Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

i ima li neka stap kanap varijanta da radi iole kvalitetnije?

edit:za dobos

bat moze da kupi kakav od treba,pedala je:

pedal-simple-y.jpg

Edited by BLAGOJE
Posted (edited)

Neka kupi od Iron Cobre ili Sonorov, ima i Stagg-ovih takvih, može i Pearl Quad da prođe, uglavnom je potrebno da ima ravnu udarnu površinu.

Ja sam koristio Iron Cobra bat.

29515506-260x260-0-0_Tama+Tama+CB90F+Iron+Cobra+Beater+Felt+Face.jpg

Treba ti piezo element (ima ih po 100 din. da se kupe, neka uzme sa 2,8 kHz), kabal (bolje tanji, elastičan, ali jak) i ženski džek.

Za slučaj da ne znaš, piezo ovako izgleda:

CEB-20D64.jpg

Mogu se kupiti ovde: www.kelco.rs (PIEZO-PE2728W odlično radi posao, nek ne uzima one od 4,1 kHz, ja sam se jednom zajebao, na mojim modulima nisu radili, Imam Alesis D4 i Yamahu DTX Press III)

Žicu zalemiš na piezo, vidiš gore na slici kako treba, jedna žice ide na manji krug, druga na veći (možda nije loša ideja zaliti kontakte super lepkom, baš kao i na toj slici), a drugi kraj žice ide na džek.

Sa bata treba da skineš filc.

Fotografija-0001.jpg

Sa ovih batova se filc relativno lako skida, ostane malo lepka, ali je njega lako ukloniti. Kontra stranu filca bi trebalo malo izdubiti skalperom da bi tu stao taj zalemljeni deo. Tu ćete se morati malo snaći, gde dođe lemljeni deo, tu bi trebalo izdubiti. I malo treba iseći ovaj crni plastični deo da kabl može da prođe.

Fotografija-0005.jpg

Posle na taj plastični deo zalepiš piezo super lepkom i na njega zalepiš nazad filc i to je to.

Fotografija-0027.jpg

Trigeri_zpsca0851b5.jpg

Kao što rekoh, desilo mi se par puta da se odlemila žica, ali kontam da je zbog toga što sam debelu žicu lemio, pa sam morao da napravim dosta debeo kontakt, a to se lako lomi.

Edited by Sisus
  • Upvote 4
Posted

Nema na čemu. Kažem ti, jednostavno je, a jeftino. I ako sve uradite kako treba, garantujem da je bolje od montažnih trigera. Ja sam ideju pokupio od nekih Slovenaca i raširio po netu. Svi koji su ih napravili, kunu se u njih. Znam čak i jednog Grka koji ima Axis i ne koristi njihov sistem, već ovo.

• 1 month later...
Posted

Prodavao je nedavno lik na kupujem prodajem, a možeš naručiti i preko control-sound.com. Oni su distributeri Pearl-a za Srbiju.

Posted (edited)

@Sisus: Znam, baš sam naleteo na taj oglas :D. I da, vidim da ne prodaje po dva nego po jedan. Meni trebaju ova dva crvena cam-a. A i raspitao sam se u music trade-u, stići će tek za mesec dana ali zato mogu tamo odvojeno da se kupe cam-ovi, što je super. Hvala svakako. Pozdrav ;)

Edited by Radnaskela
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Treba mi polovan obruc za timpan, 10 incha recimo.

Gde bih to mogao da nabavim, nije mi kvalitet preterano bitan?

Takodje mi treba single pedala polovna, isto nije kvalitet suvishe bitan :)

Posted

Je l' radio neko sa Gibraltar Avenger II duplom pedalom? Uzeo je mladji burazer, nikako ne umemo da je namestimo da budu pedale jednake, uvek je leva nekako plitka i sugava. Ima li neko bilo savete ili linkove ka nekim dobrim uputstvima?

Na netu nisam uspeo da nadjem krsteno uputstvo, a ni manual za pomenutu pedalu. oO

Posted

Postignemo iste uglove batova, ali pedale onda nisu jednako spustene, leva bude spustenija, lanac kod leve pedale bude odmomotaniji sa onog dela koji se nalazi gore na osovini, nadam se da me razumes, ne znam kako bolje da objasnim.

O feelu da ne pricam, leva je nekako sloppy, desna je kako treba.

Kad namestimo levu da bude zategnuta koliko i desna, onda je levi bat udaljeniji od bubnja nego desni, i onda opet nije to to.

Posto je desna pedala direktno povezana na osovinu koja vrti bat, a za levu postoji zglob koji prenosi rotaciju, pa je tu put prenosenja duzi, ne znam da li pedale treba da se podese da budu u jednakim polozajima, ili je potrebno levu podesiti za nijansu drugacije od desne, da bi se nadoknadila ta razlika koja potice od zglobova koji prenose rotaciju do levog bata ili jok?

Izvinjavam se za laicka pitanja, jebiga, vrlo malo znam o pedalama, burazer ume da je rasturi i sastavi, da zateze one opruge i tako to, ali ni on bas nije mnogo strucniji od toga.

Posted (edited)

Feel nikad nećeš postići isti, to ne mogu ni neke od najskupljih pedala, a kamo li Gibraltar. Podešavanje zavisi od bubnjara do bubnjara, ali ja moje obe pedale podešavam da uvek budu isti uglovi i opruge. Doduše, ja imam jednu od pedala na kojima je moguće postići isti feel na obe, ali i kad nisam imao, podešavao sam ih isto. Eventualno neki bubnjari malo više zategnu levu oprugu da kompenzuju tu težinu i to je to, lično nisam pristalica različito podešenih pedala.

Pogledaj gore gde ti je lanac povezan za "cam" (to bi ti bio lančanik, da se tako izrazim) tu se podešava ugao gazišta pedale. Kad podesiš da uglovi batova budu jednaki, proveri lanac na obe pedale da li je u istoj poziciji.

Ako nije to u pitanju, proveri da li ste dobro podesili kardan (šipka koja povezuje pedale), možda ste omašili uglove onih delova što ulaze unutra (teleskopa).

Edited by Sisus
  • Upvote 1
Posted (edited)

Pogledaj gore gde ti je lanac povezan za "cam" (to bi ti bio lančanik, da se tako izrazim) tu se podešava ugao gazišta pedale. Kad podesiš da uglovi batova budu jednaki, proveri lanac na obe pedale da li je u istoj poziciji.

E, ovo.

Uglovi batica isti, a lanci na pedalama u razlicitim pozicijama, i nikako nam ne uspeva da namestimo da bude isti i ugao, i polozaj lanca (samim tim i udaljenost pedale od poda).

Hvala na odgovorima!

Edited by Demon Seed
Posted

Imaš na vrhu lanca jedan mali osigurač, njega skineš (šrafcigerom ili nekim šilom), onda izvadiš lanac, pomeriš ga u željenu poziciju i vratiš nazad osigurač. Malo deluje komplikovano kad se opisuje, ali u stvari nije.

• Upvote 1
Posted

Srecno :D

Moze li neko da mi kaze svoje misljenje o ovome?

Ovaj zujavi zvuk na 2:22 mi je cudan, ajd kao da udara toliko brzo da izlazi skoro pa ravan ton, ali je ton koji izlazi znacajno visi od tona bass bubnja kad udara sporije. Jedino ako on toliko brzo bije da membrana pocne brze da vibrira pa se zbog velike frekvencije udaraca podigne frekvencija tona, al' ako je triggerovan, a izgleda da jeste, onda to ne pije vodu.

Posted

Trigerovan je. I ima Sonorovi Twin Effect pedalu, koja ima 2 bata, znači ukupno 4 bata, koje aktivira petama i prstima, zato tako brzo i svira.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...