Guest @lfa Stefan Posted March 2, 2008 Report Posted March 2, 2008 Pozdrav, trebao bih uskoro da pocnem da sviram bubnjeve pa moram kupiti neki set za pocetak...mislio sam da na njemu naucim neke osnove i poslije 6-12mjeseci ga prodam i sklopim neki custom ili kupim neki normalan set....zato sam planirao da sad uzmem nesto sto jeftinije....Preko jedne firme bi mogao da narucim bilo sta sa sajta www.musik-produktiv.de a cijene su te koje su na sajtu bez ikakvih procenata, cak mozda i jeftinije...Sta mislite o ovome...da li ce biti OK za pocetak ili ipak ne ? Set Magnum 22" + 12" + 13" + 16" + 14" + pedala + stalci sa hi-hat i jos jednu cinelu ~222€ http://www.musik-produktiv.de/magnum-economy-22-black.aspx i cinele Paiste 101 13"hi-hat +18"crash ~100€ http://www.musik-produktiv.de/paiste-101-b...tial-13-18.aspx Hvala.
markomrki Posted March 3, 2008 Report Posted March 3, 2008 matori podmazuje se nego sta, evo ja imam pedalu vec sest godina i radi kao san a samo jer je sredjujem kad treba, ali ako je nova, onda vidi, moze da bude: lanac, feder, spojevi i lezajevi, dalje prenosni mehanizam mozda je malo upio prljavstine pa slabije okrece to se najcesxce desava, pogledaj drugu pedalu, sve lepo pregledaj, kad se pedala malo sjebe nije samo problem u federu veruj mi
Sisus Posted March 3, 2008 Report Posted March 3, 2008 Ma resili smo problem. Nije Loshme dobro objasnio sta se desava. Levi bat prestane da oscilira, dok desni oscilira jos uvek sto je sasvim normalno na duplim pedalama zbog prenosnog mehanizma.
markomrki Posted March 3, 2008 Report Posted March 3, 2008 pa ja rekoh da je zbog prenosnog, cuvajte opremu gledamm brdo nekih klinaca bubnjara mama i tata im kupili pedale pa ih ne odrzavaju nego odma se to sve sjebe.
MarcusS Posted March 5, 2008 Report Posted March 5, 2008 Prvi gost foruma bubnjari.com biće Marko Đorđević u ponedeljak 17. marta, od 22h, do nekih 00h... U pitanju je jedan od najboljih bubnjara na svetu. Više o Marku: Marko Đorđević je rođen u Beogradu 1972. godine, gde je u svojoj jedanaestoj godini počeo da uči bubnjeve pod patronatom Miroslava Karlovića. Sa šesnaest godina, postaje stipendista Berklee College Music u Bostonu i odlazi u Sjedinjene Države. Među njegovim ranim američkim profesorima bio je čikaški bubnjar David Moss. Godine 1991, dobija nagradu Berklee Zildjian, koju prestižni proizvođač svake godine dodeljuje najtalentovanijem studentu bubnjeva na koledžu. Posle dve godine školovanja, stekavši punu stipendiju, Đorđević je diplomirao 1993. godine, da bi već tri meseca kasnije bio pozvan da, u svojstvu gostujućeg profesora, održi kliniku i koncert. Iste godine se seli u Njujork, gde radi sa prvom ligom jazz muzičara, među kojima su Wayne Krantz (Steely Dan, Chris Potter), Rick Margitza (Maria Schneider Orchestra), Gregg Bissonette, Hal Crook, George Garzone, Matt Garrison (Herbie Hancock), Eli Degibri (Mingus Big Band, Herbie Hancock, Al Foster), Jonah Smith. Aktivan je i kao studijski muzičar - u trocifrenom spisku studijskih sessiona Đorđević posebno ističe rad na albumima "Beneath the Underdog" (Jonah Smith), "Night Light" (Clara Lofaro), "Lonestar Hitchhiker" (Don Dilego), "Amit Heri Group" (Amit Heri), kao i Top 40 singl "David Duchovny" Vodeći bubnjarski magazini prepoznaju ga kao jednog od najboljih svetskih bubnjara nove generacije. Po Modern Drummeru, Đorđević je "bubnjarska zvezda", a po Meggadrumsu "Balkanska zver". Ekskluzivac je proizvođača Mapex (bubnjevi), Zildjian (činele), Evan (kože) i Vater (palice). Iz hobija, igra fudbal za klub naših iseljenika "Beli orlovi". Myspace strana: http://www.myspace.com/svetimarko Youtube klip: Samo na www.bubnjari.com http://www.bubnjari.com/viewtopic.php?f=27&t=221
Slave To Moonlight Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 Prvi gost foruma bubnjari.com biće Marko Đorđević u ponedeljak 17. marta, od 22h, do nekih 00h... U pitanju je jedan od najboljih bubnjara na svetu. Više o Marku: Marko Đorđević je rođen u Beogradu 1972. godine, gde je u svojoj jedanaestoj godini počeo da uči bubnjeve pod patronatom Miroslava Karlovića. Sa šesnaest godina, postaje stipendista Berklee College Music u Bostonu i odlazi u Sjedinjene Države. Među njegovim ranim američkim profesorima bio je čikaški bubnjar David Moss. Godine 1991, dobija nagradu Berklee Zildjian, koju prestižni proizvođač svake godine dodeljuje najtalentovanijem studentu bubnjeva na koledžu. Posle dve godine školovanja, stekavši punu stipendiju, Đorđević je diplomirao 1993. godine, da bi već tri meseca kasnije bio pozvan da, u svojstvu gostujućeg profesora, održi kliniku i koncert. Iste godine se seli u Njujork, gde radi sa prvom ligom jazz muzičara, među kojima su Wayne Krantz (Steely Dan, Chris Potter), Rick Margitza (Maria Schneider Orchestra), Gregg Bissonette, Hal Crook, George Garzone, Matt Garrison (Herbie Hancock), Eli Degibri (Mingus Big Band, Herbie Hancock, Al Foster), Jonah Smith. Aktivan je i kao studijski muzičar - u trocifrenom spisku studijskih sessiona Đorđević posebno ističe rad na albumima "Beneath the Underdog" (Jonah Smith), "Night Light" (Clara Lofaro), "Lonestar Hitchhiker" (Don Dilego), "Amit Heri Group" (Amit Heri), kao i Top 40 singl "David Duchovny" Vodeći bubnjarski magazini prepoznaju ga kao jednog od najboljih svetskih bubnjara nove generacije. Po Modern Drummeru, Đorđević je "bubnjarska zvezda", a po Meggadrumsu "Balkanska zver". Ekskluzivac je proizvođača Mapex (bubnjevi), Zildjian (činele), Evan (kože) i Vater (palice). Iz hobija, igra fudbal za klub naših iseljenika "Beli orlovi". Myspace strana: http://www.myspace.com/svetimarko Youtube klip: Samo na www.bubnjari.com http://www.bubnjari.com/viewtopic.php?f=27&t=221 najs !! |m|
cutak Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 najs !! |m| Svi tvoji odgovori se zavrsavaju sa |m|
Slave To Moonlight Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 Svi tvoji odgovori se zavrsavaju sa |m| mjetal je i dalje jak u meni hahaha... |m|
Гера Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 (edited) МОЖДА НИЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА ОВО, АЛИ ПОТРЕБНА НАМ ЈЕ ПОМОЋ!!! Dragi prijatelji, bend HATRED traži novog bubnjara. Potrebno je da je spreman za ozbiljan autorski rad. Bend je koncertno aktivan širom Srbije, i ima gotov materijal za prvi album. Molim vas da proširite ovu vest svim vašim prijateljima, poznanicima i rodbini, jer je jako bitno da što pre nadjemo bubnjara i da nastavimo dalje! Za sve informacije javiti se preko poruke ili na mail: [email protected] Edited March 8, 2008 by Гера
CAPSLOCK Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 Prvi gost foruma bubnjari.com biće Marko Đorđević u ponedeljak 17. marta, od 22h, do nekih 00h... NE RAZUMEM POJAM "GOST FORUMA"?? SHTA, KAKO, ZBOG CEGA??
Sisus Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 Moci ces da mu postavljas pitanja, a on ce odovarati na ista.
Guest fist Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 pozdrav prodajem tama rockstar mounting system boja-vintag blue bass bubanj -22x18 tom-10x8 tom-12x9 floor tom-14x11 dobos-14x5.5 poseduje sledece hardvere-stalak za dobos,stalak za kontra cinelu,bas pedala junior iron cobra noviji model i dva stalka za cinele i floor tom. bubnjevi su stari tri godine u odlicnom stanju,ja sam prvi vlasnik. cinele paiste dimensions signature. stare su sest meseci takodje prvi sam vlasnik ,nigde ogrebane i ostecene! ride medium heavy wild -22incha hihat medium heavy crunch-15incha crash thin-17incha saljem slike kontakt tel-062237501 ili [email protected] pozdrav
Download_manager Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Imam 2 pitanja. kako se pravilno kaže za tomove, naprimer 12'',13'' i 16''. neki govore 2 prelaza i timpan, a neko kaže da su sava tri timpani. dok sam čak čuo verziju da se zovu timpani i indijaner. I intresuje me kako se kaže za oprugu koja ide na donju opnu doboša?
cutak Posted March 15, 2008 Report Posted March 15, 2008 Pa pazi, neko koristi 16'' indijaner kao timpan ili tom ili kako hoces da kazes... Ja recimo, racunam da su timpani od 8'' do 14'' Indijaneri od 14'' do 22'' Dobosi od 10''(moizda ima manji...) do 16''(mislim da su oni za marsiranje) i basove od 16'' do 16'', ima i 28'' ali niko ja mislim ne koristi... Toliko od mene. Ne znam da li sam dobro odgovorio na pitanje... POzdrav !
IronTooth Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 Imam 2 pitanja. kako se pravilno kaže za tomove, naprimer 12'',13'' i 16''. neki govore 2 prelaza i timpan, a neko kaže da su sava tri timpani. dok sam čak čuo verziju da se zovu timpani i indijaner. I intresuje me kako se kaže za oprugu koja ide na donju opnu doboša? 1. pravilno se kaze tomovi, timpani su oni ogromni bibnjevi koje sviraju simfonijski orkestri i sl. 2. snar
cutak Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 (edited) 1. pravilno se kaze tomovi, timpani su oni ogromni bibnjevi koje sviraju simfonijski orkestri i sl. 2. snar 1. Malo i ti seres :) 2. Za snar(sner) se slazem \ Hteo sam da napisem za basove od 16'' do 26'' Edited March 16, 2008 by Durok/Burgiba
markomrki Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 decko je u pravu, timpani su veliki bubnjevi za simfoniski orkestar, a inace tomovi se kaze u bubnjarskom zargonu s time sto stranci za sve kazu tom tom ali za neke vece indijanere kazu flor tom. a ako ovaj durok tripuke da ni ja nisam u pravu neka pogleda neku skolu bubnjeva pa ce da se obrazuje.
MarcusS Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 Samo da Vas podsetim, večeras u 22h, gost foruma www.bubnjari.com je Marko Đorđević koji će biti tu da odgovara na naša pitanja. Nemojte propustiti edinstvenu šansu da popričate sa jednim od najboljih bubnjara današnjice.
markomrki Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 bio sam u skaju kada je imao kliniku. izvrstan muzicar i cini mi se sjajan tip. svirao je madley od vrsta zvuka jazz drum n bass blues rock
Guest Sickness Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 e, znas sta.: nogama sviras .-. znaci, desna - leva - desna i tako u krug. znaci po 3 otkucaja nogama. a sad rukama prelaz, isto to. i dobijes taj efekat. Veruj mi, ako si nadaren, jako brzo ces to skontati pa mi se javi kad uspes.
Lyric Soprano Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 Power-progressive metal bend Temple iz Beograda odrzace audiciju za novog bubnjara! Potreban nam je neko ko ima ideje i ko zeli da stvara! Godine nisu vazne, vazan je kvalitet! Bend ima stalan termin u studiju Cunami na Novom Beogradu svake subote od 17-19h. Ko zeli da dodje na audiciju, neka mi se javi na mail: [email protected] kako bismo se dogovorili oko detalja. Hvala na paznji!
markomrki Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 pa kakav je to bend, dajte neke informacije ako ima zainteresovanih
Recommended Posts