHITESNAKE svirke obezbedjene.Pozeljno je da bubnjar poseduje duplu.Postoji mogucnost odlaska i sviranja u Hrvatskoj,ali naravno i po Srbiji... Srdjan 062/581-643 064/9568-165 [email protected] ili na pm...
cutak Posted December 25, 2007 Report Posted December 25, 2007 Da li vas nervira kada svirate dugo sa stolicom u jednom polozaju i onda dodje neko i promeni polozaj stolice ?? Ja'b to zubima klao !!! Onda me noge ubijaju zbog drugog polozaja stolice pa sam zalepio izolirku na itison(tepih) i sad mogu da je pomeraju a ja mrtav 'ladan
markomrki Posted December 25, 2007 Report Posted December 25, 2007 ja nisam razmisljao o tome jer nekako uvek nadjem polozaj, a i dugo sam trazio svoj savrseni polozaj
Mali_Zmaj Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 Znaci sada sam u potrazi za novo pedalom, tj. u fazonu sam da sada kupim nesto sto ce mi trajati i odem kao da vidim iron cobru u lyra music i lik mi slucajno pokaze ovu pedalu to je mapexova firma koja se bavi samo hardverom. Svirao sam samo malo i jos sam bio u cipelama ali ono pici samo od sebe. Znaci em je dizajn super, em je jaka do zla boga, batovi su malo tezi ali zato prolama kad opalis po basu. Ima gomilu podesavanja, ali sam ya to kratko vreme video da ima kao taj powershift mogucnost, ima mogucnost menjanja nagiba pedale i one neke ostale standardne finese. Moram jos malo da odem da je isprobam ali bogami ovo veoma obecava i plus je cena 320 evra. Imao priliku neko da svira? mmm...zanimljivo...voleo bih da je probam...ako nemas te pare...u liri ima Pearl p122tw...za 230 jevreja (koliko sam je ja platio), radi kao zmaj...
cutak Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 Mene to jako nervira i onda me bole noge kada sviram posle 2-3 pesme malo jache !!
WoI Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 mmm...zanimljivo...voleo bih da je probam...ako nemas te pare...u liri ima Pearl p122tw...za 230 jevreja (koliko sam je ja platio), radi kao zmaj... da znam za to ali mi je ova pedala sada mnogo zanimljiva, plus jo[ dolazi i sa torbom i sve. evo sad sam nasao katalog te janus serije i moram priznati da prodaju neku veoma zanimljivu stvar koju prvi put vidim - stalak za hi-hat kome mozes da menjas nagib http://www.mumix.ee/data/File/pdf/JanusCatalog.pdf
Mali_Zmaj Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 da znam za to ali mi je ova pedala sada mnogo zanimljiva, plus jo[ dolazi i sa torbom i sve. evo sad sam nasao katalog te janus serije i moram priznati da prodaju neku veoma zanimljivu stvar koju prvi put vidim - stalak za hi-hat kome mozes da menjas nagib http://www.mumix.ee/data/File/pdf/JanusCatalog.pdf jbt...ides sa torbom kao doktor...pametno...pametno.... nisam vidjao to sa hi-hat-om simpaticna stvar...treba je isprobati...
markomrki Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 dosta je koriste death metal bubnjari koji pice samo ono dva hihata i dva ridea
WoI Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 Nije to nista novo. idi bre ovo iz 64. jedina razlika je sto je ovde taj deo za menjanje ugla odmah ispod cinela.
Sisus Posted December 26, 2007 Report Posted December 26, 2007 Bice da je 84. Jeste da nije ispod cinele, ali to je ta ideja. Moguce da ima i nesto matorije.
WoI Posted December 27, 2007 Report Posted December 27, 2007 jebote al sam corav ispadose mi oci jebote od tih tvojih sisa
cutak Posted December 27, 2007 Report Posted December 27, 2007 Ja sam slepac sto sam uzimao Pearl Eliminator HH-2000 !!!!!! Trebao sam uzeti Janus !!! jebote mrtvi zet kako je dobra pedala i hi-hat !!! :udri:
Slave To Moonlight Posted December 28, 2007 Report Posted December 28, 2007 probao sam ja to i radi odlichno... moguce da cu ja posedovati istu uskoro...
SATAN-iz Batajnice Posted December 28, 2007 Report Posted December 28, 2007 Kad sam bio juce kod Cobija na zelenjaku uvalio mi je neki katalog za bubnjeve.Ako nekog zanima neka bane da vidi...
-Djule- Posted December 28, 2007 Report Posted December 28, 2007 POTREBAN <BUBNJAR> za tribute WHITESNAKE,DEEP PURPLE.Pozeljno je da poseduje duplu.svirke su obezbedjene,samo bubnjar hvali!!!!!!!!! Srdjan 064/9568-165 ili na PM...
cutak Posted January 4, 2008 Report Posted January 4, 2008 Ljudi, cujte i pocujte: Fali mi jos 100 jura do Eliminatora !!!!
WoI Posted January 4, 2008 Report Posted January 4, 2008 Ljudi, cujte i pocujte: Fali mi jos 100 jura do Eliminatora !!!! meni fali jos 350 :) eno ti idi ustedi sto jura i kupi janus
Bata Trokrilni Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 Imam jedno pitanje za bubnjare, a ne mogu nigde da nađem taj podatak. Ko je prvi i kada počeo da koristi duplu bas pedalu? Koliko sam ja mogao slušanjem da ustanovim, Judas Priest ima takav ritam na pesmi Let Us Prey sa albuma Sin After Sin (1977), a zatim i na Exciter iz 1978, ali nisam siguran da li je to dupla pedala ili naizmenično udaranje u dva bas bubnja. Slično se kolebam i za Motorhead - Overkill (1979), a mislim da nema dileme da je duplu pedalu koristio Accept na nekim pesmama sa albuma Breaker (1981) i posebno Restless and Wild (1982) i da su onda njegovim primerom pošli mnogi drugi nemački bendovi i šire.
Sisus Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 Ne znam za duplu pedalu, ali se smatra da je prvi covek koji je koristio dupli bas bio Louis Bellson.
cutak Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 meni fali jos 350 :) eno ti idi ustedi sto jura i kupi janus Ne!!! krenuo sam sa perlom i nastavicu sa perlom !! Jebo janus !! bolje da naucim da sviram nego da imam opremu do jaja
-Djule- Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 POTREBAN <BUBNJAR> za tribute WHITESNAKE,DEEP PURPLE.Pozeljno je da poseduje duplu.Svirke su obezbedjene,samo bubnjar hvali!!!!!!!!!!!!! Srdjan 064/9568-165 ili na PM...
Wendigo Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 Jednom sam video na TV-u neki snimak od Elvis Presley-a gde je bubnjar imao dva bas bubnja.
Sisus Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 Sa Wikipedije Louie Bellson was born in Rock Island, Illinois in 1924 and started playing drums at three years of age. At age 15, he pioneered the double-bass drum set-up. Double bass drum In some forms of jazz, many forms of heavy metal, fusion and some more extreme forms of punk, two bass drum pedals are used, one operated by each foot or a double-bass pedal used to utilise two pedals with only one bass drum. The idea for the double bass drum setup came from jazz drummer Louie Bellson when he was still in high school. Double bass drums were used initially by jazz artists such as Ray McKinley and Ed Shaughnessy in the 1940s and 1950s, and popularized in the 1960s by rock drummers Ginger Baker of Cream and Keith Moon of the Who.
Bata Trokrilni Posted January 5, 2008 Report Posted January 5, 2008 E sad, kad slušam pesmu, kako da razlikujem da li je dupla pedala ili dve obične na dva bas bubnja?
Recommended Posts